Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

BaDa12
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la BaDa12 » 19 jan 2012, 13:40

Benneteau je izašao bolji iz francuskog okršaja. U zadnjem setu je dokrajčio Simona. Napadao je bez suzdržavanja njegov servis, i sad ide na Nishikoria.
Gledala sam malo i Troickog, nije uspio na kraju doći do pobjede.

Roddick se držao dosta dobro u početku meča, ali pogrešan korak ga dovede do gubitka dva seta i na kraju, ipak nije se moglo dalje. Hewitt će još da uveseljava domaće. Kako će biti protiv Miloša, to će se tek vidjeti. On može svašta..
A, može i drugi Australac svašta, Bernard. Dolgopolov je jedva dobio Kamkea, mislim da će ga sad Tomić uzeti.

Večeras bi moglo biti mnogo interesantnih mečeva. Gledajući ždrijeb, lagano klupko postaje zanimljivo. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 19 jan 2012, 13:48

[youtube][/youtube]

8-) :lol:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 jan 2012, 15:21

Troickog treba unapred izbaciti sa Grand Slama.Njegovo igranje na istom uz ovakvu psihu ne vodi nicemu. :roll: ;)
Stvarno je na psiholoskom planu jutros protiv Kukushina pukao totalno,i na kraju apsolutno zasluzeno porazen 3:2. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 19 jan 2012, 15:24

Devil je napisao/la:Troickog treba unapred izbaciti sa Grand Slama.Njegovo igranje na istom uz ovakvu psihu ne vodi nicemu. :roll: ;)
Stvarno je na psiholoskom planu jutros protiv Kukushina pukao totalno,i na kraju apsolutno zasluzeno porazen 3:2. :roll:
Bolje da je pustio Ferrera i ucinio dobro djelo, jer veteran bi mogao daleko dogurat ovdje :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 jan 2012, 00:54

@DANTES

Evo ti Ceronje na ES. :D 8-)

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 jan 2012, 01:02

Ne prenose Nadala veceras ?

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 jan 2012, 01:07

Prvi program ES.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 20 jan 2012, 01:11

retro je napisao/la:Prvi program ES.
Aha, hvala evo upratio sam.

Zna li neko sto je sa Rafinim koljenom? Pred pocetak je kuburio sa ramenom, kad se koljeno sjebalo? Nisam ga gledao nikako na ovom GS, jbg u 5 sati pocinjao sve do sad.

Pod hitno bi trebo poslje ovog AO uzeti duzu pauzu, oporaviti se i spremiti i mentalno i fizicki za onaj udarni dio April,Maj,Juni,Juli,August gdje dominira sljaka i spora trava kako je formanc voli nazvat. :mrgreen:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 jan 2012, 01:13

Rekao je Nadal da ce nakon AO uzeti duzu pauzu do Mastersa u Americi.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 jan 2012, 01:54

@retro na kom kanalu es 1 il 2? nisam kuci pa da znam
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 20 jan 2012, 03:20

Dobar mech ali u intervalima izmedju Nadala i Lacka.
lacko pokazao da ima fine udarce medjutim Nadal ga je izdominirao agresivnom igrom.

Obecava ova igra Nadala , iako mislim da ovo nije ona forma u kojoj moze biti Nadal ima sanse na ovom turniru.
Raduje njegov bekend.Mnogo je agresivniji nego inace , nesto slicno kao na US openu 2010 i AO.
Dobro se krece i opcenito mu je base-line igra odlicna medjutim i dalje vidim prevelika variranja u njegovom servisu.
U koliko zeli do titule mora podici nivo servisa....

Sada slijedi mech Rogera i Diva sa Šalate.Mislim da ce biti totalno dosadan mech, jer kada igras protiv Ive takav i mora biti.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 jan 2012, 03:41

Je l' moguce da prenose zene na ES, a ne prenose Roger-Ivo?!! :? :? :?
Izdržati, to je temelj vrline!

Papilon20
Kontakt:

Post Postao/la Papilon20 » 20 jan 2012, 03:42

rogeRF je napisao/la:Je l' moguce da prenose zene, a ne prenose Roger-Ivo??? :? :? :?
Sve je izgleda moguce na Es ,i ja cekam da prekinu ovu patnju i ukljuce se na Federera ,valjda ce biti brzo :?

Edit : Tek poslije Radwanske ide Federer ,smijesno .

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 20 jan 2012, 03:48

Reuf je napisao/la:Dobar mech ali u intervalima izmedju Nadala i Lacka.
lacko pokazao da ima fine udarce medjutim Nadal ga je izdominirao agresivnom igrom.

Obecava ova igra Nadala , iako mislim da ovo nije ona forma u kojoj moze biti Nadal ima sanse na ovom turniru.
Raduje njegov bekend.Mnogo je agresivniji nego inace , nesto slicno kao na US openu 2010 i AO.
Dobro se krece i opcenito mu je base-line igra odlicna medjutim i dalje vidim prevelika variranja u njegovom servisu.
U koliko zeli do titule mora podici nivo servisa....

Sada slijedi mech Rogera i Diva sa Šalate.Mislim da ce biti totalno dosadan mech, jer kada igras protiv Ive takav i mora biti.
Nadal imao 81% ubačaja prvog servisa! ;)
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 20 jan 2012, 03:51

Papilon20 je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:Je l' moguce da prenose zene, a ne prenose Roger-Ivo??? :? :? :?
Sve je izgleda moguce na Es ,i ja cekam da prekinu ovu patnju i ukljuce se na Federera ,valjda ce biti brzo :?

Edit : Tek poslije Radwanske ide Federer ,smijesno .
:o :o :o Gledam Lakerse preko streama, tako da i ne obracam paznju sta oni pricaju, ali to je za ne povjerovati. cccc :?

EDIT: Mozda ce ubaciti na ES2, kolko vidim, Carolina servira za mec. Mada, pri kraju je i Radwanska.
Izdržati, to je temelj vrline!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 jan 2012, 11:15

Federer ispalio 55 winnera, uz 13 UE, spasio dvije break lopte koje je Karlovic imao.
Rutinska pobjeda, sasvim ocekivano.

Almagro je iznenadio Wawrinku i to dosta lagano, sa 3-0, ali Wawrinka izgleda imao nekih problema sa ledjima.
Feliciano i Isner ne znaju drugacije, nego u pet setova, Isner fizicki nije izdrzao.
Anderson nije imao nijednu break loptu protiv Berdycha, Ceh iako je morao igrati dva tie breaka, rutinski.
Lacko namucio Nadala prvih pet gemova prvog seta, tih pet gemova su trajali pola sata i drugi set je dobro igrao.

Tomic i Dolgo u trecem setu trenutno, puno promjene ritma, puno slajsova, opet je Tomic dobivenim tie breakom najavio zaokret u mecu, pobjednik ide na Federera.
Del Potro napravio rani break, a pobjednika tog meca ceka Kohly.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 jan 2012, 12:41

Moglo je svasta biti da je Karlovic iskoristio set loptu na svoj servis, al' nevjerovatan lob Rogera, i onda return winner iz bekenda za prvi set, dalje je islo lakse. Berdych strasno igra na ovom turniru, tesko da ce Rafa preko njega! A Roger igra sa pobjednikom Tomic - DOlgopolov, mec je vec u petom setu, tako da ce pobjednik bit itekako iscrpljen iako ima dan odmora (Alex je igrao svaki mec dosad u pet setova, Tomic 2 u pet, 1 u cetiri), vise bih volio da prodje Tomic, pa da se mec igra ujutro oko 9 po nasem vremenu, ako prodje Dolgolopov :mrgreen: Onda ce se opet igrat u 4 :twisted:

A vala i Delpo gazi sve pred sobom, to je najveci problem Rogeru, Kohlschrieber je skolovan igrac, nadam se da pruzit zestok otpor, mada kako Delpo igra zadnja dva meca, smijesi nam se cetvrfinale sa Rogerom, on mi je veci problem od eventualnog Nadala u polufinalu!

ps Tomic ima 4:1... dobio je 5. set, fino od Tomica, al' u osmini finala mu je metla ;)

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 jan 2012, 13:14

Odlican mec na kraju ispade, dva igraca sa veoma slicnim stilom igrom, samo sto Tomic ravnije udara forehand.
Dobar test za njega, prvi put u drugoj sedmici Australian Opena i ugovorio je mec sa velikim Rogerom Federerom.

Berdych uvijek tako gazi ove slabije od sebe na GS(pogledaj Wimbledon), a Rafa zna kako sa njim.
Prvo Rafa treba proci Feliciana, koji je nastavio tamo gdje je stao, puca Feli iz svih oruzja i to ce biti prvi test za Rafu.

Del Potro dize igru, rutinski dobio Lua, ako dobije Kohlya, a RF Tomica, sto ce vjerovatno biti, Roger-Delpo igraju.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 20 jan 2012, 13:17

retro je napisao/la:Berdych uvijek tako gazi ove slabije od sebe na GS(pogledaj Wimbledon)
:mrgreen:

Federera u cetvrfinalu 3:1, pa Djokovica u polufinalu 3:0 :mrgreen:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 20 jan 2012, 13:26

:mrgreen:
Prosli Wimbledon.

Volandri 3-0, Benneteau 3-0, Bogomolov 3-0, FIsh 0-3. 8-)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.