RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Log Out
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la Log Out » 25 avg 2009, 23:06

JoinUnion je napisao/la:
pit bull liska je napisao/la:E.Kuduzovic- igrao je u mladoj reprezentaciji a ima upisan i jedan nastup za A selekciju-
doduse utakmica protiv uzbekistana..

igra ljevog beka znaci odbrana..
ovim bi se dodatno ojacala konkurencija u ekipi-
mlad perspektivan igrac tek 23 god- nadam se da ce doci do transfera..
Igrao u Zelji inace igra lijevog beka i nakon Sadikovica sigurno najlosi bek koji je ikad igrao u Zelji.U slobodi kazu solidan mada ne bi bilo prvi put da igrac ode iz Zelje i proigra negdje drugo.Za reprezentacij zaigrao najvise cinjenici da je raja sa svim mogucim novinarima koji o njemu pisu hvalospjeve i kad ne igra uopste.Kajta je za njega doktor nauka.Opet kazem ne bi bilo prvi put da igrac promjeni klub i bude puno bolji.
Tako su pričali neki i za Džafića i Osmanagića pa eno ih jedni od najboljih u ligi.
Opet ne znam,možda je loš bio u Želji ali te priče oko štela i to zadržite za sebe.
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 25 avg 2009, 23:07

pit bull liska je napisao/la:malo nam grb zalutao na pogresna prsa ili pak stara ljubav nema zaborava.. :D :mrgreen: :D

slika
Jao greske,sta ce sve danasni urednici uraditi...nevjerovatno,pa ni u snu ne ide ovo jedno s drugim...daleko odmaknuti sveti grb od ovog imena novonastalog "kluba".

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 25 avg 2009, 23:07

pazi ovo kajta je majstor rutine- sa pola motora odradi posao, jednostavno takva ljudska materija..
oni koji ga poznaju licno ili malo bolje znaju sta zelim reci.. pouzdan igrac dok ga imas na uzdi..

lak na povredama a i na kartonima tako da ovaj kuduzovic ce imati priliku ako nista da krpi rupe
ili pak da se dokaze u pravom svjetlu.. uglavnom dobro nam dosao sto se moga licnog misljenja tice..
KLUB KOJI JE ODBIO DA UMRE - VELEŽ MOSTAR 1922 - DO GROBA..

pit bull liska
Kontakt:

Post Postao/la pit bull liska » 25 avg 2009, 23:10

velez_mostar je napisao/la:
pit bull liska je napisao/la:malo nam grb zalutao na pogresna prsa ili pak stara ljubav nema zaborava.. :D :mrgreen: :D

slika
Jao greske,sta ce sve danasni urednici uraditi...nevjerovatno,pa ni u snu ne ide ovo jedno s drugim...daleko odmaknuti sveti grb od ovog imena novonastalog "kluba".
nista nije slucajno, sve ima svoje zasto i zato.. kao sto rekoh stara ljubav zaborava nema.. :mrgreen:

pit bull liska
Kontakt:

http://www.****/content/view/37046/155/

Post Postao/la pit bull liska » 25 avg 2009, 23:20

U sarajevskom tisku - Zrinjski s amblemom Veleža!?
BiH - Sport | Utorak, 25 Kolovoz 2009
slika
U suradnji s kolegama s portala monet.ba, objavljujemo zanimljivu fotomontažu, za koju bismo u neka druga vremena kazali - e, jes' smotan ovaj grafički urednik novina. Sarajevski tisak u Mostaru najčešće vidi samo pola grada, pa tako na momente zaborave da Zrinjski i Velež nisu jedan klub na dva jezika.

Image

U vrlo utjecajnom i tiražnome dnevnom listu, izvješće s utakmice Željezničar - Velež (1:1) ispao je tako konjkrava - Zrinjski s Veležovim grbom!?

Zlobnici bi kazali - od koga je, još je dobro i ispalo..
http://www.****/content/view/37046/155/

:mrgreen: :mrgreen:(qq qq muke) :mrgreen:

JoinUnion
Kontakt:

Post Postao/la JoinUnion » 25 avg 2009, 23:24

Log Out je napisao/la:
JoinUnion je napisao/la:
pit bull liska je napisao/la:E.Kuduzovic- igrao je u mladoj reprezentaciji a ima upisan i jedan nastup za A selekciju-
doduse utakmica protiv uzbekistana..

igra ljevog beka znaci odbrana..
ovim bi se dodatno ojacala konkurencija u ekipi-
mlad perspektivan igrac tek 23 god- nadam se da ce doci do transfera..
Igrao u Zelji inace igra lijevog beka i nakon Sadikovica sigurno najlosi bek koji je ikad igrao u Zelji.U slobodi kazu solidan mada ne bi bilo prvi put da igrac ode iz Zelje i proigra negdje drugo.Za reprezentacij zaigrao najvise cinjenici da je raja sa svim mogucim novinarima koji o njemu pisu hvalospjeve i kad ne igra uopste.Kajta je za njega doktor nauka.Opet kazem ne bi bilo prvi put da igrac promjeni klub i bude puno bolji.
Tako su pričali neki i za Džafića i Osmanagića pa eno ih jedni od najboljih u ligi.
Opet ne znam,možda je loš bio u Želji ali te priče oko štela i to zadržite za sebe.
Pitanje je bilo za nekog ko je vec gledao Kuduzovica i ja sam vam prenio kako je to bilo u Zelji uglavnom nek vam je sretno sa njim i daleko mu kuca od Zelje bila.

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 avg 2009, 00:20

sad sam se sjetio ko je taj kad ste napisali da je igrao protiv Uzbekistana lijevog beka ... tu utakmicu je dobro odigrao .., ma neka ga ako ništa zbog zdrave konkurencije kao što neko već reče... ;)
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 avg 2009, 00:24

slika

kako odudara grb od imena ovako vizuelno , za nepovjerovat ... men se čini da bi i Eskimu to upalo u oči.. :D

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 avg 2009, 00:34

na transfermarktu u sastavu Veleža vidim i nekog Marka Kasalicu ... ko je taj , zna li iko ???

Analic
Kontakt:

Post Postao/la Analic » 26 avg 2009, 01:56

U suradnji s kolegama s portala monet.ba, objavljujemo zanimljivu fotomontažu...
fotomontažu !!!??? Kakva montaža kad je izašlo u novinama.

Ako su mislili da je ovo fotomontaža avaza onda su glupi jer avaz ne pravi fotografije i ovo nije slika nikakva u novinama, nego text sa grbom kluba. Debili.

Ajdin_RA81
Kontakt:

Post Postao/la Ajdin_RA81 » 26 avg 2009, 10:44

sto ne igra osmanagic u trebinju,a kad ce taj kuduzovic doci? :!:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 avg 2009, 10:54

Ajdin_RA81 je napisao/la:sto ne igra osmanagic u trebinju,a kad ce taj kuduzovic doci? :!:

Osmanagić ne igra zbog crvenog kartona dobivenog na Koševu , ne znam koliko je dobio utakmica zabrane , vjerovatno dvije ..

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 26 avg 2009, 11:44

pit bull liska je napisao/la:pazi ovo kajta je majstor rutine- sa pola motora odradi posao, jednostavno takva ljudska materija..
oni koji ga poznaju licno ili malo bolje znaju sta zelim reci.. pouzdan igrac dok ga imas na uzdi..

lak na povredama a i na kartonima tako da ovaj kuduzovic ce imati priliku ako nista da krpi rupe
ili pak da se dokaze u pravom svjetlu.. uglavnom dobro nam dosao sto se moga licnog misljenja tice..
gledao sam tog kuduzovica i gledao sam kajtaza, slobodno mogu reci da je kajtaz za njega roberto carlos, jedini losiji bek od kuduzovica je dzemo sadikovic, mislim da bi vam bio dobar da krpi kajtine povrede i kartone, ali za nesto ozbiljnije fakat nema kvaliteta, covjek je preslab, za neke mizerne pare se isplati
Cuva Bog Zelju svog!

Log Out
Kontakt:

Post Postao/la Log Out » 26 avg 2009, 12:09

VELEŽ DEMANTIRA DOLAZAK ELMIRA KUDUZOVIĆA

- Iz Fudbalskog kluba (FK) Velež danas su u izjavi za RTM praktično demantirali dolazak Elmira Kuduzovića u redove 'Rođenih', o čemu su pisali pojedini mediji.

Što se tiče dodatnih pojačanja, od toga do januara nema ništa, rekao je u izjavi za RTM Vijesti direktor FK Velež Sedin Tanović. Da li će u januaru biti dovođenja novih pojačanja, Tanović kaže da će sve zavisiti od toga da li će Velež imati šansi za plasman u Evropu. Ako bude takvih šansi, onda će biti i novih pojačanja.

Inače, u toku su pripreme za prvenstveni susret sa Leotarom u Trebinju. Meč se igra u subotu u 17 sati. Rođeni će nastupiti bez Zaimovića i Osmanagića i to zbog povreda, a u petak će ekipa provesti u karantinu.

Ekipa u subotu u 12 sati kreće za Trebinje, a očekuje se veliki broj navijača Rođenih, popularnih Red Army.

RTM.ba
''...Velež nije ničije vlasništvo već najdraže čedo svake mostarske kuće i sokaka i ko ga dirne,dirnuo je u dušu Mostara,dirnuo je u vreli oganj...''

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 26 avg 2009, 12:15

Log Out je napisao/la:VELEŽ DEMANTIRA DOLAZAK ELMIRA KUDUZOVIĆA
Po mom misljenju ovo je bolja vijest za vas nego ona o dolasku .. !
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 avg 2009, 13:43

Elmir Kuduzovic se nalazi vrlo blizu povratka u Slobodu sto me jako raduje,ako dodje bice pravo pojacanje za ovu nasu odbranu.Ne znam sta glume ovi navijaci Zelje pljujuci po Kuduzovicu koji je prosle godine pokazao koliko vrijedi u ovoj nasoj ligi,neprelazan na lijevom boku,a opasan i svojim centarsutevima,prodorima,nerijetko postizao i bitne golove.lik je dosao i do reprezentacije,i u tim utakmicama sto je igrao za reprezentaciju nije se provalio.opet kazem jedan od najboljih lijevih bocnih u PL,sastavni dio proslosezonske najbolje odbrane u ligi.sad je druga prica sto on u Zelji nije mogao doci do izrazaja u odbrani pored strasnih igraca kakvi su Sehic,Kerla,Mulalic...dok je sa Mujkicem,Mikelinijem,Prodanovicem,Cejvanovicem(Krasicem)bila druga prica..ljudi su tvorili jednu od najboljih odbrana zadnjih godina u PL,a Kuduzovic je bio sastavni i vrlo bitan dio.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Taso
Kontakt:

Post Postao/la Taso » 26 avg 2009, 15:11

Za Red or Dead i ove ostale sto ruzno pisu o Zaimovicu........
Kao sto vam je momak napisao trebate ustati pa reci Zaimovic covjek je u ovome klubu 20godina i uvjek je davao sve od sebe za Velez, sto znaju sva raja.
Samo u ovoj sezoni je dokazao kako se bori za Velezov dres postigavsi vec 3 gola iako igra na poziciji zadnjeg veznog, mislim da ovo nije ni mjesto ni vrijeme da pisete o covjeku tako ruzne komentara tipa CIGAN ITD ITD.

Red
Kontakt:

Post Postao/la Red » 26 avg 2009, 15:41

ultrasstyle_tz je napisao/la:Elmir Kuduzovic se nalazi vrlo blizu povratka u Slobodu sto me jako raduje,ako dodje bice pravo pojacanje za ovu nasu odbranu.Ne znam sta glume ovi navijaci Zelje pljujuci po Kuduzovicu koji je prosle godine pokazao koliko vrijedi u ovoj nasoj ligi,neprelazan na lijevom boku,a opasan i svojim centarsutevima,prodorima,nerijetko postizao i bitne golove.lik je dosao i do reprezentacije,i u tim utakmicama sto je igrao za reprezentaciju nije se provalio.opet kazem jedan od najboljih lijevih bocnih u PL,sastavni dio proslosezonske najbolje odbrane u ligi.sad je druga prica sto on u Zelji nije mogao doci do izrazaja u odbrani pored strasnih igraca kakvi su Sehic,Kerla,Mulalic...dok je sa Mujkicem,Mikelinijem,Prodanovicem,Cejvanovicem(Krasicem)bila druga prica..ljudi su tvorili jednu od najboljih odbrana zadnjih godina u PL,a Kuduzovic je bio sastavni i vrlo bitan dio.

Ja sam ga gledao na utakmici reprezentacije, svaki mu je centarsut zavrsio u autu na suprotnoj strani :roll:
Mozda ce Slobodi bit pojacanje ali Velez i Sloboda su dva razlicita tima :)

edit ultrasstyle_tz: ne vuci me za jezik :mrgreen:

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 avg 2009, 15:46

ok je Taso babe ...neće više nadam se ni na jednog igrača iznositi insinuacije.. ;)

znači ništa od Kuduzovića ..ma hajde ..nismo na toj poziciji toliko deficitarni .., ja bi volio da dovedemo još jednog dobrog veznjaka poput Osmanagića .., po meni je to ključ za uspjeh na kraju sezone ..vidili smo protiv Laktaša koliko smo manje kreativni bez njega , a biće jos kartona ...možda i povreda nedaj Bože...

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 26 avg 2009, 16:02

Milan Knežević
Uz pomoć navijača, vratićemo Veležovu staru slavu

Dvadesetjednogodišnji Milan Knežević, rođen u Novoj Pazovi, koji je prošao omladinski pogon beogradskog Partizana, za krako vrijeme boravka u Mostaru, postao je istinski ljubimac navijača Veleža.

slika
Sjajan tehničar, koji često ide u napad, jedan je od najzaslužnijih za odličan start „rođenih“, kome se nisu nadali ni najveći optimisti.
„Igramo napadački fudbal, jer tako od nas traži trener Ibraković. Naš stil ne mijenjamo ni kad gostujemo, već u svaku utakmicu ulazimo s istim ciljem: nadigravati se i pobjeđivati. A uz malo više sportske sreće i korektno suđenje, mogli smo imati stopostotni učinak“, kaže Knežević.
Ono što posebno krasi sadašnji Velež, je veliko drugarstvo u ekipi.
„Slažemo se kao jedna porodica. I na treninzima i utakmicama izgaramo do maksimuma, jer svi želimo doprinijeti Veležovom uzletu. Još kao dijete, slušao sam sve najljepše o Veležu, u čijim redovima je igralo dosta vrhunskih fudbalera i to je odlučilo kada sam se odlučio doći u ovaj prekrasni grad. Bez iakakve lažne patetike, velika je čast nositi crveni Veležov dres“, naglašava Knežević.
Trener Abdulah Ibraković napravio je sjajan spoj mladosti i iskustva.
„Šef je odlično posložio sve kockice u timu, odlično je spojio mladost i iskustvo, od nas samo traži da u svaki meč ulazimo maksimalno koncentrisani i da igramo našu igru. Čini mi se da smo već po tome postali i prepoznatljivi, a nije neskromno ako kažem da igramo i najljepši fudbal u Premier ligi BiH. Svim srcem želimo Velež vratiti staru slavu i sjaj“, veli Knežević.
Za uspjeh „rođeni“, slaže se Knežević, veliku zaslugu imaju pripadnici Red Army.
„I prije dolaska u Mostar, čuo sam da je Velež, prije rata, imao sjajne navijače. Riječima se ne može opisati koliko nam znači njihova podrška. Nedavno na Koševu, naši navijači, na najbolji mogući način, dokazali su ljubav i privrženost klubu. Ta njihova fanatična ljubav nas igrače tjera da ginemo na terenu do posljednjeg atoma snage i da izborimo plasman u fudbalsku Evropu. Što se mene tiče, sve mi izgleda kao lijep san, a ni slutio nisam da ću biti ovako dočekan. Imam osjećaj kao da sam rođen u Mostaru i nijednog trenutka se ne osjećam strancem“, kaže Knežević.
Pošto je protiv Laktaša pauzirao zbog žutih kartona, Knežević se vraća u tim. Kao i drugi u timu, i on je optimista uoči gostovanja u Trebinju.
„Bez obzira što gostujemo, nećemo odstupiti od našeg cilja i naše igre. U Trebinje idemo da se nadigravamo i, naravno, da osvojimo tri boda. Znamo da će u Trebinje ići dosta naših navijača i uz njihovu podršku, u Mostar ćemo se vratititi pjevajući“, rekao nam je na kraju Milan Knežević.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.