Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Ne.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Jesam se sad isprepad'o, nisam dobar nikako...
Ustajem, okrecem na teletext 671 da vidim rezultate, kad Roger nije igr'o, odmah pomislim pred'o mec
Okrenem na HRT, kad nisu upisani rezultati, okrenem na ES2 i komentator dovrsava recenicu "jer je predao zbog povrede ledja", meni mrak na oci, pokrio se po glavi, onda okrenem jos malo na ES, izgubim volju tamo Isner - Nalbandian igraju strasan mec, kad rece onaj da je Beck pred'o zbog povrede ledja, k'o da sam se ponovo rodio
Vodi Nalbi 2:1 u setovima, Nadal dobio Haasa, koji nije mog'o pruzit nikakav otpor (Rafa fata formu), na pocetku programa sirovi Ceh Berdych unistio jadnog Belgijanca, koji moze bit sretan zbog 3. seta, gdje je Tomas popustio malo... A Fish isp'o, znaci Rogeru se otvara zrijeb, samo jos da Delpo ispadne, a kako promjenjivo igra nikad se ne zna, Karlovic pocinje mec sa Berlocqom, a Dolgopov igra protiv Kamkea, Nijemac ga je stisno, mog'o bi to bit' gutav i dug mec...
Ustajem, okrecem na teletext 671 da vidim rezultate, kad Roger nije igr'o, odmah pomislim pred'o mec
Vodi Nalbi 2:1 u setovima, Nadal dobio Haasa, koji nije mog'o pruzit nikakav otpor (Rafa fata formu), na pocetku programa sirovi Ceh Berdych unistio jadnog Belgijanca, koji moze bit sretan zbog 3. seta, gdje je Tomas popustio malo... A Fish isp'o, znaci Rogeru se otvara zrijeb, samo jos da Delpo ispadne, a kako promjenjivo igra nikad se ne zna, Karlovic pocinje mec sa Berlocqom, a Dolgopov igra protiv Kamkea, Nijemac ga je stisno, mog'o bi to bit' gutav i dug mec...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Tommy je breaknuo Nadala u 1. setu. I, što je najbitnije, nije izgubio poput Lorenzija i njemu sličnih. Ipak je, koliko-toliko, parirao velikom Nadalu.
Dalje nisam ni gledao, spavanac mi je zakucao na vrata.
Dalje nisam ni gledao, spavanac mi je zakucao na vrata.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Kako mrzim ovog Isnera
Sve u svemu odlican mec,daleko najbolji u dosadasnjem dijelu AO
Sve u svemu odlican mec,daleko najbolji u dosadasnjem dijelu AO
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Nalbi je morao dobiti. Imao je Isnera, no ona backhand paralela je završila na vrhu mreže i to je riješilo ovaj meč. Da je to prošlo, servirao bi za meč u 5. setu. Jbg. Mora se priznati da se Amerikanac borio svim silama da dobije ovaj meč. Nego, gledao sam bez tona, pa me zanima što se Nalbi bunio u 17. gemu petog seta?
Vidjeh da je tad Isner šepao u pola gamea, pa nije valjda tad dobio medical? 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ustati pa spomenuti ime David Nalbandian, bez obzira što je izgubio. Onakvu eleganciju i mirnoću kod voleja na 30:30
rijetko ko bi mogao i imao damu da uradi ! Kakav je to majstor, koliko je samo puta lobovao Iznera, koliko je odigrao fantastičnih poena. Šteta što je izgubio, zaista šteta, zaslužio je pobjedu i vidjelo se da ju je jako želio.
Za onu sudijsku odluku nemam komentara, niti ću da trošim riječi ! Samo bih volio da Nalby nastavi sa ovakvim igrama i u nastavku sezone, jer ima još kuveta u njemu i sigurno da i dalje može pružati vrhunske partije i igrati protiv najboljih ! Također, drago mi je zbog Haasa, odlično je odigrao meč protiv Nadala i bio mu dostojan rival tokom cijelog meča ! Šteta što je imao toliko povreda koje su mu uništile karijeru, jer je mogao puno više, no šta je tu je !
rijetko ko bi mogao i imao damu da uradi ! Kakav je to majstor, koliko je samo puta lobovao Iznera, koliko je odigrao fantastičnih poena. Šteta što je izgubio, zaista šteta, zaslužio je pobjedu i vidjelo se da ju je jako želio.
Za onu sudijsku odluku nemam komentara, niti ću da trošim riječi ! Samo bih volio da Nalby nastavi sa ovakvim igrama i u nastavku sezone, jer ima još kuveta u njemu i sigurno da i dalje može pružati vrhunske partije i igrati protiv najboljih ! Također, drago mi je zbog Haasa, odlično je odigrao meč protiv Nadala i bio mu dostojan rival tokom cijelog meča ! Šteta što je imao toliko povreda koje su mu uništile karijeru, jer je mogao puno više, no šta je tu je !
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Cist aut bio kod prvog servisa Isnera na break lopti, sudija uzviknuo aut, a glavni sudija promjenio odluku.
Nalbi se malo premisljao, nesta pricao sa sudijom i kad je zatrazio challenge, ovaj to nije dozvolio, onda se raspravljao sa njim i supervizorom.
Nalbi se malo premisljao, nesta pricao sa sudijom i kad je zatrazio challenge, ovaj to nije dozvolio, onda se raspravljao sa njim i supervizorom.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Eki, ispratio sam mec, no u polusnu mi se ucinilo da Nalbi prosljavlja brejk, onda sam zasp'o i spavo 2 sata, svi mecevi prosli osim ovog Wawa - Bagdatis
Strasno dobar mec, zao mi je sto sam opet bio u pravu, da ce Isner dobit u 5 setova, jbg, sta cu kad znam
Nalbi je strasno igrao, al' ne mozes protiv nekog koga servis moze uvijek izvuci, al' nije mu to jedino oruzje...
Uzitak mi pokvari onaj idiot od komentatora, koji jos ne zna da u petom setu nema TB-a, to me i uspavalo yebemu, kaze nije ovo Wimbledon, ovde nema

Strasno dobar mec, zao mi je sto sam opet bio u pravu, da ce Isner dobit u 5 setova, jbg, sta cu kad znam
Uzitak mi pokvari onaj idiot od komentatora, koji jos ne zna da u petom setu nema TB-a, to me i uspavalo yebemu, kaze nije ovo Wimbledon, ovde nema
Roger Federer the greatest of all time!
Najbolji potez dosadasnjeg dijela AO pred kraj meca Baghtadis-Wawrinka,kada je Svicarac uhvatio linijsku sudiincu za dojku

Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!
Čudan meč između Wawrinke i Baghdatisa.
Jednostavno, uživao sam gledajući svojevrsnu predstavu komičnih tenisera.
Švicarac je dominirao u prva dva seta. Doduše, dobio ih je minimalno u svoju korist, no nadigrao je tromog Kipranina. Karakterističan podatak za ovaj meč je taj da je Stanislas imao veći procenat osvojenih poena na drugi, negoli na prvi servis. Priznat ćete, ovo nije česta pojava.
Eh, onda u trećem setu slijedi show. Wawrinka je napravio brake na početku, zatim se dobro držao sve do 5:4. Onda stupa Marcos Baghdatis koji, uz podršku (pre)glasnih navijača, te grešaka Wawrinke, vraća brake i poslije osvaja set rezultatom 7:5. Treba reći da je Kipranin, uoči početka trećeg seta, polomio sva četiri rezervna reketa, tako da je s jednim igrao do kraja.
Ah, kako bih volio još koji put vidjeti taj prizor, da se pošteno nasmijem.
Uglavnom, Wawro se pribrao u četvrtom setu, napravio brake na samom početku i postepeno uništavao Baghdatisa preciznim i jakim udarcima. Ovaj se nije oporavio, tako da će se Federerov sunarodnjak naći u sljedećoj rundi takmičenja. Treba reći i da je meč obilovao velikim brojem neiznuđenih, kao i duplih servis grešaka.
[youtube][/youtube]Claus je napisao/la:Čudan meč između Wawrinke i Baghdatisa.Jednostavno, uživao sam gledajući svojevrsnu predstavu komičnih tenisera.
Švicarac je dominirao u prva dva seta. Doduše, dobio ih je minimalno u svoju korist, no nadigrao je tromog Kipranina. Karakterističan podatak za ovaj meč je taj da je Stanislas imao veći procenat osvojenih poena na drugi, negoli na prvi servis. Priznat ćete, ovo nije česta pojava.
Eh, onda u trećem setu slijedi show. Wawrinka je napravio brake na početku, zatim se dobro držao sve do 5:4. Onda stupa Marcos Baghdatis koji, uz podršku (pre)glasnih navijača, te grešaka Wawrinke, vraća brake i poslije osvaja set rezultatom 7:5. Treba reći da je Kipranin, uoči početka trećeg seta, polomio sva četiri rezervna reketa, tako da je s jednim igrao do kraja.
Ah, kako bih volio još koji put vidjeti taj prizor, da se pošteno nasmijem.
Uglavnom, Wawro se pribrao u četvrtom setu, napravio brake na samom početku i postepeno uništavao Baghdatisa preciznim i jakim udarcima. Ovaj se nije oporavio, tako da će se Federerov sunarodnjak naći u sljedećoj rundi takmičenja. Treba reći i da je meč obilovao velikim brojem neiznuđenih, kao i duplih servis grešaka.
Eto....
Cirkus
Nocas nista spektakularno na programu.
Nole, Murray, Tsonga, Tipsa, Ferrer bi trebali rutinski zabiljeziti pobjede, Monfils, Gasquet, Troicki ce se malo vise pomuciti.
Raonic-Petschner
Simon-Benneteau
Hewitt-Roddick
Nole, Murray, Tsonga, Tipsa, Ferrer bi trebali rutinski zabiljeziti pobjede, Monfils, Gasquet, Troicki ce se malo vise pomuciti.
Raonic-Petschner
Simon-Benneteau
Hewitt-Roddick
komentatorke game,set and mats kazu da je nuni pogrijesio, i pitaju se bi li isto postupio da je u pitanju rafa ili rodzer! nego sto vujcin, boskovic i ceronja ne komentarisu, ovaj moron pesikan mislim me ubi svojom teorijskom filozofijom
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Bogami fino igra ovaj Duckworth ,ima sve fine udarce ,voleji za sada perfektni i uzeo je prvi set Tipsarevicu 6-3 ,valjda moze nastaviti i dalje sa ovakvom igrom i eto ga iznanadjenje
Naravno da ne moze. Da moze ne bi bio #250. Janko ipak na kraju rutinski.
Novak se dosadjuje
Tsonga igra vrhunski
Bice kvalitetnih cetvrtfinala
Novak se dosadjuje
Tsonga igra vrhunski
Bice kvalitetnih cetvrtfinala
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Sweeting skoro imao Ferrera, no Španac se na kraju izvukao. Moram priznati da sam očekivao mnogo manje posla za Davida.
Gledao sam prva 2 seta Raonića. Imaće oni najbolji mnogo problema s njim, u to sam ubijeđen. Uostalom, imaćemo priliku uvjeriti se u to već u 3. kolu gdje čeka pobjednika meča Roddick - Hewitt, a ukoliko to prođe, onda ide na megdan Noletu koji je i večeras rutinski odradio posao.
Biće zanimljivo gledati Gasqueta i Tipsu u šesnaestini finala. Nadam se pobjedi Francuza (padobranci, ne napadajte me
), a ukoliko dođe do iste, išao bi na pobjednika duela Ferrer - Chela. Vrlo vjerovatno će to biti David. Btw, Chela još nije izgubio set (pali su Russel i Andujar).
Llodra i Bogomolov odradiše maraton. Francuz je prošao u 5 setova, a u 3. kolu ga čeka Murray. Tu je njemu kraj. Sumnjam da će mu Škot dati ikakvu šansu.
Nishikori se vratio sa ruba ponora kontra Ebdena. Gubio je 2:0, a sada je 2:2 s tim da Japanac ima prednost breaka u 5. setu.
Kod žena sam samo odgledao Sharapovu.
Demonstracija sile, što jest jest. Prepustila je protivnici samo jedan game. Mada, imala je nekoliko problema na servisima, no ništa vrijedno spomena. Udara mala k'o nekad.
Biće i večeras nekoliko zanimljivih mečeva:
Karlović - Federer
Isner - Lopez
Tomić - Dolgopolov
Berdych - Anderson
I, živo me zanima može li Lu napraviti išta kontra Del Potra.
Gledao sam prva 2 seta Raonića. Imaće oni najbolji mnogo problema s njim, u to sam ubijeđen. Uostalom, imaćemo priliku uvjeriti se u to već u 3. kolu gdje čeka pobjednika meča Roddick - Hewitt, a ukoliko to prođe, onda ide na megdan Noletu koji je i večeras rutinski odradio posao.
Biće zanimljivo gledati Gasqueta i Tipsu u šesnaestini finala. Nadam se pobjedi Francuza (padobranci, ne napadajte me
Llodra i Bogomolov odradiše maraton. Francuz je prošao u 5 setova, a u 3. kolu ga čeka Murray. Tu je njemu kraj. Sumnjam da će mu Škot dati ikakvu šansu.
Nishikori se vratio sa ruba ponora kontra Ebdena. Gubio je 2:0, a sada je 2:2 s tim da Japanac ima prednost breaka u 5. setu.
Kod žena sam samo odgledao Sharapovu.
Biće i večeras nekoliko zanimljivih mečeva:
Karlović - Federer
Isner - Lopez
Tomić - Dolgopolov
Berdych - Anderson
I, živo me zanima može li Lu napraviti išta kontra Del Potra.
Roddick uzeo prvi set, za sada mec onako pravi veteranski. 
A najjaci komentar na to sa B92.net:kelner je napisao/la: [youtube][/youtube]
Eto....
Cirkus![]()
![]()
"Prespojio na masu, izgorela mu licna."
- legenda reala
- Kontakt:
Vrišti li ko nekadMonolog je napisao/la: Udara mala k'o nekad.![]()
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Najvec Australski ljubimac u trecem kolu, Andy predao mec.
Hewitt ide na Raonica u trecem kolu.
Hewitt ide na Raonica u trecem kolu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.