Liverpool zadugo neće imati bolju šansu za osvajanje nekog trofeja.
Prednost sa gostujućeg terena od 0:1,revanš pred punim Anfieldom,protivnik shrvan mnogobrojim izostancima sa kojima evidentno ne može da se nosi na pravi način,polufinale kupa,a u finalu ih čeka (naravno pod uslovom da se prođe) daleko slabija momčad.
City ima velike probleme i to je evidentno.Savić je kiks igrač,a to se moglo vidjeti i protiv Tottenhama u ligi.Prvo poluvrijeme odlično,a onda u nastavku greška nakon koje Defoe pogađa za 2:1 i poslije toga opet jedna kardinalna greška koja na njegovu sreću iskorištena.Ne bi me začudilo da večeras ostane na klupi,a da Mancini stavi Richardsa na stopera,a Zabaletu na beka.Drugi stoper će sigurno biti Lescott.Lijevo bi trebao Kolarov jer nije dugo igrao.Na golu vjerovatno Hart jer Mancini ne može rizikovati.U veznom redu zadnji vezni vjerovatno de Jong,sa njim u paru Barry.Na krilima Silva i Milner/Nasri,Aguero polušpic,a Džeko u napadu ?
Kod Liverpoola sastav ne želim niti da zamišljam jer imam osjećaj da bi se mog'o strašno razočarati.Samo se nadam da King neće nastaviti da uništava ugled sa kojekakvim rokadama u postavci.Savić je kiks igrač i na tu kartu treba igrati (ukoliko on zaigra

).A ne znam zašto imam osjećaj da i ako bude igr'o da bi mogao dobro da odigra ?
U svakom slučaju mislim da Liverpool teško može prokockati ovu prednost
(ma zašto lažem sebe kad me ni potop večeras ne bi iznenadio
) i nadam se da će uspjeti izboriti nastup u finalu i konačno osvojiti jedan dragocjen trofej.