Nesportski potez Berdycha, ali zašto me to ne čudi me to od njega ? Ne volim Almagra, ali ondje nije bilo namjere. To što se Berdych ponaša djetinjasto i krajnje nezrelo, to je već stvar njega i njegovog mentalnog sklopa.
Što se tiće ostalih mečeva, slabo šta sam upratio. Nisam bio horan. Vidio sam rutinsku pobjedu Azarenke i nekoliko gejmova Lopeza i Nadala. Više nisam mogao. Čak sam propustio i Federera, a sudeći po rezultatu, pobijedio je lakše nego što se očekivalo. Delpo rutinski odradio i biće zanimljiv meč njega i Rogera. Sigurno će biti dosta vinera, jer obojica će tuči forhendom i dosta poena rješavati sa njim. Federeru odgovaraju takvi igrači i mislim da ovo dobija bez većih problema, u 3 seta. Raznovrsniji je, servis mu je konstantniji i opasniji i sa njim će praviti tu razliku i osvajati dosta laganijih poena. Delpo također ima servis, kojem je glavna karakteristika ta snaga. Preciznost mu i nije jača strana. Rogeru uglavnom odgovaraju takvi servisi, tako da će bez većih problema ukrotiti iste i lakše stvarati brejk šanse i na kraju krajeva praviti brejkove. Još jedna prednost u korist Rogera je forhend koji ima puno više varijacija nego Delpov. Federer sa njim može uraditi šta god poželi, kod Delpa to i nije slučaj. Međutim, kada je u pitanju
forhend iz trka - Running forehand Delpov je, poslije Samprasovog, najbolji ikad i tu nema sumnje.
Nadal je u nekom raskoraku između ofanzive i defanzive. Na momente igra ofanzivno, ali previše griješi za svoje standarde. Pokušava da čisti linije, tako da su UE neminovnost. Također, u nekim trenucima meča ne zna da li bi naprijed ili nazad (ofanzivno ili defanzivno). Razum kaže naprijed, srce nazad !

To je moj cjelokupni zaključak gledajući njegovu igru na ovom turniru. Ne znam kako je to izgledalo protiv Lopeza, jer sam ispratio prvih 5-6 gejmova i više nisam, ali bez obzira na sve, očekujem pobjedu protiv Čeha u najgorem slučaju, u 4 seta.
Novak-Hewit će biti strašan meč. O njemu je sve rekao drug @ retro, tako da se više nema šta dodati.
Vjerovatno ni večeras neću moći gledati mečeve, hoću da spavam

Sreća pa je meč Noleta i Hewitta u večernjem terminu, to se svakako ne smije propustiti.
Tsonga-Nishikori, mislim da će Kei otkinuti set, dok će Murray vrlo lako na kraj sa Kukuskhinom. Mislim da neće imati problema.
Dame

Drago mi je zbog Clijsters koja u sljedećem kolu igra protiv Wozniacki. Nadam se da će Belgijanka objasniti neke stvari ovom pušeraju iz Danske i to u 2 seta. Nek se zna
ko kosi a ko vodu nosi
Ako ne bude iznenađenja, od 1/4 finala pa na dalje čeka nas pregršt dobrih, neizvjesnih i zanimljivih mečeva. Zato mi je drag AO, svake godine se odigra neki antologijski meč za pamćenje. Neće biti drugačije ni ove godine.

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com