Vakat da osvježimo i ovu temu !
Žrijeb :
http://www.australianopen.com/en_AU/sco ... index.html
http://www.australianopen.com/en_AU/sco ... index.html
Hm, ovako na prvu, Murray ima najteži žrijeb i ovaj GS će biti pravi ispit za njega. Da li stvarno može nešto više uraditi !? Put do titule mu je jako trnovit, budući da ima jako nezgodne protivnike !
U prvom kolu protiv nimalo bezazlenog Harrisona. To bi mogao biti zanimljiv meč, jer će mlade nade tenisa dati sve od sebe da naprave korak više ka vrhu svjestkog tenisa i dokažu da će se i oni pitati nešto u nastavku sezone ili u sezonama koje dolaze !
Uglavnom, od prve četvorke Murray je dobio najzajebanije protivnike ! No ne sumnjam u njegovu mmotivaciju i očekivanja ove sezone. Vjerujem da stiže do SF-a, a onda se svašta može desiti !
Interesantno je napomenuti da bi u mogućim polufinalima Andy išao na Novaka, a Roger na Rafu, što je potpuno suprotno onome što smo navikli da gledamo, no svaka promjena je dobra pa tako i ova.
Novak ima poprilično lagan žrijeb, ali svakako ne treba podcijeniti ni igrače tipa Raonić. On bi mogao napraviti određene probleme Novaku, znamo kakav servis ima i koliko poena rješava sa njim, tako da je on Novakova potencijalna prijetnja u njegovom pohodu na titulu uz naravno za Noleta uvijek neugodnog Roddicka s kojim bi se mogao sastati u 4. kolu. Međutim, kada sve uzmemo u obzir, možemo zaključiti da je ovo lagan žrijeb za Novaka i da ne bi trebalo biti većih problema do 1/4 finala ili eventualno 1/2 finala !
Kod Rogera ništa vrijedno pomena osim tog mogućeg susreta sa Delpom ! Jednostavno, nema igrača koji bi mu mogao napraviti veće probleme do 1/2 finala, a manje-više svi se nadamo njegovom susretu sa Nadalom u 1/2 finalu ! Dakle, Roger bez problema do 1/4 finala, a vjerovatno i do 1/2 finala, mada nikad se ne zna !
Slično je i kod Rafe, ne vidim neke velike prijetnje, mada opet mi je on nepoznanica s obzirom na taj relativno kratak period rada sa novim reketom tako da ne znam koliko se uspio prilagoditi istom i koliko će ta promjena uticati na njegovu igru, a mislim da nam njegova igra iz Dohi jasno pokazuje ćemu Nadal teži i kakvog Nadala ćemo gledati u nastavku sezone !
Moguć je njegov susret sa Nalbandianom u 4. kolu ! Uh kako bi to dobar meč bio, sjetimo se samo USO-a prošle godine i meča između njih dvojice !
Da, kad smo već kod Nalbya, strašno bih volio da nešto više uradi na ovom GS-u, da pošamara konkurente kao 2007 u Parizu i Madridu, ali jedno su želje, a drugo mogučnosti !
Neki od zanimljivih mečeva prvog kola su svakako :
Nieminen-Nalbandian
Tomic-Verdasco
Melzer-Karlović
Murray-Harisson
Llodra-Gulbis
Mahut-Stepanek
Svega će biti, svega !

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com