FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

MARCELO
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la MARCELO » 15 jan 2012, 23:32

Mesut Ozil 10 je napisao/la:@xaviesta - Problem je sto mene sad nekako vuce , da je Albiol proslu sezonu kad je dobio crveni pauzirao kup utakmicu tj finale
Arbeloa je dobio crveni u kupu protiv Malage i igrao je jucer protiv Mallorce.
Znaci ili se kartoni ne "prenose" ili je to prenosenje samo "jednosmjerno" ako sam to dobro srocio :D
Sretno zmajevi!!

laki
Kontakt:

Post Postao/la laki » 15 jan 2012, 23:34

najlosiji igrac ove sezone je messi! dosta ce vas reci, nemas ti pojma...ali samo pogledajte kretanje mesija...pa fraer hoda! na domacem terenu se to moze i nadoknadit, dok na gostujucem (espanjol) nema sanse, on tek kad zagusti malo nesto proigra.

i bolje bi bilo da je abidal krenuo put PSG nego Maxwell! konta on neki tehnicar, pa on uspori igru barce samo tako!

bubimir
Kontakt:

Post Postao/la bubimir » 15 jan 2012, 23:41

Slažem se za Messija, jest on naš najbolji , ali protiv espanjola-NIŠTA.
Večeras-NIŠTA.
Iniesta želi da uđe u gol sa loptom jbg. Totalno neozbiljni.Ovakvim pristupom, nemaju šta tražitu u borbi sa realom, nažalost.
mes que un club

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 15 jan 2012, 23:44

najpametnije sto mozes procitat na ovoj temi u zadnjih koji mjesec jeste sljedece:

bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 15 jan 2012, 23:45

laki je napisao/la:najlosiji igrac ove sezone je messi! dosta ce vas reci, nemas ti pojma...ali samo pogledajte kretanje mesija...pa fraer hoda! na domacem terenu se to moze i nadoknadit, dok na gostujucem (espanjol) nema sanse, on tek kad zagusti malo nesto proigra.

i bolje bi bilo da je abidal krenuo put PSG nego Maxwell! konta on neki tehnicar, pa on uspori igru barce samo tako!
sa prvim dijelom se skoro pa slazem, Alexis je najlosiji igrac Barce ove sezone, a Messi je odma iz njega (razlog si vec objasnio)
a s drugim djelom posta se ne slazem, Abidal je jako dobar igrac i danas je opet bio jako dobar...jasno je da on nema potrebnu tehniku za beka u Barci...jednostavno da je brazilac mozda bi i mogo na beku igrati :D ovako jako dobro igra na stoperu i ja bi njega drzo u ekipi sve dok on hoce da bude tu...

a Alexis bi mozda na FM dobio ocjenu 9,8 al ovo nije ono sto vrijedi 30 miliona...danas jeste rijesio utakmicu, to se slazem, ostavio je Barcu i dalje koliko toliko u borbi za titulu, na tome mu svaka cast...al momak je danas bljesnuo tri puta i nije ga bilo vise, ne znam, meni to nije ok...

sve vise mislim da je on prosjecan igrac koji nekad bljesne i to je to....

nisam odusevljen jos, nisam cak ni zadovoljan sa njim....
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 15 jan 2012, 23:49

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
laki je napisao/la:najlosiji igrac ove sezone je messi! dosta ce vas reci, nemas ti pojma...ali samo pogledajte kretanje mesija...pa fraer hoda! na domacem terenu se to moze i nadoknadit, dok na gostujucem (espanjol) nema sanse, on tek kad zagusti malo nesto proigra.

sa prvim dijelom se skoro pa slazem, Alexis je najlosiji igrac Barce ove sezone, a Messi je odma iz njega (razlog si vec objasnio)
a s drugim djelom posta se ne slazem, Abidal je jako dobar igrac i danas je opet bio jako dobar...jasno je da on nema potrebnu tehniku za beka u Barci...jednostavno da je brazilac mozda bi i mogo na beku igrati :D ovako jako dobro igra na stoperu i ja bi njega drzo u ekipi sve dok on hoce da bude tu...

a Alexis bi mozda na FM dobio ocjenu 9,8 al ovo nije ono sto vrijedi 30 miliona...danas jeste rijesio utakmicu, to se slazem, ostavio je Barcu i dalje koliko toliko u borbi za titulu, na tome mu svaka cast...al momak je danas bljesnuo tri puta i nije ga bilo vise, ne znam, meni to nije ok...

Ovo za boldirano si pogrijesio temu.
Evo ti link pa samo ovo boldirano kopiraj ovde
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=4400" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: DesimaL, dana/u 15 jan 2012, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça ! Mes que un club !

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 15 jan 2012, 23:55

opet nezainteresovanost zamal da nas kosta bodova ,sreca alexis je bio raspolozen (utiso je kriticare sa ovog foruma :D ,al nace oni opet nesh :mrgreen: )
Tek kod 2:2 se vidilo da barca kad krene makar sa 90 posto snage da protivnik nema sanse , betis opet super postavio igru,ak se ko sjeca prosle sezone u kupu na nou campu ,betis je tad druga liga bio al su ljudi prvo poluvrijeme toliko pritisnuli barcu i isfulali se da su to prikaze ,,(iako su na kraju 5:0 izgubili :D),veceras gotovo isto postavljeno od pepe mela ,svaka im cast na borbenosti i hrabrosti da se napadne ;) ,to se cijeni , do sad najbolja partija neke ekipe na nou campu.

sad cup u srijedu ,al tu makar zna se da nece opusteni i ne motivirani biti :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 15 jan 2012, 23:56

DesimaL je napisao/la:

Ovo za boldirano si pogrijesio temu.
Evo ti link pa samo ovo boldirano kopiraj ovde

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=4400" onclick="window.open(this.href);return false;
ovo boldirano je odlican argument, nema sta, ne znam stavrno sta da kazem....
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 15 jan 2012, 23:56

T-MAC je napisao/la:najpametnije sto mozes procitat na ovoj temi u zadnjih koji mjesec jeste sljedece:

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

laki
Kontakt:

Post Postao/la laki » 15 jan 2012, 23:59

ne znam sta neki ocekuju od njega, ali on ima svoj zadatak u barceloni i on ga maksimalno odradjuje.. veliki plus je sto nije sebican, al naravno svi mi imamo svoje misljenje.

abidal nikako nije za barcelone :) uz keitu... to su dva igraca koji usporavaju igru.
a inace mi se ne svidja igra ove sezone...puno bolje mi igraju mladji ( liga prvaka 4:0 )...ovi nesto kruze okolo cekaju da se mesi otvori, a on hoda :)

mislim da je real blize tituli ove sezone!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 16 jan 2012, 00:00

Poceli su da igraju onako kako znaju tek nakon primljenog drugog gola.Tad je uslijedila teska ofanziva,par stvorenih prilika i 2 gola postignuta.Betis je odlicno odigrao,svaka im cast,mogli su barem do boda da su iskoristili 2 ciste sanse u prvom poluvremenu.

Inace,u globalu nisam bas zadovoljan.Dosta gresaka,lose postavljanje u odbrani...Opustanje u igri,pogotovo nakon prednosti od 2 gola.Nekako nije to to,na guzove pobjeda,ali dobro,desava se i to :D

Pojedinacno,izdvajam Iniestu koji se najvise trudio.Messi prelos do posljednjih pola sata igre,tad je tak proigrao.Ne na svom nivou,daleko od toga,ali je napravio par prodora i vise se trudio.Alexis dobar,2 asistencija i najvazniji gol,gol za 3-2.

Sredina dobra,odbrana nesto losije,pogotovo postavljanje,sto sam spomenuo.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 16 jan 2012, 00:08

Kakvi trollovi i umisljeni djecaci prate najbolji klub na Svijetu.

Barcelona je bila zakinuta veceras za jedan penal i za par sitnih faulova najrpije koje je navodno Alexis pravio a vise su bili kontra faulovi.
Kada procitac sljedece : "Najlosiji igac ove sezone je Alexis pa onda Messi."

Ne znam bili plak'o ili se smij'o.Ubilo se za facepalmačenja.

Veceras izvrsna utakmica , prelijepa.Betis je igrao vrhunski zaista.Pritiskali su , igrali lijepo i nisu zasluzili pognute glave izaci sa Nou Campa.

Barcelona je na samom startu imala problem u formaciji.Guradiola ocito zeli nametnuti taj sistem sa 4 u sredini i 3 pozadi iako ga to kosta u vecini utakmica.

Ulaskom Alvesa i rokadom sa 4 defanzivca to je izgledalo sasvim drugacije i Betis je bio totalno bezopasan.
Sto se tice drugog zuog , cist je kao suza i nije vrijedno polemisati o tome.

Alexis je bio najbolji pojedinac definitivno i momak je najbolja akvizicija Barce u posljednih x godina ne racunajuci Fabregasa koji je ovaj sistem igre uveliko savladao i poznavao.
Nije sve naravno u pogotcima i asistencijama ali momak je nevjerovatan radnik,mnogo trci i zalaze se.

Messi u pojedinim situacijama indolentan ali to je za sada jedini dokaz da je covjek.Barcelona i nema potrebu zahtjvati od njega da daje 110% od sebe vec mu tempirati formu za najvece izazove.Momak je izuzetno inteligentan i svjestan svojih mogucnosti , a i sam ne zeli sagoriti ili se ozljediti sa 24 a u prilici je biti najveci ikada.On Svijetu nije pokazao jos uvejk ono najbolje od sebe definitivno.A te partije kada pocne pruzati to ce biti silovanje ove igre i definitivno level na kojem nikada niko se nije ni priblizio.

Ponovno me Alves odusevio nakon ulaska.Kakav je to samo igrac , koliko znaci Barceloni.najveci radnik kojeg sam vidjao na fudbalskim terenima.Šparta u svim mogucim smjerovima , genijalne lopte i centarusteve daje.Kakav igrac !

Iniesta genijalac ali u ovoj utakmici kao da je kaskao za potez vise , u par navrata je radio nevjerovatne bravure a u par navrata cekao da sama lopta udje u go.

Fabregas solidan , mnogo je radio na terenu na obe polovine , ukljucen u prakticno svaki napad , zeljan igre i dokazivanja.

Mascherano mi je djelovao jako nesigurno.Nisam ga navikao u ovom izdanju ali ovo je zasigurno poslejdica jer u zadnje vrijeme ima slabu minutazu.

Puyol fantastican.

Inace jedna od najboljih utakmica ove sezone koje sam pogledao.Fantastican ritam , na obe strane se igrao atomski fudbal , Betis naprosto odusevio ;)
Zadnja izmjena: Reuf, dana/u 16 jan 2012, 00:26, ukupno mijenjano 2 puta.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 16 jan 2012, 00:15

Amin.Neko normalan.

SPY
Kontakt:

Post Postao/la SPY » 16 jan 2012, 01:03

T-MAC je napisao/la:
T-MAC je napisao/la:najpametnije sto mozes procitat na ovoj temi u zadnjih koji mjesec jeste sljedece:

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 16 jan 2012, 04:06

slika
Izvinite, morao sam.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 16 jan 2012, 08:35

Bgm vama treba sta na uho prouciti, kakav zapis oko vrata metnut :D more biti pa vam dodje sta u glavu. :mrgreen:
Mes Que Un Club

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 jan 2012, 09:27

Ubjedljivo najgori podforum i 2 najgore teme. :mrgreen:
Ono, u želji da budeš primjećen, počneš sa nekim glupostima i onda iste tjeraš poput najvećih tvrdoglavaca na svijetu. :mrgreen: Messi drugi najgori igrač Barce ove sezone. Alexis najgori. :lol: Majke mi, volio bih da mi u poruci pošaljete nazive sintetičkih droga koje koristite, pa da se i ja pucam poput vas. :mrgreen: Nema smisla da budem uskraćen, što jest jest.

Ako ćemo pogledati sinoćnji meč, onda bismo za onako slabu predstavu Barcelone mogli okriviti Iniestu i Cesca. Oni su odigrali ispod svojih mogućnosti. Adres dugo nije griješio kao sinoć (uostalom, pogriješio je i kod 2. gola Betisa kada je izgubio jednu loptu na protivničkoj polovini). Tek nakon tog gola počeo je igrati fudbal. Dakle, igrao je nekih 35 minuta. :mrgreen: No, vjerujem da je sve to tankiranje zbog utakmice koja se igra u srijedu. Mora se priznati da je pristup sinoćnjoj tekmi bio nikakav. Unaprijed upisana 3 boda, no na terenu se moralo proliti dosta znoja da bi se na kraju pobijedila ekipa Betisa. Vjerujem da će u srijedu biti mnogo poletnija ekipa Barcelone, znatno bolja i sa mnogo boljim pristupom. Ipak će na suprotnoj strani biti onaj pravi Real; Real Madrid. :mrgreen:

Glede Messija, čovjek se uopće ne forsira. Sinoć je izgubio nekoliko lopti, al' kada se pogleda koliko on prostora napravi za svoje saigrače, to poništi svaki loš pas, promašenu priliku ili žuti karton. Pa non-stop su barem 2 igrača oko njega, a to znači da je jedan igrač Barcelone konstantno otkriven. Sanchez sinoć dosta dobar. Mogao je zabiti još jedan gol, no odbranio je golman Betisa. Čileanac je najzaslužniji za prva 2 gola, a gol za 3:2 je u potpunosti uništio goste. Nema mu se šta prigovoriti. Btw, Valdes... :o Sigurna dvojka španske reprezentacije, ako mene pitate. Bolji je od Reine kako god se okrene.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 16 jan 2012, 12:27

Juce odlicana utakmica,barcelona nije bila bas onakva kakvu smo navikli da gledamo,ali betisu svaka cast na fenomenalnoj igri.Valdes iz utakmice u utakmicu pokazuje svoje kvalitete,sanchez po kozna koji put pokazuje da je majstor i da nije nije novac potrosen uzalud.Sto si tice onog pada inieste ono je po meni cist penal,ali nema veze,a 2 situacija penal je cist kao suza,da onaj igrac nije loptu dirao rukom dosla bi do sancheza koje je bio sam na 2 stativi i imao bi prazan gol,tako je morao svirati penal.

Visca el Barça slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 jan 2012, 18:59

Moram priznati da sam uživao gledajući utakmicu, kao i svaku drugu Barcinu. Naravno, ni stručni komentari Bahe (koji je nakon 2:0 tvrdio da je sve gotovo :lol: ) i Hadžibegića nisu za odmet; stranka ih prati, imaju velike planove s njima. :lol: Šalu na stranu, Betis je učinio utakmicu još boljom svojom otvorenom igrom i fantastičnim kontrama. Šteta što nisu prvi pogodili, ali za to se postarao odlični Valdes. Njegova nesreća što za konkurenta u La Roja-i ima Casillasa. Ostatak tima solidan, mada, opet, sve zavisno od igrača do igrača. Iniesta me pomalo razočarao, ali ništa strašno što ne može opravdati loš dan. Vidi se da se slabije snalazi u završnici, ima taj potez više koji košta i njega i ostatak tima. Treba završavati posao čim prije, ne stajati i driblati (iako i to dobro radi, ali zna se gdje to prolazi, gdje ne). Bilo je i par sitnih grešaka u predaji lopte, kao i nekoliko Xavija ( :o ). Međutim, znamo da su obojica genijalci, neprevaziđeni majstori, rekao bih. Greške su standardne, a u ovom slučaju su preuveličane zato što se radi o Barcinom trojcu (sada uključujem i Messija, koji se, ruku na srce, nije pretjerano trudio; često bi ostajao u dubokom ofsajdu ili odmah gurao loptu od sebe drugom). Cesc je imao nešto slabiji dan, ali njegov osjećaj za prostor i ubacivanja su i dalje fascinantna. Pogodio je i tu stativu iz koje je planuo gol, pa mu možemo i oprostiti. Puyol odličan, Abidal i Pique manje-više, Alves isto tako neprimjetan. :mrgreen: Busquets zna simulirati, ali zna i biti grub. Ništa naročito i neobično s njegove strane. Sanchez je bio odličan, mora se još malo priviknuti na Barcin život, ali večeras se maksimalno trudio. Vjerujem u njegova blistava zdanja. :D Sve u svemu, Barca je konačno ubjedljivo pobijedila i spremno dočekuje novi El Clasico.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 16 jan 2012, 20:55

Jadno je koliko nemaju motiva da igraju kada imaju pozitivan rezultat.
Na drugu stranu,zastrasujuce je koliko su jaki kada im treba rezultat...

Malo mi je bilo smijesno,al' bukvalno sam zaboravio da je Cuenca odigrao prvo poluvrijeme...

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.