Nije nikakvo čudo što smo vezali 4 pobjede, od toga ove zadnje tri protiv ekipa koje su relativno bolje i brže od nas. Zaista sam bio skeptik kada se Allen pridružio Rondu na listi za povrijeđene, pa onda O'Neal i mislio sam da nemamo šanse ni protiv Orlanda ni protiv Pacersa.
Očigledno da u Orlandu ne štima nešto, izgledaju k'o bijesni kerovi tek pušteni sa lanca tako da na te dvije utakmice neću trošiti puno riječi, osim što ću reći da nam svima treba biti drago što je Paul Pierce proradio dok nema Allena i Ronda i po meni je lijepo bilo gledati sve igrače koji su na parketu kako se bore do zadnje kapi krvi kao da igraju posljednju utakmicu. Iznenadio me rookie Moore koji je konačno dobio šansu i pokazao da ima strašan potencijal.
Eh, da se osvrnem na sinoćnju utakmicu sa Pacersima koju smo odigrali sjajno i ova pobjeda me najviše iznenadila. Indiana je odlično posložena ekipa sa solidnim igračima sa klupe, atletični su, odlični skakači ali i tim kojeg ako krene šut mogu rasturiti protivnika.
Pierce još jednom objasnio neke stvari, ali ono što me posebno iznenadilo je odbrana Garneta na Hibertu kojeg je limitirao na 11pts al' Hibert nije igrao na kraju druge i početkom treće četvrtine zbog povrede.
Bass iz utakmice u utakmicu potvrđuje da je strašna akvizicija za Celticse, iako me ponekad iznervira kad se pod košem zabija među trojicu protivnika a naša 2 igrača sama na šutu za tri, ali to mu se može oprostiti, sjajno igra.
Što se tiče malog Bradleya, podhitno mora popraviti šut inače mu se ne piše dobro.
Wilcox sjajno odradio sa klupe, raduje me to što uvijek neko proradi sa klupe i uvijek se možemo na to osloniti ako startere ne ide.
Ne brinite se za Boston, bićemo mi 4. na Istoku, samo da nam igrači budu zdravi i da nas maler zaobiđe. Garantujem vam da ćemo daleko dogurati. Ne znam da li ste primjetili, ali kako sezona odmiče, popravlja se omjer jump-shooting ekipa, a sami smo takvi, trebalo je vremena da naši snajperisti namjeste nišane i da mašina krene, a krenula je, ljuti smo!