Navijaci..

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo

Tribalian
Kontakt:

Re: Navijaci..

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 14:48

Gate 13

slika

bellissimo corteo dei BERGHEM

slika

Eintracht Frankfurt

slika

ULTRAS CELTIC

slika

Lecce vs Chievo 25.01.2012

slika

AC Milan - Novara , 18.01.2012

slika

Napoli vs Inter Milan 25/01/2012

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 26 jan 2012, 19:48

Ne pratim toliko ostale scene koliko ovu nasu (mislim ex-yu) ali brate ovih italijana nikako ne mogu (bar ove iz serie A ) ove ostale mogu pratiti.Ne znam zasto,ali jednostavno ne mogu.Mada su pojam,al eto :mrgreen:

Nego @Tribalian brate de ti meni reci pratel Delije prijateljske,vidim danas su igrali protiv Zete,juce protiv Petrovca.To me zanima :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 23:32

Emir ZENICA je napisao/la: Nego @Tribalian brate de ti meni reci pratel Delije prijateljske,vidim danas su igrali protiv Zete,juce protiv Petrovca.To me zanima :mrgreen:
Pratimo,ali nema u Srbiji puno takvih utakmica,ovo sad u CG na pripremama to prate lokalci.

A ovo za zabare,ma kontam te 100% ,nisi jedini :mrgreen: ali nekada davno dok je postojala ona podela na zabare i engleze,ja sam bio opredeljen za zabare :mrgreen: Ali nije to to vise, ex yu je izgradio potpuno jedinstven stil a zabari su samo nazadovali,gasenje grupe u Bergamu,gasenje nekih podgrupa Milaneza, odlazak nekih klubova sa resprektibilnim navijackim grupama u nizi rang takmicenja...sve je to kumovalo unistavanju navijacke scene na Apeninima.

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 26 jan 2012, 23:37

Nije mi interesantno mahanje zastavicama, slaganje koreografija, ovo, ono a Italijani su mi i kao narod nekako smiješni... tako da su mi Englezi daleko gotivniji. 8-)
Who dares, wins !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 23:44

NeToBoLa je napisao/la:Nije mi interesantno mahanje zastavicama, slaganje koreografija, ovo, ono a Italijani su mi i kao narod nekako smiješni... tako da su mi Englezi daleko gotivniji. 8-)
Evo je stara garda 8-) Preteca ovih danasnjih kezualaca 8-)

A vidis ja (kao sto rekoh sklon sam bio zabarima nekad ) volim te koreografije i barjake,taj neki dekor tribine, po meni huk tribine malo i gubi na znacaju ako nema nekih "dekora" ,ali to je moje misljenje,ne znaci da sam u pravu. Unistio me " Super tifo" i dopisivanje sa zabarima 90-tih :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 26 jan 2012, 23:48

Tribalian je napisao/la: Pratimo,ali nema u Srbiji puno takvih utakmica,ovo sad u CG na pripremama to prate lokalci.

A ovo za zabare,ma kontam te 100% ,nisi jedini :mrgreen: ali nekada davno dok je postojala ona podela na zabare i engleze,ja sam bio opredeljen za zabare :mrgreen: Ali nije to to vise, ex yu je izgradio potpuno jedinstven stil a zabari su samo nazadovali,gasenje grupe u Bergamu,gasenje nekih podgrupa Milaneza, odlazak nekih klubova sa resprektibilnim navijackim grupama u nizi rang takmicenja...sve je to kumovalo unistavanju navijacke scene na Apeninima.
Znaci trenutno na prijateljskim prate Delije iz lokalnih mjesta,ajde bar se prati ;) ;)

Dobro je pa nisam jedini :mrgreen: E vidis ja sam izabrao Engleze tj. Engleski stil navijanje (huliganski) .
Gdje je glavno imati dobru odjecu,osisati se na celavo,imati tetovazu i obavezno prije tekme popiti 10-ak piva.Tako je vecinom sad kod nas,na to se raja fura.Ali Englezi su taj stil prestali furati prije 20-ak godina,a kod nas se to nastavilo (tek sad) :lol: :lol:
A kod Italijana je to drugacije.Kod njih je se to gleda u salu grupe ili kluba,transparent i ekipa na okupu (podgrupe,frakcije svejedno) takodjer i uljepsavanje tribine,ultrasi sta reci.
Tako da sam na pocetku bio englez a zatim italijan :lol: :lol: :lol: :lol:
A ovo sto si rekao 100 % tacno nema se sta dodati 8-)

@ netobola

klasicni huligan :D
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 26 jan 2012, 23:53

Na nas posleratne Delije presudni uticaj je izvrsila jedna grupa "starijih entuzijasta" :lol: koja je praktikovala taj zabarski fazon,sva sreca,opet kazem pa smo izgradili svoj stil tako da nema kopiranja vise ,melodije uzimamo iskljucivo od nasih pulena tipa Rambo Amadeus ,Haris Dzinovic,Lepa Brena ... :mrgreen: :lol: sa stranim navijacima smo se razisli na tom putu :mrgreen:

Slazem se i sa konstatacijom da je @ Ne to bola old school holl 8-) :mrgreen: takve prepoznam posle dve napisane recenice 8-)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 26 jan 2012, 23:56

E cuj ovih Casualaca,jbm vas u opredeljenje. :lol:
Zar nije bolje kada sve to imas u jednom i Casual oblacenje,i huliganstvo,i zastave i baklje i koreografije i zajebanciju ? :? :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 26 jan 2012, 23:58

Tribalian je napisao/la:Na nas posleratne Delije presudni uticaj je izvrsila jedna grupa "starijih entuzijasta" :lol: koja je praktikovala taj zabarski fazon,sva sreca,opet kazem pa smo izgradili svoj stil tako da nema kopiranja vise ,melodije uzimamo iskljucivo od nasih pulena tipa Rambo Amadeus ,Haris Dzinovic,Lepa Brena ... :mrgreen: :lol: sa stranim navijacima smo se razisli na tom putu :mrgreen:

Slazem se i sa konstatacijom da je @ Ne to bola old school holl 8-) :mrgreen: takve prepoznam posle dve napisane recenice 8-)
Ajde bar ste izgradili svoj stil,to je dobro za grupu.Ustvari slabo koja grupa na ovim prostorima to praktikuje.Lakse je uzeti od drugih ili kopirati druge :mrgreen: A dobro,melodije su jake,ne bitno od koga su ;) Ajde bar imas "svoj" stil ja i dalje kopiram :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

Ma pravi,takvi se uvijek prepoznaju :mrgreen: 8-)

@ devil

ja sam ultras :mrgreen: :mrgreen: a to je sve to sto si nabrojao (samo sto prvi ne idu na tucu,ali kad ih neko izazove,to ne odbijaju) :mrgreen: :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 jan 2012, 00:00

Devil je napisao/la:E cuj ovih Casualaca,jbm vas u opredeljenje. :lol:
Zar nije bolje kada sve to imas u jednom i Casual oblacenje,i huliganstvo,i zastave i baklje i koreografije i zajebanciju ? :? :mrgreen:
E toooooooooooo je to sto pokusavam reci ,ali sam ovako kasno u svadji sa recima :mrgreen: To sto si nabrojao je ex yu stil ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2012, 00:03

Tribalian je napisao/la:
Devil je napisao/la:E cuj ovih Casualaca,jbm vas u opredeljenje. :lol:
E toooooooooooo je to sto pokusavam reci ,ali sam ovako kasno u svadji sa recima :mrgreen: To sto si nabrojao je ex yu stil ;)
Tu smo da se pomazemo. :lol:

@emire nisam ni rekao da idu na tucu,vec sam nabrojao sta sve spada pod nazovimo to jednim imenom "Ultrase".

I jedna slika koja je meni licno jedna od najlepsih je kada vidim ovo sarenilo. 8-)
slika

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 27 jan 2012, 00:05

Ma nase tribine su mjesavine svega i svacega :roll:

Marko ne seri ovo za melodije majke ti :mrgreen:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 27 jan 2012, 00:07

Ma znam da nisi ,moje je samo da dodam ,da ne bude zabune :mrgreen:

A sto se slike tice,mi se "borimo" protiv ovog .Tacnije protiv nosenja dresova i salova drugih klubova (sto je kod nas u modi :mrgreen: ) i da se sto vise nose boje kluba ;)
Volim te Celik ! ! !

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 jan 2012, 00:08

Mocna slika 8-)
Zadnja izmjena: Tribalian, dana/u 27 jan 2012, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2012, 00:11

Emir ZENICA je napisao/la:Ma znam da nisi ,moje je samo da dodam ,da ne bude zabune :mrgreen:

A sto se slike tice,mi se "borimo" protiv ovog .Tacnije protiv nosenja dresova i salova drugih klubova (sto je kod nas u modi :mrgreen: ) i da se sto vise nose boje kluba ;)
Pa ovde ni nema dresova i oznaka nekih drugih klubova,vec cisto prirodno sarenilo,dakle ne nametanje nikome da dolazi u cemu hoce i da bude osporavan zbog neke razlike.Naravno meni se dopada i jedinstvo koje iskazuju Poljaci,prvenstveno Ruchovci sa onim svi k'o jedan ali to simbolizuje jedinstvo,a Poljaci su odmakli sto se tice organizacije navijanja od bilo koga.Iako im je represije nevidjena i dalje su No.1 navijaci na svetu. ;)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 27 jan 2012, 00:14

Marko haj postavi par slika sa sinocnjeg Super Klasika 8-) 8-) Inace veci klub je pobjedio 2:0 8-) 8-) :mrgreen:

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 jan 2012, 00:17

Sarajlijc@ je napisao/la:Marko
Ili mi napisi i ime i prezime i adresu i broj licne karte i maticni broj i broj zdravstvene knjizice ili me zovi po nicku.

A o toj utakmici ja nista ne znam, jel to ono Barsa-Real.... ali sto se zove Super....? ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jan 2012, 00:20

Tribalian je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Marko
Ili mi napisi i ime i prezime i adresu i broj licne karte i maticni broj i broj zdravstvene knjizice ili me zovi po nicku.

A o toj utakmici ja nista ne znam, jel to ono Barsa-Real.... ali sto se zove Super....? ;)
Bez broja clanske karte i sezonske ne priznam sve sto si gore napisao. :lol: :mrgreen:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 27 jan 2012, 00:20

U cemu je problem Markec?Pa svi se zovemo imenima :roll:

Ne pravi se glup znam da ti poraz tesko pada :mrgreen:

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 27 jan 2012, 00:22

Devil je napisao/la: Pa ovde ni nema dresova i oznaka nekih drugih klubova,vec cisto prirodno sarenilo,dakle ne nametanje nikome da dolazi u cemu hoce i da bude osporavan zbog neke razlike.Naravno meni se dopada i jedinstvo koje iskazuju Poljaci,prvenstveno Ruchovci sa onim svi k'o jedan ali to simbolizuje jedinstvo,a Poljaci su odmakli sto se tice organizacije navijanja od bilo koga.Iako im je represije nevidjena i dalje su No.1 navijaci na svetu. ;)
Ma znam,al kazem mi se tek sad borimo protiv toga,ne samo mi mislim i na druge navijacke skupine.Hocu reci koliko nasa scena zaostaje.A nisam rekao da slika nije losa,nemoj me odma napadat :mrgreen:
A Poljaci su nesto posebno.Kad vidim kod Ruchovaca svi plave majice,kod Legie bjele kod Wisle crvene,pa strasno buraz,strasnoooooooo.Evo 12.2 igra Celik u Rovinju protiv Wisle prijateljsku,bas me zanima pratel prijateljske :lol: :lol: :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.