naravno da jeste, k'o igra na njemu i nije čudoCincinnatus je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la:
Gillette je super stadion

Moderator/ica: rio_Ferdy88
naravno da jeste, k'o igra na njemu i nije čudoCincinnatus je napisao/la:rio_Ferdy88 je napisao/la:
Gillette je super stadion
Rekao si jedna ekipa ima jak napad, a i Patsi i Giantsi imaju strasne napade!Cincinnatus je napisao/la:Gdje sam rekao da imaju los napad? Procitaj malo bolje.
Imaju middle-of-the-pack napad, a veoma dobru odbranu. Da imas dobar napad, treba ti dobar QB, a samo je Brady ostao u toj kategoriji.
ne bih rekao da nije dobar qb, ali mislim da je cincinnatus govorio kako jos nije u rangu bradya, breesa, manninga ili rodgersa...barem po brojevima u reg dijelu sezone dosad ..ali ono sto je njegova prednost je da je mladji od njih i da ima potencijala da bude u tom rangu..i ono sto je vidljivo je da giantsi imaju puno bolju odbranu, posebno pass rush nego timovi ovih ostalih QB koje sam spomenuoEdin TM87 je napisao/la:Rekao si jedna ekipa ima jak napad, a i Patsi i Giantsi imaju strasne napade!Cincinnatus je napisao/la:Gdje sam rekao da imaju los napad? Procitaj malo bolje.
Imaju middle-of-the-pack napad, a veoma dobru odbranu. Da imas dobar napad, treba ti dobar QB, a samo je Brady ostao u toj kategoriji.
E. Manning nije dobar QB![]()
![]()
![]()
![]()
Kako po brojevima nije u rangu s njima ove sezone? Kad je top 5 QB u regularnom dijelu sezonu, bacio je blizu 5 hiljada yardi i 29 TD. Brees, Rodgers, Brady, Stafford, E. Manning = top 5 Qb ove sezone.rio_Ferdy88 je napisao/la: ne bih rekao da nije dobar qb, ali mislim da je cincinnatus govorio kako jos nije u rangu bradya, breesa, manninga ili rodgersa...barem po brojevima u reg dijelu sezone dosad ..ali ono sto je njegova prednost je da je mladji od njih i da ima potencijala da bude u tom rangu..i ono sto je vidljivo je da giantsi imaju puno bolju odbranu, posebno pass rush nego timovi ovih ostalih QB koje sam spomenuo![]()
pa ja kazem da on ima bolju odbranu, koja stoji iza njega..nego svi ovi nabrojani QB zajedno..i zbog je u velikoj predosti u odnosu na sve ostale top QB..pa eno protiv jetsa kad su igrali..nije on odigrao specijalno dobru tekmu koliko je njegova odbrana strasno zaustavila jetse pogotovo u 4 qtr..dok brees, brady, rodgers imaju odbrane koje zauzimaju posljednja mjesta u statistikama skoro svim..i oni sa takvim odbranama rade ono sta rade...i to je po meni kljuc..Edin TM87 je napisao/la:Ko digne vodi ekipu kroz playoff, digne SB i u tom SB-u baci 2 nevjerovatna pasa, i jedan za TD desetak sekundi prije kraja je vrhunski QB. Ko je sve dig'o SB u posljednih 5-6 godina?
P. Manning, Brady, Rodgers, Brees i E. Manning!
Eli je vrhunski QB i mogao bih postati ove sezone najmladji QB koji je digao 2 SB-a, a tek je karijera pred njim...
ps: 49-ersi prosjecno primaju 14 poena, ja kazem da im Giantsi zabijaju 24+
Pa i Manning je imo 27-u odbranu u regularnoj sezoni.rio_Ferdy88 je napisao/la: pa ja kazem da on ima bolju odbranu, koja stoji iza njega..nego svi ovi nabrojani QB zajedno..i zbog je u velikoj predosti u odnosu na sve ostale top QB..pa eno protiv jetsa kad su igrali..nije on odigrao specijalno dobru tekmu koliko je njegova odbrana strasno zaustavila jetse pogotovo u 4 qtr..dok brees, brady, rodgers imaju odbrane koje zauzimaju posljednja mjesta u statistikama skoro svim..i oni sa takvim odbranama rade ono sta rade...i to je po meni kljuc..
pa ta njegova odbrana kad je trebalo pokazala je kako se igra, a ne kao od saintsa i packersa, koji su poklekli cim su naisli na tvrdje timove..i ja tvrdim da je opet ta njegova odbrana bolja od svih ovih odbrana od ostalih top QB, a i u reg sezoni nisu bili kompletni skoro nijednu tekmu, uvijek je neko bio povrijedjen..a sad kad su svi zajedno tek se pokazuje koliko su bolji u odbrani od ovih pobrojanih..jer protiv packersa kuci prime 38, a zabiju 35, a onda u gostima zabiju 37, a prime 20..pa ti vidi sta je kljuc tu..kad su im svi u odbrani zdravi i kad to funkcionira kako treba tek se pokazuje snaga njihove odbrane u odnosu na ove gore..jer da je bila ona odbrana kao u ny kad su igrali protiv packersa ne bi uspjeli dobiti sigurno..jer giantsi su postigli i u ny 35 ali su primili 38, a i u gb su postigli 37 sto je tu negdje kao i u prvoj tekmi i tek tad vidis koliko odbrana znaciPa i Manning je imo 27-u odbranu u regularnoj sezoni.
Pa dobro, ja ti samo kazem, da je imo losu odbranu u regularnoj sezoni, kao i Brady, Rodgers, Stafford i Brees (Brees i Stafford su i imali bolje rankiranu odbranu) pa je opet uspio baciti blizu 5 hiljada yardi sa 29 TD, kao i oni, sto ga stavlja u top 5 QBs ove sezone.rio_Ferdy88 je napisao/la:
pa ta njegova odbrana kad je trebalo pokazala je kako se igra, a ne kao od saintsa i packersa, koji su poklekli cim su naisli na tvrdje timove..i ja tvrdim da je opet ta njegova odbrana bolja od svih ovih odbrana od ostalih top QB, a i u reg sezoni nisu bili kompletni skoro nijednu tekmu, uvijek je neko bio povrijedjen..a sad kad su svi zajedno tek se pokazuje koliko su bolji u odbrani od ovih pobrojanih..jer protiv packersa kuci prime 38, a zabiju 35, a onda u gostima zabiju 37, a prime 20..pa ti vidi sta je kljuc tu..kad su im svi u odbrani zdravi i kad to funkcionira kako treba tek se pokazuje snaga njihove odbrane u odnosu na ove gore..jer da je bila ona odbrana kao u ny kad su igrali protiv packersa ne bi uspjeli dobiti sigurno..jer giantsi su postigli i u ny 35 ali su primili 38, a i u gb su postigli 37 sto je tu negdje kao i u prvoj tekmi i tek tad vidis koliko odbrana znaci![]()
Ove sezone da, svih vremena ne. Ali ako digne ove godine superbowl, i kroz par godina bit' ce elita QB. Njemu je ostalo jos solidnih 6-7 godina da igra (ako sve bude uredu, povrede itd.)Cincinnatus je napisao/la:E Manning u istoj kategoriji kao Brady, Brees, Rodgers i Peyton?
![]()
![]()
Pa jel gledas utakmice? Ako gledas, bice ti jasno zasto je Rodgers zasluzio taj status a Manning nije. Preko svoje karijere Eli je 21. QB u NFL po passer rating. Ove sezone je puno bolje popravio taj stat, bio je 9. QB u ligi. Idemo dalje, yards per attempt, 14. u ligi. Njega jedino spasava odbrana i offensive line Giantsa. Stavi ga na drugi tim, i bio bi jos gori. A ovi sto govore, pa pobjedio je superbowl, pa sta? u 2000. jedan Trent Dilfer je pobjedio superbowl.Zeljovac_1921 je napisao/la:Ove sezone da, svih vremena ne. Ali ako digne ove godine superbowl, i kroz par godina bit' ce elita QB. Njemu je ostalo jos solidnih 6-7 godina da igra (ako sve bude uredu, povrede itd.)Cincinnatus je napisao/la:E Manning u istoj kategoriji kao Brady, Brees, Rodgers i Peyton?
![]()
![]()
Ne kontam kako Rodgers moze biti u toj kategoriji a Eli Manning ne moze?
Pa Manning je 5-i QB ove godine kao sto sam nabrojao: Rodgers, Brees, Brady, Stafford i Eli Manning (cak je bacio vise yardi od Rodgersa). Odbrana ga spasava? 27-u odbranu imo u regularnoj sezoni, goru i od Breesa i od Stafforda. Doduse imo je i gori omjer ali jedini on i Brady su ostali od tih QB's. I drugacije je mjerilo Superbowla zavisno do Qb-a, Ravensi ili 49-ersi ako osvoje ove godine, svi ce reci zahvaljujuci odbrani (sto je i istina), dok ako Brady ili E. Manning osvoje, reci ce "Brady 4-i prsten", "Manning did it again". Tako da je razlika. Ne moze Alex Smith ili Joe Flacco uzeti taj credit kad dobijaju na racun odbrane, Smith imo 3 hiljade yardi 17 TD, pa Cam Newton je imo 4 hiljade yardi i 21 TD jos u onakvoj Carolini. Dok Brady/Brees/Rodgers pa i Manning cijelu godinu nose ekipu na ledjima. E.Manning je licno zahvalan za par kljucnih pobjeda ove sezone, protiv Patsa onaj zadnji drive, pa i protiv Dallasa u Dallasu, bez te dvije pobjede nebi ni bili u playoffu. Pa i protiv Packersa je dobro igro, tad su bili jedini najblizi tim da dobiju Packerse, Packersi su bili 13-0 cini mi se. Tako da sigurno moze u tu kategoriju ove godineCincinnatus je napisao/la:
Pa jel gledas utakmice? Ako gledas, bice ti jasno zasto je Rodgers zasluzio taj status a Manning nije. Preko svoje karijere Eli je 21. QB u NFL po passer rating. Ove sezone je puno bolje popravio taj stat, bio je 9. QB u ligi. Idemo dalje, yards per attempt, 14. u ligi. Njega jedino spasava odbrana i offensive line Giantsa. Stavi ga na drugi tim, i bio bi jos gori. A ovi sto govore, pa pobjedio je superbowl, pa sta? u 2000. jedan Trent Dilfer je pobjedio superbowl.
A to sto je mlad, pa i nije. Svi ovi koju su postali "elite" uradili su prije 30. rodendana. Eli je 31.
Evo ga opet, pa k'o bolan prica svih vremena ko je najbolji? Ne skreci temu i ne izvlaci se.Cincinnatus je napisao/la:Sigurno je da odigrao svoj maksimum ove sezone, ali ja govorim svih vremena od trenutnih aktivnih QBs. Njegove statistike ne lazu, i trenutno absolutno nije u istoj kategoriji kao ova 3-4. Ako pobjedi Superbowl ove godine, tek onda mozemo pricati.
On ce uvjiek biti u toj nicijoj zemlji, izmedu elite i "average." Meni je bolji od Tony Roma recimo, ili A. Smith.
Pa ja samo govorim za ovu godinu, nisam uopste spominjo svih vremena. Normalno da je daleko od te kategorije "svih vremena".Cincinnatus je napisao/la:Sigurno je da odigrao svoj maksimum ove sezone, ali ja govorim svih vremena od trenutnih aktivnih QBs. Njegove statistike ne lazu, i trenutno absolutno nije u istoj kategoriji kao ova 3-4. Ako pobjedi Superbowl ove godine, tek onda mozemo pricati.
On ce uvjiek biti u toj nicijoj zemlji, izmedu elite i "average." Meni je bolji od Tony Roma recimo, ili A. Smith.
Slazem se da je ove godine, mozda 5. u ligi. Ja sam govorio od aktivnih QBs, preko cijele karijere. Ali pazi, kvalitet izmedu ova prva 4 i njega je ipak ogromna, cak i ove sezone.Zeljovac_1921 je napisao/la:Pa ja samo govorim za ovu godinu, nisam uopste spominjo svih vremena. Normalno da je daleko od te kategorije "svih vremena".Cincinnatus je napisao/la:Sigurno je da odigrao svoj maksimum ove sezone, ali ja govorim svih vremena od trenutnih aktivnih QBs. Njegove statistike ne lazu, i trenutno absolutno nije u istoj kategoriji kao ova 3-4. Ako pobjedi Superbowl ove godine, tek onda mozemo pricati.