Kakvi trollovi i umisljeni djecaci prate najbolji klub na Svijetu.
Barcelona je bila zakinuta veceras za jedan penal i za par sitnih faulova najrpije koje je navodno Alexis pravio a vise su bili kontra faulovi.
Kada procitac sljedece : "Najlosiji igac ove sezone je Alexis pa onda Messi."
Ne znam bili plak'o ili se smij'o.Ubilo se za facepalmačenja.
Veceras izvrsna utakmica , prelijepa.Betis je igrao vrhunski zaista.Pritiskali su , igrali lijepo i nisu zasluzili pognute glave izaci sa Nou Campa.
Barcelona je na samom startu imala problem u formaciji.Guradiola ocito zeli nametnuti taj sistem sa 4 u sredini i 3 pozadi iako ga to kosta u vecini utakmica.
Ulaskom Alvesa i rokadom sa 4 defanzivca to je izgledalo sasvim drugacije i Betis je bio totalno bezopasan.
Sto se tice drugog zuog , cist je kao suza i nije vrijedno polemisati o tome.
Alexis je bio najbolji pojedinac definitivno i momak je najbolja akvizicija Barce u posljednih x godina ne racunajuci Fabregasa koji je ovaj sistem igre uveliko savladao i poznavao.
Nije sve naravno u pogotcima i asistencijama ali momak je nevjerovatan radnik,mnogo trci i zalaze se.
Messi u pojedinim situacijama indolentan ali to je za sada jedini dokaz da je covjek.Barcelona i nema potrebu zahtjvati od njega da daje 110% od sebe vec mu tempirati formu za najvece izazove.Momak je izuzetno inteligentan i svjestan svojih mogucnosti , a i sam ne zeli sagoriti ili se ozljediti sa 24 a u prilici je biti najveci ikada.On Svijetu nije pokazao jos uvejk ono najbolje od sebe definitivno.A te partije kada pocne pruzati to ce biti silovanje ove igre i definitivno level na kojem nikada niko se nije ni priblizio.
Ponovno me Alves odusevio nakon ulaska.Kakav je to samo igrac , koliko znaci Barceloni.najveci radnik kojeg sam vidjao na fudbalskim terenima.Šparta u svim mogucim smjerovima , genijalne lopte i centarusteve daje.Kakav igrac !
Iniesta genijalac ali u ovoj utakmici kao da je kaskao za potez vise , u par navrata je radio nevjerovatne bravure a u par navrata cekao da sama lopta udje u go.
Fabregas solidan , mnogo je radio na terenu na obe polovine , ukljucen u prakticno svaki napad , zeljan igre i dokazivanja.
Mascherano mi je djelovao jako nesigurno.Nisam ga navikao u ovom izdanju ali ovo je zasigurno poslejdica jer u zadnje vrijeme ima slabu minutazu.
Puyol fantastican.
Inace jedna od najboljih utakmica ove sezone koje sam pogledao.Fantastican ritam , na obe strane se igrao atomski fudbal , Betis naprosto odusevio

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.