NFL
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: NFL
@rio, u pravu si da su i Giantsi sinoć imali sreće.
Ali moje lično mišljenje je da su od sinoćnje 4 ekipe Patriotsi bili najlošiji.
Nemoj me sada držati za riječ, ali ako se dobro sjećam imali su sinoć najmanje osvojenih jardi, najmanji posjed lopte, najmanje tacklinga... A imali su uz to sreće na nekim odlučujućim playevima uz to što su i neke sudijske odluke u njihovu korist, najblaže rečeno, bile diskutabilne. Moje lično mišljenje je da su od 4 ekipe sinoć najmanje zaslužili SB. Ali moje lično mišljenje neće ništa umanjiti njihov uspjeh.
Nemoj me sada držati za riječ, ali ako se dobro sjećam imali su sinoć najmanje osvojenih jardi, najmanji posjed lopte, najmanje tacklinga... A imali su uz to sreće na nekim odlučujućim playevima uz to što su i neke sudijske odluke u njihovu korist, najblaže rečeno, bile diskutabilne. Moje lično mišljenje je da su od 4 ekipe sinoć najmanje zaslužili SB. Ali moje lično mišljenje neće ništa umanjiti njihov uspjeh.
"Float like a butterfly, sting like a bee"
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
dobra ti logika nema staSa barem 5 puta jacom ekipom, od one koju veliki braco ima, dok Brady ima 3 puta jacu ekipu, sto dovodi do zakljucka da su Giantsi jaci od Patsa 2 puta!![]()

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
ja bih rekao da je nas napad i qb od ova 4 najvise razocarao ali i da sve 4 momcadi zasluzuju sbTaktičar je napisao/la:@rio, u pravu si da su i Giantsi sinoć imali sreće.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Hehe, Eaglesi su ove sezone samoprozvano bili Dream Team
A, moram priznati da sam ih i ja svrstavo među najbolje
Što se kvaliteta neke ekipe tiče, ta neka procjena snage koja stoji na papiru može imati velikog utjecaja, a i ne mora.
Alo je neka ekipa po procjeni stručnjaka najjača onda to vjerovatno nije bez veze. To vjerovatno znači da imaju kvalitet i potencijal koji se teško može nadmašiti od strane drugih. Ali postoje i drugi faktori. Prije svega povrjede. One nažalost često odigraju odlučujuću ulogu. Onda ima tu i stručni štab. Ako HC i ostali treneri ne izvuku maksimum iz potencijala kojime raspolažu onda taj potencijal nikada ne bude prenešen sa papira na teren. A i ima tu još i tempiranje forme i momentum.
Kada se sve sagleda ostaje ovo: ako ekipa ima najkvalitetnije pojedince onda će uz pomoć ostalih pomenutih faktora najlakše doći do uspjeha.
Patriotsi iz 2008. su procjenjivani kao najjača ekipa ikada i najoptimalnija ekipa koja se u tom trenutku mogla sastaviti na osnovu pravila o salary capu, ali tu je po mom mišljenju odluku odigro jedan nepomenuti faktor: Previše su se eksponirali u pokušajima da zastraše ostale i da sruše neke rekorde. Jednostavno su tada po meni prerano istrošili svo oružje koje su imali. Sjećam se da su do 10. utakmice baš sve razvalili, da bi onda bilo sve više gustih tekmi. Bili su pročitani i nisu uspjeli obnoviti se. U SB-u nisu imali čime iznenaditi ionako već sjajnu i punu samopouzdanja odbranu Giantsa.
Ali poenta je i dalje: uspjeh je lakše postići što je osnova bolja, odnosno ekipa jača.

A, moram priznati da sam ih i ja svrstavo među najbolje

Što se kvaliteta neke ekipe tiče, ta neka procjena snage koja stoji na papiru može imati velikog utjecaja, a i ne mora.
Alo je neka ekipa po procjeni stručnjaka najjača onda to vjerovatno nije bez veze. To vjerovatno znači da imaju kvalitet i potencijal koji se teško može nadmašiti od strane drugih. Ali postoje i drugi faktori. Prije svega povrjede. One nažalost često odigraju odlučujuću ulogu. Onda ima tu i stručni štab. Ako HC i ostali treneri ne izvuku maksimum iz potencijala kojime raspolažu onda taj potencijal nikada ne bude prenešen sa papira na teren. A i ima tu još i tempiranje forme i momentum.
Kada se sve sagleda ostaje ovo: ako ekipa ima najkvalitetnije pojedince onda će uz pomoć ostalih pomenutih faktora najlakše doći do uspjeha.
Patriotsi iz 2008. su procjenjivani kao najjača ekipa ikada i najoptimalnija ekipa koja se u tom trenutku mogla sastaviti na osnovu pravila o salary capu, ali tu je po mom mišljenju odluku odigro jedan nepomenuti faktor: Previše su se eksponirali u pokušajima da zastraše ostale i da sruše neke rekorde. Jednostavno su tada po meni prerano istrošili svo oružje koje su imali. Sjećam se da su do 10. utakmice baš sve razvalili, da bi onda bilo sve više gustih tekmi. Bili su pročitani i nisu uspjeli obnoviti se. U SB-u nisu imali čime iznenaditi ionako već sjajnu i punu samopouzdanja odbranu Giantsa.
Ali poenta je i dalje: uspjeh je lakše postići što je osnova bolja, odnosno ekipa jača.
"Float like a butterfly, sting like a bee"
Kako bi bilo odlicno da napravimo Super Bowl party. Nas 5-6 koji navijamo za Patse protiv sviju Vas koji cete navijati za Giantse.
Sinocnje utakmice su pokazale da i pored kvalitetne odbrane je i potreban kvalitetan QB da bi dosao do Super Bowla. Pogledajmo samo utakmice u posljednjih 10 godina:
2002 - New England Patriots - St.Louis - Tom Bardy & Kurt Warner
2003 - Tampa Bay Buccaneers - Oakland Raiders - Brad Johnson & Rich Gannon
2004 - New England Patriots - Carolina Panthers - Tom Brady & Jake Delhomme
2005 - New England Patriots - Philadelphia Eagles - Tom Brady & Donovan McNabb
2006 - Pittsburgh Steelers - Seattle Seahawks - Big Ben & Matt Hasselbeck
2007 - Indianapolis Colts - Chicago Bears - Peyton Manning & Rex Grossmann
2008 - New England Patriots - New York Giants - Tom Brady & Eli Manning
2009 - Pittsburgh Steelers - Arizona Cardinals - Big Ben & Kurt Warner
2010 - Indianapolis Colts - New Orelans Saints - Peyton Manning & Drew Brees
2011 - Pittsburgh Steelers - Green Bay Packers - Big Ben & Aaron Rodgers
2012 - New England Patriots - New York Giants - Tom Brady & Eli Manning
Iz prilozenog se vidi da su samo cetiri ekipe uspjele izboriti Super Bowl bez kvalitetnog QB-a - Buccaneersi, Panthersi, Seahawksi i Bearsi - i samo su Buccaneersi na kraju uspjeli osvojiti Super Bowl.

Sinocnje utakmice su pokazale da i pored kvalitetne odbrane je i potreban kvalitetan QB da bi dosao do Super Bowla. Pogledajmo samo utakmice u posljednjih 10 godina:
2002 - New England Patriots - St.Louis - Tom Bardy & Kurt Warner
2003 - Tampa Bay Buccaneers - Oakland Raiders - Brad Johnson & Rich Gannon
2004 - New England Patriots - Carolina Panthers - Tom Brady & Jake Delhomme
2005 - New England Patriots - Philadelphia Eagles - Tom Brady & Donovan McNabb
2006 - Pittsburgh Steelers - Seattle Seahawks - Big Ben & Matt Hasselbeck
2007 - Indianapolis Colts - Chicago Bears - Peyton Manning & Rex Grossmann
2008 - New England Patriots - New York Giants - Tom Brady & Eli Manning
2009 - Pittsburgh Steelers - Arizona Cardinals - Big Ben & Kurt Warner
2010 - Indianapolis Colts - New Orelans Saints - Peyton Manning & Drew Brees
2011 - Pittsburgh Steelers - Green Bay Packers - Big Ben & Aaron Rodgers
2012 - New England Patriots - New York Giants - Tom Brady & Eli Manning
Iz prilozenog se vidi da su samo cetiri ekipe uspjele izboriti Super Bowl bez kvalitetnog QB-a - Buccaneersi, Panthersi, Seahawksi i Bearsi - i samo su Buccaneersi na kraju uspjeli osvojiti Super Bowl.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Last night after the game rookie Kyle Williams tried to commit suicide, luckily he dropped the gun and it was recovered by the Giants

"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
- Cincinnatus
- Kontakt:
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."
[youtube][/youtube]
Billy je jedan od nas.

Jucer pred pocetak utakmice. Jedina zamjerka sto "GO PATS" nije napisano tamno plavom bojom kako bi jos vise doslo do izrazaja.
Billy je jedan od nas.

Jucer pred pocetak utakmice. Jedina zamjerka sto "GO PATS" nije napisano tamno plavom bojom kako bi jos vise doslo do izrazaja.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ne mogu da vjerujem da cu i ja navijat za ekipu iz NYC
...da mi je ko reko prije rekao bi mu da laze... pazi u proslom njihovom dvoboju u super bowlu ja sam navijai za Patse, ali u ovom navijam za Giantse, jer po meni Patsi nisu zasluzili finale...ne znam sta da kazem ebiga jednostavno vjerovatno zato sto sam ogorcen jucerasnjom utakmicom, a inace vjerovatno bi navijao u ovoj tekmi za Patse...ma ebiga jos uvjek ne mogu da vjerujem da ce mi biti draze da Giantsi pobjede 

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
-
- Kontakt:
Ne mogu da se složim s tobom, mislim da Patsi itekako zaslužuju SB,jer su pokazali da igru igra TEAM a ne jedan čovjek pa makar on bio i Tom Brady,jer su ključnim trenutcima (Moore koji izbija Evansu loptu u endzoni) i odbijen zadnji napad prema Pitti pokazali da su TEAM. Kod Belichecka je team, team i samo team i zato oni zaslužuju SB po svakom osnovuSaltCityAttack je napisao/la:ne mogu da vjerujem da cu i ja navijat za ekipu iz NYC...da mi je ko reko prije rekao bi mu da laze... pazi u proslom njihovom dvoboju u super bowlu ja sam navijai za Patse, ali u ovom navijam za Giantse, jer po meni Patsi nisu zasluzili finale...ne znam sta da kazem ebiga jednostavno vjerovatno zato sto sam ogorcen jucerasnjom utakmicom, a inace vjerovatno bi navijao u ovoj tekmi za Patse...ma ebiga jos uvjek ne mogu da vjerujem da ce mi biti draze da Giantsi pobjede
Hajmo napravit SB party!!!
To ce fajt izbit kad PP najuri Bradya
@amere, ruzan ti avatar
To ce fajt izbit kad PP najuri Bradya

@amere, ruzan ti avatar

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Ovo sam postavio iz razloga da vidite sta Vas ocekuje 6.Februara - po nasem vremenu - u Indianapolisu.Edin TM87 je napisao/la:
@amere, ruzan ti avatar

Brian Billick mrtav hladan kaze da je Eli gledano kroz cijelu karijeru bolji QB od Brady-ja.

- randy_moss
- Kontakt:
http://www.nfl.com/videos/nfl-playoffs/ ... st-QB-ever" onclick="window.open(this.href);return false;
Objasnjenje Willija McGinesta bi vam trebalo biti dovoljno da shvatite neke stvari.
Objasnjenje Willija McGinesta bi vam trebalo biti dovoljno da shvatite neke stvari.

SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."
Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
Jest najbolji je po bacanju kratkih pasovarandy_moss je napisao/la:http://www.nfl.com/videos/nfl-playoffs/ ... st-QB-ever

I dajem mu playoff svaka cast, razvalio je.
Dok regularnoj sezoni treba promjeniti ime u Peyton Williams Manning.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
e onda ne bi trebali ni igrat po, pa svakome je cilj osvojiti sb, a ne regularnu sezonu
brady 5 nastupa u sb, kao i elway i dijele prvo mjesto
16 pobjeda u po, dijeli prvo mjesto sa montanom iz 49nersa koji mu je bio idol dok je tomica odrastao :mrgreen:dakle mogli bi svjedociti stvaranju dijela povijesti na ovom sb, ako brady osvoji svoj 4 cime ce se izjednaciti sa montanom i bradshawom na prvom mjestu
p.s. kako je to brady choker(ne gledajuci ovu tekmu sad po brojevima
) ako ima 5-1 omjer u afc finalima, a manning koji je nabolji u reg sezoni po vama
nemoze u po da uradi nista

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
brady ima prosjek 8.57 yards per attemptJest najbolji je po bacanju kratkih pasova![]()
I dajem mu playoff svaka cast, razvalio je.

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ukoliko Patsi osvoje ovaj SB Brady bi do kraja karijere mogao postati QB sa najvise osvojenih SB-ova. Ove godine niko Patse nije ocekivao u SB - i ovo je premija - a takodjer ne treba zaboraviti cinjenicu da Patriotsi imaju drugi najmladji tim u odbrani (koju ce BB naredne sezone poboljsati) i sesti najmladji tim u napadu.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
i ja stvarno nisam mislio da ce dogurati ovako daleko, i prezadovoljan sam sa ovim sto su postigliamerosm je napisao/la:Ukoliko Patsi osvoje ovaj SB Brady bi do kraja karijere mogao postati QB sa najvise osvojenih SB-ova. Ove godine niko Patse nije ocekivao u SB - i ovo je premija - a takodjer ne treba zaboraviti cinjenicu da Patriotsi imaju drugi najmladji tim u odbrani (koju ce BB naredne sezone poboljsati) i sesti najmladji tim u napadu.

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Zeljovac_1921
- Kontakt:
I Brady ce biti jedini sa 5 finala i najvise pobjeda, John Elway je igro 5 ali je uzeo samo 2. Joe Montana je igro 4 uzeo sva 4. Brady je u PO 16-4 a Manning 10-9 cini mi se. **** ga ima tu i tim, ne moze Manning sam igrati.rio_Ferdy88 je napisao/la:e onda ne bi trebali ni igrat po, pa svakome je cilj osvojiti sb, a ne regularnu sezonu![]()
brady 5 nastupa u sb, kao i elway i dijele prvo mjesto
16 pobjeda u po, dijeli prvo mjesto sa montanom iz 49nersa koji mu je bio idol dok je tomica odrastao :mrgreen:dakle mogli bi svjedociti stvaranju dijela povijesti na ovom sb, ako brady osvoji svoj 4 cime ce se izjednaciti sa montanom i bradshawom na prvom mjestu
p.s. kako je to brady choker(ne gledajuci ovu tekmu sad po brojevima
) ako ima 5-1 omjer u afc finalima, a manning koji je nabolji u reg sezoni po vama
nemoze u po da uradi nista
![]()
![]()
I nije samo nama nego je svima najbolji u regularnoj sezoni, dovoljno je pogledati rekorde koje drzi, da ima bolji procenat kompletiranih pasova i od Favre-a i od Dan Marina koji su ispred njeg. 4 puta MVP (jedini), najbrze je stigo do preko 50 hiljada yardi ikad, najbrze je imo 4 hiljade completions ikad itd.
Meni je najbolji svih vremena, ali eto imate argument da je slab bio u PO i to je to. Tako da cinjenica ostaje da je najbolji u regularnoj sezoni.
Samo zadnjih 10 godina:
Most wins as a starting QB in a decade, regular season only: 115 (2000s)[165]
Most wins as a starting QB in a decade, regular & postseason: 124 (2000s)
Most AP NFL MVP Awards: 4 (2003, 2004, 2008, 2009)[1]
Most Touchdown Passes in a decade: 314 (2000–2009)
Most Passing Yards in a decade: 42,254 (2000–2009)
Most Completions in a decade: 3,575 (2000–2009)
Zadnja izmjena: Zeljovac_1921, dana/u 24 jan 2012, 21:20, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.