Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Shanks
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Shanks » 20 jan 2012, 22:59

moj uzor-S.G je napisao/la:http://www.****/s231256/Sport/Sport ... fildu.html

Zanimljiv text ;)
Neko opasne sihre bacio na Anfield :mrgreen: mozda ce se situacija popraviti kad na taj novi stadion preselimo :D
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 20 jan 2012, 23:34

Zanimljiv text ;)
Fino sročeno.Iz ovoga se može zaključiti da su pobjede protiv malih ekipa na Anfieldu ključ za uspjeh.Pobjede protiv Uniteda,Chelsea,Arsenala,Citya i Tottenhama čini mi se da imaju više psihološki značaj nego li rezultatski (ma koliko to glupo i čudno zvučalo :? ).U ovom tekstu se upravo mogu vidjeti mnogobrojni kiksevi u protekloj deceniji Liverpoola na Anfieldu i to je nešto što se mora popraviti.Protivničke ekipe dolaze bez straha na Anfield u nadi da mogu do bod/ova.Čak ni publika više ne pravi tako dobru atmosferu kao prije.Dok npr.odlazak na OT ili Etihad je već unaprijed izgubljena utakmica za mnoge ekipe. :?
Shanks je napisao/la:

Zanimljiv text ;)
Neko opasne sihre bacio na Anfield :mrgreen: mozda ce se situacija popraviti kad na taj novi stadion preselimo :D
Kako je krenulo da Bog da da dočekamo taj novi stadion. :mrgreen:
FK Pjetlovi

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 20 jan 2012, 23:41

@reds ma vidis da stede, nece pojacanja da nam dovedu :? valjda za taj yebeni stadion stede.Anfield ce meni uvijek biti drag, jer tu smo osvojili bezbroj trofeja, ali nije dovoljno velik ni dovoljno moderan za klub velicine Liverpoola.Najvise bi volio da prosire Anfield, ali posto su vlasnici procijenili da to nije isplativo, najvjerovatnije se u narednoj deceniji 'Pool preseliti na neku Standard Chartered Arenu il tako nesto :mrgreen:
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 20 jan 2012, 23:45

Hajde da neko počne pričati o sutrašnjoj utakmici, vidim svi se nešto ušutili. Imam osjećaj da vas je strah Ngoga :mrgreen: :lol: :P
Bolton vs Liverpool.
Bolton je u grčevitoj borbi za opstanak nakon mnogo godina. Sa samo 16 bodova iz 21 utakmice Bolton je prikovan na samo dno Premiershipa, tačnije nalazi se na 19 mjestu. Na njihovu sreću konkurenti u borbi za opstanak također ne igraju dobro, tako da je Bolton na samo 1 bod od sigurnosne zone. Bolton nema apsolutno nikakvo pravo na pohvalu ove sezone. Postoje timovi u Premiershipu koji su skoncetrisani samo na osvajanje bodova kući ( Fulham, Swansea ... ), međeutim Bolton nije takva ekipa. Ove sezone igraju podjednako loše i kod kuće ( na zadnjem su mjestu po broju osvojenih bodova kući, preciznije rečeno od mogućih 30 bodova osvojili su samo 4 :o ), niti se mogu pohvaliti formom u gostima gdje su od mogućih 33 poena osvojili samo 12. Čak ne podižu formu u posljednje vrijeme, nego igraju non stop isto - katastrofalno. U posljednjih 10 utakmica uspjeli su ostvariti 2 pobjede i jedan remi ili bodovno rečeno od mogućih 30 bodova osvojili su samo 7.
Coyle kao trener je uvijek više preferio napadački fudbal, dok je zanemarivao odbranu. Situacija je apsolutno ista i ove sezone. Bolton je uspio postići 25 golova u 21 utakmici ( za 1 više od Liverpoola :lol: ) ali je primio ogromnih 46 golova čime su ponijeli etiketu najlošije odbrane lige.
Kao napomena, treba naglasiti da će Bolton sutra biti hendikepiran odlaskom Cahilla u Chelsea, nedostatkom Jaskilainena na golu, te povrijeđeni su još Lee, Davis i Holden.

Liverpool ima svojih problema koji se ogledaju u konstantnosti. Liverpool nije sastavio 3 pobjede zaredom još od prošle sezone i upravo zbog toga nalazi se na -5 bodova od mjesta koje vode u LP, a koji je prvenstveni cilj Liverpoola ove sezone. Raspored nije nimalo naklonjen Liverpoolu jer u narednih 10 dana moraju odigrati 4 utakmice od kojih su dva velika derbija sa klubovima iz Manchestera te dva ligaška gostovanja kod davljenika. Za uspjehe u tim utakmicama je potrebna široka klupa, a svi znamo da je Liverpool nema godinama. Na ruku Liverpoola ide pozitivan bilans sa Bolton, jer je opće poznato da je Bolton redovna mušterija Liverpoola. U posljednje 22 utakmice Liverpool je pobjedio 14 puta ( i to 10 puta zaredom ), 3 utakmice su završene miroljubivo dok je Bolton uspio pobjediti samo u 5 utakmica ( zadnji put 30. 09. 2006. )
Kao šlag na tortu ide podatak da nijedna od te 22 utakmice nije završena bez pogodaka. Ako još uzmemo u obzir da je Bolton jedna od dvije ekipe koje su uspjele primiti 3 gola od Liverpoola ove sezone u ligi, onda nam je sutra spektakl zagarantovan.
Kod Liverpoola će izostati Suarez ( kome je ostalo još 4 utakmice suspenzije ), te Spearing koji se oporavio ali King ne želi sa njim rizikovati obnavljanje povrede.
Očekuje nas napadačka utakmica sa dosta golova a predviđanja su 0:2 ili 1:2 ili 1:3 u korist gosta.
Utakmicu sudi Kevin Friend kojeg navijači Liverpoola neće pamtiti po dobru, jer je pokazao crveni karton Spearingu u utakmici protiv Fulhama koju je Liverpool izgubio 1:0.
Zadnja izmjena: Henderson, dana/u 20 jan 2012, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 20 jan 2012, 23:47

Shanks je napisao/la:@reds ma vidis da stede, nece pojacanja da nam dovedu :? valjda za taj yebeni stadion stede.Anfield ce meni uvijek biti drag, jer tu smo osvojili bezbroj trofeja, ali nije dovoljno velik ni dovoljno moderan za klub velicine Liverpoola.Najvise bi volio da prosire Anfield, ali posto su vlasnici procijenili da to nije isplativo, najvjerovatnije se u narednoj deceniji 'Pool preseliti na neku Standard Chartered Arenu il tako nesto :mrgreen:
Pa ako se ne varam nadogradnja Anfielda bi koštala čak i više nego gradnja novog stadiona (il' sam ja to sanj'o :mrgreen: ).Uglavnom nije sve u sjedećim mjestima na stadionu.Savremeni stadioni imaju mnogobrojne prateće objekte.Kako u sklopu stadiona tako i oko njega.Tradicija igra sve manju ulogu u svijetu sporta (nažalost :( ) tako da sportski klubovi prodaju ime stadiona samo kako bi namakli što više novca.Al' eto,k'o što ti reče ne bi me iznenadilo da u narednoj deceniji Liverpool preseli na neku Standard,Adidas,Nike,Sport Warriors il' neku tamo arenu/stadion. :(
FK Pjetlovi

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 20 jan 2012, 23:57

reds je napisao/la: Pa ako se ne varam nadogradnja Anfielda bi koštala čak i više nego gradnja novog stadiona (il' sam ja to sanj'o :mrgreen: )
Pa sta sam ja rekao nego to :
Shanks je napisao/la:@reds ma vidis da stede, nece pojacanja da nam dovedu :? valjda za taj yebeni stadion stede.Anfield ce meni uvijek biti drag, jer tu smo osvojili bezbroj trofeja, ali nije dovoljno velik ni dovoljno moderan za klub velicine Liverpoola.Najvise bi volio da prosire Anfield, ali posto su vlasnici procijenili da to nije isplativo
:mrgreen:
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 21 jan 2012, 00:53

Shanks je napisao/la:
reds je napisao/la: Pa ako se ne varam nadogradnja Anfielda bi koštala čak i više nego gradnja novog stadiona (il' sam ja to sanj'o :mrgreen: )
Pa sta sam ja rekao nego to :
Shanks je napisao/la:@reds ma vidis da stede, nece pojacanja da nam dovedu :? valjda za taj yebeni stadion stede.Anfield ce meni uvijek biti drag, jer tu smo osvojili bezbroj trofeja, ali nije dovoljno velik ni dovoljno moderan za klub velicine Liverpoola.Najvise bi volio da prosire Anfield, ali posto su vlasnici procijenili da to nije isplativo
:mrgreen:
Pa dobro al' nije to isto.Možda nije isplativo graditi ni novi stadion al' je opet povoljnije nego rekonstruistati Anfield il' ništa ne raditi (ako shvataš šta hoću da kažem). :mrgreen:

Uglavnom,ja sam za gradnju novog stadiona.Iako će to sigurno imati mnogobrojne posljedice al' vrhunski klub ne može bez vrhunskog stadiona.Ja mislim da je Chelsea jedinstven primjer u svijetu. :mrgreen:

O utakmici sutra nešto više.Kažu da je jutro pametnije od noći. :P
FK Pjetlovi

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 21 jan 2012, 01:05

Ne znam za vas ,ali ja koliko sam uspio primijetiti,atmosfera na Anfield-u je pozorisna..
Uredu,himna na pocetku i nekada tokom utakmice se desi da dodje do nekog navijanja.. Sve ostalo nije vrijedno ni pomena.
Nije to kao prije definitivno :)
ZZ

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jan 2012, 01:31

Kako je loš Liverpool na PES 12. Samo Gerrard vrijedan pomena, donekle i Downing - Suarez.
Bellamya nema svakako.. Ne mogu na ovim turnirima meda. :mrgreen:

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 21 jan 2012, 01:46

Krasic u Liverpulu, ima li sta od toga ?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 21 jan 2012, 09:22

moj uzor-S.G je napisao/la:Ne znam za vas ,ali ja koliko sam uspio primijetiti,atmosfera na Anfield-u je pozorisna..
Uredu,himna na pocetku i nekada tokom utakmice se desi da dodje do nekog navijanja.. Sve ostalo nije vrijedno ni pomena.
Nije to kao prije definitivno :)
I ja sam isto primjetio brate, navijanje je sve slabije. KOP se malo opustio. ! :roll:
Nad nama nebo ima da gori!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 jan 2012, 10:20

razbice nas nflop danas... jest da je jedina razlika između njega i carrolla nekih 30 miliona u cijeni...
sto se tice novog stadiona hajd nek ga naprave pa mozda nesto i osvojimo jer anfield vise nije ni sjena onoga sto je nekad bio... prije su se timovi bojali doci na anfield... unaprijed su upisivali poraz a sada nas samo rijetki ne namuce... i atmosfera je sve slabija i slabija ali sa razlogom... mozes ti voliti liverpool vise od svega ali kada klub 20 godina stagnira (blago receno) ljudi pocnu gubiti volju i nadu vremenom.
vidim po sebi da je najgore kad izgubis nadu a ja sam je skoro izgubio kada je liverpool u pitanju... jedino ako nas neko cudo spasi... necemo postati novi leeds ili nottingham forrest ali da nema slavne historije mi bi bili samo osrednji tim koji zna namuciti ove timove iz vrha...
You are someone else I am still right here

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jan 2012, 11:06

Njima treba dvadesetak Bošnja na Kopu, da povedu. E onda ludnica. :mrgreen:

lfc.tz
Kontakt:

Post Postao/la lfc.tz » 21 jan 2012, 11:42

Je ne bih volio da se ide sa Anfielda al s obzirom da se nemoze prosiriti drugog rjesenja nemamo,Liverpoolu je potreban veci stadion.
Kao sto @reds rece jeftinije ce nas ispast izgradnja novog stadiona nego prosirenje(koje bi klub direktno placo) i tu je potpuno upravu jer grjeh je Anfieldu mjenjat ime,a novi stadion se od prodaje imena moze sam otplatiti tako da je novi stadion puno isplatljiviji u buducnosti.

Atmosfera na Anfieldu nije vec nesto zadnje 2 godine(al i dalje smo br. 1. u EPL po statistici),dosta oscilacija(navijanje sve vise ovisi o protivniku),neznam dal je to zbog tog sto klub neigra u LP u kojoj znalo bit fantasticne atmosfere koja se je i prenosila i na utakmice EPL il sve veci broj stranih navijaca koji dolaze na Anfield.
Puno bolje mi u ove zadnje dvije godine izgleda Traveling Kop(najbolji gostujuci navijaci po statistici) od pravog Kopa,danas ocekujem da naprave dobru atmosferu jer Bolton nije puno udaljen(40-50 km) od Liverpoola tako da mozemo ocekivati i dobru podrsku .

Nepamtim kad smo zadnji put kiksali protiv Boltona,oni nam skoro dodu ko Wigan Manchesteru iako je njihov odnos malo bolji,al nezalim se svake sezone od Boltona 6 bodova je tu :lol:.
Siguran sam(neznam koliko se moze to biti kada se navija za Liverpool) u pobjedu jer pored cinjenice da nam dobro leze,igraju jako los ove sezone,a ovo ce im biti i prva utakmica u ligi bez Cahilla koji im je bio najbolji igrac u odbrani,a pored toga bio je i lider(dosta je popustio ove sezone sto se i primjeti na rezultatima,valjda je bio mislima u drugom klubu).
Dosta im stvari neide na ruku pred ovaj mec cak su i sredinom sedmice igrali utakmicu F.A. kupa(protiv nizeligasa kojeg su dobili 2-0) te se nadam da su se makar malo izmorili(igrali su neki prvotimci) tako da je ovo utakmica koja se mora iskoristit.
Zanimljvo kolo u kojem bi mogli(ukoliko pobjedimo) napravit korak(e) naprjed na tabeli.
"Liverpool was made for me and I was made for Liverpool." - Bill Shankly

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 21 jan 2012, 12:23

Sky sport :twisted:
Pomjerili utakmicu u 18:30 a ja dolazim sa posla u 19 :twisted: Čitavih pola sata ću propustii, a poznavajući nas sve dobro će se do tada desiti ( vodićemo 0:2 ) i ja onda neću imati šta vidjeti :mrgreen:
Ako je neka utjeha, prije nas će utakmice igrati i Chelsea i Newcastle, možda nas sreća ponekad pogleda pa kiksaju.
Očekujem ovaj sastav:
------------Reina-----------
-Glen-Skrtel-Agger-Enriqe-
-----Adam-----Gerard------
-Downing---Hendo--Maxi--
------------Carrol-----------

Možda umjesto Aggera bude igrao Coates, jer ne znam koliko se dobro oporavio Agger. A ako bude opet bilo neka čudna formacija ili bude Kuyt igrao umjesto Carrola opet će biti prosipanja bodova. Valja dočekati 18:30.
Kada bih ja imao pravo birati ekipu, postavio bih je ovako:
---------------Reina-----------------
-Glen---Skrtel---Coates---Enriqe-
-Downing-Shelvey-Adam-Bellamy-
---------------Gerard---------------
---------------Carrol----------------

Ali šta ću, ništa se ne pitam :mrgreen:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 jan 2012, 12:32

Možda nešto 'vako. :mrgreen:

................Reina................
Glen...Skrtel.....Agger...Enrique
.......Henderson....Adam.........
Downing.....Gerrard......Bellamy
................Carroll...............

Očekujem utamicu sa malo golova, vjerovatno ćemo opet sačuvati mrežu, nadam se bar 2 gola u mreži protivnika. Carroll mora početi umjesto Kuyta, a i Bellamy bi trebao biti starter. :roll:

Nadam se samo da nas King neće "iznenaditi" čudnom postavkom, iako igramo bez destruktivca trebali bismo početi u nešto laganijoj varijanti, a ne 5 pozadi pa neke čavrzlame u napadu, u vidu 3-4-3 itd. :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 jan 2012, 14:25

OTNYS_YNWA je napisao/la:Možda nešto 'vako. :mrgreen:

................Reina................
Glen...Skrtel.....Agger...Enrique
.......Henderson....Adam.........
Downing.....Gerrard......Bellamy
................Carroll...............

Očekujem utamicu sa malo golova, vjerovatno ćemo opet sačuvati mrežu, nadam se bar 2 gola u mreži protivnika. Carroll mora početi umjesto Kuyta, a i Bellamy bi trebao biti starter. :roll:

Nadam se samo da nas King neće "iznenaditi" čudnom postavkom, iako igramo bez destruktivca trebali bismo početi u nešto laganijoj varijanti, a ne 5 pozadi pa neke čavrzlame u napadu, u vidu 3-4-3 itd. :mrgreen:
ma nista to imam ja novu taktiku vidjeces rezultate za mjesec najdalje :D kad ja pocnem pljuvati igrace ovjde odma ce se svaki od njih razigrati :D

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 21 jan 2012, 14:29

harebianconero je napisao/la:Krasic u Liverpulu, ima li sta od toga ?
More bit' budne,a i ne mora. :mrgreen:

Šalu na stranu.S obzirom da se spominje posudba mislim da to i nije toliko nerealno al' opet mislim da od toga nema ništa.Krasić je nekako jednodimenzionalan igrač i ne vidim kako bi on mogao unaprijediti igru Liverpoola.U Juvetu je izgubio mjesto iako je po svom dolasku u isti se bio prometnuo u glavnog igrača.Mislim da se on povezivao sa Liverpoolom i Unitedom i prije njegovog odlaska u Juve al' znamo da je tada Liverpool bio pod vodstvom drugog trenera. ;)

Danas očekujem pobjedu,vrijeme je.Bolton je ekipa koja u potpunosti leži Liverpoolu i mislim da ne bi trebalo biti problema al' čim se sjetim Blackburna,Stokea... zapitam se neke stvari.Nadam se da King neće experimentisati i da će izvesti najbolji mogući sastav,a protiv Boltona to je potpuno ofanzivna formacija.Dakle sa Gerrardom,Downingom,Bellamyem i Carrollom.Očekujem pobjedu od 0:2 i sastav:Reina,Glen,Carra,Skrtel,Enrique,Henderson,Gerrard,Downing,Bellamy,Carroll. 8-)
FK Pjetlovi

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 21 jan 2012, 14:33

OTNYS_YNWA je napisao/la:Kako je loš Liverpool na PES 12. Samo Gerrard vrijedan pomena, donekle i Downing - Suarez.
Da vidis tek na fifi 12, svi ovi jaci timovi 5 zvijezda, samo Liverpool 4 i po, samo im svaka cast, Carrola su napravili ko niko, panjina i po :lol: :lol:

Danas protiv Boltona mora bit' cleen sheets i Gerrard zabija iz penala ili slobodnjaka 8-)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 21 jan 2012, 15:10

Edin TM87 je napisao/la:
OTNYS_YNWA je napisao/la:Kako je loš Liverpool na PES 12. Samo Gerrard vrijedan pomena, donekle i Downing - Suarez.
Da vidis tek na fifi 12, svi ovi jaci timovi 5 zvijezda, samo Liverpool 4 i po, samo im svaka cast, Carrola su napravili ko niko, panjina i po :lol: :lol:

Danas protiv Boltona mora bit' cleen sheets i Gerrard zabija iz penala ili slobodnjaka 8-)
ja sam igrao i na PS2 ovaj novi PES... na njemu Carroll razvaljuje, napravili ga na fazon Ibrahimovica :D na kompjuteru nisam nesto puno ni igrao soccer nije mi se svidio...

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.