Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Sheyi
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Sheyi » 21 dec 2011, 14:26

Da li je lose ako se ide tri dana zaredom a jedan odmara? :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 jan 2012, 23:28

Sheyi je napisao/la:Da li je lose ako se ide tri dana zaredom a jedan odmara? :D
to ti je nekako po meni basic plan :?

evo kako ja idem trenutno

prsa-biceps
ramena-noge
ledja-triceps

trbusne raditi svaku 2. noc :D

Da napomenem da sm radio prsa-triceps ali evo probao sam eksperimentisati i meni ima vise rezultata kada kombinujem prsa i triceps ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 30 jan 2012, 02:27

Bosniacum Lilium je napisao/la:prsa-biceps
ramena-noge
ledja-triceps
Jedino ovo ramena - noge bih razdvojio, ostalo je dobro.
Noge su ipak polovina tijela, ali naravno to ti dosta zavisi od intenziteta kojim radis noge. Ja radim cetiri dana u sedmici pa zato noge uvijek odvajam. ;)

Bosniacum Lilium je napisao/la:Da napomenem da sm radio prsa-triceps ali evo probao sam eksperimentisati i meni ima vise rezultata kada kombinujem prsa i triceps ;)
Meni se vise svidja ovo prsa - biceps.
Triceps se dosta umori na bencu, tako da je tesko onda odraditi ga bez odmora kvalitetno. :D
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 jan 2012, 17:26

JetSet_Hantraga je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:prsa-biceps
ramena-noge
ledja-triceps
Jedino ovo ramena - noge bih razdvojio, ostalo je dobro.
Noge su ipak polovina tijela, ali naravno to ti dosta zavisi od intenziteta kojim radis noge. Ja radim cetiri dana u sedmici pa zato noge uvijek odvajam. ;)

radim po old sql metodi :D noge bas isforsiram jer tako tijelo najvise oslobadja testosterona ;)
Bosniacum Lilium je napisao/la:Da napomenem da sm radio prsa-triceps ali evo probao sam eksperimentisati i meni ima vise rezultata kada kombinujem prsa i triceps ;)
Meni se vise svidja ovo prsa - biceps.
Triceps se dosta umori na bencu, tako da je tesko onda odraditi ga bez odmora kvalitetno. :D
takodje old sql metoda, na nagovor prijatelja sam promijenio na prsa biceps i ne svidja mi se rezultat :D znatno slabiji rezultati :) ali ipak bih napomenuo da svako treba upoznati svoje tijelo i otkriti koji nacin rada mu najvise odgovara, nema tu puno pravila :D upoznaj svoje tijelo je najvaznije pravilo ;)

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Klare

Post Postao/la Klare » 30 jan 2012, 18:44

JetSet_Hantraga je napisao/la:Meni se vise svidja ovo prsa - biceps.
Napokon da se ti i ja oko nečeg složimo. :mrgreen:
Ma tako ti je zapisano, prsa-biceps, a sad neki hoće protiv zakona da ispadnu pametniji pa rade kako ne treba t.j.prsa-triceps. :mrgreen:
Pokušaj ramena-triceps. :lol:

Ali bez zaj.ebancije sklekovi su jedna od najboljih vježbi. Prije ih nisam radio u kontinuitetu, ali otkako sam počeo, drugi sam čovjek. :mrgreen:
Obuhvata prsa, triceps, a rekao bih u velikoj mjeri i leđa. :?
Inače savršena dopuna za trening, ali dobro i za one koji ne treniraju, imaju veliki značaj, pogotovo što ih ima više vrsta, pa se i više mišića pokreće.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 jan 2012, 20:22

Klare je napisao/la:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Meni se vise svidja ovo prsa - biceps.
Napokon da se ti i ja oko nečeg složimo. :mrgreen:
Ma tako ti je zapisano, prsa-biceps, a sad neki hoće protiv zakona da ispadnu pametniji pa rade kako ne treba t.j.prsa-triceps. :mrgreen:
Pokušaj ramena-triceps. :lol:
drugo je to sto ti mislis da si pokupio svu pamet svijeta pa mislis da znas nesto a ustvari nemas blage, bez uvrede ;) ajd mi reci kako onda funkcionise onaj plan

1.prsa (1.dio) - biceps
2.prsa (2.dio) - triceps
3.ledja, ramena, noge
4.off

(Ovaj plan nije za pocetnike, samo da se zna!)
Samo reci jos da je i ovo glupost i odmah cu znati s kim imam posla ;)

svako neka se prilagodjava svom tijelu kako njemu odgovara, a prsa i triceps kombinacija je old school stvar ;) zavisi sve od genetika, imas jaca prsa, pa ti se triceps manje zamori. Vidim da si amater, ali ipak ovo sto sam ti sve rekao, mozda bi trebao svatiti ako znas sabrati 1 i 1 ;)
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 30 jan 2012, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 30 jan 2012, 20:28

Sheyi je napisao/la:Da li je lose ako se ide tri dana zaredom a jedan odmara? :D
ne zaboravi da misici rastu kada odmaras!!
mozes i svaki dan,ali ti preporucujem 2 pa pauzica ...

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 30 jan 2012, 20:31

Bosniacum Lilium je napisao/la:

prsa-biceps
ramena-noge
ledja-triceps

Da napomenem da sm radio prsa-triceps ali evo probao sam eksperimentisati i meni ima vise rezultata kada kombinujem prsa i triceps ;)

kad treniras,moras jedan veliki misic i jedan mali !!
znaci prsa ,biceps..
ramena ,tricepas
leda,noge!!.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 30 jan 2012, 20:38

doe78 je napisao/la:

prsa-biceps
ramena-noge
ledja-triceps

kad treniras,moras jedan veliki misic i jedan mali !!
znaci prsa ,biceps..
ramena ,tricepas
leda,noge!!.
haj i ti merhaba ;) ja to eto ne znam, ali vidim da ti znas. Kako mogu ledja i noge, oboje su grupa velikih misica ;)

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 30 jan 2012, 21:02

Mogul' ja nesto pitati,nemojte smatrati za provokaciju nego ako ima neko iskreno da mi odgovori.

Jel vi idete u teretanu i bildate to sve,poneko nesto i popije,da izgledate nabildano(lijepo,ma da je meni to napuhano samo)) lijepo sebi ili da vas neke mackice,tigrice,zapaze i da se loze na vas? U cemu je fazon ?
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

Klare

Post Postao/la Klare » 30 jan 2012, 22:17

@Bosnacium, bez uvrede pojma nemaš. :lol:

Ma šala :) , al' evo ti nekog (po meni)idealnog rasporeda:
1.prsa-biceps, 2.leđa-triceps, 3.ramena-trapez(trapez je aktivan i prilikom mnogih vježbi leđa i ramena, pa ga ja direktno rijetko radim, valjda što mi dosadno :? ), 4.noge ko hoće :arrow: ja ih ne radim, ne mogu stići.
A za stomak nije određeno, što više-to bolje.

A pred spavanje je dobro pokoji sklek, mnogi u ovo ne vjeruju, ali imaju ogroman uticaj.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 jan 2012, 22:28

Klare je napisao/la:@Bosnacium, bez uvrede pojma nemaš. :lol:

1.prsa-biceps, 2.leđa-triceps, 3.ramena-trapez(trapez je aktivan i prilikom mnogih vježbi leđa i ramena, pa ga ja direktno rijetko radim, valjda što mi dosadno :? ), 4.noge ko hoće :arrow: ja ih ne radim, ne mogu stići.

A pred spavanje je dobro pokoji sklek, mnogi u ovo ne vjeruju, ali imaju ogroman uticaj.
Pa ko rodilo se za odrzavanje linije,svako vece sklekovi,trbusnjaci,svaki 2-3 dan trcanje i to je to,nema sanse da se udebljas. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 jan 2012, 22:33

LudLo 4 je napisao/la:Mogul' ja nesto pitati,nemojte smatrati za provokaciju nego ako ima neko iskreno da mi odgovori.

Jel vi idete u teretanu i bildate to sve,poneko nesto i popije,da izgledate nabildano(lijepo,ma da je meni to napuhano samo)) lijepo sebi ili da vas neke mackice,tigrice,zapaze i da se loze na vas? U cemu je fazon ?
Mozda bi ti oni mogli odgovoriti "u cemu je fazon",pa bi vidio da mozda ima nesto vise ipak osim "napuhanog izgleda na koji se loze mackice,tigrice".
Daniel Narcisse
slika

Dwight Howard
slika

Michah Richards
slika

Usein Bolt
slika

A ovaj dio "a ponekad nesto i popije" i slicne izjave su mi uvjek zvucale nevjerovatno.
Znaci vidis biciklistu koji moze 3 dana bez prestanka vozit biciklo,kazes a vidi momcine,kako je on predan sportista,svaka cast na rezultatima koliko li je samo odricanja iza toga,vidis plivaca koji obori u 2 dana sve svjetske rekorede ponovni isti komentari,naravno neces ni pomisliti da mozda u njemu vise ima hemije nego u prosjecnoj BiH apoteci,ali ne,vidis nabildanog momka,neces reci takvo nesto vec "maa kakav on,napuho se,ja da to uzimam sto on za mjesec bi bio veci od njeg,ma i sad ga mogu oborit ruke za sekund" i takvi komentari su zbilja iritantni,ne mogu da vjerujem da ljudi razmisljaju na takav nacin.
Ne mislim samo na tebe,vec sam u drugom dijelu posta pricao opcenito.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

LudLo 4
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 4 » 30 jan 2012, 22:58

Dzaba ti meni bacas ove slike,ocito da nisi skonto.Ja pitam ovdje neke koji je njima KONKRETNO cilj teretane.Poznajem ljude koji idu radi skidanja kila,radi odrzavanje linije,al' znam i one sto se pucaju 3-5 mjeseci da bi u julu mogli pozirati na bazenima.
||| FKZeljeznicar |||
Jaci od ratova,rezima i partija 1921-2011!
...dok ima nas i on ce da traje...

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 30 jan 2012, 23:00

LudLo 4 je napisao/la:Dzaba ti meni bacas ove slike,ocito da nisi skonto.Ja pitam ovdje neke koji je njima KONKRETNO cilj teretane.Poznajem ljude koji idu radi skidanja kila,radi odrzavanje linije,al' znam i one sto se pucaju 3-5 mjeseci da bi u julu mogli pozirati na bazenima.
Neko ide u teretanu jer zeli da smrsa,neko da ojaca,neko da bolje izgleda,neko jer je profesionalni sportista..
Svako ima svoje razloge,ja recimo idem jer sam zelio da nabacim misicne mase,osjecam se bolje sada nego prije kada sam bio mrsav,eto ja sam ti rekao svoje razloge,svako ima svoje.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 31 jan 2012, 12:22

@bosniacium,

Sta ima noga sa ramenima zajedno?
gore si napisao da si trenirao triceps i prsa, pa to ne ide nikako!!
JA ti pokusavam da pomognem ,a ti idi po svome.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 31 jan 2012, 12:40

doe78 je napisao/la:@bosniacium,

noge - grupa velikih misica
ramena - grupa malih misica

sta je tu sporrno?

prsa i triceps pripadaju old school planu ;) ja sam probao i meni vise odgovara prsa i triceps nego prsa i biceps. Uostalom, svako treba da upozna svoje tijelu i da pronadje onaj plan koji mu najvise odgovara i uz koji najvise napreduje ;)

ja po prvi put radim prsa-biceps, ledja-tricpes, ramena (podrazumijeva se raditi barem 1 vjezbu trapeza, ja radim 2) a pored ramena taj dan radim i noge i nikad s tim nisam imao problema. Kuci obavezno raditi na abdominalnom dijelu i ja takodje radim sklekove navece (ne previse jer misice treba i odmoriti da bi mogli pravilno raditi).

Prije treninga svakako raditi cardio da se krv upumpa vise u misice i samim tim ce te raditi duplo bolji trening :)

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 31 jan 2012, 13:11

doe78 je napisao/la:@bosniacium,

noge - grupa velikih misica
ramena - grupa malih misica

sta je tu sporrno?

prsa i triceps pripadaju old school planu ;) ja sam probao i meni vise odgovara prsa i triceps nego prsa i biceps. Uostalom, svako treba da upozna svoje tijelu i da pronadje onaj plan koji mu najvise odgovara i uz koji najvise napreduje ;)

ja po prvi put radim prsa-biceps, ledja-tricpes, ramena (podrazumijeva se raditi barem 1 vjezbu trapeza, ja radim 2) a pored ramena taj dan radim i noge i nikad s tim nisam imao problema. Kuci obavezno raditi na abdominalnom dijelu i ja takodje radim sklekove navece (ne previse jer misice treba i odmoriti da bi mogli pravilno raditi).

Prije treninga svakako raditi cardio da se krv upumpa vise u misice i samim tim ce te raditi duplo bolji trening :)

Ramena di spadaju u kategoriju velikih misica "" sastoji se od 3 misica:))

Slabo ti to pratis ,slabo se razumijes.
prsa i triceps ti je najveca greska.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 31 jan 2012, 13:32

Teretana i trening u istoj treba da bude način života, pa makar došao samo pola sata treninga odradio za neku skupinu mišićnu ili trčao na traci. Ko god trenira da bi bio ''viđen'' u julu kod mački dvonogih ili da bude u formi par mjeseci je FALŠ.

Noge i ramena se mogu odraditi zajedno ali je to naporan trening i iziskuje mnogo energije, koncentracije.
Najbolje je ''none'' odraditi same kvalitetno.
Ostali dani treninga treba da budu prilagođeni tijelu, svi mi znamo svoj organizam kako isti reaguje na pojedinu vježbu ili proces.
Meni lično bolje djeluje :
1. prsa-biceps
2. leđa-triceps
3. ramena - podlaktice - trbušnjaci
4. noge

nekad se i ''zamiješa'' pojedina skupina čisto da se mišić iznenadi.
I da ponosni ''dilber'' koji je čisto ''prirodnjak'' 8-) :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 31 jan 2012, 17:49

doe78 je napisao/la:
Ramena di spadaju u kategoriju velikih misica "" sastoji se od 3 misica:))

Slabo ti to pratis ,slabo se razumijes.
prsa i triceps ti je najveca greska.
po tome onda su onda i triceps grupa velikih misica, stvarno ne zelim da vise odgovaram na tvoje postove :D

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.