Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Profesor
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Profesor » 26 jan 2012, 23:13

:lol: :lol:

Arnelinho trolling lv. 1000000

slika

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 jan 2012, 23:19

:cry: Dobro, kad sam onda takav...šta 'š ako ti kažem da će Wilshire odsustvovati dalje od predvidjenog a? :P :roll:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 26 jan 2012, 23:20

Arnelinho je napisao/la:Nisi vidio?
slika
Nabijem te hahahah vec stisnuo pesnicu :D :mrgreen: :mrgreen:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 26 jan 2012, 23:22

Arnelinho je napisao/la::cry: Dobro, kad sam onda takav...šta 'š ako ti kažem da će Wilshire odsustvovati dalje od predvidjenog a? :P :roll:
onda cu reci da si vidovit :lol:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 jan 2012, 23:23

:lol: :lol: :lol: U narednih 48 sati ćemo znati sve u vezi Edena. A nije valjda da si povjerov'o? :mrgreen: i nabij kobilu, dješ mene. :P

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 26 jan 2012, 23:24

Arnelinho je napisao/la::lol: :lol: :lol: U narednih 48 sati ćemo znati sve u vezi Edena. A nije valjda da si povjerov'o? :mrgreen: i nabij kobilu, dješ mene. :P
Ma na prvi pogled reko "evo ga" hahahahah dok nisam pogledao malo bolje da hahahaha :lol: :lol:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 26 jan 2012, 23:25

Profesor je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la::cry: Dobro, kad sam onda takav...šta 'š ako ti kažem da će Wilshire odsustvovati dalje od predvidjenog a? :P :roll:
onda cu reci da si vidovit :lol:
Vidjećeš... :roll:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 26 jan 2012, 23:27

Sa ovakvim medicinskim timom, nista me vise nemoze iznenaditi!

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 26 jan 2012, 23:27

Profesor je napisao/la:Sa ovakvim medicinskim timom, nista me vise nemoze iznenaditi!
A mog'o bi vala i profesoricu promijenit :P :lol: :lol:

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 26 jan 2012, 23:34

@Arnelinho
Kapiten je ovim igračima:
slikaslikaslika
Baš me čudi što li?!
Je l' to mora znaciti da je kapiten uvijek onaj koji je najbolji u nekoj reprezentaciji? Ako je tako, sto onda Dzeko nije kapiten kod nas?! Kako god, ja smatram da on ne zasluzuje biti kapiten, ne zbog njegovih igrackih sposobnosti, vec zbog mladosti, neiskustva. Ja bih, bez obzira na sve, kapitensku traku dao nekome ko je godinama u reprezentaciji, iako ne mora biti neki igrac. Trebao bi imati autoritet, postovanje, ako nista. Ako govorimo i o igrackim sposobnostima, ni po tome Aaron ne bi trebao biti kapiten, ja mislim da je to Bale zasluzio, objektivno, jeste. Ja ne bih da ulazim na koji nacin je bas on dosao za kapitena.
Imaš Rosickya, Artetu, Benayouna (Diaby i Jack su ozlijedjeni, to stoji) , Songa, Coquelina ,Ramseya i opet je Aaron taj sa najviše nastupa. Što li? Ne želim reći da je kvalitetniji od bilo koga, jer neću u to da ulazim, al' opet se pitam što li?!
U drugom postu sam donekle dao odgovor na to pitanje (i prije nego sto si napisao svoj post): "Problem Arsenala je sto mi nemamo bolje, ni Arteta, ni Rosicki, ni Izraelcanin nisu bolji od Ramseya (stavise, slabiji su), i zbog toga on ovoliko vremena provodi u igri."
Od svih tih, nabrojanih igraca, sigurno je da ce Jack igrati, a velika "borba" ce se voditi izmedju Artete i Ramseya. Po meni, Arteta je kvalitetniji, neka Arsene odluci. Ja tebi kazem, Aaron da je pruzio imalo dobre partije, Arsenal ne bi bio gdje jeste, trenutno. Ne kazem ja da je on samo kriv (daleko od toga- krivi su svi), ali ima i do njega. Ko zna sta bi bilo da je umjesto njega neki WC igrac?? Sigurno bi bilo i golova vise, ne bi jedini RvP bio taj koji daje golove.
Hoćeš mi reći da u vrijeme kad je bio Nasri (a posebno Fabregas) Aaron nije igrao?
Da.
Aaron Ramsey:
Individual

Welsh Young Player of the Year: 2009, 2010
:arrow:
slika
(pa ne ulazim u to ko je bolji, objektivno je Bale pokazao više ,ali i imao više prilike za to, radi se o Aaronu)
Opet kazem, ne bih ni u ovo da ulazim, na koji nacin je on izabran za najboljeg mladog fudbalera godine u svojoj zemlji, ali, opet kazem, Bale je za njega Messi (glup primjer, mozda :roll: ). Ja mislim da je svakom, imalo objektivnom to jasno. I tebi je.
Dabome. I više je nego dobar za svoje godine. I ne treba biti igrač ,koji "nešto posebno može pomoći Arsenalu". To trebaju raditi zvjezde, već sazreli igrači , a ne djeca, koja odrastaju. On ima 21 godinu, al' njemu komotno možemo računati 20, jer je godinu (kao što znamo) pauzir'o. Ovo mu je prva prava sezona u Arsenalu i za mene je više nego solidna.
Ja od njega i ne ocekujem da to bude, s obzirom da sam misljenja da on to ne moze (bar za sada). Drzim se onoga: "kada manje ocekujes, manje ces se razocarati." (u tom smislu :) ). Ali, ako je on igrac koji je svaku utakmicu prvotimac, zasto to od njega i ne ocekivati?
Oscilacija ima, grešaka ima, al' i Robin, Jack, Szczesny, Vermaelen, Koscielny, griješe, pa vas ne vidim da nešto govorite o njima.
Drugi je par rukava, što vi od Aarona očekujete igre kakve je pružao Cesc, to je na vašu žalost nemoguće. Prvo zbog okolnosti u kojima su se razvijali, a drugo zbog Aaronove povrede.
Naravno da ima, i ja njega ne smatram glavnim krivcem. Ja kazem da nije toliko dobar kol'ko ti smatras da jeste, i da nije igrac koji obecava, nije ta klasa (u poredjenju s igracima iz drugih timova) koja nam treba da budemo u vrhu.
Nista nije nemoguce, mlad je on. Povreda je proslost, ima vremena da on napreduje.
.......
Zamjena za koga?
Kol'ko ima dobrih igraca koji se mogu dovesti, na toj poziciji. Problem je novac, koji se stedi. Ne moze i jare i pare.
Benayoun- 11 tekmi ,1 asistencija, 1 gol
Arteta- 19 tekmi, 4 asistencija, 1 gol
Arshavin- 18 tekmi, 1 gol i 2 asistencije
Rosicky- 11 tekmi, 1 asistencija, /
Alex Song -18 tekmi, 1 gol i 5 asistencija
Ja mislim da od Benayouna niko i ne ocekuje vise. On je, samo da se kaze, tu je, na klupi.
Arteta - solidan. Moze i bolje, odnosno moci ce i bolje (aBd), trebaju se tu jos neke stvari posloziti (povreda zeznu stvar).
Rosicky - ista stvar kao i s Benayounom. Kad ovolike godine nije mogao nista, tesko ce i sada (u ovim godinama).
Song - vise defanzivan, ne mogu u isti "kos". :mrgreen:
Arshavin - nesto slicno kao i sa Cehom.
A za mene je bitnije to kad se doda, pokuša dodati, pokuša dati gol, nego nepreduzeti ništa, kao npr. Arshavin ili Theo kad se Arsenal brani.
Slazem se. Ali, brojni su slucajevi kada pokusa sam zavrsiti neku akciju, a puno boljih opcija je bilo.
Izdržati, to je temelj vrline!

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 26 jan 2012, 23:51

Joj ovi topnicii baš liče na madridiste, nikad zadovoljni. Pa bolan šta hoćete, sa onakvom ekipom čovjek vas drži u prvih 5...Sa drugim treneron bi negdje 8. ili 9. mjesto bio plafon. Ovaj iznad napisa nešto kao :Ramsey ne igra dobro, zato i jesmo tu gdje jesmo. MA gdje ste čovječe, jel vam malo? Sa onako kriminalnom odbranom trebala bi da vam bude puna šaka brade( kad ste kompletni imate O.K. odbranu,al' odbrana vam ove sezone nikako nije bila kompletna. Pa vama Gibbs igra bolan ! :o Pa onda Vermaelen stopera. :o

Wenger treba pod hitno odriješiti kesu, ali ne da kupuje igrače, nego da kupi nove doktore, a ovima kaže da se kupe...Ovo više nema smisla,više ih je u bolnici nego zdravih...Sretno u nastavku sezone ! ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 jan 2012, 23:58

Jesam li ja dobro procitao ili mi se cini??? Vermaelen ne valja????
Sto se tice Ramseya ne vjerujem da je neko drugi igrao da bi bilo bolje, jednostavno vec sam rekao nije on problem. PRoblem je Walcott i bekovi, i znam da YT ne pokazuje nista, ali ako momak moze odigrati ovako onda ne vidim problem:
[youtube][/youtube]
I ako cemo vec gledati statistiku onaj gol sto je dao Robin(a asistirao Gervinho je ustvari odlicna asistencija Ramiza) i bilo je jos takvih stvari, a bilo je i kad su nasi igraci fulali njegove prilike, ne znam ali osim zadnjih par utakmica ja sam prezadovoljan kako je on odigrao.. Imao je slab pocetak, onda je napredovao, i sad je opet malo pao u formi nista neobicno za igrace(desilo se i Songu) a jos je uz to mlad.. I ne zaboravite da ovaj momak gine na terenu, ubjedljivo najvise pretrcanih metara i da ne zna nikako igrati bolje i on nego Walcott koji ne pretrci maltene ni pola njegove kilometraze i slicni...
Edit:i ne kazem da je najbolji igrac Arsenala, ali da je tako los kao sto ga predstavljate nije, i definitivno Arsenal ima vecih problema od njeg trenutno..
Zadnja izmjena: AllGunsBlazing, dana/u 27 jan 2012, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.
Celik!3,2,2.

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 27 jan 2012, 00:00

raul-zakon je napisao/la:Joj ovi topnicii baš liče na madridiste, nikad zadovoljni. Pa bolan šta hoćete, sa onakvom ekipom čovjek vas drži u prvih 5...Sa drugim treneron bi negdje 8. ili 9. mjesto bio plafon. Ovaj iznad napisa nešto kao :Ramsey ne igra dobro, zato i jesmo tu gdje jesmo. MA gdje ste čovječe, jel vam malo? Sa onako kriminalnom odbranom trebala bi da vam bude puna šaka brade( kad ste kompletni imate O.K. odbranu,al' odbrana vam ove sezone nikako nije bila kompletna. Pa vama Gibbs igra bolan ! :o Pa onda Vermaelen stopera. :o

Wenger treba pod hitno odriješiti kesu, ali ne da kupuje igrače, nego da kupi nove doktore, a ovima kaže da se kupe...Ovo više nema smisla,više ih je u bolnici nego zdravih...Sretno u nastavku sezone ! ;)
Mi, da imamo i 50% igrace kao Real, bili bi zadovoljni. Ali, ni ovakko nismo nezadovoljni. Ili nisi procitao cijeli post, ili si preokrenuo to na svoju ruku. Evo, sta sam napisao u jednom od dijelova, u kojim sam o tome govorio.
Ne kazem ja da je on samo kriv (daleko od toga- krivi su svi), ali ima i do njega. Ko zna sta bi bilo da je umjesto njega neki WC igrac?? Sigurno bi bilo i golova vise, ne bi jedini RvP bio taj koji daje golove.
Jest nam malo. Kad vidim da je jedan Tottenham ispred nas, vise nikada mi se tabela i ne gleda. Zasto mi ne bi bili prvi, jesu to oni bolji od nas?! Treba potrositi i koji milion, ne moze se ocekivati titula od nista. Mi smo godinama bez titule, i ti si dosao ovdje govoriti, je l' nam malo?! :?
Ja, kako znam, Gibbs nije igrao kol'ko hoces. A, je l' to hoces da kazes da Vermalen nije neki stoper? Ja mislim da se salis.
Izdržati, to je temelj vrline!

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 27 jan 2012, 00:02

AllGunsBlazing je napisao/la:Jesam li ja dobro procitao ili mi se cini??? Vermaelen ne valja????
Sto se tice Ramseya ne vjerujem da je neko drugi igrao da bi bilo bolje, jednostavno vec sam rekao nije on problem. PRoblem je Walcott i bekovi, i znam da YT ne pokazuje nista, ali ako momak moze odigrati ovako onda ne vidim problem:
[youtube][/youtube]
I ako cemo vec gledati statistiku onaj gol sto je dao Robin(a asistirao Gervinho je ustvari odlicna asistencija Ramiza) i bilo je jos takvih stvari, a bilo je i kad su nasi igraci fulali njegove prilike, ne znam ali osim zadnjih par utakmica ja sam prezadovoljan kako je on odigrao.. Imao je slab pocetak, onda je napredovao, i sad je opet malo pao u formi nista neobicno za igrace(desilo se i Songu) a jos je uz to mlad.. I ne zaboravite da ovaj momak gine na terenu, ubjedljivo najvise pretrcanih metara i da ne zna nikako igrati bolje i on nego Walcott koji ne pretrci maltene ni pola njegove kilometraze i slicni...
Do mene je sorry, mislio sam napisati "Vermaelen beka :o "
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 27 jan 2012, 00:03

raul-zakon je napisao/la: Pa vama Gibbs igra bolan ! :o Pa onda Vermaelen stopera. :o
Kad bi Gibbs igro, bilo bi dobro. A za Verminatora se salis (nadam se).

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 27 jan 2012, 00:05

rogeRF je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la:Joj ovi topnicii baš liče na madridiste, nikad zadovoljni. Pa bolan šta hoćete, sa onakvom ekipom čovjek vas drži u prvih 5...Sa drugim treneron bi negdje 8. ili 9. mjesto bio plafon. Ovaj iznad napisa nešto kao :Ramsey ne igra dobro, zato i jesmo tu gdje jesmo. MA gdje ste čovječe, jel vam malo? Sa onako kriminalnom odbranom trebala bi da vam bude puna šaka brade( kad ste kompletni imate O.K. odbranu,al' odbrana vam ove sezone nikako nije bila kompletna. Pa vama Gibbs igra bolan ! :o Pa onda Vermaelen stopera. :o

Mi, da imamo i 50% igrace kao Real, bili bi zadovoljni. Ali, ni ovakko nismo nezadovoljni. Ili nisi procitao cijeli post, ili si preokrenuo to na svoju ruku. Evo, sta sam napisao u jednom od dijelova, u kojim sam o tome govorio.
Ne kazem ja da je on samo kriv (daleko od toga- krivi su svi), ali ima i do njega. Ko zna sta bi bilo da je umjesto njega neki WC igrac?? Sigurno bi bilo i golova vise, ne bi jedini RvP bio taj koji daje golove.
Jest nam malo. Kad vidim da je jedan Tottenham ispred nas, vise nikada mi se tabela i ne gleda. Zasto mi ne bi bili prvi, jesu to oni bolji od nas?! Treba potrositi i koji milion, ne moze se ocekivati titula od nista. Mi smo godinama bez titule, i ti si dosao ovdje govoriti, je l' nam malo?! :?
Ja, kako znam, Gibbs nije igrao kol'ko hoces. A, je l' to hoces da kazes da Vermalen nije neki stoper? Ja mislim da se salis.

Objasnio sam u postu iznad da je greška...Vermaelena bih ja vrlo rado vidio u Realu u stoperskom tandemu sa Ramosom. ;)

HALA MADRID !

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 27 jan 2012, 00:07

Profesor je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la: Pa vama Gibbs igra bolan ! :o Pa onda Vermaelen stopera. :o
Kad bi Gibbs igro, bilo bi dobro. A za Verminatora se salis (nadam se).

I po treći put: greška !

HALA MADRID !

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 27 jan 2012, 00:11

@Raul-zakon za Vermaelena mora da se salis :oops: :oops: :oops: :o :o :o :o

hahhahahahhaa :mrgreen:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 27 jan 2012, 00:15

Arsenalisation je napisao/la:@Raul-zakon za Vermaelena mora da se salis :oops: :oops: :oops: :o :o :o :o

hahhahahahhaa :mrgreen:
Prcaj ti mene prcaj... :D Sutra izlazim u grad aBd sa transparentom:"Pažnja, pažnja, ono što sam napisao za Vermaelena je bila GREŠKA..." :mrgreen:

HALA MADRID !

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 27 jan 2012, 00:18

rogeRF je napisao/la: Da.
Aaron je igrao i u doba kad su bili Cesc i Nasri dio Arsenala. Nije igrao ovoliko, al' nije se ni za nadat, da će dijete od 18 godina, koje je tek došlo u Arsenal ,igrati ispred njih dvojce cijelo vrijeme. No, nije to poenta. Poenta je da on JESTE igrao i da JESTE okusi kako je biti prvotimac Arsenala i u doba Cesca, iako si rekao da nije.
rogeRF je napisao/la:Je l' to mora znaciti da je kapiten uvijek onaj koji je najbolji u nekoj reprezentaciji?
Ne. A je l' postoji kompetentna osoba na forumu koja može iskritikovati ovu odluku? Znači Wenger + Speed + ovaj novi trener Velsa :arrow: svi forsiraju Aarona. Wenger mu daje povjerenje, a druga dvojca znak pored imena "(C)".
rogeRF je napisao/la:Ja bih, bez obzira na sve, kapitensku traku dao nekome
Ja bih u Arsenalu dao Szczesnyu, pa šta? :P
rogeRF je napisao/la:"Problem Arsenala je sto mi nemamo bolje, ni Arteta, ni Rosicki, ni Izraelcanin nisu bolji od Ramseya (stavise, slabiji su), i zbog toga on ovoliko vremena provodi u igri."
Pa onda je Aaron definitivno za prvog tima Arsenala ,tako? Jer Arsenal nema bolje!
rogeRF je napisao/la:Aaron da je pruzio imalo dobre partije, Arsenal ne bi bio gdje jeste, trenutno
Nidje veze. Ako ćeš na pojedinca svaljivati neuspjehe Arsenala, kreni redom: Arsene Wenger , Szczesny (8-2 United,+ predzadnja tekma), Vermaelen (sjeća se ko autogola ?), Koscielny, Djourou, Miquel, Santos, pa onda Song, pa onda svi ofanzivci (Aaron igra ofanzivca ,iako je krojen kao igrač izmedju 2 kutije).

Samo jedan gol manje po tekmi bi nas odveo do 12 bodova (3. mjesto) i onda se direktno može kriviti ofanzivni vezni igrač?
Apsurd.
rogeRF je napisao/la:ne bih ni u ovo da ulazim, na koji nacin je on izabran za najboljeg mladog fudbalera godine u svojoj zemlji
2x uzastopno!
Očigledno jeste, al' je i dalje očigledno da ima ljudi, stručnih ljudi, koji misle da je Aaron Ramsey najveći velški talenat.
rogeRF je napisao/la:Ja kazem da nije toliko dobar kol'ko ti smatras da jeste
Očekujem da spustš ljestvicu i za druge igrače, jer Robin nije toliko dobar koliko mislite da jeste, kao ni Vermaelen, kao ni Koscielny, ni Sagna, ni Szczesny ,ni Santos itd. itd. itd.

Nadjoh nekoliko kardinalnih grešaka pojedinaca (i RVP!) ,a na prvu se ne mogu sjetiti ni jedne Aaronove (mislim da ima, samo se ne mogu sjetiti) i onda da je Aaron "pružio partije... ", a ne pitate se šta bi bilo kad bi Vermaelen pružio dobre partije ili neko treći. Praktično, jedina konstanta u Arsenalu je Robin. A govoriš mi da je jedini sa ocilacijama Aaron. Besmislica. Svih ostalih 30 igrača, koliko ih je igralo, su imali katastrofalne partije. SVI, Aaron čak najmanje, makar onakvih ,koje nisu direktno koštale tim bodova.
rogeRF je napisao/la: Kol'ko ima dobrih igraca koji se mogu dovesti, na toj poziciji. Problem je novac, koji se stedi. Ne moze i jare i pare.
Slažem se. Takodje na štopera, na lijevog beka, na golmanskoj poziciji, pa i u napadu i dalje postoji Leo Messi, na defanzivnog veznog, na krila, na klupu itd. U suštini najmanje škripi pozicija centralnog veznog (metar ofanzivnije ,metar defanzivnije, svejedno).
rogeRF je napisao/la:Ali, ako je on igrac koji je svaku utakmicu prvotimac, zasto to od njega i ne ocekivati?
Jer ni od Messija ne možeš očekivati da svaku tekmu bude prevaga. Neozbiljno je od bilo koga očekivati da će svaku tekmu odigrati dobro. Ronaldo, Robin, pa i Messi (mada jako rijetko) zakažu ,što ne bi i Aaron?
rogeRF je napisao/la: Slazem se. Ali, brojni su slucajevi kada pokusa sam zavrsiti neku akciju, a puno boljih opcija je bilo.
Na primjer? Ono šutanje ,kad je treb'o dodat Henryu? Jedino tu akciju je završio sam (i par šuteva izvana ,koje je sam sebi izborio), a ostalo je baš odigr'o timski.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.