FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

rob do bagro
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la rob do bagro » 25 avg 2009, 16:33

samo da pobijedimo Wolfse vidjecet onda kako cemo igrati...niko nas nece moci zaustaviti
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 avg 2009, 16:39

Bice gusto, ali ABD Bayern ce ostvariti pobjedu, i onda se okrenuti samo pozitivnim rezultatima, tj. pobjedama...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 avg 2009, 17:12

secer je napisao/la:eno kritikuju i efe i kan i mateus :shock: dok kaizer trazi pobjedu protiv wolfa 8-)
meni je bas prpa te utakmice :oops:
Meni nije, vraca se Bilal ;)
Jeste, kritikuju svi redom, ne samo ti i ja :D . Kahn istice da Bayern nikad nije tezio imenima, vec jakim kolektivom. Igraci koji ce izgarati na terenu i ginuti za Bayern...pita se Kahn, kao da ovim igracima nedostaje taj osjecaj. Gube dominaciju i dugo sticani respekt. I prije je svaka ekipa u BL-i igrala iznad svojih mogucnosti protiv Bayerna, a tek sad...kad znaju da ih mogu i dobiti a ne samo casno izgubiti.

Effe opet pogadja srz problema (s kojim se ti ne slazes :? ), a to je golman. Kaze da svaka velika ekipa mora imati top-golmana, oni su ga imali u Kahnu, a sadasnji Bayern ga u Rensingu nema. Zalaze se za Wiese-a, za kojeg kaze da je pozitivno lud, iskusan (kahn u malom pakovanju :lol: ) ali sumnja da ce ga Werder pustiti. Kao drugi izbor spominje Enke-a.
Za odbranu kaze da su odgovorni prespavali zadnju godinu-dvije. Problemi su bili i sa Luciom i De-Mishom :lol: , ali kad ih prodajes (u ovom slucaju Lucio) treba se pravo pojacati a ne dovesti ergänzung spieler.

Kaze jos da Bayern nije favorit za titulu, fali kvalitete u kadru za najveca dostignuca...pogotovo u Evropi nemaju sta traziti.
Poznato je da je Effe na "ratnoj nozi" sa celnicima Bayerna jos od njegovog odlaska 2002, posle ovih kritika upucenoj upravi kluba Tiger se jos odvazio reci, odnosno preporuciti kao novog Bayernovog trenera...samog sebe :o
Dao je za primjer Markusa Babbela, kako to sve moze brzo ici.
Jos sedam dana do kraja prelaznog roka, hoce li ovi jos koga dovesti? VDV i Sneider su navodno iskljuceni kao moguci dolasci.
Sutra na DSF-u od 18 i 30 live Bayern-Union Berlin, test utakmica.
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 avg 2009, 17:18

za Van Gala odlucujuca tekma protiv Wofsburga ne pobjedi li leti nazad u Holandiju....
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2009, 17:21

Tottenham želi Lella. Gledajući sada Bayerna i prošle sezone, možda bi makar bolje bila da Lella igra desno a lijevo Lahm. Lell je dobar ofenzivno ali ne valja defenzivno. Ne znam, ionako primamo dosta golova od slabih ekipa.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 25 avg 2009, 17:22

rob do bagro je napisao/la:sa nasim se Bayernom nikad ne zna...i prethodnih nekoliko godina smo lose startovali pa smo opet postali prvaci...ne zaboravimo da kad se izvrsi pritisak na njih da tad odigraju za pozelit
Sa Klinsmanom smo lose startali, ali ne ovoliko lose. Nakon 3 kola, Bayern je imao 5 bodava ( 2 remija i pobjeda).
Sezona prije Klinsmana, 3 kola, 9 bodova, gol razlika 10:0.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 25 avg 2009, 17:27

ne znam zasto Bayern i dalje drzi u ekipe igrace poput Lella Demikelisa Van Buytena pa oni su ziva katastrofa,,,prosle sezone primili 50 golova Barcelona nas razvalila s pola snage..i opet nikog u odbranu da dovedu i da maknu onu kantu s gola Rensinga...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 avg 2009, 17:28

Rz88 je napisao/la:Tottenham želi Lella. Gledajući sada Bayerna i prošle sezone, možda bi makar bolje bila da Lella igra desno a lijevo Lahm. Lell je dobar ofenzivno ali ne valja defenzivno. Ne znam, ionako primamo dosta golova od slabih ekipa.
Ne valja ti ni Pranjic defanzivno, u napadu je solidan, ali u odbrani je daleko od pravog. Ja ne znam sto ne proba sa onim Braafheidom u odbrani, svejdeno ili na stoperu ili beku, nije ga ja mislim nijednom koristio dosad u ligaskim utakmicama. Onda nek mu igra Baumjohan i Ribery u pocetnoj, i onda na poluvremenu uvede Bastiana, ja ne znam kako covjek nije mogao uvidjeti u pripremnim da je svinja bolja kad udje sa klupe zabio je 2,3 gola ja mislim.
Ipak sve u svemu, ja nisam nesto optimistican sto se tice subote, nedjelje kad vec igraju sa Wolfsburgom, mada volio bi da se prevarim.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2009, 17:34

Ali Lahm je bolji lijevo iako svi govorili da mu je desno prirodna pozicija.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 25 avg 2009, 18:22

Rz88 je napisao/la:Ali Lahm je bolji lijevo iako svi govorili da mu je desno prirodna pozicija.
lahm je stalno igrao lijevo i treba da igra tu poziciju...ne znam sto je Luj Van Baalonja to promijenio

SMRT FASIZMU!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2009, 18:31

Zato što svako priča o tome da je Lahmu prirodna pozicija desno. I u Stuttgart je igrao lijevo, pa zaista ne znam šta glume.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 25 avg 2009, 18:36

Rz88 je napisao/la:Zato što svako priča o tome da je Lahmu prirodna pozicija desno. I u Stuttgart je igrao lijevo, pa zaista ne znam šta glume.
ma glumi jasta...on forsira neku taktiku ne do bog nikom...i igraci su sami rekli da treba jos malo vremena da razumiju sta on trazi od njih

SMRT FASIZMU!!!

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 25 avg 2009, 18:41

Bayern nije kao nekada samo zbog dvije stvari, od kojih je prva manje bitna od druge.
-motivacija;
-kupovna politika;
Najmanje problema mi zadaje ta ekstra motivacija drugih timovau duelima sa Bayernom.
Kupovna politika je kljuc za uspjeh i to je ono sto je Bayern cinilo neprikosnovenim u BL.
Formula je jednostavna:
Slabljenje konkurencije kupujuci im najbolje igrace.
Nepojmljivo je da igrac ala Diego ode u Italiju a ne zavrsi u Minhenu.
Prije je bilo nemoguce da je jedan ala Ozil(ugovor do 2011 koji Alofs po svaku cijenu pokusava produziti) bude blizi prelasku u neki engleski tim nego u Bayern, da igraci tipa Miske i Dzeko igraju duze od jdne sezone u Wolfsburgu, da mali Eduardo igra u Hofenhajmu.
Ovo su igraci koji bi itekako pomogli Bayernu.
Jos prosle godine sam govorio da treba dovesti Ozila(proglasen najboljim od strane saigraca) od pocetka ove sezone spomenut je par puta na forumu..
Mene zanima kako ce njega vidjeti Ulinator i to sa tribina kada ga nije vidio dok je sjedio tik do travnjaka.
Eduardo bi se odlicno uklopio sa Ribijem.
Oglasio se i Ulieres i rekao kako ce ponovo biti aktivni, a spominje se A. Fridrih i neki golman.
Nazalost iskljucuje mogucnost dovodjenja realovih ´olandeza(za Rafaela sam znao)
Ako se odluce za dovodjenje novog golmana onda bi to trebao biti Vize koji, usput receno, nije mali Kan, kako tvrdi uvazeni kolega Geronimo.
Iako mnogi na forumu navijaju da Altintop igra beka, ja uopce nisam za to.
Haal od bekova zahtjeva da igraju sto vise u napadu, a poznajuci Altintopa kao ne pretjerano brzog igraca :D to bi bilo ravno samoubistvu iz zasjede jer bi u odbrani bili usamljeni sin samoubice u pokusaju i onaj pjetlic :x huhuhu, bilo bi to praznik za oci svakom neutralnom posmatracu(recimo 4:3 protiv M´gladbaha) ali i infarkt za nas, navijace.
Helem, prije nego se dovedu novi igraci, prije nego se poslozi taktika, prije nego sudija oznaci pocetak...uprava bi trebala iz glave izbaciti onu Hizfeldovu:
Bayern ist maß aller dinge ili konkurencija ce nas gledati durbinom.
Prestankom politike slabljenja konkurencije kupovanjem najboljih igraca ovo, gore navedeno, pada u vodu.
Ako hoce da se spasi sezona, Gal mora prestati sa treniranjem strogoce na Ribju, pustiti ga da igra lijevo, u sredini B´johan, desno Svajni. Mogao bi se pretrpiti i Altintop na desnom beku ali samo do zimskog prelaznog roka.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 avg 2009, 18:52

rob do bagro je napisao/la:
Rz88 je napisao/la:Zato što svako priča o tome da je Lahmu prirodna pozicija desno. I u Stuttgart je igrao lijevo, pa zaista ne znam šta glume.
ma glumi jasta...on forsira neku taktiku ne do bog nikom...i igraci su sami rekli da treba jos malo vremena da razumiju sta on trazi od njih
Ma ne glume oni nista, Lahm je sam rekao da mu je draza desna strana i da misli da ce tamo bolje igrati. I ovaj ga poslusao.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 25 avg 2009, 18:55

secer je napisao/la:Bayern nije kao nekada samo zbog dvije stvari, od kojih je prva manje bitna od druge.
-motivacija;
-kupovna politika;
Najmanje problema mi zadaje ta ekstra motivacija drugih timovau duelima sa Bayernom.
Kupovna politika je kljuc za uspjeh i to je ono sto je Bayern cinilo neprikosnovenim u BL.
Formula je jednostavna:
Slabljenje konkurencije kupujuci im najbolje igrace.
Nepojmljivo je da igrac ala Diego ode u Italiju a ne zavrsi u Minhenu.
Prije je bilo nemoguce da je jedan ala Ozil(ugovor do 2011 koji Alofs po svaku cijenu pokusava produziti) bude blizi prelasku u neki engleski tim nego u Bayern, da igraci tipa Miske i Dzeko igraju duze od jdne sezone u Wolfsburgu, da mali Eduardo igra u Hofenhajmu.
Ovo su igraci koji bi itekako pomogli Bayernu.
Jos prosle godine sam govorio da treba dovesti Ozila(proglasen najboljim od strane saigraca) od pocetka ove sezone spomenut je par puta na forumu..
Mene zanima kako ce njega vidjeti Ulinator i to sa tribina kada ga nije vidio dok je sjedio tik do travnjaka.
Eduardo bi se odlicno uklopio sa Ribijem.
Oglasio se i Ulieres i rekao kako ce ponovo biti aktivni, a spominje se A. Fridrih i neki golman.
Nazalost iskljucuje mogucnost dovodjenja realovih ´olandeza(za Rafaela sam znao)
Ako se odluce za dovodjenje novog golmana onda bi to trebao biti Vize koji, usput receno, nije mali Kan, kako tvrdi uvazeni kolega Geronimo.
Iako mnogi na forumu navijaju da Altintop igra beka, ja uopce nisam za to.
Haal od bekova zahtjeva da igraju sto vise u napadu, a poznajuci Altintopa kao ne pretjerano brzog igraca :D to bi bilo ravno samoubistvu iz zasjede jer bi u odbrani bili usamljeni sin samoubice u pokusaju i onaj pjetlic :x huhuhu, bilo bi to praznik za oci svakom neutralnom posmatracu(recimo 4:3 protiv M´gladbaha) ali i infarkt za nas, navijace.
Helem, prije nego se dovedu novi igraci, prije nego se poslozi taktika, prije nego sudija oznaci pocetak...uprava bi trebala iz glave izbaciti onu Hizfeldovu:
Bayern ist maß aller dinge ili konkurencija ce nas gledati durbinom.
Prestankom politike slabljenja konkurencije kupovanjem najboljih igraca ovo, gore navedeno, pada u vodu.
Ako hoce da se spasi sezona, Gal mora prestati sa treniranjem strogoce na Ribju, pustiti ga da igra lijevo, u sredini B´johan, desno Svajni. Mogao bi se pretrpiti i Altintop na desnom beku ali samo do zimskog prelaznog roka.
Desno Hamit, a Schweini na klupu, korisniji je kad ulazi s klupe.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 25 avg 2009, 19:04

Izgleda da će Bilal igrati sljedeću utakmicu. Ako bude igrao Pranjića podhitno na klupu jer momak je izgubljen ko abdest. Altintop može odigrati kvalitetno i na krilu i na beku i što se tiče desne strane nebi trebali imati problema.

Lahm bi trebao lijevo, Altintop desno, Bilal i Švajni na krilima, a Pranjić i onaj Bra... na klupu. Takođe van Bomela na klupu, a Tymotiščuka u igru.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 25 avg 2009, 19:07

el-fighter je napisao/la:Izgleda da će Bilal igrati sljedeću utakmicu. Ako bude igrao Pranjića podhitno na klupu jer momak je izgubljen ko abdest. Altintop može odigrati kvalitetno i na krilu i na beku i što se tiče desne strane nebi trebali imati problema.

Lahm bi trebao lijevo, Altintop desno, Bilal i Švajni na krilima, a Pranjić i onaj Bra... na klupu. Takođe van Bomela na klupu, a Tymotiščuka u igru.
pa gori je Tymostchuk od pranjica...frajer ko da ne zna igrat lopte niti ko da ne zna poziciju koju treba igrat

SMRT FASIZMU!!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2009, 19:07

The Game je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:
Ma ne glume oni nista, Lahm je sam rekao da mu je draza desna strana i da misli da ce tamo bolje igrati. I ovaj ga poslusao.

Znam da je on rekao da mu je to prirodna pozicija i da će igrati bolje na njoj, međutim nemamo nikoga da lijevo igra i Lahm nije ono što je lijevo bio, zato smatram da bi bolje bilo da igra lijevo.

@Anatoli je munja.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 avg 2009, 19:16

Kao sto secer kaze Bayern je prije slabio konkurenciju kupovanjem njihovih igraca. Tako je u Januaru Uli Henes sebe udarao u prsa kako je uspio dovesti Olica bez i jedne ulozene marke, ali HSV na toj poziciji dovede dva igraca koji su bolji od Olica (za platu koju je trazio Olic). Znaci da je propala taktika da se oslabi HSV, jer je Elia duplo bolji igrac od Olica, a Berg je takodjer pred golom bolji od Olica. Dalje tu je pokusaj slabljenja Stuttgarta, koji uzme za prosjecnog Gomeza 30 miliona eura i dovede dva kvalitetna igraca, Hleba (za kojeg navodno imaju opciju da ga kupe) i Pogrebnyaka, ali sto je jos najgore ostane im para da mogu dovesti jos dva kvalitetna igraca, a u posljednje vrijeme su se spominjali Kacar i Jovanovic. Znaci nacin da se Stuttgart oslabi je propao. Dalje je spominjao da bi prije Miske i Dzeko igrali samo jednu sezonu u Wolfsburgu i ovu bi nosili dres Bayerna, ali je Bayern unistio par igraca svojom politikom da igraci sjede na klupi pa igraci ostaju i u manjim klubovima, a Wolfsburg zahvaljujuci VW-u moze ponuditi isto toliko para kao Bayern, a to je isti slucaj i sa Hoffenheimom. Dalje olahko se ljudi rijese Hummelsa, gdje sam ubjedjen da ne bih odigrao slabije od van Buytena (jos jedan igrac gdje su konkurenciju pojacali, kada je HSV dobio 12 miliona eura, i doveo samo za 5 miliona Mathijsena koji je bolji od van Buytena), pa dalje tu je lahko odricanje od igraca kao sto je Ze Roberto gdje se vidi da u veznom redu nemaju igraca koji je tehnicki potkovan i zna da stane na loptu, pa tu je i lahka prodaja Jansena, koji bi sada na lijevoj strani dosao kao kec na desetku. Da zakljucim da je Magath doboro rekao da Bayern mora napraviti radikalne promjene ili gubi status primusa u Bundesligi, a kako se vremena mijenjaju sada Bayern jaca konkurenciju uzimanjem njihovih igraca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 25 avg 2009, 20:41

amerosm je napisao/la:Kao sto secer kaze Bayern je prije slabio konkurenciju kupovanjem njihovih igraca. Tako je u Januaru Uli Henes sebe udarao u prsa kako je uspio dovesti Olica bez i jedne ulozene marke, ali HSV na toj poziciji dovede dva igraca koji su bolji od Olica (za platu koju je trazio Olic). Znaci da je propala taktika da se oslabi HSV, jer je Elia duplo bolji igrac od Olica, a Berg je takodjer pred golom bolji od Olica. Dalje tu je pokusaj slabljenja Stuttgarta, koji uzme za prosjecnog Gomeza 30 miliona eura i dovede dva kvalitetna igraca, Hleba (za kojeg navodno imaju opciju da ga kupe) i Pogrebnyaka, ali sto je jos najgore ostane im para da mogu dovesti jos dva kvalitetna igraca, a u posljednje vrijeme su se spominjali Kacar i Jovanovic. Znaci nacin da se Stuttgart oslabi je propao. Dalje je spominjao da bi prije Miske i Dzeko igrali samo jednu sezonu u Wolfsburgu i ovu bi nosili dres Bayerna, ali je Bayern unistio par igraca svojom politikom da igraci sjede na klupi pa igraci ostaju i u manjim klubovima, a Wolfsburg zahvaljujuci VW-u moze ponuditi isto toliko para kao Bayern, a to je isti slucaj i sa Hoffenheimom. Dalje olahko se ljudi rijese Hummelsa, gdje sam ubjedjen da ne bih odigrao slabije od van Buytena (jos jedan igrac gdje su konkurenciju pojacali, kada je HSV dobio 12 miliona eura, i doveo samo za 5 miliona Mathijsena koji je bolji od van Buytena), pa dalje tu je lahko odricanje od igraca kao sto je Ze Roberto gdje se vidi da u veznom redu nemaju igraca koji je tehnicki potkovan i zna da stane na loptu, pa tu je i lahka prodaja Jansena, koji bi sada na lijevoj strani dosao kao kec na desetku. Da zakljucim da je Magath doboro rekao da Bayern mora napraviti radikalne promjene ili gubi status primusa u Bundesligi, a kako se vremena mijenjaju sada Bayern jaca konkurenciju uzimanjem njihovih igraca.

Elia I berg nisu zajedno bolji od olica. a kamoli pojedinacno obojica bolji od olica.

Stuttgart je po meni najvise profitirao u ovom prelaznom roku. doveli su Hleba i Pogrebnyaka, dva izvrasna igraca. Istina da Hleb nije imao puno prilike u Barci, ali sam siguran da u stuttgartu hoce.
Hamburg takodje po meni dobro poslovao, iako su olica trebali prodat a ne pustit ga slobodno. Elia i Berg su dobri igraci, ali im treba jos vremena da izrastu u prave igrace za klubove tipa Hamburg. Posebno Bergu. Rozehnal je dobar igrac, dobro pojacanje. Ze Roberto je po meni najbolje pojacanje HSV u ovom prelaznom roku.
Wolfsburg se pojacao Zianiem i Kahlenbergom, i Martisnom. Sumnjam ad imaju snage da odbrane titulu. Z to ce im trebati puno srece, koju su prosle sezone itekako imali. Tesko ce Miske, Dzeko i Grafite ponoviti sezonu kakvu su imali.
Bayern M. ima previse igraca u napadu, ali premalo kvalitetnih u odbrani. Sa odbranom kakvom raspolazu tesko ce biti prvaci. Golmani- da ine govorim. Rensing je golman koji nije za bayerna, vec za neku slabiju njemacku ekipu. puno grijesi, te mnostvo golova primaju upravo radi katastrofalne odbrane i rensinga. i prosle sezone su imali slabu odbranu koja ih je kostala titule, sad jos bez lucia.
Werder B. je izgubio njaboljeg igraca u ovom prijelaznom roku. Uklubu se vjerovatno nadaju da ce Ozil biti njegov nasljednik. Ostao Pizzaro, dosali Moreno i Marin. Marin mi i nije neki igrac.ali je jos mlad i ima prostora za napredak.
Bayer Leverkusen nije pretrpio mnogo promjena u igrackom kadru. Dosao je Derdiok. Otisli Schneider i Charisteas. Hippia im je ponajbolje pojacanje u ovom prelaznom roku. Oni se tesko mogu boriti za titulu u ovoj sezoni. vjerovatno ce se boriti za 4. mjesto.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.