Navijaci..

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers

Tribalian
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la Tribalian » 23 jan 2012, 23:10

Real Betis - Sevilla 21.01.2012

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Trening pre meca

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 25 jan 2012, 00:37

Emir ZENICA je napisao/la:Pozdrav brate i tebi :D Ma moram,opklada je opklada.A upravu si,navijac sam Celika :D :D

Pretpostavljao sam da se radilo o mladjim navijacima,ali nisam bio siguran.Hvala na toj informaciji.To je donjelo nemire,i mislio sam da je to gotovo,a ono gromada od navijaca (pozitivnom smislu) :D
Novo je vrijeme,vi ste na vrijeme to uradili (shvatili) i sada ste to sto jeste (da ne ponavljam vise haha) i nadam se da ce jos neke navijacke skupine u Srbiji,Hrvatskoj,Bosni skontati te stvari i da ce se krenuti na bolje .A Grobari su ga najebali pogotovo Kimi i Kico i jos jedan momak iz JF ,bruku godina su dobili,a sve je to maslo Zeke ;) I da nadam se da se nece unistiti navijacki pokret,evo i kod nas gamad to radi i mogu reci da im uspjeva,nadam se da ce se nesto promijeniti,
Alcatraz je sve, a najmanje navijačka grupa. Zna se šta su radili i treba ih pozatvarati sve, za takve se pravda nigdje ne traži.
Who dares, wins !

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 25 jan 2012, 11:29

Ma dobro Alcatrazi su svima valjali unazad 2 godine,sad odjenom nikom ne valjaju.Oni su bili institucija,samo su usrali sve s tim sto su radili.I da protiv njih sam sad,uz zabranjene sam ;) ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 25 jan 2012, 16:18

Emir ZENICA je napisao/la:Ma dobro Alcatrazi su svima valjali unazad 2 godine,sad odjenom nikom ne valjaju.Oni su bili institucija,samo su usrali sve s tim sto su radili.I da protiv njih sam sad,uz zabranjene sam ;) ;)
Nemam obicaj da piskaram o njima,ali ako su nekad ALCZ. valjali nekome to je bilo ljudima sa njihove tribine. Zna se odavno kako su skupljani clanovi te grupe,to je manje vise svima poznato. Nekad je ta grupa bila solidna,cak je i jedan moj drug bio u njoj,ali lik ne zivi ovde vec 14 godina.Drasticna je promena u sastavu te grupe ako pogledas clanove iz 90-tih i ove s kraja prosle decenije.

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 25 jan 2012, 19:11

Tribalian je napisao/la:
Nemam obicaj da piskaram o njima,ali ako su nekad ALCZ. valjali nekome to je bilo ljudima sa njihove tribine. Zna se odavno kako su skupljani clanovi te grupe,to je manje vise svima poznato. Nekad je ta grupa bila solidna,cak je i jedan moj drug bio u njoj,ali lik ne zivi ovde vec 14 godina.Drasticna je promena u sastavu te grupe ako pogledas clanove iz 90-tih i ove s kraja prosle decenije.
Grupa je nekad bila odlicna,nema se tu sta govoriti.Ali vazno je da dok su bili tu bilo je sve
"obezbjedjeno" na jugu,sad je to vec druga stvar i red je vise da odu da dodju drugi momci.I mislim da je to sve pocelo od onog videa onog engleza ili koga vec sto je snimao huligane ,pa kad su Delije odustale (veliki PLUS) a Grobari to jedva docekali,pa svi zajedno sa pistoljima izasli u javnost.To je MINUS i to veliki.Uglavno Zabranjeni ako sad uspiju biti ce nesto od Grobara,ako ne NISTA.
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 25 jan 2012, 22:22

Emir ZENICA je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Grupa je nekad bila odlicna,nema se tu sta govoriti.Ali vazno je da dok su bili tu bilo je sve
"obezbjedjeno" na jugu,sad je to vec druga stvar i red je vise da odu da dodju drugi momci.I mislim da je to sve pocelo od onog videa onog engleza ili koga vec sto je snimao huligane ,pa kad su Delije odustale (veliki PLUS) a Grobari to jedva docekali,pa svi zajedno sa pistoljima izasli u javnost.To je MINUS i to veliki.Uglavno Zabranjeni ako sad uspiju biti ce nesto od Grobara,ako ne NISTA.
Možeš objasnit malo podrobnije, mentalita ultra "pravilo". Kada su u pitanju mediji i izlasci u iste !?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 25 jan 2012, 23:10

Pokusat cu ti odgovoriti.

Vecina navijackih skupina ti ima losa iskustva sa medijima,tako da ti vecina navijackih (pametnih) skupina zeli izbjeci novinare.Jer je njihov posao jeftini senzacionalizam i podizanje tiraze ili gledanosti na stetu navijaca.Isto tako ako bude napadnut od strane policije ili druge navijacke skupine nije odma fazon zvati medije i da im isprica tu brutalu,jer oni nisu tu da rijese to,a u nasoj drzavi a i sire mnoge navijacke skupine to rade.Za te probleme postoji udruzenje navijaca ;) A nepisano pravilo je da se navijac ne zali medijima tj. da ne placu po medijima (sto sam gore spomenuo)A samim tim rusi se izgled navijacke grupe.Nadam se da sam bar nesto objasnio :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 jan 2012, 05:40

Vama u Bosni ta teorija pravo ide. :lol:
Who dares, wins !

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 26 jan 2012, 11:18

NeToBoLa je napisao/la:Vama u Bosni ta teorija pravo ide. :lol:
Polako,popravlja se to i kod nas. ;)
Volim te Celik ! ! !

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 26 jan 2012, 12:03

Emir ZENICA je napisao/la:Pokusat cu ti odgovoriti.

Vecina navijackih skupina ti ima losa iskustva sa medijima,tako da ti vecina navijackih (pametnih) skupina zeli izbjeci novinare.Jer je njihov posao jeftini senzacionalizam i podizanje tiraze ili gledanosti na stetu navijaca.Isto tako ako bude napadnut od strane policije ili druge navijacke skupine nije odma fazon zvati medije i da im isprica tu brutalu,jer oni nisu tu da rijese to,a u nasoj drzavi a i sire mnoge navijacke skupine to rade.Za te probleme postoji udruzenje navijaca ;) A nepisano pravilo je da se navijac ne zali medijima tj. da ne placu po medijima (sto sam gore spomenuo)A samim tim rusi se izgled navijacke grupe.Nadam se da sam bar nesto objasnio :mrgreen:
Hvala za odgovor, u svakom slučaju treba se informisati o svemu u cilju jačanja mentaliteta.

Ovaj Real Football Factory što je snimio Danny Dyer, po meni i nije toliko sporan. Objasnio je neke stvari domaćim novinarčićima, i naglasio "Kada ne bi bilo ultrasa na Balkanu niko ne bi pratio ovaj fudbal". Ostatak manje više bacanje iz šupljeg u prazno.
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 26 jan 2012, 12:47

VolimTz je napisao/la:
Hvala za odgovor, u svakom slučaju treba se informisati o svemu u cilju jačanja mentaliteta.

Ovaj Real Football Factory što je snimio Danny Dyer, po meni i nije toliko sporan. Objasnio je neke stvari domaćim novinarčićima, i naglasio "Kada ne bi bilo ultrasa na Balkanu niko ne bi pratio ovaj fudbal". Ostatak manje više bacanje iz šupljeg u prazno.
Ma nista brate,tu smo da se informisemo. :D

Nije on sporan,to nije toliko lose.Samo se meni nije svidjelo kod Grobara da su oni radili ono sto su radili (pistolji,droga..) To im zaista nije trebalo.Trebali su,ako su vec morali "izaci" kao i BBB ili Torcida,prica lagano i to je to.Ili kao i Delije,lagano odbiti i zdrao :lol:
Al sve u svemu za informisanje je dobra emisija ;)
Volim te Celik ! ! !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 13:14

VolimTz je napisao/la: Ovaj Real Football Factory što je snimio Danny Dyer, po meni i nije toliko sporan.
Sto rece @ Emir posle te emisije je definitivno poceo sunovrat Grobara,naravno sami su krivi.Delije Sever su odbili pricu jer su prethodno imale lose iskustvo sa engleskim novinarom iz jednog stampanog medija koga su docekali kako dolikuje i izasli mu u susret a taj "novinar" je u svom listu napisao sve i svasta da niko nije mogao da poveruje kad je video.U onoj emisiji je BBB predstavljao bivsi vodja,a Torcidu neki totalno nebitni lik (po njihovoj prici).

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 14:48

Gate 13

slika

bellissimo corteo dei BERGHEM

slika

Eintracht Frankfurt

slika

ULTRAS CELTIC

slika

Lecce vs Chievo 25.01.2012

slika

AC Milan - Novara , 18.01.2012

slika

Napoli vs Inter Milan 25/01/2012

slika

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 26 jan 2012, 19:48

Ne pratim toliko ostale scene koliko ovu nasu (mislim ex-yu) ali brate ovih italijana nikako ne mogu (bar ove iz serie A ) ove ostale mogu pratiti.Ne znam zasto,ali jednostavno ne mogu.Mada su pojam,al eto :mrgreen:

Nego @Tribalian brate de ti meni reci pratel Delije prijateljske,vidim danas su igrali protiv Zete,juce protiv Petrovca.To me zanima :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 23:32

Emir ZENICA je napisao/la: Nego @Tribalian brate de ti meni reci pratel Delije prijateljske,vidim danas su igrali protiv Zete,juce protiv Petrovca.To me zanima :mrgreen:
Pratimo,ali nema u Srbiji puno takvih utakmica,ovo sad u CG na pripremama to prate lokalci.

A ovo za zabare,ma kontam te 100% ,nisi jedini :mrgreen: ali nekada davno dok je postojala ona podela na zabare i engleze,ja sam bio opredeljen za zabare :mrgreen: Ali nije to to vise, ex yu je izgradio potpuno jedinstven stil a zabari su samo nazadovali,gasenje grupe u Bergamu,gasenje nekih podgrupa Milaneza, odlazak nekih klubova sa resprektibilnim navijackim grupama u nizi rang takmicenja...sve je to kumovalo unistavanju navijacke scene na Apeninima.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 jan 2012, 23:37

Nije mi interesantno mahanje zastavicama, slaganje koreografija, ovo, ono a Italijani su mi i kao narod nekako smiješni... tako da su mi Englezi daleko gotivniji. 8-)
Who dares, wins !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 23:44

NeToBoLa je napisao/la:Nije mi interesantno mahanje zastavicama, slaganje koreografija, ovo, ono a Italijani su mi i kao narod nekako smiješni... tako da su mi Englezi daleko gotivniji. 8-)
Evo je stara garda 8-) Preteca ovih danasnjih kezualaca 8-)

A vidis ja (kao sto rekoh sklon sam bio zabarima nekad ) volim te koreografije i barjake,taj neki dekor tribine, po meni huk tribine malo i gubi na znacaju ako nema nekih "dekora" ,ali to je moje misljenje,ne znaci da sam u pravu. Unistio me " Super tifo" i dopisivanje sa zabarima 90-tih :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 26 jan 2012, 23:48

Tribalian je napisao/la: Pratimo,ali nema u Srbiji puno takvih utakmica,ovo sad u CG na pripremama to prate lokalci.

A ovo za zabare,ma kontam te 100% ,nisi jedini :mrgreen: ali nekada davno dok je postojala ona podela na zabare i engleze,ja sam bio opredeljen za zabare :mrgreen: Ali nije to to vise, ex yu je izgradio potpuno jedinstven stil a zabari su samo nazadovali,gasenje grupe u Bergamu,gasenje nekih podgrupa Milaneza, odlazak nekih klubova sa resprektibilnim navijackim grupama u nizi rang takmicenja...sve je to kumovalo unistavanju navijacke scene na Apeninima.
Znaci trenutno na prijateljskim prate Delije iz lokalnih mjesta,ajde bar se prati ;) ;)

Dobro je pa nisam jedini :mrgreen: E vidis ja sam izabrao Engleze tj. Engleski stil navijanje (huliganski) .
Gdje je glavno imati dobru odjecu,osisati se na celavo,imati tetovazu i obavezno prije tekme popiti 10-ak piva.Tako je vecinom sad kod nas,na to se raja fura.Ali Englezi su taj stil prestali furati prije 20-ak godina,a kod nas se to nastavilo (tek sad) :lol: :lol:
A kod Italijana je to drugacije.Kod njih je se to gleda u salu grupe ili kluba,transparent i ekipa na okupu (podgrupe,frakcije svejedno) takodjer i uljepsavanje tribine,ultrasi sta reci.
Tako da sam na pocetku bio englez a zatim italijan :lol: :lol: :lol: :lol:
A ovo sto si rekao 100 % tacno nema se sta dodati 8-)

@ netobola

klasicni huligan :D
Volim te Celik ! ! !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 23:53

Na nas posleratne Delije presudni uticaj je izvrsila jedna grupa "starijih entuzijasta" :lol: koja je praktikovala taj zabarski fazon,sva sreca,opet kazem pa smo izgradili svoj stil tako da nema kopiranja vise ,melodije uzimamo iskljucivo od nasih pulena tipa Rambo Amadeus ,Haris Dzinovic,Lepa Brena ... :mrgreen: :lol: sa stranim navijacima smo se razisli na tom putu :mrgreen:

Slazem se i sa konstatacijom da je @ Ne to bola old school holl 8-) :mrgreen: takve prepoznam posle dve napisane recenice 8-)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jan 2012, 23:56

E cuj ovih Casualaca,jbm vas u opredeljenje. :lol:
Zar nije bolje kada sve to imas u jednom i Casual oblacenje,i huliganstvo,i zastave i baklje i koreografije i zajebanciju ? :? :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []