Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

bimbrlica
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la bimbrlica » 24 jan 2012, 12:40

Federer moze do finala jedino ako Ceh prodje u polufinale, protiv Nadala nema sanse. Ne zbog igre nego zbog psihickog sklopa koji ga sprecava da dobije Rafu ;)
necu se prestati kladiti dok milione ne dobijem xD

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 24 jan 2012, 12:41

bimbrlica je napisao/la:Federer moze do finala jedino ako Ceh prodje u polufinale, protiv Nadala nema sanse. Ne zbog igre nego zbog psihickog sklopa koji ga sprecava da dobije Rafu ;)
Boga mi je obratno.Rodžer će pomesti Rafu ako se sretnu u polufinalu.Nažalost.
"Indija,Pakistan..."

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 24 jan 2012, 12:43

Edin TM87 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:a kad je maraton rafe pomogao fedexu?
Djokovic - Nadal polufinale Madrida, poslije ga Roger pomeo 6-4 6-4 na najdrazem Rafinom turniru...

Mislio sam da vise znas moj dantes :mrgreen:
Nije isto igrati maraton , a potom za 15 sati poceti drugi.
Ovo je GS i Nadal igr'o do 7 dovoljno ce svjez i odmoran biti do petka da ravnopravno odigra mech sa Rogerom ;)
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 24 jan 2012, 12:47

Edine ,Rafa je nevjerovatan što se toga tiče.
Pa prije nekoliko godina upravo na Australian Openu igrao je maraton i nevjerovatan meč sa Verdascom u polufinalu i dobio ,da bi kasnije dobio i Rogera,također u 5 setova.
Ne oslanjaj se na to previše nego navijaj za Berdycha. :D
You'll never walk alone.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 jan 2012, 12:53

Ocekivao sam dosta tezi mec za Federera no on je svoj posao odradio rutinski za jos jedno 1/2 finale na GS.

@ edine

nadam se da ti lakse, a u 1/2 finalu slijedi nam nerviranje kada svojim glupostima izgubi mec kao sto je bio slucaj na RG prosle godine.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 24 jan 2012, 12:58

DANTES je napisao/la:ko prica o objektivnosti... naravno da mu je poklonio. delpo se bio raspucao, vratio brejk, a onda napravi duplu servis gresku. naravno da je rf bio bolji, ali imao je malu krizu krajem 1 seta.
berdih zdije punom parom. ponekad igra ravno, ponekad spinuje
Nisi definisao boldirano, ili to meni (samo) nije jasno. Kako ce mu poklonit, kad je to bio drugi break u tom setu, a, roger je imao 15:40 (ako se dobro sjecam, ostalo mi je ono c'mon nakon onog winera), tako da, ta dupla greska i nije toliko uticala na ishod tog gema. I sve, da jest poklonio, Roger je i vise nego zasluzio taj set, puno bolje je igrao, bio razigraniji, i sto je najvaznije, nije pao nakon vracanja breaka od strane delpa. Roger je najvise problema je imao pred kraj drugog seta, kada je servirao da osvoji isti. Ostalo sve je bila rutina.
Izdržati, to je temelj vrline!

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 24 jan 2012, 12:59

berdicu fali ono sto i svim cesima - muda - tip je obicna jajara na mrezi misli se 5x kako udarit i na kraju kad izadje na mrezu udari k'o mindza od 80 posto terena slobodnog on gadja ili u Rafu ili u aut jbote led....

nema m00da blokiran je - a svi ostali aspekti igre su odlicni.
treba biti posten pa reci da je prilicno narusio nadala psiholoski i u toj prednosti bio sve dok ga nije brejknuo nadal u 2-3 gemu 3. seta.

smatram da ko god izadje federeru na mejdan od ove dvojice ide kuci. 8-)
Zadnja izmjena: Citizen-X, dana/u 24 jan 2012, 13:02, ukupno mijenjano 1 put.
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 24 jan 2012, 13:02

amerosm je napisao/la:Ocekivao sam dosta tezi mec za Federera no on je svoj posao odradio rutinski za jos jedno 1/2 finale na GS.

@ edine

nadam se da ti lakse, a u 1/2 finalu slijedi nam nerviranje kada svojim glupostima izgubi mec kao sto je bio slucaj na RG prosle godine.
Evo zasto nevolim fanove Federera iako sam i sam fan istoga.

Kakvim glupostima izgubi mech ? Ne igra protiv amatera.
On ga izgubi iskljucivo jer je u tom trenutku njegov protivnik bolji od njega.
Mrzim ove price o besmrtnosti i o Rogerovoj nepobjedivosti.Kao sve se svodi na Rogera, on ako bude igrao dobro dobit ce ako ne izgubit.
Nije on jedini koji zna igrati ovu igru fenomenalno.

Zaista je fuj vidjeti kada neko nesta na ovaj nacin napise.Omalovazava se covjek koji ima 10 GS titula i covjek koji ima 17-9 skor protiv Rogera.
Ne moze se umanjivati nicija pobjeda i titula pa tako ni Nadalova,Novakova a velicati Rogerova.

Sta sad i protiv Novaka svi lose igraju pa ih on pobjedzuje ? Kakve gluposti i ne objektivnost.
Ako pratis iskljucivo tenis radi Rogera Federera onda ti preporucujem da ga prestanes pratiti.Nit je jedini teniser , nit je jedini kojeg vrijedi gledati.Ja ga uzivam gledati i uvjek zelim da on na kraju duela izadje kao pobjednik.
Medjutim ako ga je neko nadigrao i dobio znaci da je bolji i tu je kraj price ;)

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 24 jan 2012, 13:04

U pravu si ,nema šta ,ali gubiti mečeve na način na koji ih je on gubio na US openu zadnje dvije godine u polufinalu protiv istog protivnika (oba puta imao po dvije meč lopte) je kriminalan..
You'll never walk alone.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 24 jan 2012, 13:05

2-1 Nadal... ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 24 jan 2012, 13:13

VolimLiverpool je napisao/la:U pravu si ,nema šta ,ali gubiti mečeve na način na koji ih je on gubio na US openu zadnje dvije godine u polufinalu protiv istog protivnika (oba puta imao po dvije meč lopte) je kriminalan..
Boze moj , to je sport.
Novak je prvu godinu imao vise znanja i hrabrosti nego srece , dok je prosla godina bila iskljucivo sreca iz nemoci.

Imao je i Roger vise nego dovoljno srece u karijeri.Ne moze to biti alibi ili nacin da se umanji kvalitet drugog igraca.

Edit : Linijske sudije ne da su kriminalne , ovo jos nisam vidio na GS turnirima.Dno , dna.

Citizen-X
Kontakt:

Post Postao/la Citizen-X » 24 jan 2012, 13:14

raspada se berdic i ovo je vec kraj. :)
....ima Bosne begler-beze, bilo je i prije vas, bice je i poslije vas.....

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 24 jan 2012, 13:21

Monolog je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:Ne znam, ali, onako realno, Rafa je ostecen. Na ponovljenom snimku se vidi da je cekao odluku linijskog, koji nije rekao da je out, i rafa je odmah odreagovao, a u istom momentu i gubi poen. sad... :?
Mogao je odmah dići ruku i tražiti challenge. Ne, vratio je loptu, a onda gledao prema svom boksu i tada tražio isti. Iskreno, nebitno da l' je lopta bila u autu ili nije, nedopustivo je da onako odreaguje. Apsolutno po pravilima Bernardes postupio.
Mah, i po meni je ono bila diskutabilna situacija. Ja mislim da je Nadal ondje cekao odluku linijskih sudija, cini mi se da je onaj pogled bio usmjeren prema njima. Mada, ako je bio siguran da je to out, sta god da oni rekli, trebao je zaustaviti poen, i traziti challenge. Pa, sta bude, bude, nek rizikuje, ako je toliko bio siguran. U svakom slucaju, to nije pomelo Spanca (profesionalac covjek), nastavio je i dalje igrati, ne obaziruci se previse na to.
P.S. Za sada, opravdana ocekivanja, dvojica najboljih u posljednjoj deceniji u polufinalu. 8-)
Vidjet cemo sta ce biti od preostala dva cetvrtfinalna meca.

Btw, komentator(i) na ES je stvarno. Pa, ja sam se samo smijao, te spominje nekakve semafore (kaze, roger je obucen u crveno :lol: :lol: :lol: ), pa one mede, lisicu, zeku... :lol: :lol:
Izdržati, to je temelj vrline!

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 24 jan 2012, 13:27

Još jedan dokaz da trojac Đoković-Nadal-Federer daleko su ispred svih ostalih:Berdich je blizu kao i jos neki igrači ali ne još dovoljno blizu da ugroze ovu trojicu.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 jan 2012, 13:29

Ono o objektivnosti je upuceno edinu. @edine ja govorim o gs! Sjeti se ao 2=9. I placca. :-)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 24 jan 2012, 13:43

Sad je Bernardes naljutio Rafu... :lol:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 24 jan 2012, 13:59

Valencia je napisao/la:Nadal - Berdih

Slicno kao i za gore opisani dvoboj. Berdih kada ima svoj dan moze pobjediti svakog tenisera. Posebno ce biti opasan ako ga bude sluzio prvi servis. Nadal se jos uvijek trazi, meni ne ulijeva veliko povjerenje. Ipak, kao sto sam vec jednom rekao, taj momak je u stanju pobjediti i kada ne igra dobro. Sigurno da je veliki favorit u ovom mecu.
Da se citiram i boldiram :mrgreen: .

Berdih je imao svoj dan, ali opet ne moze preko Nadala. Ovo je bila igra iz Vimbldona kada je u polufinalu pregazio Djokovica i onda lagano izgubio od Nadala.

Berdih je prva dva seta bio bolji igrac. Igr'o je perfektno, gotovo bez greske. Nadal je takodjer igr'o dosta dobro u poredjenju sa dosadasnjim mecevima na ovom turniru. Jasno da ovo nije igra kojom je dominirao prije 2-3 sezone, ali je i to dovoljno da bi parirao i odrzavao se u mecu. Cekao je momenat kada ce Berdih malo popustiti. Dosta su ga pokosile dvi lose sudijske odluke u kljucnim trenutcima prva dva seta. To bi mnoge tenisere izbilo iz patika, ali se Nadal nekako uspjeo oduprijeti ociglednim frustracijama radi mnogobrojnih sudijskih gresaka. Drugi set je bio na vagi, moglo je otici na bilo koju stranu. Nadalu se poklopilo i to je definitivno prelomilo mec. Nadal je u trecem setu nastavio sa istom igrom, dok je Berdih ocigledno poceo popustati. Evo i u cetvrtom odolijeva i igra zilavo, ali nemam sumnju da ce ovo Nadal nekako privesti kraju.

Nadalova forma polako raste. Bilo je nekoliko manijacki poena iz totalne defanzive sto su momenti koji ga posebno motivisu i lome protivnicku volju za igrom. Falilo mu je vise tih poena u proslosezonski duelima sa Djokovicem. Ofanzivu je znacajno pojacao, dok je defanziva ostala podjednako jaka. Jedino bi morao vracati loptice nesto dublje u protivnicko polje, posebno protiv protivnika kao sto je Berdih. Al' za takvu promjenu u igri treba mnogo vise treninga, ne mogu se naglo praviti tako krupne promjene u igri.

Zao mi je Berdiha, stvarno igra odlican turnir. Al' bi mi bilo jos vise zao propustiti jos jedno epsko polufinale Nadala i Federera.

Nisam gledao mec Federer - Del Potro,. Malo sam iznenadjen laganom pobjedom Federera. Nikako da se Delpo vrati u pravi ritam nakon teske povrede zgloba. Zao mi je tog momka. Mog'o je biti ozbiljan pretedent na poziciju broj 1.

Federer - Nadal

Federer u ovom dvoboju ima nesto vise sanse nego inace,.. Jasno da Nadal nije ni blizu svoga maksimum. Ako Federer bude ubijao prvim servisom ima solidnu sansu da iznenadi Nadala. Imam utisak da Federera ocekuje znatno tezi mec u polufinalu nego u finalu ko god tamo bio. Doduse, taj osjecaj me uvijek prati kada igraju Federer - Nadal.

Kako god okrenem, Nadal je favorit. Mislim da mu je mec protiv Berdiha mnogo pomogao, kako igracki - tako psiholoski. Opet ce igrati na bekend, opet ce mu ubijati volju za zivotom manijakalnim poenima iz defanzive. Ako uspije destabilizovati Rodzera i njegov servis uradio je pola posla. Servis je najveca prijetnja za Nadala, posebno ako znamo da Federer nece imati tako puno prilike igrati forhendom.

70% - 30% u korist Nadala. Nekada sam Nadalu davao 90% sanse za pobjedu protiv Federera. Ovaj put nisam toliko siguran u njegovu pobjedu. Al' svakako da bi me iznenadila pobjeda Federera.

U drugom polufinalu prizeljkujem veliki okrsaj Djokovica i Mareja. Bilo bi mi nekako bezveze da Marej udje u finale bez jednog velikog okrsaja. Jos vise bi bilo bezveze ako bi Djokovic u finale usao preko Nisikorija.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

ultraCP
Kontakt:

Post Postao/la ultraCP » 24 jan 2012, 14:05

Federer lagano prodje u polufinale.
Definitivno je da će vjerovatno biti jedan od finalista i igrat protiv Djokovica/Muraya!
Kao mali vječito jeo kamenje,valjda zbog toga u ovim srednjim godinama često imam problema sa želucem.

nanek

Post Postao/la nanek » 24 jan 2012, 14:06

Jedva cekam da gledam kako ce tata roger da sexa ovog malog cupavog :)

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 24 jan 2012, 14:06

Kako god da bude,i pored zelje da vidim u finalu Nadala sa Marejom( :mrgreen: ),volio bi da potencijalni finalisti tj.parovi budu ili Fed-Marej ili Rafa-Nole... ;)
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.