AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

TuSeiTuttaLaMiaVita
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la TuSeiTuttaLaMiaVita » 16 jan 2012, 10:40

Ma naravno prodajite Pata a držite Ibru sa 31 koji se ko zna koji put izgubio. Jeste Inter odigrao taktički, dao gol nakon greške, na kraju slavili sa 30% posjeda ali naši idotluci :lol: posebna priča. Zašto se nije kao do sada izvlačio, ostavljao prostor za pata i boatenga. Kažu nekompatabilni?? Frajer svima soli pamet, pametuje a njegova s*anja??
Hoće li biti OK sa tevezom?
Gledam ga u svkaoj prilic konstantno, znači lik hoda u krugu 3 metra, jest ga teško markirati brate mili. A pogotovo lucio i samuel. Znači čim ima defanzivca stalno na grbači, gubi se. Odigra tekme protiv slabijih ekipa i to je to. Ne znam za pojedince ali živim za dan kad ga neću više gledati u svetom dresu. Naravno sve prethodno znači da nas nema na mapi u LP dok njega ima. Nadam se da će ga Balo zamjeniti čim prije.

Max i dalje idotluke pravi. Boateng nema šta raditi na RM, stavi ga na AM ili neka ga na klupi. Urbija prekomandovati na beka, ako se ne snađe, adios. Aqua je nenormalno falio, i njegovi pasovi. Pi*kasta naređenja Maxa, nema ko kornera izvesti, 3,4 igrača u 16 kod kornera....Abate se gubi ponovo, 2x greške+ onaj crveni prošle godine, da ne govorim da ništa naprijed nije uradio, i kada ima prostor da probije nakon boa pasa, on ostane nazad.
Robinja prodati čim prije 2x 100% šanse, ko da mu je neko nešta proučio. Neka oni i dalje traže napadače uz ovakvu sredinu. Vratiti zvjerku Merkela kao i probati dovesti Naigolana, dati šansu Faraonu. No dok senilni starac određuje igrače......Pato se trudio, napravio nekoliko dobrih prodora, ali je uvijek imao 3 igrača na sebi , niko se ne otkriva.
Očito je da Max uopšte s njim ne radi na treninzima za razliku od Anđelotija, to mu nikad neću oprostiti.

Uglavnom soliranja, soliranja, bez pas igre, otkrivanja, držanje pozicija, spori napadi, i to svaki napad od štopera... Sreća pa imamo 37 bodova.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 16 jan 2012, 10:45

rezultat jest katastrofa, ali igra i nije bila, milan je bolje stajao, imao više loptu, inter igrao bunker i zabio taj gol, da nije svi bi sad pričali o katastrofalnom i bezidejnom interu, ovako ispalo da su kao odigrali vrhunski a zapravo 0 bodova, derbi odavno nije bio lošiji.
Milan nema veznog koji će odigrati završni pas za napadače, al to je već stara vijest, ovako se terenska prednost ne koristi jer emanuelson sigurno neće odigrati ništa senzacionalno pa de se igraju i 3 utakmice(hajd barem ga je pred kraj vratio na beka i čini mi se da to može igrati).
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 16 jan 2012, 10:54

Ma jeb.es vise i Pata evo 4-5 godina koliko je u Milanu samo se govori "talenat-potencijal, talenat-potencijal" ja sam siguran da cu uvijek ostati na tome, nije on igrac koji ce odigrati 5 utakmica za redom dobro, on odigra jednu u 15 ..

Pun je vise qrac i njega.. Cassano fali dosta, sjetite se samo kako je on znao podvalit loptu u trenutcima kad je najteze, doduse i on se pokaze samo u Serie A ..
-RIVALDO-

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jan 2012, 11:19

Pato ide na večeru s predsjednicima PSG-a, evo sad vidite sta ja cijelo vrijeme pričam u vezi Pata :!:

Dovest Teveza, Merkel 90% se vraća, Mesbah 95% pred potpisom ... Ja sam ubijeđen da ćemo se svima osvetit u uzvratnim utakmicama. Bili smo bolji, napadali smo, imali smo više i boljih šansi al nije htjela u gol ... Tačno što @tony kaže da Inter nije dao gol iz one prilike nebi ga ni dali do kraja i kad bi ostalo 0:0 svi bi govorili da smo mi bili bolji, da smo zasluzili sva 3 boda i tako to, a ne sad oni spominju neku dominaciju Intera :roll: Žalosno, posjed lopet alla' Barcelona, još da je bio Aqua :|
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jan 2012, 11:26

Ibra ili Pato, Pato ili Tevez?

U neku ruku je Allegri sinoć bio primoran da u tim stavi Pata, jer bi u suprotnom, a posle svega što se dogodilo tokom prethodne nedelje (pristao da ode u Psg, pa se na kraju ipak predomislio i na taj način učinio smešnim Gallianija), izbili velike polemike da ga je ostavio na klupi. Osim toga, ako ne misli da ga izgubi do kraja sezone, Allegri je morao da dečku ukaže poverenje: "Pato, odlučio si da ostaneš, ovo je tvoj trenutak, imaš priliku, pokaži se sada...".

'Patak' i nije bio tako loš... ali samo u prvom poluvremenu. Videlo se da se trudi i da mu je stalo da opravda ukazano poverenje. U drugom poluvremenu je, pak, bukvalno nestao sa terena. Zaista je katastrofalno odigrao. Na kraju je, uprkos ljubavi prema klubu, iskazanoj pre samo tri dana, zvižducima ispraćen sa terena, kada ga je mali 'Faraon' zamenjivao.

Pato jednostavno nije kompatibilan sa Ibrahimovićem, kao što su, recimo, Robinho ili Cassano. Nikome ko želi dobro Milanu ne pada na pamet da bi se trebalo odreći Zlatanovih usluga, jer ono što on može na terenu, o tome drugi mogu samo da sanjaju. Znači, treba mu naći pravog partnera, a Pato to očigledno nije.

Zato se postavljaju pitanja: Ibra ili Pato? Pato ili Tevez?

Pato je u 23-oj godini života, dok je Ibra u 31-oj: to je njegova jedina prednost u odnosu na Šveđanina. Naravno, treba misliti na budućnost kluba i voditi računa o mladim igračima, ali mora se misliti i na sadašnjost. Milan mora stalno da pobeđuje i osvaja trofeje i nema vremena za čekanje, kao što ga imaju mali klubovi. Pato je dosta nežne prirode i ostaje samo nada da će se njegovi problemi sa povredama smanjivati kako on postaje stariji. Da li se Milanu isplati da čeka, živeći u toj nadi?

_________________________________________________________________________________________________

Ibrahimoviću, dokle više ?!

Da izgubili smo od Intera, Milito naj je dao gol iz apsurdne situacije, a pogodite ko je krivac, naravno Abate, i taj igrač je po ko zna koji put zapečatio sudbinu "Rossonerima".

No, u ovom postu nećemo govoriti o grešci Abatea, ili o porazu od Intera, već ćemo se osvrnuti na nerazdvojivi "par", Ibrahimović-Allegri. Dugo sam tolerisao greške ovog dvojca, ali posle večeraćnjeg meča, više nisam mogao da ćutim.

Ko zna, možda će mi mnogi zameriti što ovo pišem, ali, zar nekada ne pomislite koliko puta je Milan kiksao baš zbog Mr. Allegrija i Ibre, koliko je puta Pato bio žrtva njihove nazovimo "vezanosti". Večeras je Alexandre pokazao koliko mu Milan znači, ginuo je za svaku loptu, dok je Zlatan šetuckao po terenu, i posmatrao borbu između njegovih saigrača i "Neroazzura".

Naravno, i posle odlične partije, svi znate da je Allegri žrtvovao Pata, a ja se pitam zašto? Odgovor je jednostavan, kako bi se gospodin uvukao u čmar, nedodirljivom Ibrahimoviću.

Prosto ne mogu da vjerujem da klub kao što je Milan, ima fokusiranu igru samo na čoveka koji igra samo kad mu se digne. Tu stoji odgovor, zašto su svi igrači, poput Pirla i Ronaldinha praktično oterani iz kluba, a prosto sam siguran da će im se uskoro pridružiti i Pato.

Ovaj tim počinje da liči na Mancinijev Inter, čija se igra zasnivala na Ibri, dok u Ligi šampiona nisu mogli proći osminu finala, izgleda da se istorija ponavlja.

Naravno, većina vas će biti zadovoljno kad Milan na kraju sezone osvoji Scudetto, a zapitate li se ponekad gde je nestao DNK-a Lige šampiona?

Upravo večeras smo dobili lekciju, da tim ne može da zavisi od samo jednog igrača, i bojim se da ćemo tu lekciju okusiti i u drugom delu šampionata, kada se budemo susreli sa timovima poput Arsenala.

Zanimljiva informacija je to što Milan u ovoj sezoni nije pobedio nijedan derbi u Italijanskom šampionatu, što govori da se velike utakmice ne pobeđuju sa jednim igračem, ali Allegri se rukovodi motom "Šampionat se osvaja na malim utakmicama", tako da on ne mari previše što je izgubio i od Intera, Juventusa, i Napolija u ovoj sezoni.

I na kraju, svi znate kako se sve završava, Allegri govori:"I dalje smo u trci za Scudetto, Juve nam beži samo jedan bod", toliko o Milanu koji ide na sva tri fronta.

franco_tm
Kontakt:

Post Postao/la franco_tm » 16 jan 2012, 11:41

ovaj tekst sa acm srbija , o ibrahimovicu je toliko glup , da ja gluplji procitao nisam .. prvo kad kazu za abatea da je po ko zna koji put pogrijesio nije tacno , istina da je smijesan ispao sinoc , nevjerovatno , al mu se to ranije nije desavalo .. i onda nesto za ibrahimovica pricaju da se uvlaci allegriju , zar on ima uopste potrebu da se uvlaci treneru u sup** ako je vec donio toliko dobrog za razliku od pata
KEVIN-PRINCE BOATENG27

stanko barać , bojan bogdanović, damir čmarkota , darijo srna , vedran ćorluka , dejan lovren , mirko alilović , ivan ljubičić, ivan dodig , čmarin ćilić ... NE TREBAJU NAM !

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 16 jan 2012, 12:02

nemojte tako Inter je imao sansi kao i Milan i to prave,odradjene akcijom:cist pogodak Motte ponisten,Alvarez sam pred Abbiatijem nakon prodora Nagatoma po lijevoj strani,Nagatomo odlicno prosao po desnoj strani,izbacuje Nestu cini mi se,zatim sutira direkt u ruke Abbiatiju,zatim onaj sut Nagatoma sa 30 metara koji se odbija od nekog igraca Milana(Abate?) a Abbiati vrhovima prstiju izbija u korner,,imao je Inter 4-5 sansi extra,,,a to za posjed:Inter ga nikada nije imao,pa ni kad su dobili Barcellonu 3-1 ni u finalu LP kad su pobjedili 2-0,,,

Milan je imao precku,onaj sut Pate koji je u padu udario slucajno nekako traljavo,onaj sut Robinha sa pola metra od J.Cesara i sut izdaleka Seedorfa i to je to,,gdje je to Milan toliko dominirao ja ne znam,osim onog posjeda i kornera,faula,zutih,,
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jan 2012, 12:55

adointer je napisao/la: Milan je imao precku,onaj sut Pate koji je u padu udario slucajno nekako traljavo,onaj sut Robinha sa pola metra od J.Cesara i sut izdaleka Seedorfa i to je to,,gdje je to Milan toliko dominirao ja ne znam,osim onog posjeda i kornera,faula,zutih,,
boldirano e vala nasmijo si me, de mi reci u cemu ste vi nas izdominirali toliko aman.Jel dosta podatak da smo imali posjed 64 naprema 36, podatak da smo 12 napada na gol a vi 9, da smo imali 5 suteva u okvir gola a vi 4, podatak da smo imali 7 suteva pored gola a vi 4, podatak da smo imali 10 kornera a vi 2, podatak da smo imali 28 ubacivanja a vi 15 ? necu vise haj cao

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 16 jan 2012, 13:36

Mislim da igra Milana previše ovisi o Ibrahimoviću,on je pola ekipe a kad zakaze on,zakaze i Milan ,ali zar ocekujete od jednog klasicnog spica da se vraca na centar kako bi organizovao igru?!Sinoc se odlicno vidjelo da Milanu fali kreativnosti,da ne kazem jedan kvalitetan playmaker.
12.9.2009.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 jan 2012, 13:40

:lol: :lol: :lol:

Eno sad ne valja ni Ibra.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 16 jan 2012, 14:05

ZEno.T. je napisao/la:Mislim da igra Milana previše ovisi o Ibrahimoviću,on je pola ekipe a kad zakaze on,zakaze i Milan ,ali zar ocekujete od jednog klasicnog spica da se vraca na centar kako bi organizovao igru?!Sinoc se odlicno vidjelo da Milanu fali kreativnosti,da ne kazem jedan kvalitetan playmaker.
ovde izgleda svima tesko objasnit da mi imamo playmakera :!: :!:

Boateng igra odlicno na poziciji iza dva napadaca kao sto je napisao @bianconeri ne voli se on previse vracati nazad,voli slobodu u igri .. Zato je sinoc i bio los, njegove situacije su ispred 16 metara ,a ne u veznom redu gdje je sinoc igrao , mada smo bili primorani da igra ondje..

Vidjeli ste Emanuelsona dobio je xxxx lopti i nije znao jadnik sta ce sa njima, a Boateng bi sigurno u pola onih situacija nasao neko rjesenje
-RIVALDO-

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 16 jan 2012, 14:32

slika
-RIVALDO-

Bernabéu
Kontakt:

Post Postao/la Bernabéu » 16 jan 2012, 15:10

Mišljenja sam kako bi Vaša uprava jako pogriješila, ako bi u svoje redove dovela Carlita. Istina, radi se o prvoklasnom napadaču, ali budimo realni Pato je mlađi i uz to se već uklopio u Milanov sistem igre.

Vaš najveći problem jeste izostanak Cassana, ali nadam se i vjerujem kako će se vratiti u što kraćem razdoblju.
Por Qué? Yo no entiendo por qué.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 16 jan 2012, 15:15

Vjeruj druze da sam po tvom postu 100000000% siguran da nisi gledao sinoćnju tekmu kao ni zadnjih 10 utakmica Milana ... Nema se više jarane strpljenja s Patom nek se goni u 100 pi'cki maternih. Sad bi dao Pata za Teveza i 15m bez razmisljanja

Bernabéu
Kontakt:

Post Postao/la Bernabéu » 16 jan 2012, 15:16

^Gledao sam highlights Derby della Madonnine, te nisam bio u stanju da pogledam cijeli meč. Istina, Milan nisam odavno gledao, ali nekako sam mišljenja kako će se on vrlo brzo vratiti u staru formu. Alex može postati najbolji!
Por Qué? Yo no entiendo por qué.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 16 jan 2012, 15:36

King tiger je napisao/la:Veliki analitičar i meštar od pera, preciznom i britkom analizom, zasnovanom na naravno, faktima, jakim i čvrstim kano gibraltarska klisurina, opet udara i pogađa samu srž problema.
+646415613987988464 :lol:

nakon što su se malo dojmovi slegli rekao bih opet da inter nije zaslužio pobjedu. u najmanju ruku rečeno bili su ravnopravni ali jalova terenska inicijativa i slaba realizacija ali i dobra odbrana intera donijela je 3 boda interu. kad tim izgubi onda su svi krivi jbg. abate je zaista sinoć uradio kardinalnu grešku ali ima odličnu sezonu. inter je odigrao taktički inteligentnu utakmicu iskoristili šansu milan nije i to je to.
navodno će city odbiti ponudu intera a zna se i zašto jer tevez želi milan. ne kontam morattija koji mi je qrc pa ja ne bi iz ponosa i prkosa doveo igrača koji izabere milan a ne inter? sinoć se jasno vidjelo, jasno ko dan emanuelsson nema šta da radi na onoj poziciji i nije kvalitet. boateng može igrati amf ali nije to to nije on taj igrač koji treba tu milanu. on je više box to box midfielder i igra sve živo u veznom redu i to vrhunski. zaista je sinoć odradio fantastičan meč prelazio je igrače intera kako je god htio. da su svi spremni fizički ko on i da imaju njegovu želju inter bi sinoć izgubio 5-0.
što se pata tiče velika greška bi bila da se proda. odigrao je dobar meč sinoć. ali više me brine robinho i radije bi da njega prodaju ali brazilac je proigrat će na proljeće. mali el shaarawy zaista igra odlično i trebao bi više šansi dobivati i jučer je odmah s prvim kontaktom napravio dar mar u odbrani intera i sudija svira ofsajd i prekine napad iako ofsajda nije bilo, šta ono bi??? kako god tevez nije prioritet, to treba da bude montolivo ili neko drugi da razigrava vezni red zajedno sa aquilanijem po potrebi. merkela treba vratiti, imaju neke naznake za to iako je preciozi govorio da će se vratiti tek na ljeto. puno se vremena i truda troši na teveza kad problem nije napad već vezni red i moglo bi se desiti da neko preotme montoliva. ali ćelo će sigurno čekati istek ugovora na ljeto da ga dovede, hoće li biti kasno da se titula izgubi? izgubi milan još jedan derbi ove sezone, protiv napolija, juveta i sad intera. treba da igraju žešće i da igraju sa 120% i da ginu na terenu a ne da šire ruke non stop jer su zvijezde.
samo šteta za poraz juve slabo igra zadnje 2-3 utakmice muče se protiv bunkeraša i moglo se više izvuči iz onog meča sinoć. pirlo po običaju gubi dah i juve je bezidejan na sredini. ja sam uvjeren da inter iako je sinoć pobjedio mogu do max lige prvaka.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 16 jan 2012, 16:46

Ko god napada Zlatan je preveliko djubre. Covjek nas 2 sezone gura, jednu utakmicu zastopa i sad svi na njega. Nije igrac za derbija? OK, ne mora ni jedan derbi zabit, nek svaki izgubimo al on ce ove ostale rijesavat kao i dosad. Imas 6 derbi utakmica u sezoni i 32 ostale. Bgm je meni vaznije dobit ove 32 neg ovih 6. A Ibra je dosta toga rijesio samo ovdje seratora ima dosta (prosle godine Inter, u Barci El Clasico, 2 Arsenalu, u Interu zabijao dosta puta nama i sl.) al to nije "tema" mog posta.

Nekad nam je poluspica igrao Kaka' a danas Emanuelson. Ja mislim da je tu zapelo. Nemamo kreativca. Plus kad dodas izmisljanje od strane pojedinih igraca dobijes propast. Robinho udje, izgubi presudnih 10 lopti, Seedorf se okrece ko doner na carsiji a Boateng citavu utakmicu igra Joga Bonito stil. Puno gleda klipove po You Tube-u. Istina je da zavisimo od Ibre. Na njega neko stavi 2 kvalitetna igraca, logicno ustopa ga mi ne znamo sta cemo. Dodjemo 30 metara do protivnickog gola i udaramo glavom od zid. Nema ideje. Nema podvaljivanja lopte. Nema driblinga. Nema suteva. Kakvi smo u napadu sinoc bili govori podatak da nam je najbolju sansu imao Bommel, zadnji vezni, koji svaku 15 utakmicu opuca u okvir gola. Pata zanese brzina. Trci pa ode u korner/aut. Ibra nikad nije bio srcan igrac, ne znam sta sada pojedinci ocekuju. Da on trci, da klizne koji put mozda? To od njega niko nece docekati jer to ne zna ili nece. Al mi ne mozemo obezbjediti prenos lopte do njega. Emanuelson ima 10 kornera, i takvi su centarsutevi da nismo nijednom opucali prema golu nakon istih. Nocerino se ugusio. Pustio bradicu, i misli lahko cemo. E pa necemo. Da se ja pitam, odmah bi prodao Robinha a ne Pata. Gurnut stoku na plazu pa nek tamo skakuce mis. I jest samo za toga. Probati Teveza al kao sekundarni cilj, primarni cilj bi nam morao biti kreativac. Il Ganso, il Eriksen,il posudit Kaku do kraja sezone, snaci se nekako. Ovako ne moze. Koja god ekipa da nam uzme Ibru mi cemo izgubit, cinjenica. A kad se sjetim nekada, Pirlo majstor, ispred Kaka, pa Shele. Ne znas ko je bolji. Al ocito to je proslo, danas imamo majstore igre kakvi su Emanuelson i Nocerino. Kao sto neko napisa iznad, sa ovakvim igracima se ne ulazi u derbi.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 jan 2012, 17:30

Čemu posjed lopte ako nema golova. :( Igre nije bilo, ljudi, igre! Ne možemo uvijek očekivati majstorije pojedinaca i greške protivnika, treba nekad zasukati rukave i sam izraditi plansku akciju. Nakon toga se mora poentirati, a ne promašivati zicere k'o što Robinho radi. :roll: Zaista ne znam šta mu se dešava, no najbolje bi bilo prodati ga Anzhiju, Malagi (sad navodim bezvezne primjere), ili nekom drugom bogatom klubu koji je voljan dati novac za Brazilca i trpiti ga ovakvog. Ja više ne mogu, vjerujem ni vi. ;) Druga stvar su kiksevi u odbrani (da, da, Abate je u pitanju) i očajna taktika Allegrija. Ovo je jednostavno bila taktička pobjeda gospodina Claudija Ranierija, koji je bezidejnog Maxa nadmudrio i podučio nekim stvarima. Niko ne spori da ovaj ima potencijal, ali ako će graditi igru oko jednog čovjeka i stavljati igrače na neprirodne pozicije, onda stvarno nema smisla. Pa bolje bi odigrali momci koji su na posudbi tipa Merkel, Stasser i ostali, a ne ovakvi. Vidi se koliko nedostaje igrač koji će povezati igru i dijeliti lopte, a još kada uzmemo u obzir i da Aquilanija nije bilo... Ovdje se nešto mora mijenjati. Stvarno, dosta je više i dovođenja iznemoglih za kikiriki, igrača čiji nam profil uopće ne treba, onih koji će više odmagati nego pomagati klubu. Prodaj neku, wanna be zvijezdu, al' kupi brate dobrog veznjaka koji će biti glavni u timu i, u tandemu sa Aquom (ako isti bude i dalje na nivou) podignuti tim na veću razinu. Ovako neće moći, Milan posustaje i gubi sve derbi susrete (Juventus, Inter, Napoli, plus remi kod kuće protiv Udinezea), a takav do titule ne može, uprkos tomu što se liga dobiva na malim utakmicama (gdje više od pola istine).

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 16 jan 2012, 17:31

A_d_0 je napisao/la:Ko god napada Zlatan je preveliko djubre. Covjek nas 2 sezone gura, jednu utakmicu zastopa i sad svi na njega. Nije igrac za derbija? OK, ne mora ni jedan derbi zabit, nek svaki izgubimo al on ce ove ostale rijesavat kao i dosad. Imas 6 derbi utakmica u sezoni i 32 ostale. Bgm je meni vaznije dobit ove 32 neg ovih 6. A Ibra je dosta toga rijesio samo ovdje seratora ima dosta (prosle godine Inter, u Barci El Clasico, 2 Arsenalu, u Interu zabijao dosta puta nama i sl.) al to nije "tema" mog posta.

Nekad nam je poluspica igrao Kaka' a danas Emanuelson. Ja mislim da je tu zapelo. Nemamo kreativca. Plus kad dodas izmisljanje od strane pojedinih igraca dobijes propast. Robinho udje, izgubi presudnih 10 lopti, Seedorf se okrece ko doner na carsiji a Boateng citavu utakmicu igra Joga Bonito stil. Puno gleda klipove po You Tube-u. Istina je da zavisimo od Ibre. Na njega neko stavi 2 kvalitetna igraca, logicno ustopa ga mi ne znamo sta cemo. Dodjemo 30 metara do protivnickog gola i udaramo glavom od zid. Nema ideje. Nema podvaljivanja lopte. Nema driblinga. Nema suteva. Kakvi smo u napadu sinoc bili govori podatak da nam je najbolju sansu imao Bommel, zadnji vezni, koji svaku 15 utakmicu opuca u okvir gola. Pata zanese brzina. Trci pa ode u korner/aut. Ibra nikad nije bio srcan igrac, ne znam sta sada pojedinci ocekuju. Da on trci, da klizne koji put mozda? To od njega niko nece docekati jer to ne zna ili nece. Al mi ne mozemo obezbjediti prenos lopte do njega. Emanuelson ima 10 kornera, i takvi su centarsutevi da nismo nijednom opucali prema golu nakon istih. Nocerino se ugusio. Pustio bradicu, i misli lahko cemo. E pa necemo. Da se ja pitam, odmah bi prodao Robinha a ne Pata. Gurnut stoku na plazu pa nek tamo skakuce mis. I jest samo za toga. Probati Teveza al kao sekundarni cilj, primarni cilj bi nam morao biti kreativac. Il Ganso, il Eriksen,il posudit Kaku do kraja sezone, snaci se nekako. Ovako ne moze. Koja god ekipa da nam uzme Ibru mi cemo izgubit, cinjenica. A kad se sjetim nekada, Pirlo majstor, ispred Kaka, pa Shele. Ne znas ko je bolji. Al ocito to je proslo, danas imamo majstore igre kakvi su Emanuelson i Nocerino. Kao sto neko napisa iznad, sa ovakvim igracima se ne ulazi u derbi.
Mislim da ce se svi sloziti sa skoro svim sto si napisao ali zar ne mislis da si malo subjektivan sto se tice ibrahimovica. I meni je veoma drag igrac, uvijek sam tvrdio da moze biti najbolji na svijetu samo da se potrudi jos malo vise ali kao sto je cinjenica da Milan ovisi o Ibrahimovic isto je tako cinjenica da Ibra u 90% velikih utakmica ne pokaze nista i to traje jos od kad je u Interu bio. Desi se naravno izuzetak, El clasico pa protiv arsenala i tako to ali za igraca takvog kalibra to je veoma rijetko. Nema njemu ko loptu dat i to stoji ali nek se potrudi vise. azes nece on klizece startove praviti jer ne zna ili nece. Prije bih rekao ovo drugo da je ;)
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 16 jan 2012, 17:50

Raul7 je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:Ko god napada Zlatan je preveliko djubre. Covjek nas 2 sezone gura, jednu utakmicu zastopa i sad svi na njega. Nije igrac za derbija? OK, ne mora ni jedan derbi zabit, nek svaki izgubimo al on ce ove ostale rijesavat kao i dosad. Imas 6 derbi utakmica u sezoni i 32 ostale. Bgm je meni vaznije dobit ove 32 neg ovih 6. A Ibra je dosta toga rijesio samo ovdje seratora ima dosta (prosle godine Inter, u Barci El Clasico, 2 Arsenalu, u Interu zabijao dosta puta nama i sl.) al to nije "tema" mog posta.

Mislim da ce se svi sloziti sa skoro svim sto si napisao ali zar ne mislis da si malo subjektivan sto se tice ibrahimovica. I meni je veoma drag igrac, uvijek sam tvrdio da moze biti najbolji na svijetu samo da se potrudi jos malo vise ali kao sto je cinjenica da Milan ovisi o Ibrahimovic isto je tako cinjenica da Ibra u 90% velikih utakmica ne pokaze nista i to traje jos od kad je u Interu bio. Desi se naravno izuzetak, El clasico pa protiv arsenala i tako to ali za igraca takvog kalibra to je veoma rijetko. Nema njemu ko loptu dat i to stoji ali nek se potrudi vise. azes nece on klizece startove praviti jer ne zna ili nece. Prije bih rekao ovo drugo da je ;)
Ma svjestan sam da Ibra nema jaku psihu. To je iskreno. Sto se tice karaktera - klasicni bosanski. Ako ja necu ne moze me niko natjerati. Ovo je povodom zalaganja. Al ja tvrdim da za ovu ekipu nema boljeg igraca od Ibrahimovica. Nijedan napadac ne bi donosio ovakvu prevagu u malim utakmicama. Ne znam da li razumijes sta hocu da kazem. Koji god drugi napadac da igra u napadu mi bi se jos vise mucili i u manjim utakmicama.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.