RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
zaboravio si napisati da ne pričamo puno po forumu nego da uplatimo pare za bus.. kontam imaš previše obaveza pa da se nadovežem..
de ti meni reci je li on zaslužio da igra ili nije? ukoliko odgovoriš negativno, odmah po stiskanju opcije pošalji idi i ovo "odjava" u gornjem desnom ćošku i ne pojavljuj se više nikad ..
ne branim upravu, obećali su više nego što su uradili, ali nemaš pravo pričati o liku tako koji je Mostar (barem ovaj istočni dio) učinio ponosnim par puta.. go u derbiju, pa dvije asistencije u drugoj u kupu, najveće otkriće ove sezone on i zolj.. ubaci ga s klupe, donese veležu pobjedu.. i što bi sjedio na tribinama?
de ti meni reci je li on zaslužio da igra ili nije? ukoliko odgovoriš negativno, odmah po stiskanju opcije pošalji idi i ovo "odjava" u gornjem desnom ćošku i ne pojavljuj se više nikad ..
ne branim upravu, obećali su više nego što su uradili, ali nemaš pravo pričati o liku tako koji je Mostar (barem ovaj istočni dio) učinio ponosnim par puta.. go u derbiju, pa dvije asistencije u drugoj u kupu, najveće otkriće ove sezone on i zolj.. ubaci ga s klupe, donese veležu pobjedu.. i što bi sjedio na tribinama?
Zadnja izmjena: shaman7, dana/u 25 jan 2012, 22:25, ukupno mijenjano 2 puta.
-
- Kontakt:
E moj Mostara Velezovac ne kontaju to bjelopoljci 

-
- Kontakt:
Kratko i jasno, zato sto je on igrac u FK Velezu i kad mu trener FK Veleza kaze "sjedi" ima da sjedne, kad mu kaze "trci" ima da trci, kad mu kaze "idi na klupu" ima da ode na klupu i kad mu kaze "idi na tribinu" ima da ide na tribinu - bez obzira koliko on golova dao, koliko on meni bio drag kao igrac (sto jeste) ili koliko on uspjeha donio Velezu. On i svi ostali moraju svatit da NIKO nije veci od Veleza.shaman7 je napisao/la:zaboravio si napisati da ne pričamo puno po forumu nego da uplatimo pare za bus.. kontam imaš previše obaveza pa da se nadovežem..
Ono sto ja zamjeram Demicu je da je on zaboravio da se on mora ponasati kao igrac FK Veleza, a ne kao neka vrsta autonomnog kontraktora koji je u Velezu samo zavisno od toga kad bude njegovo da igra ili ne, ili kad on bude imo priliku da je na terenu ili tribini...
I Aca Obad je gledo tekme se tribina. I Velagic. I veci od njih su to morali raditi ponekad - zasto bi se Demic umislio da je to njemu iz ponizenja????
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
A idi skoci s carinskog, jado jadniMostaracVelezovac je napisao/la: Ni u najsmrdljivijoj chergi nikad nije bilo toliko ciganluka i hinjavih izmirivanja privatnih dugova kao izmedju onih koji se kriju iza svojih nikova ovdje i ljudi koji rade u Velezu.
A da si imalo ista citao moje postove umjesto lupao bezveze znao bi koliko podrzavam/nepodrzavam upravu. A svidjalo se to tebi ili ne, Demic jeste supak iz 2 razloga:
1) On sa 20 godina u prknu da se buni i laje na klub sto ga je trener sjeo na klupu ili poslao na tribinu???? I da ja uzmem njegov licni interes kao tinejdzera fudbalera iznad interesa Veleza??? Da ga podrzavam u tom? Ma fuj!!!
2) On da laze Velezu "doci cu na press konferenciju" pa ne dodje?
Takvo se ponasanje nigdje ne tolerise i ja ga necu tolerisat nikome, ni onima u kancelarijama Veleza ni onima na terenu... pa ni tvom voljenom Demicu.
Mozda to neciji obraz moze da podnese - jer ovo ocigledno nije podforum RODJENIH - nego podforum izmirivaca dugova sa ljudima u Velezu, ali moj obraz nemoze. Mene ne zanima ni ko radi u Velezu ni ko igra za moj klub - ali mi smeta ta hinjavost i ruzan odnos prema MOME klubu koja se tako otvoreno prosipa medju familijom i prijateljima onih koji omalovazavaju MOJ klub kao sto to radi Demic i njegova raja ovdje na forumu...
Stoga nek odj...bu u skokovima svi koji omalovazavaju Velez, pa bio to igrac Veleza ili njegova bratija no ovom ili bilo kom forumu.... Jer mene interesuje SAMO Velez - a poneke ovdje ocigledno interesuju neki drugi privatni ciljevi - i nek te druge ciljeve sprovode negdje drugo.
Ko sto rekoh u vezi Demica - kad njemu ili nekom drugom trener kaze da sjedne na klupu ili na tribinu - nema prava da se zali. Pogotovo kad mu se to kaze a njemu svega 20tak godina u prknu. I ako mene to cini "podrzivacem uprave" onda bravo toj upravi i svaka im cast... ali to su tvoje rijeci onda, ne moje.

- Rodjeni_BRato
- Kontakt:
sa ovom ekipom i upravom do evrope 

Ne pratim toliko stanje u Veležu, ali ne mogu da vjerujem da pljujete lika zato što kaže da je Velež iznad svih uprava i svih igrača.
I slažem se sa likom, ako trener kaže igraču da sjedi na klupi, ovaj ima da sjedi, pa taman da je Messi, a naravno ako ne budu rezultati zadovoljavajući, trener je taj koji treba prvi da leti!

Pa haj ti reci ko si ti kad toliko pricas o ljudima koji s ekriju iza nikova??? STA TI NISI SAKRIVE! RECI KO SI BOG TE VIDIO !!! SAMO LAJES!!!
I jos da ti kazem nesto jel Demic ikad poklazao nezadovoljstvo s necim!! NIJE. Momak sacekao kraj ugovora i lijepo otisao i zato ne pordi svega ti vise...
I jos da ti kazem nesto jel Demic ikad poklazao nezadovoljstvo s necim!! NIJE. Momak sacekao kraj ugovora i lijepo otisao i zato ne pordi svega ti vise...
Kroz tvoje se postove vidi da si Demicev neki rod, mozda cak i brat koji je i urednik ove stranice. Ali cisto sumnjam jer kao sto vidim poprilicno si nepismen. Kudis trenera, dizes Demica u nebesa, jako zanimljivo. Mislim da ne trebas nista pisati jer ocigledno nisi objektivan.hpolovina je napisao/la:Pa haj ti reci ko si ti kad toliko pricas o ljudima koji s ekriju iza nikova??? STA TI NISI SAKRIVE! RECI KO SI BOG TE VIDIO !!! SAMO LAJES!!!
-
- Kontakt:
Majstore da je razlog Rikijevog sjedenja na klupi ili trbinama sportske prirode u jednoj zdravoj sredini, momak vjerovatno ovako ne bi razmišljao. znamo mi svi dobro zbog čega su demić, mali amir, đano i svi ostali konstantno bili u drugom planu. sjedili su na klupi levatima koji nigdje drugo nisu mogli i neće moći igrati nego u veležu. a u veležu igraju igrači sa čijim menadžerima se tvoj šef (tana) rastalio , tipa ado husarić, edo kurtagić i slično! o varešanovićevim ljudskim kvalitetima nećemo, znamo svi dobro koja je to **** kad mu je u rodnom gradu i matičnom klubu svaku tekmu zviždilo i majku ebalo 5000 ljudi. i ta plata o kojoj pričaš ne budi smješan molim te!!! otiđi malo do banaka i uzmi listinge tih igrača pa vidi koliko im se duguje...
Ti me uci o pismenost. Prva stvar pojma nemas pogotovo sto se tice pismenosti. Ne dizem ja Demica u nebes, meni je Demic puno bolje igrao kod Ibrakovica nego sad. Jesam li ja nesto slagao tu??? Jel iko od vas ikad cuo da se Demic Riad pobunio nekad zbog toga sto ne igra??? Momak je vidio da se ne racuna na njega kao standardnnog igraca , a on to zeli biti... Zasto onda da ne ode negdje i ne proba se gdje misli da ce obezbjediti svoju egzistenciju i gdje ce igrati vise...
-
- Kontakt:
nije samo ovdje rjec o demicu,
nego o durakovicu,vladavicu,drakulu,zolj,skaljic,i jos xxx velezove djece koja su malt ne izbacena iz kluba jer igraju neka pojacanja sa strane....
DEMICU SRETNO I DABOGDA TE GLEDALI U LP IDUCE GODINE!!!
IPAK TI SI DIJETE VELEZA
nego o durakovicu,vladavicu,drakulu,zolj,skaljic,i jos xxx velezove djece koja su malt ne izbacena iz kluba jer igraju neka pojacanja sa strane....
IPAK TI SI DIJETE VELEZA
Brate kontam nesto sad bas o Velezovoj djeci i pogledaj ove ekipe:
Golmani: Bobic, HAdziomerovic - tu bi se trebalo pojacati malo
Odbrana: Skaljic Armel, Skaljic Asim, Merzic Samir, Kazazic Zlatko, Jazvin Armin, Mahinic Amer, Kajtaz Admir, Demic Sanel, Alicic Jasmin..
Sredina: Demid Riad, Zolj Amir, Durakovic Dzenan, Amer Jugo, Vladavic Admir, Bebanic Edin, Drakul Dejan, Serdarevic Nedzad, Kodro Mustafa,, Denis Zvonic
Napad: Elvis Coric, Sanjin Eminovic, Danijel Brkovic, Mirza Cemalovic
Ovo je po meni extra ekipa, za prvih 5 pozicija, i ne bi imao velike troskove nimalo... Al jbg bolje se rastaliti na hasanovicu i rovcaninu i okicu .. pu
Odbrana: Skaljic Armel, Skaljic Asim, Merzic Samir, Kazazic Zlatko, Jazvin Armin, Mahinic Amer, Kajtaz Admir, Demic Sanel, Alicic Jasmin..
Sredina: Demid Riad, Zolj Amir, Durakovic Dzenan, Amer Jugo, Vladavic Admir, Bebanic Edin, Drakul Dejan, Serdarevic Nedzad, Kodro Mustafa,, Denis Zvonic
Ovo je po meni extra ekipa, za prvih 5 pozicija, i ne bi imao velike troskove nimalo... Al jbg bolje se rastaliti na hasanovicu i rovcaninu i okicu .. pu
-
- Kontakt:
Slazem se ... bila bi ovo drama ekipa...hpolovina je napisao/la:Brate kontam nesto sad bas o Velezovoj djeci i pogledaj ove ekipe:
I vjeruj mi da bi s ovom ekipom i vjerovao da cemo uzeti Kup BiH a s ovom sada stvarno ne mislim da imamo snage.
I ima s ejos momaka dodati ovdje , Krhan i Brkan bili su po meni igraci koji su se mogli iskoristiti , takodjer i Kajan i Husnic... Colic isto tu spada al poslije ljubljenja grba zeljeznicara ne zelim ga vidjeti ni blizu Velaza... I eto jos jedna nova Dejan Drakul iz Zeljeznicara na posudbu u Leotar,,,
-
- Kontakt:
Prvo, slazem se sa zeljom za sve najbolje Demicu. I meni bi bilo drago da igra u Man U u prvom timu ... ali na Velez neka ne kaki.VELEZDOGROBA je napisao/la:nije samo ovdje rjec o demicu,
IPAK TI SI DIJETE VELEZA
Sve ostalo sto si napisao ne slazem se - nabrojao si dosta imena a nikog od tih imena Velez nije otjerao... Krenimo redom...
Demic nije izbacen nego je sam otisao po isteku ugovora - niko ga ne kudi sto je otisao, pa ni ja. Ne treba dusu grijesiti, Demic nije nikad Veleza pokrao dok je za njega igrao... ali kao sto rekoh "ako ti je razlog odlaska to sto si sjeo na klupu ili na tribinu" - sretni puti i ne vracaj se... jer to se radi u SVIM klubovima i to se radi SVUGDJE a pogotovo ako ti je 18, 19, 20 i 21 godina (kada se to i desavalo Demicu, i Zolju, i Durakovicu, i Jazvinu i ostalima)...
Vladavic nije izbacen. Neznam uopste sta pricas... zna se kako je Vlada otisao. A cak naprotiv kada se vratio iz inostranstva Velez ga je pustio da trenira sa prvim timom bez ugovora da bi ovaj se dogovorio usmeno da ce igrat za Velez ovu sezonu, cak se i rukovao, da bi onda nakon poziva da potpisu ugovor koji ga je cekao samo poslao svog menadzera da javi Velezu da on nece ipak igrat tu, da je potpiso s Olimpikom... nakon sto su mu izasli u susret prijateljski i pruzili mu priliku da trenira i da odrzava kondiciju bez ikakvih naknada - nije se udostojio da im bar u oci kaze da ih je slagao za usmeni ugovor i zavlacio "danas cu, sutra cu doc da potpisem s Velezom" ... Stoga stvarno ne znam kako je to Velez otjerao Vladavica (kao ni Demica iznad).
Drakul - nije bio otjeran nego povrijedjen... I kad se oporavio dobio inostrani poziv i otisao... Zar nije tako bilo? (Opet neznam okle ti to da je Velez otjerao Drakula...)
Skaljici su isli i vracali se - nisu se nikad zamjerili ni sa kim - mada price po Mostaru jeste bilo svasta, ali od tog nista nije bilo istina na kraju... Njima su vrata otvorena bila - i evo i danas su. (Opet ne kontam kako je Velez otjerao Skaljice ... momci 70% karijere odradili u Velezu u vise navrata).
I na kraju Zolj - momak koji je sam u intervjuu priznao da je slagao Velagica preko telefona kad ga je ovaj pitao da li bi da potpise produzetak ugovora govoreci mu da "hoce" dok nije potpisao negdje drugo, time zavlaceci Velez da ovi misle da ce Zolj ostat (kako je i rekao)... Fuj karakter i fuj odnos prema klubu - ne zato sto je otisao. Neka je otisao ako on misli da treba i da je bolje za njega - nego zato sto je to uradio hinjski i na nacin na koji nije zasluzio da se ikad vrati nazad. (A Skaljici su recimo to odradjivali posteno i zato su im uvijek vrata ostala otvorena bez obzira koliko puta oni potpisivali negdje drugo...)...
Znaci momcino, ti samo nabrajas imena - ali ti argumenta nidje... Nikog od ovih ljudi Velez nije otjerao.
-
- Kontakt:
I malci Brkovic i Zvonic ... bice obadvojica dobri igraci.hpolovina je napisao/la:I ima s ejos momaka dodati ovdje , Krhan i Brkan bili su po meni igraci koji su se mogli iskoristiti , takodjer i Kajan i Husnic... Colic isto tu spada al poslije ljubljenja grba zeljeznicara ne zelim ga vidjeti ni blizu Velaza... I eto jos jedna nova Dejan Drakul iz Zeljeznicara na posudbu u Leotar,,,
Tacno sam ovo htio napisati, covjek je otisao po isteku ugovora ne znam o kakvom ti tjeranju govoris.MostaracVelezovac je napisao/la: Prvo, slazem se sa zeljom za sve najbolje Demicu. I meni bi bilo drago da igra u Man U u prvom timu ... ali na Velez neka ne kaki.
Demic nije izbacen nego je sam otisao po isteku ugovora - niko ga ne kudi sto je otisao, pa ni ja. Ne treba dusu grijesiti, Demic nije nikad Veleza pokrao dok je za njega igrao... ali kao sto rekoh "ako ti je razlog odlaska to sto si sjeo na klupu ili na tribinu" - sretni puti i ne vracaj se... jer to se radi u SVIM klubovima i to se radi SVUGDJE a pogotovo ako ti je 18, 19, 20 i 21 godina (kada se to i desavalo Demicu, i Zolju, i Durakovicu, i Jazvinu i ostalima)...
-
- Kontakt:
Mostarac Veležovac, ajde iskreno pošto eto poznaješ dobro situaciju i kvalitet igrača reci: Jel po tebi Eldar Hasanović treba imati bolji status od Demića (stečen preko noći)? Jel treba bolji status imati Ševko Okić? Jel treba imati novo pojačanje Kaknja Bajro Spahić? Iskreno? Jel bolji status od Demića treba imati Mrkva sa 38 godina? Treba li Rovčanin? I ako trebaju objasni??? Mali kad god je igrao bio je među boljima i nije igrač za tribine, nije ni Zolj igrač za tribine, a i on ih je grijao dugo. nije ni đano igrač kojeg treba otjerati. nije majke mi. iskren budi. a to se momcima nije dešavalo samo kod varešanovića. i kod ibrakovića su sjedili nekim imbecilima tipa kadić, knežević, džafić i slično, i kod hotića i kod svih pizda materina! oni su momci koji vole ovaj klub, žive za njega, a godinama su šikanirani od idiota koji sebe zovu trenerima zbog igrača kojima se nakon veleža izgubi svaki trag. gdje su to danas te igračine koje su bile nedodirljive. dolazili su po jednu godinu ovdje jer nigdje drugo nisu mogli igrat i nakon toga kidali glavom bez obzira. kad bi sad samo nabrajo ko je sve igrao u velezu u zadnjih deset godina, pa smucilo bi mi se. a lista je predugacka.
-
- Kontakt:
Druze, ti si u pravu to sto kazes - ali ti mene ne razumijes. Ja se izvinjavam ako sam bio nejasan - ali evo da se bolje pojasnim.karaiskakis je napisao/la:Mostarac Veležovac, ajde iskreno pošto eto poznaješ dobro situaciju i kvalitet igrača reci: Jel po tebi Eldar Hasanović treba imati bolji status od Demića (stečen preko noći)? Jel treba bolji status imati Ševko Okić? Jel treba imati novo pojačanje Kaknja Bajro Spahić? Iskreno? Jel bolji status od Demića treba imati Mrkva sa 38 godina? Treba li Rovčanin? I ako trebaju objasni??? Mali kad god je igrao bio je među boljima i nije igrač za tribine, nije ni Zolj igrač za tribine, a i on ih je grijao dugo. nije ni đano igrač kojeg treba otjerati. nije majke mi. iskren budi. a to se momcima nije dešavalo samo kod varešanovića. i kod ibrakovića su sjedili nekim imbecilima tipa kadić, knežević, džafić i slično, i kod hotića i kod svih pizda materina! oni su momci koji vole ovaj klub, žive za njega, a godinama su šikanirani od idiota koji sebe zovu trenerima zbog igrača kojima se nakon veleža izgubi svaki trag. gdje su to danas te igračine koje su bile nedodirljive. dolazili su po jednu godinu ovdje jer nigdje drugo nisu mogli igrat i nakon toga kidali glavom bez obzira. kad bi sad samo nabrajo ko je sve igrao u velezu u zadnjih deset godina, pa smucilo bi mi se. a lista je predugacka.
Prvo, Demic jeste bolji igrac od Hasanovica (moje licno misljenje). Takodjer (opet po mom misljenju) Demic jeste bolji bio od Mrkve sa 36 godina a ne 38. Vec 2 godine Mrkva je umrtvljivao igru jer je bio prespor - kapa do poda za trud i rad i zivotno djelo velikom Mrkvi - ali je to istina - trebao je prestat s igrom prije 2 godine. Istina, Demic je bio jako nekako nestabilan, jedna tekma ko Ronaldo druga ko Kadric ... nikako ga predvidit - ali meni se svidjao ko igrac i ja sam zelio da on bude stalan u prvih 11 (to je bilo, i sada je, moje misljenje). Znaci po mom misljenju Demic nije zasluzio ni klupu a ne tribinu.
ALI ... ja nisam trener!!! I stoga moje misljenje je nebitno i ja necu tvrditi da ja vise znam o fudbalu nego Varesanovic koji je dijelio svlacionicu sa Zidaneom ili bilo koji drugi trener koga su sportisti i sportski radnici u Velezu koji imaju 20-40 godina iskustva doveli da radi taj posao. Odakle meni pravo da ja njih ispravljam u necem sto oni znaju bolje od mene???
Stoga ako trener Veleza kaze igracu Veleza (npr. Demicu) - idi na klupu - onda Demic to ima da uradi jer mislim da taj trener ima vise znanja po pitanju fudbala nego ja (pa i sam Demic). Ista stvar za Zolja i ista stvar za Durakovica i sve ostale. Postoji red. I treba da postoji red. Kad bude reda bice i Veleza u vrhu.
-
- Kontakt:
A da dodam na to sve gore, kako to da 2 ili vise trenera Veleza nisu postavljali Zolja, Demica i Durakovica u prvi tim?
Znaci moje misljenje je navijacko misljenje, dedarsko misljenje, nebitno misljenje ... glupo bi bilo da ja dodjem nekom hirurgu kad operise srce nekom covjeku i pocnem mu solit pamet kako se skalper drzi i kako se arterije kidaju. Isto tako je glupo da se mi pravimo pametni kako se treba sastavljat tim Veleza - mozemo mi imat zelje i ideje - ali nemojmo se zanosit da ti ljudi veze nemaju a mi smo neki specijalisti za fudbal. Nismo specijalisti nit su oni levati nego ljudi od tog zanata i pusti ih da rade.
Ko sto rekoh - ja podrzavam Velez i samo Velez i nemoze mi u glavu toliko sivila i negativnosti i pljuvanja i svega ... nebitna je uprava, nebitni su ljudi u upravi, nebitan je zalizani, pa ni Mrkva pa ni Tana pa niko od njih ... bitan je Velez, a ovakve price i olajavanja stvarno ne vode nicemu nego raspadu... I stalno se to radi.
Znaci moje misljenje je navijacko misljenje, dedarsko misljenje, nebitno misljenje ... glupo bi bilo da ja dodjem nekom hirurgu kad operise srce nekom covjeku i pocnem mu solit pamet kako se skalper drzi i kako se arterije kidaju. Isto tako je glupo da se mi pravimo pametni kako se treba sastavljat tim Veleza - mozemo mi imat zelje i ideje - ali nemojmo se zanosit da ti ljudi veze nemaju a mi smo neki specijalisti za fudbal. Nismo specijalisti nit su oni levati nego ljudi od tog zanata i pusti ih da rade.
Ko sto rekoh - ja podrzavam Velez i samo Velez i nemoze mi u glavu toliko sivila i negativnosti i pljuvanja i svega ... nebitna je uprava, nebitni su ljudi u upravi, nebitan je zalizani, pa ni Mrkva pa ni Tana pa niko od njih ... bitan je Velez, a ovakve price i olajavanja stvarno ne vode nicemu nego raspadu... I stalno se to radi.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.