Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

PatrickBateman
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la PatrickBateman » 19 jan 2012, 01:09

inacefindecko je napisao/la: aj objasni mi riječ navijač, zamolio bih te!
Tvoja je definicija,da je navijac neko ko ide na utakmice i podrzava klub pjevanjem pjesama na tribinama.
Znaci sad ako ti nemas cenera za karte na Grbavici,ti vise nisi navijac,nego simpatizer?
Ja sam dosad bio na dvadesetak domacih utakmica Barce i na tri gostovanja,od 2001 godine.(rodjak mi zivi u Valenciji). Idem na utakmice kada sam u mogucnosti,isto kao i ti.Ne vidim po cemu si onda ti navijac a ja simpaziter?

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 jan 2012, 01:09

Kad će ovaj Mourinho više ostavku dati ? :lol: :lol: :lol:
Who dares, wins !

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 19 jan 2012, 01:11

Ko će danas zabiti Realu?
eci peci pec
..ajmo sad zadnja linija malo
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 19 jan 2012, 01:14

PatrickBateman je napisao/la:
inacefindecko je napisao/la: aj objasni mi riječ navijač, zamolio bih te!
Tvoja je definicija,da je navijac neko ko ide na utakmice i podrzava klub pjevanjem pjesama na tribinama.
Znaci sad ako ti nemas cenera za karte na Grbavici,ti vise nisi navijac,nego simpatizer?
Ja sam dosad bio na dvadesetak domacih utakmica Barce i na tri gostovanja,od 2001 godine.(rodjak mi zivi u Valenciji). Idem na utakmice kada sam u mogucnosti,isto kao i ti.Ne vidim po cemu si onda ti navijac a ja simpaziter?
nije to baš moja definicija, ja ne idem na jug i ne mislim da je to baš navijanje.. Nije navijanje samo pjevanje pjesama i skakanje, to je život sav.. al to je malo opširnija tema..
drugo, da ne bude da ti nešto inatim i proturječim, ne znam što si se ti uvrijedio onda mojim postom, ti i jesi na neki način navijač! al koliko ih je ovdje otišlo na utakmica kao i ti?
i haj nek "navijaju", al ovo "vi ste ovo" , "jel vas stid" mi se gadi strašno!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 jan 2012, 01:14

Ako je navijac samo onaj ko navija, onda ni Real ni Barcelona(a i mnogi drugi) nemaju navijaca..
Sto se tice ciganluka, mislim da u ovim derbijima bude vise toga nego fudbala. Real udara, Barca opkoljava sudiju, jedni druge vrijedjaju, pa se tuku, simuliraju, vise postaje glupo. Istina je da Pepe udara igrace i da treba dobiti crveni karton, ali mislim da ovi sto simpatiziraju/navijaju za Barcu ne smiju nista reci, jer Valdes svaku utakmicu zasluzi karton jer on nije kapiten da se ima pravo svadjati sa sudijom oko faula i trcati nekih 50-60 metara da intervenise.. Jednostavno ljudima bude muka gledati, evo ja sam gledao prosli, ili bar probao gledati ma sve je to smijesno, skroz malo fudbala, mada to nije samo u El Classicu vec u fudbalu opcenito..
Celik!3,2,2.

Giallorossi
Kontakt:

Post Postao/la Giallorossi » 19 jan 2012, 01:18

Pred svaku utakmicu izmedju Barce i Reala vazda ista prica iz Madrida:"kako ce pobjedit Barcu itd" uvijek se zavrsi isto kao zadnjih nekoliko utakmica ...Prvo nek pobjede Barcelonu pa onda nek se hvale kako su bolji od Barce itd.. Licno ne simpatisem nijedan od ova dva kluba al`jbg nema smisla vishe..Barca je trenutno bolja i tj. realnost koju treba prihvatiti ...
FK Sarajevo ♥ Chicago Bulls ♥ Chicago Bears ♥ AS Roma ♥

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 19 jan 2012, 01:18

harishp je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:Onaj PEPE je cigan malo zesci (kao i vecina igraca reala), samo se pitam, zasto to nije uradio nasem Edinu kad je igro puno bitniju utakmicu od ove, i kad mu sudije to sigurno ne bi svirale???
Zato sto je Peponja 500% napaljen na El klasicni i onda mu njegove ''sposobnosti krkanluka ''dolaze do izrazaja.
Inace u ovaj El klasicni bi trebalo izmisliti sudiju robota,koji programiran na sve gluposti.Ako bi tri igraca na terenu ostala,evo glave.Pogano do bola.
Mah, i on opet gleda na koga moze. Sto nije Pikeu vratio za onaj lakat? Udara sve one od metar i zilet. Volio bih samo da je bilo sta Edinu onda rekao, ionako smo mi bili izgubili, da mu bar nesto slicno kao sto je Andersonu. Mada, i onaj prst je bio dovoljan. :)
Izdržati, to je temelj vrline!

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 19 jan 2012, 01:20

Kad vidim ko sve sebe naziva navijacem, onda mi je drago sto sam simpatizer.
Ne razbijam drugima glave samo zbog drugog kluba, ne psujem majke i familiju cijelu, ne kradem po benzinskim pumpama, ne saram po tudjim gradovima i slicno.
Da, ja sam simpatizer.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 19 jan 2012, 01:23

IgorBL je napisao/la:Kad vidim ko sve sebe naziva navijacem, onda mi je drago sto sam simpatizer.
Ne razbijam drugima glave samo zbog drugog kluba, ne psujem majke i familiju cijelu, ne kradem po benzinskim pumpama, ne saram po tudjim gradovima i slicno.
Da, ja sam simpatizer.
ne bi se onda mogli zvat ni bosancem, ni srbinom, ni hrvatom, ni normalnim, ni pametnim, ni lijepim..
Zadnja izmjena: inacefindecko, dana/u 19 jan 2012, 01:30, ukupno mijenjano 2 puta.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 19 jan 2012, 01:23

IgorBL je napisao/la:Kad vidim ko sve sebe naziva navijacem, onda mi je drago sto sam simpatizer.
Da, ja sam simpatizer.
Izvini, ali ti je priča glupa. ;)
Who dares, wins !

RKO
Kontakt:

Post Postao/la RKO » 19 jan 2012, 01:26

inacefindecko je napisao/la:
inacefindecko je napisao/la: ja djetinjstvo proveo i provodim na Grbavici, odrasto sam uz Želju, njegove pjesme, igrače, derbije, a kad se ti doseli iz Katalonije bgt? Ne razlikuješ riječ NAVIJAČ OD SIMPATIZER! Dijelim mišljenje s tobom da je u Bosni čisti kriminal, al ti možeš navijati samo za BH klubove, a bit simpatizer stranih..
Proveo sam i ja djetinjstvo gledajuci Barcelonu,igrace,derbije. Opet,kako znas da sam ja uopce u Bosni odrastao?
Ne vidim razloga zasto bih morao navijati za najblizi klub svom mjestu rodjenja? Ili mogu birati unutar zemlje? a sta ako sam rodjen u Jugoslaviji gdje sam navijao za Hajduk,pa sad Hajduk vise nije u istoj drzavi,sta onda? Gdje je ta granica,za koga smijem navijati a za koga ne smijem?
aj objasni mi riječ navijač, zamolio bih te!
Evo ja cu ti objasnit pojam "navijač" :
To je osoba koja nema kulturološke,geografske niti jezičke dodirne tačke sa državom,gradom,mjestom odakle je taj klub! Ta osoba kao niti njena porodica (bliža,dalja)ne živi niti radi u tom gradu odakle je taj klub niti u toj državi,podrazumjeva se da nije tu ni rođena! Toj osobi niti jedan član (bliže/dalje) porodice ne igra za taj klub.
Ta osoba je možda jednom bila u svom dosadašnjem životu u toj državi (često se ekskurzije vode u posjetu Barseloni tako da se ovo odnosi većinom za "navijače" Barselone )odakle je klub a u mjestu odakle je klub (često se ekskurzije vode u posjetu Barseloni tako da se ovo odnosi većinom za "navijače" Barselone ) samo 1 od 20 000 "navijača" je bio.
Dalje, pjevanje pored televizora se podrazumjeva kao i paljenje baklje kad situacija izmakne kontroli a roditelji nisu obavili pretres u hodniku. Također svaka pobjeda se proslavlja kao i titula na ulicama i gradskim trgovima (večeras u Tuzli nema spavanja pobjedila je Barselona).

Samo bi na kraju da pozdravim Giancarla velikog navijaca Veleža, Garrya navijača Borca iz Banja Luke, Martina navijača Sarajeva, Rudolpha navijača Slobode i Dimitrija navijača Rudara iz Kaknja (on je HC huligan)
RIP SALE VILENJAK

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 19 jan 2012, 01:37

Giallorossi je napisao/la:Pred svaku utakmicu izmedju Barce i Reala vazda ista prica iz Madrida:"kako ce pobjedit Barcu itd" uvijek se zavrsi isto kao zadnjih nekoliko utakmica ...Prvo nek pobjede Barcelonu pa onda nek se hvale kako su bolji od Barce itd.. Licno ne simpatisem nijedan od ova dva kluba al`jbg nema smisla vishe..Barca je trenutno bolja i tj. realnost koju treba prihvatiti ...
Treba prihvatit to svako ko navija za Real bar je Barca trenutno jaca u medjusobnim duelima cuvati prednost u prvesntvu i to je to ako se sretnu u LP bit ce opet zayebano za Real.

Samo ovakva taktika je ubila Real veceras pa nista s nicim nije islo sta god da pocnu zaseru i odma im Barca uzme loptu 2 stvar sto pri posjedu lopte Reala Barcini svi igraci jurisaju i tako dolaze do iste dok Realovi za razlik pustaju ih da tikaju loptu ne ici na nju tek kod 1:2 poceli su vise trcat ali kasno Marko na Kosovo stize.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 jan 2012, 01:43

73% posjed lopte na strani Barce. :roll: Ne moze se protiv toga. Barca jos jednom pokazala da im je max. nivo bolji nego u Reala, ali to ne znaci da ce osvojit titulu u ligi.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 19 jan 2012, 02:11

Nemam rijec za ovu predstavu veceras.Ovo nije bila utakmica.

Jedna ekipa se nameraci igrati fudbal dok drugi upotpunosti kontriraju i pokusavaju to upropastiti.
Malo ko je taj koji ce primjetiti genijalnost ovih Barceloninih igraca i Guardiole.
Malo ko ce reci da je veceras Busquets bio igrac za klasu iznad ostalih 21.Da je covjek nenormalno dobar igrac , da je najkompletniji igrac na svojoj poziciji.

Veceras je Real pukao po svim stranama.Ovo je definitivno kraj Murinha u Realu.Njegov odlazak je nakon ove sezone definitivan.
Ovo je brutalno jadno.

Nije sramota izgubiti od Barcelone,nije sramota ni primiti 5 komada ali je sramota izgubiti/pobjediti na ovaj ili onaj nacin.
Ovo je zaista neukusno vidjeti i jako ponizavajuce za jednu instituciju kao sto je Real Madrid.

Mnogi su pisali da su taj Pedro,Buskec,Alves,Messi itd glumci.Zaista ta se gluma ne vidi.
Ne znam zaista na osnovu cega ti ljudi dolaze do tog zakljucka.Barcelona je najveci klub na svijetu po pitanju nacina igre,njihovog odnosa prema protivniku, njihovog fer i sportskog fudbala i nacina na koji ostaju pri zemlji.
Fantasticna ekipa koja nema mrlje.

Real je postao gnjida, onakva gazenja , gluma i nasrtanja su zaista nesvakidasnja.Zar je tako tesko posteno izgubiti ali sacuvati obraz ?

Barcelona je pokazala po ko zna koji put da je 2 klase iznad bilo koje druge ekipe na Svijetu , konstatacija da sami sebe mogu pobjediti je apsolutno tacna.
Veceras me Busquets odusevio i dobio moje totalno postovanje , rijec je o klasi.
Alexisu naklon do poda za pristup i nacin igre.
Ostalim genijalcima se nema sta dodati nego im cestitati i pozeliti sve najbolje.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 19 jan 2012, 02:12

RKO je napisao/la: Evo ja cu ti objasnit pojam "navijač" :
To je osoba koja nema kulturološke,geografske niti jezičke dodirne tačke sa državom,gradom,mjestom odakle je taj klub! Ta osoba kao niti njena porodica (bliža,dalja)ne živi niti radi u tom gradu odakle je taj klub niti u toj državi,podrazumjeva se da nije tu ni rođena! Toj osobi niti jedan član (bliže/dalje) porodice ne igra za taj klub.
Ta osoba je možda jednom bila u svom dosadašnjem životu u toj državi (često se ekskurzije vode u posjetu Barseloni tako da se ovo odnosi većinom za "navijače" Barselone )odakle je klub a u mjestu odakle je klub (često se ekskurzije vode u posjetu Barseloni tako da se ovo odnosi većinom za "navijače" Barselone ) samo 1 od 20 000 "navijača" je bio.
Dalje, pjevanje pored televizora se podrazumjeva kao i paljenje baklje kad situacija izmakne kontroli a roditelji nisu obavili pretres u hodniku. Također svaka pobjeda se proslavlja kao i titula na ulicama i gradskim trgovima (večeras u Tuzli nema spavanja pobjedila je Barselona).

Samo bi na kraju da pozdravim Giancarla velikog navijaca Veleža, Garrya navijača Borca iz Banja Luke, Martina navijača Sarajeva, Rudolpha navijača Slobode i Dimitrija navijača Rudara iz Kaknja (on je HC huligan)
Odsad navijam za geografski najblizi klub. Cudim se sto sam ikada i navijao za drugi klub,jer ipak moja familija je uvijek zivjela tu i navijala za taj klub.Je*bo slobodan izbor,zivjet cu isti zivot kao i svoj stari,voljeti iste stvari iako se sve promjenilo.
Moj komsija,koji je u zatvoru zato sto je silovao djevojku,je odsada moj najbolji prijatelj,jer ipak, sto bih se ja sprijateljio i podrzavao ljude koji zive tako daleko od mene,kada je on blizu mene zivio tako mnogo godina. Ko danas gleda karakter,bitno je da je iste vjere ko ja i da smo rodjeni u istoj ulici.
Od sutra kupujem samo u najblizem granapu,ne idem u onaj prekoputa ulice pa makar me levatili u ovom mom,bar me levate moji...
Necu vise slusati stranu muziku,niti cu pricati strani jezik a kamoli gledati strane filmove i serije. Iskljucujem kablovsku i sutra kupujem antenu,sasvim su mi nepotrebni strani programi.Dosta FTV i BHT.
Sutra spaljujem svu markiranu odjecu,Nike,Adidas i idem nani na Bistrik da mi ona sasije zeleni dzemper,a za trenerku cu se snaci.
Auto sutra prodajem,jbg nema domaceg auta,ne bih da vozam strano...

Sta ce narod misliti,ako pogledam malo izvan svoje mahale.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 jan 2012, 02:23

RKO je napisao/la: Evo ja cu ti objasnit pojam "navijač" :

Odsad navijam za geografski najblizi klub. Cudim se sto sam ikada i navijao za drugi klub,jer ipak moja familija je uvijek zivjela tu i navijala za taj klub.Je*bo slobodan izbor,zivjet cu isti zivot kao i svoj stari,voljeti iste stvari iako se sve promjenilo.
Moj komsija,koji je u zatvoru zato sto je silovao djevojku,je odsada moj najbolji prijatelj,jer ipak, sto bih se ja sprijateljio i podrzavao ljude koji zive tako daleko od mene,kada je on blizu mene zivio tako mnogo godina. Ko danas gleda karakter,bitno je da je iste vjere ko ja i da smo rodjeni u istoj ulici.
Od sutra kupujem samo u najblizem granapu,ne idem u onaj prekoputa ulice pa makar me levatili u ovom mom,bar me levate moji...
Necu vise slusati stranu muziku,niti cu pricati strani jezik a kamoli gledati strane filmove i serije. Iskljucujem kablovsku i sutra kupujem antenu,sasvim su mi nepotrebni strani programi.Dosta FTV i BHT.
Sutra spaljujem svu markiranu odjecu,Nike,Adidas i idem nani na Bistrik da mi ona sasije zeleni dzemper,a za trenerku cu se snaci.
Auto sutra prodajem,jbg nema domaceg auta,ne bih da vozam strano...

Sta ce narod misliti,ako pogledam malo izvan svoje mahale.
I da sve to ucinis,ako ne odes na tekme ''svog''kluba djabe trud i podugacak post.
Navijac je jedno a simpatizer sasvim drugo i tu sva prica zavrsava.
Vise je nego ocito da na ovom INO FORUMU navijaca ni za lijeka nema,a ''zayebaniji''su od onih sto su svaku drugu tekmu na tribinama svog kluba.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 jan 2012, 02:37

momci imate temu za to, ne spamujte ovu. nego hvala vam bukmejkeri za divnu kvotu, uz malo srece u tenisu ide mi 500km. nego ovaj el klasiko sve vise lici na veciti derbi cz-pfc, ciganluk na sve strane, drz sudiju, murinjo ko bjeka i adzic...SVASTA!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 jan 2012, 03:16

DANTES je napisao/la:momci imate temu za to, ne spamujte ovu. nego hvala vam bukmejkeri za divnu kvotu, uz malo srece u tenisu ide mi 500km. nego ovaj el klasiko sve vise lici na veciti derbi cz-pfc, ciganluk na sve strane, drz sudiju, murinjo ko bjeka i adzic...SVASTA!
Ma isti ''veciti''derbi :roll: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

IgorBL
Kontakt:

Post Postao/la IgorBL » 19 jan 2012, 09:19

NeToBoLa je napisao/la: Izvini, ali ti je priča glupa. ;)
Naravno da je glupa. Isto tako je glupa prica da se ne moze navijati za klub iz nekog drugog grada i drzave.
Ima ljudi koji mogu. Vi koji ne mozete, ****.
Covjek je nevin, dok se na sudu ne dokaze drugacije.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.