Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

retro
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la retro » 16 jan 2012, 02:31

Tomic ili kako je on rekao da ga zovu, Tomik je favorit trenutno protiv Verdasca.
Iako je Verdascu AO najbolji Slam u karijeri.
Tomic ima predispozicije za velike stvari, na Wimbledonu je pokazao sta sve moze.
Uvijek je napaljen kad igra kod kuce, dobro je poceo godinu, 1/2 Brisbanea i u puno boljoj formi je od Verdasca trenutno, ali nikad se ne zna kad Nando moze da poludi.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 jan 2012, 02:32

kaze ovaj glupi komentator na eurosportu tsurenko je dobio rusa u prvom setu 76, covjek ne zna da su to zene :roll:
nema potpisa

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 jan 2012, 02:33

Upravo to kontao napisati, tesko nama ako cemo slusati ovu dvojicu neznalica.
Jedan uopste ne prati tenis, drugi je tu preko stele. :roll:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 jan 2012, 13:25

Puno meceva u pet setova prvog dana.

Ljubo imao 2-0 u setovima, izgubio 2-3.
Tomik gubio 0-2, preokrenuo na 3-2, a Verdasco je imao i break prednosti u petom.
Dimitrov gubio 1-2, dobio 3-2.
Davydenko stimac izgubio od Cipolle 2-3, iako je imao 2-1.
Stakhovsky gubio 1-2, dobio 3-2.
Kohly dobio Monaca 3-2.
Young poveo protiv Gojowzcika 2-0, na kraju 3-2.
Dolgopolov iznenadjujuce krenuo lose, Jones domaci igrac poveo s lakocom 0-2, a onda Dolgopolov jos lakse preokrenuo na 3-2.
Nieminen predao Nalbiu, Nadal i Federer bez problema, rutinski.
Berdyc i Del Potro, iako veliki favoriti, izgubili po jedan set na otvaranju.

P.S Nadal-Haas u drugom kolu. 8-)

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 16 jan 2012, 14:39

Tomic je lahko mogao dobiti 3-1, u drugom setu, pri rezultatu 6-5, imao je 3 break lopte, i nijednu nije iskoristio. Iskustvo, valjda. Medjutim, ostatak meca, odigrao je odlicno, igrao je strpljivo, bez puno srljanja. Iskren da budem, ocekivao sam preokret.
Izdržati, to je temelj vrline!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jan 2012, 15:28

Ne znam sta je uticalo na Del Potra - losa fizicka sprema ili vrijeme koje je bilo za vrijeme njegovog meca - ali covjek se jedva drzao na nogama i nakon svakog poena sam imao osjecaj da ce se onesvjestiti.

Federer i Nadal rutinski odradili svoj posao, iako su obojca imali problema u prvom setu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 jan 2012, 16:34

Ljudi kako vi gledate ovaj AO? Ja gled'o sinoc Delpa i navio alarm oko pola 9, da pogledam Nadala i Rogera, al' svako malo mi san na oci, i pogledo samo prvi set Rogera, jbg vremenska zona nam bas ne ide na ruku, igra se citavu noc...

Eto Roger dobio 3:0, uz male probleme u prvom setu, al' bitno je da servira jako i ne osjeca bolove! Delpo razbijen u prvom setu od odlicnog Mannarina, al' se ipak uspio vratiti i dobit 3:1, iako je na 1:1 bilo guravo 5:5 i 0:30 za Mannarina... On je na Rogerovoj strani zrijeba, on i Fish su najvece prijetnje, mada Fish mi ne izgleda neko ko moze nesto vise ovdje, a Bogme i Delpo nije pokaz'o nista previse, no prvi je mec. Mene strah ovog Karlovica, da ne servira k'o u Cinncyu prije 3-4 godine kad je dobio Rogera 6:4 7:6, no Doktor je u poznim godinama, tako da ne treba ocekivati iznenadjenja...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 jan 2012, 16:56

u muskoj nemam pojma nemam ko moze uzeti. kod zena tipujem na petru i viki, a iz sjenke li na il masa, eventualno agnjeska. ostale ne mogu. ana gubi od neke lijeve a ako prodje gubi od nekog favorita u dobrom mecu. bojana ima sve sem mozga i hrabrosti.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Colo Colo
Kontakt:

Post Postao/la Colo Colo » 16 jan 2012, 17:04

El Rey konačno smršao nema više pivskog stomaka :mrgreen:
DANTES je napisao/la:u muskoj nemam pojma nemam ko moze uzeti. kod zena tipujem na petru i viki, a iz sjenke li na il masa, eventualno agnjeska. ostale ne mogu. ana gubi od neke lijeve a ako prodje gubi od nekog favorita u dobrom mecu. bojana ima sve sem mozga i hrabrosti.
Po meni Serena i KIm su glavne favoritkinje.
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jan 2012, 17:07

Azarenka uzima kod zena :!:

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 16 jan 2012, 17:26

Eto sinoć sam uspio pregledati Azarenku, i malo sam uhvatio Delpa uporedo sa Tomik-Verdasco i nisam mogao više !
Delpo, ne znam šta mu je. Ima sreće što je dobio Mannarina u prvom kolu i što ima lagan žrijeb, inače bi on već bio na putu kući ! Ne znam je li do vručine, loše fizičke spreme ili nećeg trećeg ! Bekend kao da nije postojao, puno grešaka napravio iz tog udarca, ili u mrežu ili daleko van terena. Mora, jednostavno mora podići formu do sljedećeg meča, a ako kojim slučajem ovakav dođe do 1/4 finala protiv nabrijanog Rogera, moći će brojati gejmove na prste jedne ruke !

Tomik pokazao još jednom svoj talenat, i naročito mentalnu stabilnost. Gledao sam prvi set i nisam više, ali s obzirom da se vratio poslije 0-2 u setovima i u potpunosti preokrenuo meč u svoju korist, onda je pred tim momkom blistava budučnost i favoriti bi trebali obratiti pažnju na njega. Motiv više mu predstavlja to što igra pred svojom publikom !

Federer i Rafa rutinski, kako se i očekivalo. Rafa odlično servira i jako je primjetna ta promjena u igri !
Drago mi je i zbog Nalbandiana, ali isto tako mi je žao Nieminena. Šteta što ovaj meč nisu stavili sutra, siguran sam da bi Jarko pružio mnogo više i da bi gledali puno zanimljiviji meč ! No, šta je tu je. Idemo Nalby, samo naprijed ! :D

Noćas će također biti dobrih mečeva. Da li može Harisson namučiti Murraya i otkinuti mu bar jedan set ? Inače, ko je pratio Andya u zadnje vrijeme, vidio je tu agresivnost u njegovim udarcima i koliko je primjetna ta promjena u igri otkako je imenovao Lendla za trenera ! To je ono što mu je uvijek falilo i sada kada je to riješio ostao je samo jedan problem, a on je mentalne prirode i njega će morati rješavati u eventualnom meču protiv nekog iz prve četvorke, ako dođe do njih, budući da ima jako težak žrijeb !

Svakako, Gulbis-Llodra, Roddick-Haase, Istomin-Tsonga bi mogli biti dobri mečevi, pa ako budem horan možda ću nešto i pogledati, ali teško, ova vremenska zona me ubi ! :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 jan 2012, 18:01

Uh, prvo kolo pa odma' iznenađenja i vrhunski mečevi na pladnju. :mrgreen: Slažete se? :mrgreen: Prvo, Tomić je, ne bih da se hvalim, no očekivao sam, porazio Verdasca, koji ponovo posustaje nakon 2 osvojena seta. Meni je još u glavni onaj RG kada ga je Soderling, nakon vodstva Španca od 2:0 i serviranja pri 40:0, pobijedio i bacio u očaj. Definitivno Verda treba poraditi malo na završavanju posla; ali stoji i to da je Bernard bio vanserijski nastrojen pred domaćom poblikom i maksimalno otežao posao Fernandu (kasnije i osigurao prolaz dalje, i to zasluženo). Također, Dolgopolov je napravio veliki preokret kontra Grega Jonesa. Nije ga pratično ni bilu u prva dva seta, a kasnije se povratio i slavio. Ukrajinac evidentno ima talen(a)t, a da li će ga iskoristiti, to je do njega. Dakako, treba pomenuti i (ne)očekivane eliminacije Melzera i Monaca. Za to su se pobrinuli Karlović i Kohlschreiber. :D

P.S. Kasnije nešto i o ženama. :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 jan 2012, 18:23

Verdasco je gotov igrac, nazalost, meni je plaho krivo, al' jbg, 29 godina on ima, to je gotovo, najveci rezultat mu ostaje cetvfinale upravo na ovom GS-u.

Claus, mislim da izbacivanje Monaca nije iznenadjenje, Philip je skolovan igrac , ocekic'o sam ubjedljiviju pobjedu, al' eto, bit ce tesko Fishu u 3. kolu... Ne bih se ni slozio da Melzera, ipak Karlovic je Karlovic, pogotovo na GS-ovima, gdje kad servira moze dobit bilo koga...

Veceras i Djokovic i Murray ce svoje mece igrati od pola 4 do 8, tako da cu tesko uhvatiti bilo sta od tog...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 16 jan 2012, 18:32

Dobro, niko nije rekao da Nijemac nije školovan i ubojit igrač, još manje da sam ga manje cijenim zbog tog. Uvijek mi je bio odličan igrač, ali nikako da se dokaže. Uostalom, i Monaco je sličan, no svakako da je mogao pobijediti i proći dalje. Kako god, radujem se i Philovom prolazu. :D
Slično je i što se tiče Karlovića i Melzera, gdje je prvi bolji na GS turnirima, a drugi bolje igra na onim iz Masters serije. Ne tako davno, Jirgen je pobjeđivao i Rogera i Nadala i Đokovića.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 16 jan 2012, 18:40

Edin TM87 je napisao/la:Verdasco je gotov igrac, nazalost, meni je plaho krivo, al' jbg, 29 godina on ima, to je gotovo, najveci rezultat mu ostaje cetvfinale upravo na ovom GS-u.

Claus, mislim da izbacivanje Monaca nije iznenadjenje, Philip je skolovan igrac , ocekic'o sam ubjedljiviju pobjedu, al' eto, bit ce tesko Fishu u 3. kolu... Ne bih se ni slozio da Melzera, ipak Karlovic je Karlovic, pogotovo na GS-ovima, gdje kad servira moze dobit bilo koga...

Veceras i Djokovic i Murray ce svoje mece igrati od pola 4 do 8, tako da cu tesko uhvatiti bilo sta od tog...
A antologijski polufinalni meč protiv Nadala iz 2009. nećemo brojati? To je jedan od najboljih teniskih mečeva. :cry:
Inače, smatram da neće na velikoj sceni moći više pokazati, mada se s njim nikad ne zna. Ima puno oscilacija pri rezultatima. Ja se ipak nadam da će jednom ovu Australiju osvojiti, nekako smatram da zaslužuje. (Opet se vraćam na formu iz 2009. sa AO.)

Nisam puno gledala prvog dana, tek one uvodne mečeve, treba se malo navići na satnicu.
Desilo se puno interesantnih mečeva što nam garantuje tek interesantan turnir.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 16 jan 2012, 19:16

BaDa12 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Verdasco je gotov igrac, nazalost, meni je plaho krivo, al' jbg, 29 godina on ima, to je gotovo, najveci rezultat mu ostaje cetvfinale upravo na ovom GS-u.

A antologijski polufinalni meč protiv Nadala iz 2009. nećemo brojati? To je jedan od najboljih teniskih mečeva. :cry:
Inače, smatram da neće na velikoj sceni moći više pokazati, mada se s njim nikad ne zna. Ima puno oscilacija pri rezultatima. Ja se ipak nadam da će jednom ovu Australiju osvojiti, nekako smatram da zaslužuje. (Opet se vraćam na formu iz 2009. sa AO.)

Nisam puno gledala prvog dana, tek one uvodne mečeve, treba se malo navići na satnicu.
Pa na taj mec sam mislio, samo greskom napisah cetvrfinale, to je bilo polufinale...

:mrgreen: Ne znam kako mozes mislit da ce Verda uzet' Australiju jednog dana :D Sa 29 godina i ovakvom konkurencijom :mrgreen:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 16 jan 2012, 19:52

Osvojit ce na Virtu Tennisu.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 16 jan 2012, 23:31

Edin TM87 je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:

Pa na taj mec sam mislio, samo greskom napisah cetvrfinale, to je bilo polufinale...

:mrgreen: Ne znam kako mozes mislit da ce Verda uzet' Australiju jednog dana :D Sa 29 godina i ovakvom konkurencijom :mrgreen:
Ne kažem da mislim da hoće, nego se nadam. Razlika. A, i rekoh da mislim da se više neće pokazati na velikoj sceni (GS). Dakle, svjesna sam.
No, šta ću, drag mi je igrač, nada umire zadnja. Svima je jasno da se to neće desiti, ali dok se Verdasco ne ostavi reketa, ni ja se neću po tom pitanju prestati nadati. ;)

I prefiksi četvrt i polu nemaju nijedno slovo zajedničko. Eh, Edine, Edine... :mrgreen:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 17 jan 2012, 00:14

Nocas treba vidjeti sta Harrison moze protiv Murraya i sta Lorenzi ne moze protiv Djokovica, ako uzme tri gema bit ce dobro.
Llodra-Gulbis nekako najzvucniji par nocasnjeg programa, uz iznimno atraktivni duel Mahuta i Stepaneka, a i Haase bi mogao dobit Roddicka.
E da i najveci Aussie ljubimac ce ujutro na teren, protiv Stebea, valjda je toliko spreman i napaljen da pred domacom publikom moze dobiti Nijemca.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 jan 2012, 00:17

BaDa12 je napisao/la:I prefiksi četvrt i polu nemaju nijedno slovo zajedničko. Eh, Edine, Edine... :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Nisam ni ja rek'o da sam pogrijesio u kucanju, nego da sam se naknadno sjetio da je to bilo polufinale, a ne cetvrfinale :mrgreen:

Ipak sam ja najveci strucnjak na forumu, tako da ovakva greska nije dopustiva :cry: Al' iskupit' cu se prognozama u narednim mecevima 8-)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.