Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

formance
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la formance » 17 jan 2012, 14:49

bimbrlica je napisao/la:Isner ce dobiti Nalbandiana. I to relativno lako.
Neće ! ;)

Sinoć rano leg'o, kontam, preskočit ću ovaj put, š'a fali, ali jeb'ga, neće san na oči i hajmo jovo na novo ! :mrgreen:
Kvitova rutinski odradila posao, bilo je malo problema na početku prvog seta, ali ništa strašno !
Zatim Đoković i onaj psihopata Lorenzi ! :mrgreen: Ne znam za vas, ali on meni liči na nekog glumca koji je glumio manijaka-psihopatu u nekom filmu, ali nikako da mi naumpadne koji je film u pitanju ! :mrgreen:
Uglavnom, uspio je uzeti 2 gejma, čak je i brejk napravio tako da se može udarati nogom u guzicu ! :mrgreen:

Harrison je pokazao znanje u ona 2 seta što sam gledao ! Momak je talentovan, odlično se kreče i svakako jedan od igrača koji će činiti sam vrh svjetskog tenisa u budućnosti ! Jak je sa obje strane, udara dobro i forhendom i bekendom, brz, ima poprilično dobar servis i kao što sam pretpostavljao namučio je Murraya i otkinuo jedan set !
Za nešto više, nije imao snage, a ni znanja !

Lleyton me malo zabrinuo, ali na sreću vrhunski se vratio u 4.set i na kraju ga osvojio ! Biće dobar meč između njega i Roddicka, to je evidentno !

Nalbandian večeras u 3 seta :mrgreen: Nikad se ne zna kakav on tenis može ponuditi i šta može uraditi, nikad ! ;) Biće finih mečeva, valjda ću moći nešto ispratiti !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 17 jan 2012, 14:58

Hewitt-Roddick pravi sudar odltimera.
Mogao bi Lleyton dobiti.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 17 jan 2012, 15:01

@ retro, jesi gledao Roddicka ? Da li je bar malo promijenio igru i počeo igrati ofanzivnije ? Neće on dugo izdržati ako nastavi onako mlako udarati lopticu i mislim da sa takvom igrom ne može protiv Hewitta koji će sigurno biti nabrijan pred domaćom publikom !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jan 2012, 15:06

Nalbandiana ni Đoković ne može dobiti relativno lako (naravno, kada se Argentincu igra). :mrgreen: Kamoli tamo neki Isner koji je igrač tipa Karlovića. Uostalom, i njihov posljednji međusobni dvoboj to govori. :mrgreen: Nalbandian je na tvrdoj podlozi dobio sa 2:0 u setovima, dakle jasno je da ima odgovor na ove servopucače :mrgreen: .
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 17 jan 2012, 15:17

Ma Nalby da hoće može pošamarati konkurenciju, a da mu niko ne uzme ni seta ! :mrgreen:
Opet ne znam koliko je fizički spreman, ali ako je dovoljno, siguran sam da može svašta napraviti ovdje, pa smijem se usuditi i reči da može i preko Nadala ! :mrgreen: Doduše, ovo ja malo navijački, ali sa njim nikad nisi na čisto ! :mrgreen:

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 17 jan 2012, 15:20

Zurio na ispit, ali sam "uhvatio" skoro pa dva citava seta.
Ocekivao sam veci otpor Haasea od ovoga sto je pruzio, A Rod sasvim solidan danas, agresivan je bio(kao i Haase) i igrali su pravi napadacki tenis obojica.
Servirao je odlicno i servis je konstantno ulazio citav mec, dok servis ide, za njega nema zime protiv ovih slabijih protivnika.
Ipak i na USO protiv Benneteau i Ferrera je bio koliko toliko agresivan, a onda protiv Nadala se povukao dva metra iza linije.

Odlican mec ce to biti, strasan mec su odigrali na Wimbledonu 2009, kada je Roddick dogurao do finala, a i opcenito imaju dugu histroriju duela na travi. :D

50-50 je mec Isner-Nalbandian, Nabildani ne izgleda toliko fizicki spreman, ali Isnerovi servisi bi mogli predstavljati neku prevagu na njegovu stranu, barem ja to tako vidim, iako bi naravno volio vidjeti Nalbia protiv Nadala.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 17 jan 2012, 15:30

Znači Roddick se vraća ofanzivi ! Otkako je popravio bekend, izgubio je tu oštrinu u forhendu, a i samim tim njegova agresivna igra je ispaštala ! Doduše držao se negdje do 2010, a onda je krenuo pad ! Ako budu raspoloženi sjajan meč bi mogli pružiti on i Hewit, a u takvim mečevima teško je prognozirati favorita, mada veću prednost dajem Hewittu, ako ništa onda zbog publike koja će biti na njegovoj strani !
Zadnja izmjena: formance, dana/u 17 jan 2012, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.

Profesionalnitenis.com

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 jan 2012, 15:34

Joj Serene jes' mesnata :lol:

Nego vidim prica se o sutrasnjim mecevima...

@retro, prije ces dobit Almagra na sljaci nego na betonu, nije on igrac tipa Nadal, Ferrer ili Verdasco, da spina puno i da se brani, nego igra ravne udarce i jednorucni bekend, tako da Dimitrov ovo gubi 100%!

@formance i @Monolog, necu da prognoziram pobjedu Isnera, jer ako se Nalbiju omakne :mrgreen: mog'o bi ga uzet', pa ce te me napast :D Mec ide 99,9% u pet setova, ne vidim kako bi moglo bit' drugacije, al' male su sanse da uzme Nalbi, jer ce bit' iscrpljen sigurno u tom petom setu, a Isner ima iskustva s tim, kao i servis koji mu moze donijeti lahke poene...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 17 jan 2012, 15:36

Moze li mi neko reci ko su tipsini potencijalni rivali u daljim kolima, kao i anini. i zap hjuit ne igra protiv mareja, tako rece onaj som na es.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bimbrlica
Kontakt:

Post Postao/la bimbrlica » 17 jan 2012, 15:39

1 set je maksimum Nalbandiana.
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 jan 2012, 15:41

DANTES je napisao/la:Moze li mi neko reci ko su tipsini potencijalni rivali u daljim kolima, kao i anini. i zap hjuit ne igra protiv mareja, tako rece onaj som na es.
Dobro me napomenu :mrgreen: Kaze maloprije, "Tamira je imala Vilijamsovu svuda unaokolo" :lol: :lol:

Tipsarevic igra sad s ovom patkom Duckworthom, a poslije toga bi trebao ispast protiv Gasqueta, ako slucajno prodje ide na megdan Ferreru...

Anina najteza protivnica je Pavlucenkova, a ako nju prodje ide na Kvitovu...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jan 2012, 15:43

Tipsa ide na Duckhworta pa onda na pobjednika meča Gasquet - Golubev. Nadam se da će to biti Francuz, što znači kraj za Janka :mrgreen: . :D Eh, ako bi, pak, prošao Francuza, mislim da ide na Ferera (ako je netačno, molio bih da me @Retro ili @Formance isprave). :mrgreen:

Ana igra kontra Krajicekove, pa (vjerovatno) kontra Pavlyuchenkove, a onda bi trebala na Kvitovu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 17 jan 2012, 16:40

@edin
Dimitrov bi Almagra dobio na sljaci jednom u deset meceva.
Istina Almagro ima dobar servis i igra ravne udarce, ali to ne igra neku veliku ulogu kod njega, jer je prekaljeni sljakas, a zna se da dosta toga igra ulogu na brzim podlogama, kretanje, odskok loptice, itd, itd..
Almagro je favorit, prije svega sto je 10 nosilac i sto Dimitrov nije bistar u glavi, ali ga moze dobiti.

Tipsa ide na Duckwortha, pa pobjednika Guska/Golubev(vjerovatno Gasquet), a onda skoro pa sigurno na Ferrera, a ukoliko sve to prodje, na Novaka.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 jan 2012, 17:31

retro je napisao/la:@edin
Dimitrov bi Almagra dobio na sljaci jednom u deset meceva.
Istina Almagro ima dobar servis i igra ravne udarce, ali to ne igra neku veliku ulogu kod njega, jer je prekaljeni sljakas, a zna se da dosta toga igra ulogu na brzim podlogama, kretanje, odskok loptice, itd, itd..
Almagro je favorit, prije svega sto je 10 nosilac i sto Dimitrov nije bistar u glavi, ali ga moze dobiti.
Ne bih ja rek'o da njega Dimitrov moze dobiti ni na jednoj podlozi, prije svega jer imaju isti stil igre (ravni udarci, servis, jednorucni bekend), no Almagro je itekako sazrio i u top 10 je, zna da moze velike stvari napraviti, i da ga dobije neki Dimitrov koji je tek dosao na tour, nema sanse, moze mu otkinut' set maximum.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 jan 2012, 17:36

Dobro je 4/4 ;)
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 jan 2012, 18:46

Nesto mi naumpade za 5 godina finale US Opena: Harrison - Dzumhur, ne recite da nisam rek'o 8-)

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 17 jan 2012, 18:58

bice Dzumhur igracina za 2-3 godine, mada mislim da Hard nece biti njegova omiljena podloga.Nekako ga vise vidim kako dobrog igraca na zemlji :D

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 jan 2012, 18:59

NG1 je napisao/la:bice Dzumhur igracina za 2-3 godine, mada mislim da Hard nece biti njegova omiljena podloga.Nekako ga vise vidim kako dobrog igraca na zemlji :D
I ja mislim posto je nizak, al' posto ce osvojit RG 2-3 puta dotad dat ce sve od sebe na US Openu :mrgreen:

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 17 jan 2012, 19:01

hehheh :D, kad vec mastamo nek onda Basic osvoji bar koji GS na hardu :D :D

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 17 jan 2012, 21:21

Prenosi li jos neko AO osim Eurosporta, drug mi nema ES, pa me pitao, da ne trazim sad programsku semu svakog programa. Ako neko zna, neka napise ;)
Izdržati, to je temelj vrline!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.