I da, pozdrav svima
Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
Re: Arsenal
Hazard igra bolje na lijevom krilu tako da bi postojala opet mogucnost da igraju skupa Walcott i Eden. Naravno Gervinho moze igrati po desnoj strani sto bi bilo idealno po meni. Ako se mene pita vise bih bio zadovoljan dovođenjem Hazarda nego Maria, prije svega zbog pozicije koju igra Gotze na kojoj imamo dosta solidnu konkurenciju.
I da, pozdrav svima
I da, pozdrav svima
Dobrodosao drug!
Samouvjerenost jeste vrilina, ali ako to imas cime podkrijepiti, u ovom slucaju kvalitetom, cega Aaron nema dovoljno (cisti prosjek). Jeste kapiten Velsa, ali kad uzmes u obzir o kakvoj se reprezentaciji radi, sve je jasno. Najvise nastupa i EPL ima zato sto je Arsenalo igracki kadar takav kakav jeste. Odnosno, nema igraca koji bi to mogao odigrati, pa mora neko (da tako kazem). Na toj poziciji smo "najtanji", Rosicki nista posebno, o Benayounu da ne govorim. Da je ostao Nasri u ekipi (o Cescu da ne govorim), i da je Wilshire zdrav, on ne bi vidi vidio prvog mjesta u ekipi. Sto se Artete tice, ni to nije neki kvalitet. Kad se Wilshire sada vrati aBd, moje misljenje je da ce Aaron na klupu, ali vidjet cemo opet. Imam osjecaj da mu Arsene previse vjeruje. Aaron jeste mlad, i vise nego dobar je igrac za svoje godine, ali, daleko od toga da je on igrac koji nesto posebno moze pomoci Arsenalu. Kad vidim kakvi igraci igraju na tim pozicijama (a i na ostalim) u TOP 5-6 klubova EPL, onda mi je jasno zasto je ovakvo stanje. Ovo i nije toliko lose.Arnelinho je napisao/la:Samouvjerenost je vrlina, a ima razloga. Kapiten je Velsa. Bio kapiten, ostaće kapiten. 21 godina, 1990 godište, pred njim je velika karijera i biće jedan od nositelja Arsenala u narednom periodu, iako je već sada jedan od nositelja. Vezni igrač sa najviše nastupa u EPL za Arsenal ove sezone. A da ne spominjemo njegov doprinos ekipi, njegove (malo je reći) fantastične driblinge, a i vala to ,da najkonkretnije, najokomitije i najteže pasove- završne pasove, upućuje on, a ne Arteta (Song to takodje zna uraditi). Pored svega igra na poziciji desetke ili makar nešto kao desetke, jer igra odmah iza RVP-a i prvi sa RVP-om izlazi na štopere i pritišće, iako mu je prirodna pozicija onaj krug oko centra. Ne bi ni Pirlo odigr'o bolje polušpica, ne bi ni naš Sejo, a on je njihov tip igrača.rogeRF je napisao/la: On, ako ima i minimalne sanse da upropasti neku priliku, on ce upropastit. Momak je previse samouvjeren, a nema nijedan razlog da to bude. Ne znam da li si vidio reakcije Persia kad on uzme loptu i pokusa nesto na svoju ruku. Ako ce Arsenal s njim i onakvim imati perspektivu, nema od te perspektive nista!
Izdržati, to je temelj vrline!
- armin arsenalovac
- Kontakt:
Imal novosti za Edena ili je ono "klempa" 
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
daj Rogerf nemoj se provaljivati, cuj Ramsey prosjek?????? E ako je on prosjek da mi je znati kakvi su kvalitetni igraci.. Covjek odigra jednu utakmicu kao sto je to i Cesc znao uraditi, drugu sto je sasvim normalno za nekog ko ima 21 godinu odigra katastrofalno, ali na osnovu prve utakmice mozes zakljuciti da on moze igrati dobro samo da jos malo odraste i sazrije da mu se vise ne desavaju padovi.. Pa covjek je par puta pokazao stvarno da moze dodati odlican pas, a da ne govorim o driblanju i sutanju, i jos uz sve to ne igra na svojoj poziciji vec igra ispred, ono sto on sad igra to je Jackova pozicija, a njegova je ono Artetino, samo jos malo mora popraviti odbranu..
Celik!3,2,2.
@Arnelinho
Mislim da si previse subjektivan kad pises o Rambu. Momak jeste stvarno dobar, ali nije klasa za prvih 11, njemu treba jos "pure" sto bi se medju rajom reklo. Ne moze on nositi Arsenal, pogotovo ne ovakav Arsenal osakacen. Da tu ima boljih igraca pa da on uskoci da svojom trkom pomogne, to uredu. Jedna stvar je to sto on ima najvise pretrcanih km na utakmici, druga stvar je sta je uradio za to vrijeme sto je trcao. Previse pegla loptu, vraca je nazad, komplikuje. Jednostavno, ne moze igrat playa, nije sposoban za tu poziciju. Solidna je zamjena, ali nije igrac za prvih 11.
Mislim da si previse subjektivan kad pises o Rambu. Momak jeste stvarno dobar, ali nije klasa za prvih 11, njemu treba jos "pure" sto bi se medju rajom reklo. Ne moze on nositi Arsenal, pogotovo ne ovakav Arsenal osakacen. Da tu ima boljih igraca pa da on uskoci da svojom trkom pomogne, to uredu. Jedna stvar je to sto on ima najvise pretrcanih km na utakmici, druga stvar je sta je uradio za to vrijeme sto je trcao. Previse pegla loptu, vraca je nazad, komplikuje. Jednostavno, ne moze igrat playa, nije sposoban za tu poziciju. Solidna je zamjena, ali nije igrac za prvih 11.
zatisje pred buruarmin arsenalovac je napisao/la:Imal novosti za Edena ili je ono "klempa"

Ja ti kazem, prosjek je (trenutno), sto ne znaci da nece biti dobar igrac, naprotiv. Nije igrac koji moze donijeti prevagu na terenu, nekim svojim potezom rijesiti utakmicu. Cesci slucaj je da ce pokusati nesto na svoju ruku, i pogrijesiti (sto meni i najvise smeta). Namasao se on ove godine. Ispravi me, ako grijesim. Silva, Nasri (uklopice se, siguran sam), pa i Milner - City. United svoju igru vise bazira preko krila, ne mogu uzimati u obzir zadnje vezne. Lampard (iako na zalasku), Mata (iako vise okrenut prema napadu, ima i on finih proigravanja), Ramires (ako nista, nije slabiji). Sto se Tottenhama tice, tu je Modric (pa i Sandro), ako ne uzimam u obzir ova krila. Svi su ovo daleko bolji igraci, ne samo od njega, vec od svih nasih igraca na toj poziciji.AllGunsBlazing je napisao/la:daj Rogerf nemoj se provaljivati, cuj Ramsey prosjek?????? E ako je on prosjek da mi je znati kakvi su kvalitetni igraci.. Covjek odigra jednu utakmicu kao sto je to i Cesc znao uraditi, drugu sto je sasvim normalno za nekog ko ima 21 godinu odigra katastrofalno, ali na osnovu prve utakmice mozes zakljuciti da on moze igrati dobro samo da jos malo odraste i sazrije da mu se vise ne desavaju padovi.. Pa covjek je par puta pokazao stvarno da moze dodati odlican pas, a da ne govorim o driblanju i sutanju, i jos uz sve to ne igra na svojoj poziciji vec igra ispred, ono sto on sad igra to je Jackova pozicija, a njegova je ono Artetino, samo jos malo mora popraviti odbranu..
Problem Arsenala je sto mi nemamo bolje, ni Arteta, ni Rosicki, ni Izraelcanin nisu bolji od Ramseya (stavise, slabiji su), i zbog toga on ovoliko vremena provodi u igri.
Eh, tu i jeste problem. Jednu odigra dobro, drugu ispod svih prosjeka. Prvo, ako on nije prosjecan igrac, zasto mu se takve stvari desavaju, ma koliko godina on imao?! Sto se to nece desiti Jacku? Zar nama trebaju takvi igraci, da se svaku utakmicu nadamo da ce to biti njegova utakmica, da to nece biti bas ta u kojoj mu nista nece 'ici' za rukom? Ja opet tvrdim, Arsenal, ako hoce do titule, do LP (u najgorem slucaju) mora imati puno bolje igrace od Ramseya, igrace koji ce u svakom momentu odigrati najbolje sto se moze. Ramsey jedino moze biti dobra zamjena, bar dok ne "odraste", u svakom smislu.
Izdržati, to je temelj vrline!
Eto,da ne ispadne da samo ja kudim Ramiza,kontam ebote,jer moguce da samo ja primjecujem da momak nije sazrio za prve postave,.
Arnelinho,kakvi driblinzi,zadnji pasovi,ajmo pogledat njegovu statistiku u EPL-u,.
Odigrao je 21 utakmicu,ima 1 gol i 4 asistencije,ja bi rekao da je to ispod prosjeka,.
Ja sam več rekao,momak ima potencijal ali trenutno nije na nivou klasnog MC-a,kakvim ga pokušavate predstaviti,.Dosta griješi u predaji lopte,često pretjera s driblinzima,loš u završnici,jednostavno rečeno na terenu djeluje dosta traljavo..
Arnelinho,kakvi driblinzi,zadnji pasovi,ajmo pogledat njegovu statistiku u EPL-u,.
Odigrao je 21 utakmicu,ima 1 gol i 4 asistencije,ja bi rekao da je to ispod prosjeka,.
Ja sam več rekao,momak ima potencijal ali trenutno nije na nivou klasnog MC-a,kakvim ga pokušavate predstaviti,.Dosta griješi u predaji lopte,često pretjera s driblinzima,loš u završnici,jednostavno rečeno na terenu djeluje dosta traljavo..
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Neki igraci ranije odrastaju neki sporije, mislim to sto Jack vec nema ni jedne slabe utakmice ne znaci da Ramsey nece biti veci igrac(A ne znaci ni da hoce).. Normalno je da se oscilacije desavaju jer je on bio i onu jednu godinu povrijedjen i jos sto je mlad, samo hocu reci da ce biti jedan od bitnijih igraca Arsenala.. Nabrojao si sve prve igrace iz tih ekipa, a nama fali prvi igrac, Jack, mislim da smo svi vidjeli na pripremnim utakmicama kako je on igrao ovo sto sad igra Ramsey, covjek je stvarno fino odigrao.. A Ramsey mora dobijati utakmica, doduse manje nego sad jer ocito da ni fizicki ni psihicki ne moze izdrzati, ali ja ne mislim da je neki veliki problem ako on igra, veci je problem po meni(trenutno) sto Walcott igra ili to sto nemamo bekova, mislim da se prije to treba rijesiti nego centralni odnosno ofanzivni vezni.. I mislim da je Arteta stvarno dobar igrac, steta sto nije dosao prije par godina i igrao sa Cescom onakav igrac nam je falio, koliko je covjek siguran to je nevjerovatno, i kada se vrati Jack ja bih igrao njeg i Artetu u prvoj, a Ramsey bi ulazio umjesto jednog od njih dvojice cisto da on dobije utakmica i iskustva a da se i smanji mogucnost povreda..
Celik!3,2,2.
pa mladi Jack Robinson ga je zatvorio, nije meda mogaoAllGunsBlazing je napisao/la:I tad je dobar samo ako mu neko gurne loptu u prostor, i ako igra protiv Liverpoola..
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ma dobro inace je fino igrao, zato sto navija za istiCarlo je napisao/la:pa mladi Jack Robinson ga je zatvorio, nije meda mogaoAllGunsBlazing je napisao/la:I tad je dobar samo ako mu neko gurne loptu u prostor, i ako igra protiv Liverpoola..
Celik!3,2,2.
Sta kaze Eden ? 
Umro stari pjesnik, umrla Emina
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
ostala je pusta bašća od jasmina
salomljen je ibrik, uvehlo je cvijeće
pjesma o Emini nikad umrijet' neće.
MUSVDG
- Arsenalisation
- Kontakt:
Sve se nema para(za nas),a evo vecinski nam vlasnik kupuje,LA Dodgerse... 
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥
Kapiten je ovim igračima:rogeRF je napisao/la:Jeste kapiten Velsa, ali kad uzmes u obzir o kakvoj se reprezentaciji radi, sve je jasno.

Baš me čudi što li?!
Imaš Rosickya, Artetu, Benayouna (Diaby i Jack su ozlijedjeni, to stoji) , Songa, Coquelina ,Ramseya i opet je Aaron taj sa najviše nastupa. Što li? Ne želim reći da je kvalitetniji od bilo koga, jer neću u to da ulazim, al' opet se pitam što li?!rogeRF je napisao/la:Odnosno, nema igraca koji bi to mogao odigrati, pa mora neko (da tako kazem).
Hoćeš mi reći da u vrijeme kad je bio Nasri (a posebno Fabregas) Aaron nije igrao?rogeRF je napisao/la:Da je ostao Nasri u ekipi (o Cescu da ne govorim), i da je Wilshire zdrav, on ne bi vidi vidio prvog mjesta u ekipi.
Aaron Ramsey:rogeRF je napisao/la:cega Aaron nema dovoljno (cisti prosjek)
Individual
Welsh Young Player of the Year: 2009, 2010

(pa ne ulazim u to ko je bolji, objektivno je Bale pokazao više ,ali i imao više prilike za to, radi se o Aaronu)
Ako budu i Jack i Aron i Arteta zdravi, mišljenja sam da će više tekmi odigrati Aaron-Jack, nego Jack-Arteta i sam Wenger je nešto u tom smislu govorio. Al', da vidjećemo...rogeRF je napisao/la:moje misljenje je da ce Aaron na klupu, ali vidjet cemo opet.
Dabome. I više je nego dobar za svoje godine. I ne treba biti igrač ,koji "nešto posebno može pomoći Arsenalu". To trebaju raditi zvjezde, već sazreli igrači , a ne djeca, koja odrastaju. On ima 21 godinu, al' njemu komotno možemo računati 20, jer je godinu (kao što znamo) pauzir'o. Ovo mu je prva prava sezona u Arsenalu i za mene je više nego solidna.rogeRF je napisao/la: Aaron jeste mlad, i vise nego dobar je igrac za svoje godine, ali, daleko od toga da je on igrac koji nesto posebno moze pomoci Arsenalu.
Oscilacija ima, grešaka ima, al' i Robin, Jack, Szczesny, Vermaelen, Koscielny, griješe, pa vas ne vidim da nešto govorite o njima.
Drugi je par rukava, što vi od Aarona očekujete igre kakve je pružao Cesc, to je na vašu žalost nemoguće. Prvo zbog okolnosti u kojima su se razvijali, a drugo zbog Aaronove povrede.
Nije klasa za Barcelone, Reala ,Bayerna ili Chelsea, Citya, Intera. Ja to i ne sporim. Kažem da je u trenutnom Arsenalovom kadru možda i najbolji vezni igrač (a u cijelom jedna od tri najbolja, uz Alexa i Jacka) i da je momak, koji ima predispozicije i ima mogućnost da se razvija.Edin.- je napisao/la:Momak jeste stvarno dobar, ali nije klasa za prvih 11, njemu treba jos "pure" sto bi se medju rajom reklo.
Uostalom, značajan je pad forme i Alexa Songa ove sezone (bolje reći zadnjih par partija), da li možemo reći, da Alex radi oscilacija nije dovoljno dobar za Arsenal?
Dabome. Kao i Robin, kao i Song, kao i Arteta. Ne znači ako si najveća zvjezda da imaš isključivo pravo peglat loptu/e. Njemu baš svaka čast na tome, što je dovoljno odvažan da stane rame uz rame sa njima.Edin.- je napisao/la:Previse pegla loptu,
Slažem se i već sam i rekao -ne treba ga nositi. Treba mu pomoći, valjda ima onih ,koji su zaduženi da ga nose.Edin.- je napisao/la:Ne moze on nositi Arsenal, pogotovo ne ovakav Arsenal osakacen
Apsolutno se slažem. Nema boljih igrača (ne od Aarona). On je jadnik osudjen na igranje sa Theom, Benayounom i Arshavinom. Ima tu i dobre raje, al' ima i ove šaše.Edin.- je napisao/la:Da tu ima boljih igraca pa da on uskoci da svojom trkom pomogne, to uredu.
Kad nema kome da doda. Ispravno je vratiti loptu nazad. Nije grijeh. A i moram dodati da je on igrač, koji vrlo često (ako ne i najčešće) zna uputiti loptu naprijed, u zadnjih 20 metara prostora. Songovi pasovi su precizniji, doduše, al' i rijedji.Edin.- je napisao/la:vraca je nazad
Pojasni?Edin.- je napisao/la:komplikuje
Zamjena za koga?Edin.- je napisao/la: Jednostavno, ne moze igrat playa, nije sposoban za tu poziciju. Solidna je zamjena, ali nije igrac za prvih 11.
Onda nisi gled'o Arsenal zadnjih par tekmi?chily-rz je napisao/la:Arnelinho,kakvi driblinzi,
chily-rz je napisao/la:jmo pogledat njegovu statistiku u EPL-u,.
Benayoun- 11 tekmi ,1 asistencija, 1 golchily-rz je napisao/la:Odigrao je 21 utakmicu,ima 1 gol i 4 asistencije,ja bi rekao da je to ispod prosjeka,.
Arteta- 19 tekmi, 4 asistencija, 1 gol
Arshavin- 18 tekmi, 1 gol i 2 asistencije
Rosicky- 11 tekmi, 1 asistencija, /
Alex Song -18 tekmi, 1 gol i 5 asistencija
O čemu onda pričamo? O kapitenu Welsa, dečku ,koji je bio kapiten i kod Spida i koji će biti kapiten i kod novog selektora (ne znam ime) ,uprkos tome što igra pored Belamija, Henesija i Bejla. Dakle, pričamo o 2 menadžera, koji vide nešto što vi ne želite. Pričamo i o Wengeru, koji mu je dao najviše prilike da igra.
Hajmo malo detaljnije od toga. Što statistika ne zapisa onaj promašaj Robina protiv Uniteda? Jer , Rosicky bi imao asistenciju. Što statistika ne zapisa tonu promašaja Gervinha, jer bi neko imao asistenciju? Statistika, golovi i asistencije, nije odredjena baš samo 1 igračem. Ima neko ko doda i ko realizira, a ima vala i ostlih učesnika u akciju. Vrlo je bitno, to što je (jedne prilike) Yao odvukao 2 igrača za sobom, ostavivši Koscielnya u liniji sa njim, na žalost ,to statistika broji kao NIŠTA.
A za mene je bitnije to kad se doda, pokuša dodati, pokuša dati gol, nego nepreduzeti ništa, kao npr. Arshavin ili Theo kad se Arsenal brani.
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 26 jan 2012, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
L'Equipe: Hazard will be Arsenal player within 48hrs.The agreement is said to reach 25million euros and an Arsenal player to go on loan to Lille
http://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Vertonghen" onclick="window.open(this.href);return false; Arsenal 2012

http://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Vertonghen" onclick="window.open(this.href);return false; Arsenal 2012
Rođen s tobom da budem
[youtube][/youtube]Faraon iz Visokog je napisao/la:L'Equipe: Hazard will be Arsenal player within 48hrs.The agreement is said to reach 25million euros and an Arsenal player to go on loan to Lille
http://en.wikipedia.org/wiki/Jan_Vertonghen" onclick="window.open(this.href);return false; Arsenal 2012![]()
Dino je lažov i varalica. 
- armin arsenalovac
- Kontakt:
Hajde Edene *ebo te dedo,satra se cekajuci

Nisi vidio?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.