BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 28 jan 2012, 19:57

13 utakmica bez poraza 8-) 10 pobjeda i 3 remija.
Dominacija se nastavlja. Iako bez ponajboljeg igrača Gotzea - BvB lagano melje svoje protivnike.
Već treća utakmica bez Gotzea (Freiburg,Hsv i Hoffenheim) a mi nikad ubjedljiviji. Kao na igricama slika

Kehl za onu akciju/za otetu loptu kod prvog gola definitivno zaslužio makar dvogodišnji ugovor ;) .
Kevin G. je u formi života. Kako se on bori za svoj klub i kakva peta kod trećeg golaslika.
Kagawa ponovo naš najbolji igrač. slika

Sad slijedi Nurnberg i možda prilika da zasjednemo sami na vrhu tabele slika slika.

Baci Nurnberg da se igramo, igramoooo, igramooooooo....oooslika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 jan 2012, 20:40

Solidna igra, nista spektakularno, mada je "Jaki" spasio SAP pravog potopa s 3-4 fenomanalne odbrane. :evil: Presing je i danas odradio svoje, odbrana "s desna" ponovo klimava. Pisonja je premekan u poslijednje vrijeme. Bender dosta ispod svog nivoa. Ne pamtim kad su KG i Sushi bili u ovakvoj formi. Strasno. :!: Kuba i Kapetan nastavili s odlicnim partijama. Weidi imao dvije strasne odbrane, mozda konacno otvori oke Jegiju. :evil: Lewat je danas zakazao, morao je barem 2 puta zabiti. Nadajmo se da je s Hummyem sve udure, danas je ponovo doktorski odigrao.

Odlican ulazak u nastavak sezone, momcad puca od samopouzdanja. Naredni vikend kontra "lieblingsgegnera", ali uvjeren sam da nece biti nimalo jednostavno. Kao sto Damir napisa, to je jedna disciplinovana i defanzivno orijentisana ekipa ciji igraci vole "orati". :mrgreen: Prekidi bi mogli biti od krucijalne vaznosti. :mrgreen:
Klare je napisao/la:Dortmund danas očito potrao pod sa Hoffom, čini se da su u odličnoj formi, ali neka tek je početak drugog dijela, valja formu zadržati, a vala ni Hamburg ni Hoffa u ovom trenutku nisu neko mjerilo. ;)
Mjerilo je 13 meceva bez poraza.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 jan 2012, 00:05

Kagawa - japansko čudo u Dortmundu :D :D :D
Golovi i asistencije iz prvog dijela sezone 2011/2012
[youtube][/youtube]
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 jan 2012, 01:04

Izgleda da Hummelsu nije nista da je dobro . A sto se tice Barriosa spekulise se i dalje da je ovo njegova zadnja utakmica za crno zuti dres :( . Prije ulaska u igru Klopp ga dugo grlio licilo je cak na gay scenu :) ... A nakon utakmice je otisao pred kop i dugo slavio pobjedu sa navijacima gdje je nekoliko puta udarao rukom u grb . Ali sta to sad znaci ? Jel znaci ostajem vjeran crno zutom grbu ili hvala za sve idem ? To mi trenutno ne znamo .Kad je trebao dat intervju izbjegao je i reko ne danas u utorak, a utorak se zavrsava transfer faza . Zorc je rekao ostaju jos 3 dana do kraja prelaznog roka hajde pustimo da se iznenadimo ...

Lewa danas nije odradio ono sto je morao a to jest ZABIO uz to je igrac koji je najmanje pretrcao danas . Ne mogu prezalit sto ona danas Lucasu nije usla :( ne znam zasto ali mi svi tog Lucas volimo i gotivimo previse ima nesto u njemu s cim nas je kupio Lewa da zabije 20 komada mi bi rekla Lucas bi to isto zabio :) ... Hajde nadajmo se da ce ostat treba nam, ja bi ga u sledecoj pustio od prve minute ako ostane ha ya. Jednu njeg jednu Lewu i svi zadovoljni.

edit : sto se tice Helmesa nista od tog samo Patka potvrdio je Watzke to . Dakle il ide Barrios il Zidan jedan ide 99%.
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 29 jan 2012, 02:43

Jogi Löw sah „vier bis fünf EM-Kandidaten“ aus Dortmund
BvB Echte Liebe !!!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 jan 2012, 13:15

Hare_BvB je napisao/la: Nadajmo se da je s Hummyem sve udure, danas je ponovo doktorski odigrao.
Damir_BvB je napisao/la:Izgleda da Hummelsu nije nista da je dobro .
Evo izjave s njegovog facebook profila:

Es geht gut weiter!! Mit Ausnahme des Gegentores war das heute wieder eine herausragende Leistung von unserer Mannschaft...
mit dem Fuß sollte auch alles in Ordnung sein, heute ist alles schon wieder besser und nichts geschwollen oder ähnliches!

Sve je OK. ;)

maverick_tz
Kontakt:

Post Postao/la maverick_tz » 29 jan 2012, 14:34

a uz sve to ne zaboravite da ima još povrijeđenih a vrlo bitnih igraća koji će kad se vrate da nas dodatno ojačaju,dakle sada kada bi se iz nunberga izvukao dobar rezultat ( čak i remi,zašto ne ) možemo se samo još nadati da će neko iza nas zaštopati i to je to ;) ;) ;) ;) ;)

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 30 jan 2012, 10:03

Jučer Barrios nije ni trenirao. Izgleda da je dobio slobodan dan da završi neke detalje oko ugovora sa novim klubom koji je najvjerovatnije iz Engleske. Danas će se znat 100%. Jbt pa ne mogu da vjerujem da će ga pustit. Yebem ti i Lewandowskog i i p**** m******.

Ovako se oprostio od navijača u subotu.

slikaslika

EDIT: Kako printano izdanje Kickera prenosi, riječ je o Fulhamu, ali još nije dogovorena odšteta. BvB traži minimalno 10 mil, a Fulham nudi 7-8. Samo da ga ne puste za siću.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jan 2012, 10:10

Da l' je moguće da je nova Barriosova destinacija Fulham? :roll:
Tako barem vidjeh na nekim stranicama, no ništa još nije potvrđeno (ni demantirano, doduše). :? Ne znam, mislim da je mogao mnogo bolje proći, al' izgleda da je ovo neigranje (jbg, treba biti realan i reći da je Lewandowski u formi) mnogo srozalo njegov ugled i cijenu. Btw, kad smo već kod cijene, Dortmund bi trebao dobiti 10 miliona Eura. Hm, pa i nije loše, moram priznati. 8-) Mada, nekako mi se čini da su mogli to odraditi i sa petnaeskom. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 30 jan 2012, 10:38

Steta, Barrios je dobar igrac ko nema u glavi ima u nogama takav je slucaj i sa njim, nije zadovoljan da sjedi na klupi i aufiderzen :D Sad je pitanje 10 miliona nije to neki novac mozda bi mogli uzeti jos koji milioncic vise, ima ugovor do 2014 ma da Dortmund nije puno izgubio jer su ga doveli za nekih 4miliona, kada vidim koji su klubovi sve zainteresovani za njega a na kraju ide najvjerovatnije u Fulham :roll: Pitanje je ukoliko on ode a sve je izglednije da hoce da li ce Dortmund traziti nekog novog napadaca ili ce ostati samo na Lewandowskom? Ja drugog napadaca ne vidim, ako se oslone na Zidana onda tesko se njima...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 jan 2012, 12:12

Barrios ide to je 99% tako . Fulham ? Pa dragi Lucas bolje ti na klupi bit u BvB nego se hebavat po sredini engleske tabele i borit za opstanak . Ali cojk hoce da ide neka ide, nema veze ko god zeli ic cao . Mi se do kraja sezone oslanjamo na Zidana :( . U ljeto cemo trazit Back upa za Lewu i to je sigurno . Sta treba ocekivat sad ? Pa logicno je Lewa ce da pocne manje se zalagat manje trcat jer zna ima zagarantovano mjesto u prvih 11 . Samim tim ce oslabit on a i BvB jer nema vise Paragvasko Argentinske masine Lucasa Ramona Barriosa zvanog el phanteros .

Sto se tice cjene to je po meni realna cjena za njeg , samo me nervira da su danas cjene prenapumpane pa je to samo iz tog razloga malo . Lucasu hvala za sve sto je dao za crno zuti dres, malo se i on nekad kleo u ovaj dres i obecavo neke stvari ali necu sad o tom dobar je momak odradio je posteno zabio metar golova donio nam titulu i znam da Lewu nikad necemo voljet kao njeg . Malo je i Klopp zasro jbg sta mu je falilo rec jednu utakmicu igra Lucas drugu Lewa. Ma da kad god je sansu ove sezone dobio Lucas je nije znao iskoristit, ali svi mi znamo da bi se on vratio kad tad.

Dakle do ljeta je Zidan back up za Lewu, nije to tako ni lose pokazao je momo na pripremama da je dobar igrac, i u jednom Mainzu bi bi prva violina i zasto takav igrac kod nas nebi mogao bit solidan back up ? Iz hiljadu razloga ne bi mogao nit ce bit haha. Sta kad sutra zagusti nama treba gol ko ga ubacit u igru Zidana da odluci utakmica o jeee kako da ne ccc je.bem ti joooooj . Bjez ne mogu se nervirat sretno Lucas .
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 jan 2012, 12:21

Borussia Dortmund
Heute haben wir richtig gute Nachrichten für euch – schaut um 12.30h hier auf unsere Facebook Seite und ihr erfahrt die exklusive Neuigkeit als Erste! Gespannt?

HMMM zanimljivooooo sta li ce bit jos 10 min pa cemo saznat ...

Edit: Mozda Kagawa produzi ugovor mozda Klopp, mozda nam kazu Nuri se vratio kuci :D, mozda Lucas ostaje, mozda Gotze produzio ugovor, mozda mozda mozda mozda mozda nesto sasvim glupo jos 4 min joj ko 4 god .
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 30 jan 2012, 12:33

Breaking News : Jurgen Klopp i Zorc su produzili ugovore do 2016 ! Sjajna vijest nas glavni igrac proudzio je ugovor .
BvB Echte Liebe !!!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 30 jan 2012, 12:53

Sjajna vijest. Sad ostaje da se Kagawi produzi ugovor. Mislim da ce se uskoro i ta vijest objaviti, sve ide u tom pravcu da ce produziti. I onda bi trebali gledati strasan trojac sa Reusom i Gotzeom.

Mislim da olahko pustamo Barriosa, imam osjecaj da ce ga cak i ispod 10 mil. pustiti. Za mene je sve ispod 15 sramotna cifra. Pa jedan Cisse od iz pisljivog Freiburga za 12 mil. Barrios je ipak prvak Njemacke, reprezentativac cetvrtfinaliste WM i finaliste juznoamerickog kupa. Premale su cifre u igri, sramota. Da on igra u Italiji ne bi isao ispod 20 miliona sigurno. Sto je najgore izgleda da necemo dovoditi zamjenu vec se oslanjamo na Zidana koji je najbolje partije pruzio na poziciji desetke. Nije se nesto posebno iskazao kao klasicni napadac. Uvijek moras racunati na povrede; sta povrijedi se Lewandowski na duzi period? Jedna-dvije utakmice nisu problem ali na duzi period bi bilo problema.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 30 jan 2012, 13:06

Damir_BvB je napisao/la:Breaking News : Jurgen Klopp i Zorc su produzili ugovore do 2016 ! Sjajna vijest nas glavni igrac proudzio je ugovor .
Ljepota. Ovo je najvažniji ugovor koji smo morali produžiti. Ostaje samo Kagawa i nadam se da će se i to riješiti.

Ako ode Barrios, ima 2-3 igrača koje bih volio vidjet u žutom dresu, Derdiyok i Janko. Mislim da nisu puno skupi. Zidanu svakako ističe ugovor, pa tako da očekujem neko zvučnije pojačanje u napadu, bar na ljeto ako ne sad. Od ove dvojice bilo ko, a treća opcija neka bude Helmes ;) .

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 jan 2012, 15:04

Ne svidja mi se ovo uopste...pustiti najboljeg strijelca kluba u zadnje 2 sezone za 10 mil. je cista glupost.Covjek nije izgubio mjesto u prvih 11 zbog forme vec zbog povrede...jest on dobio priliku par puta poslije oporavka,ali daleko od toga da se tih par utakmica moze uzeti kao mjerilo.

Sad nemamo ni jednog pravog strijelca...za mene to Robert definitivno nije,momak jednostavno previse razmislja u 100% prilikama i za mene je idealna pozicija za njega bila ona proslosezonska iza Barriosa. Zidan moze biti dobar ali daleko je on od forme koja moze pomoci klubu koji se bori za titulu.

Jos se nadam da od ovoga nema nista...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 jan 2012, 15:10

Pohvale za produzetak suradnje sa Kloponjom, a kritike na ovu prodaju Lucasa iako to jos nije ozvaniceno, ali vjerovatno da ce tako biti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 jan 2012, 16:47

adnan24 je napisao/la:Ne svidja mi se ovo uopste...pustiti najboljeg strijelca kluba u zadnje 2 sezone za 10 mil. je cista glupost.Covjek nije izgubio mjesto u prvih 11 zbog forme vec zbog povrede...jest on dobio priliku par puta poslije oporavka,ali daleko od toga da se tih par utakmica moze uzeti kao mjerilo.

Sad nemamo ni jednog pravog strijelca...za mene to Robert definitivno nije,momak jednostavno previse razmislja u 100% prilikama i za mene je idealna pozicija za njega bila ona proslosezonska iza Barriosa. Zidan moze biti dobar ali daleko je on od forme koja moze pomoci klubu koji se bori za titulu.

Jos se nadam da od ovoga nema nista...
Slazem se sa napisanim. Nisam siguran da Levandovski moze odigrati cijelu sezonu na vrhunskom nivou,.. Uz to, veliki je problem sto za njega nema kvalitetne zamjene. Ne smijem ni zamisliti sta bi bilo da se povrijedi. Po meni, prodaja Bariosa je vrlo neozbiljan potez, posebno ako se ne dovede adekvatna zamjena.

Barios sigurno vrijedi izmedju 15 i 20 miliona eura. Al' sta da se radi kada mu je povreda oborila cijenu. Pisao sam da bi mozda bilo pametno isforsirati Bariosa na pocetku sezone. Siguran sam da bi brzo povratio pravu formu. Bilo bi tu prostora za oba igraca, posebno za Levandovskog koji moze igrati i umjesto Kagave. Ovako neka se nadaju da ce Levandovski i Kagava proci bez povrede do kraja sezone. Ugrozene su dvi pozicije, posebno ako se uzme u obzir da je Zidan vec duze vremena van forme.

Al' ako Barios vec zeli otici, onda mu je mozda bolje dozvoliti odlazak nego imati nezadovoljnog igraca u svlacionici. Samo ne znam zasto je izabrao Fulham. Taj klub nema velike ambicije :roll: .

Nadam se da ce ipak ostati. Ako ode, onda se nadam da Klop zna sta radi, te da ce imati dosta srece sa zdravljem Levandovskog i Kagave (ako ne dovedu zamjenu za Bariosa),.. Upustaju se u bespotreban rizik.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 30 jan 2012, 17:01

Damir_BvB je napisao/la:Malo je i Klopp zasro jbg sta mu je falilo rec jednu utakmicu igra Lucas drugu Lewa. Ma da kad god je sansu ove sezone dobio Lucas je nije znao iskoristit, ali svi mi znamo da bi se on vratio kad tad.

Mescini da je Klop tvrdoglav ko june. Koliko se ja sjecam ovo je ista situacija ko sa Petricem. Dao je Petrica, a dobio malo para i Zidana. A Petric otkako je otisao od nas svake sezone bar 10-ak golova zabije.
Trebao je u obe ove proljetne tekme (HSV, Hoff) dati Lucasu bar po pola sata svaku, da se malo vrati u formu, jer obe su bile rijesene do 60. minute. Ovako ispade da ga je otjerao, a tesko nama ako Lewi nesto bude, pa ostanemo na Zidanu i Perisicu...

A ko zna mozda hoce da vrati Rangelova iz Cotbusa, vidim zabija na prijateljskim ko veliki :D
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 30 jan 2012, 17:10

a ko kaze da bi Barios prihvatio da igra jednu ,jednu odmara.. :roll: :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.