Mesut Ozil 10 je napisao/la:
![]()
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Mozel jos koji put jedan te isti post da nam ponovite.trxel je napisao/la:Mesut Ozil 10 je napisao/la:
![]()
![]()
![]()
Mesi je gospodin covjek koji ne place naono gazanje ruku bez kazne, penala nedosviranih i sl.
Po nama je ipak Barsa najveci krivac stanja u kojem se nalazi, a ovo oko sudija neko jemorao reci.
No idemo dalje uz molbu da dzaba ne prljate forum s postom koji je more puta ponovljen....
@trxel
usput da ti kazem da na avataru imas jednog od meni najdrazih fudbalera koji jos igraju fudbal. I fudbaler i karakter. Veliki neponovljivi Giks....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
90% ovih izjava nije tacno, izvuceno iz konteksta kao i obicno. Skoro naslov, Xavi: Sudije nam vise donose stete nego koristi
Odmah su to hejteri protumacili na svoj nacin 
Odmah su to hejteri protumacili na svoj nacin Don't hate what you don't understand.
- adriano_leite
- Kontakt:
Hajd fudbaler, al cuj karakter, pa kakav je to karakter covjeka koji stampa zenu svog brata hahahahhaha to karaktera nije vidjelo, dok je zaista veliki fudbaler, ali karakter 0.bparena je napisao/la:
@trxel
usput da ti kazem da na avataru imas jednog od meni najdrazih fudbalera koji jos igraju fudbal. I fudbaler i karakter. Veliki neponovljivi Giks....
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Ne usvajamo svi iste moralne vrijednosti.adriano_leite je napisao/la:Hajd fudbaler, al cuj karakter, pa kakav je to karakter covjeka koji stampa zenu svog brata hahahahhaha to karaktera nije vidjelo, dok je zaista veliki fudbaler, ali karakter 0.bparena je napisao/la:
@trxel
Giggs je institucija....bparena je napisao/la:Mozel jos koji put jedan te isti post da nam ponovite.trxel je napisao/la:Mesut Ozil 10 je napisao/la:
![]()
![]()
![]()
![]()
Mesi je gospodin covjek koji ne place naono gazanje ruku bez kazne, penala nedosviranih i sl.
Po nama je ipak Barsa najveci krivac stanja u kojem se nalazi, a ovo oko sudija neko jemorao reci.
No idemo dalje uz molbu da dzaba ne prljate forum s postom koji je more puta ponovljen....
@trxel
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Zasto se Barcina postavka jos uvijek dozivljava tako staticno, golgeter Eto i bakraci?Valencia je napisao/la:2. Vidimo po rezultatima kako funkcionise formacija sa cetri klasicna veznjaka i dva polivalentna poluspica (i oni pomazu veznom redu, malo su cetri veznjaka)!? Nemam utisak da Barsa ima vecu moc na sredini terena nego su imali u prosloj sezoni kada su igrali sa tri igraca u veznom redu. Vezni red izgleda isto, ali zato napad izgleda dosta slabije. Sasvim logicno, napad je brojcano oslabljen.
Kakav je bio komentar prve utakmice koja je zavrsena 5-0, koja je razlika u formaciji? Problem je sto ljudi nekad zanemare onu osobinu kolektivnosti fudbala kao sporta, nemoguce ga je poredit sa tenisom, cak i sa aspekta motivacijskog pristupa. Recimo, u zadnje vrijeme je izrazito cest Pepov lajtmotiv sa otvaranjem lijeve dijagonale Messiju na sut, pri cemu kljucnu ulogu igraju Fabregas i Sanchez koji odvlace igrace i otvaraju mu prostor a to 90% ljudi jednostavno ne vidi. Eto zato sluzi Fabregas a izmedju ostalog false nine roli je dodao false ten rolu - u obrnutom smjeru u kojem Messi izvlaci stopere. Dakle, radi se o ulozi, sa takvom sredinom mnogo je varijacija na ovu temu, brze izmjene Messi - Fabregas i sl. Helem, ono na sta se odnosi ovaj dio "brojcano oslabljen" je klasicni centarfor koji ne postoji (recimo primjera radi, Barca je protiv Betisa igrala bez ijednog igraca u sredini napada) i ovo sta sad radi Fabregas, Eto i Ibrahimovic nikad ne bi mogli (a vrijedi obrnuto - jos uvijek je drugi strijelac ekipe), niti bi Messijeva rola mogla bit dovoljno efikasna sa njima dvojicom. Evo primjer onoga o cemu govorim:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Klasicna Pepova mantra sa fudbalskim pick&rollom i izvlacenjem stopera iz zadnje linije iz koje se rodilo hejbet prilika ko god je gledao Barcine utakmice, citat u pozadini:
"The midfield is a crucial part of any team, midfielders are intelligent players who have to think about the team as a whole. They’re selfless players who understand the game better than anyone and the more midfielders you have, the easier it is to slot them into other positions."
Dugo su mu punili glavu sa planom B, pa nekakvi ibrahimovici ovi oni - nisu to igraci koji ce izgurat agresivan presing 90 ili 60 minuta, sto bi klasicni Lobanowski izbiflao, trebaju ti u isto vrijeme eksplozivni igraci za presing i tehnicki jaki za posjed. Pa i Eto je relativno jednodimenzionalan igrac za danasnju Barcelonu. Mozda bi mogao igrat na desnom krilu kao onu zadnju sezonu, al Pep je otvorio prostor drugim igracima i vjerujem da se nije pokajao. Sa Sanchezom u zadnje vrijeme dosta eksperimentise jer mu se da, npr. prvi Klasik protiv Reala na Bernabeu i nacin na koji je iz sredine na krila izvlacio stopere a Messiju ostavljao prostor na klasicnoj deseci a sto je radilo u oba smjera i za Messija i Alexisa. Pa sve do pomalo neuobicajene, da ne kazem smijesne uloge "sidrasa" u prvoj utakmici kupa (a sto ogromna vecina nativnih krilnih igraca nije u stanju odigrat u sredini), zatim utrcavanje u prostor, sta da vise pricam, evo allas u standardnom izdanju, bilo je jednom na forumu pa ko je preskocio...
[youtube][/youtube]
Dakle, da ne bi bilo "ja sam prije rata govorio...", slazem se, Guardiola je sigurno napravio nekolicinu gresaka u zadnje vrijeme, vrlo vjerovatno ste u pravu za motivaciju, nije vratio ekipu u stanje prije proslog Klasika, imao je nekoliko taktickih kikseva u srijedu pa i u subotu vjerovatno nije najbolje prilagodio sastav. Medjutim, ne smatram da je sa aspekta efikasnosti de facto standarda 3-4-3 Barce ove sezone ova utakmica relevantno mjerilo. Prije svega, nije imao pravo krilo u ekipi (posebno lijevo koje je moralo iskoristit prostor), pored Afellaya, Ville i Pedra, povrijedjen je bio i Sanchez i Iniesta koji je mogao tu igrat a vidno su izmrcvareni bili i Messi, Fabregas, Xavi i Puyol (sto bi mogla bit sansa Valenciji u kupu).
Dalje bih volio prodiskutovat na temu "uzaludno izgubljenog igraca" (a sto libero svakako jest) al sa aspekta modernih taktickih konvencija koje bi se uskoro mogle promijeniti, al da ne duzim sad. Bice prilike...
Mislio sam na tihu karijeru na terenu gdje nisam primjetio nikada da je pravio neke ludosti i ispade. A to van terena me i ne interesuje.....adriano_leite je napisao/la:Hajd fudbaler, al cuj karakter, pa kakav je to karakter covjeka koji stampa zenu svog brata hahahahhaha to karaktera nije vidjelo, dok je zaista veliki fudbaler, ali karakter 0.bparena je napisao/la:
@trxel
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Ista situacija je i u Josea ne vidim tu neke velike zasluge za Pepa kao da je on izmislio taj pristup.Real je zbog toga u primeri nezaustavljiv jer niko nema odgovora na takvu igru kada se dovede blizu savršenstva.Barcelona još nije ni blizu tog savršenstva zato kaskaju za RealomStevieM je napisao/la: Svaki igrac pokriva dvije pa i vise pozicija
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Dobro si se sjetioStevieM je napisao/la:al da ne duzim sad...
E i ti ga sad usra jarane...znam na šta si mislio, al' si se pogrešno izrazio...šta je sa Barcom? Ni ona nema odgovora na tu igru Reala?LBJ MVP je napisao/la:Ista situacija je i u Josea ne vidim tu neke velike zasluge za Pepa kao da je on izmislio taj pristup.Real je zbog toga u primeri nezaustavljiv jer niko nema odgovora na takvu igru kada se dovede blizu savršenstva.Barcelona još nije ni blizu tog savršenstva zato kaskaju za RealomStevieM je napisao/la: Svaki igrac pokriva dvije pa i vise pozicija
Vidjeli smo u zadnjem meču da samo strah sprečava Madriđane da pobjede Barcu.Real jeste nezaustavljiv u primeri,ako ovako nastave oboriće sve rekorde čak i uz poraz na Camp NoumandraX je napisao/la:E i ti ga sad usra jarane...znam na šta si mislio, al' si se pogrešno izrazio...šta je sa Barcom? Ni ona nema odgovora na tu igru Reala?LBJ MVP je napisao/la:Ista situacija je i u Josea ne vidim tu neke velike zasluge za Pepa kao da je on izmislio taj pristup.Real je zbog toga u primeri nezaustavljiv jer niko nema odgovora na takvu igru kada se dovede blizu savršenstva.Barcelona još nije ni blizu tog savršenstva zato kaskaju za RealomStevieM je napisao/la: Svaki igrac pokriva dvije pa i vise pozicija
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Ovo sto izvali LBJ MVP do nedavno nisam mogao da razumijem. Ovo nije samo njegoov misljenje vec je to izgleda globalna bolest fanova Reala. Meni neku noc doso jedan prijatelj a koji inace zivi za Real i s vrata mi kaze poslije tekme 2:2 s Barcom. Rece doslovno ..... " ovo sinoc sto smo vas nadigrali vam je za sve ono sto ste vi nama radili godinama ranije". Na moj upit ... " a da li ste bar pobijedili" i " da li je to blizu 2:6 ili 5:0" samo je oborio nos. Mislim stvarno ponekad mislim da su provokacije, ali oni preko noci zaboravise godine ponizenja i poraza. Stvarno ono realno mi nije jasno kako mogu imati pameti pa sve to poravnat. Murinjo s Realom da bi bio iole ravan Pepu s Barcelonom mora bar u jednoj sezoni osvojiti sve trofeje koje je Barsa uzele "jedne godine" a za ostalo nece imati vremena. Ali eto "svih vremena" je bolji. Svasta ces procitat i u obraz strpat. 
@LBJ MVP i sto se krijes offline.... de ba javno ....... znamo mi da ste vi na offline svi s realovog djela ovdje....
@LBJ MVP i sto se krijes offline.... de ba javno ....... znamo mi da ste vi na offline svi s realovog djela ovdje....
Necu reci da Barca nije igrala sa 100% svojih mogucnosti u toj utakmici, bilo bi glupo. Ali također je glupa ta prica o nekom strahu Reala i psihickoj barijeri, pa radi se o profesionalcima, ljudima koji su osvojili skoro sve u karijerama pobogu. Uostalom ta prica ne pije vode s obzirom da je Real dobio Barcu u kupu.LBJ MVP je napisao/la: Vidjeli smo u zadnjem meču da samo strah sprečava Madriđane da pobjede Barcu.Real jeste nezaustavljiv u primeri,ako ovako nastave oboriće sve rekorde čak i uz poraz na Camp Nou
btw. I poslije super kupa ste pricali kako je lijek za Barcu pronađen, da je Barca nadigrana i da je Realu samo falilo malo srece
Don't hate what you don't understand.
@bparena
Jesam ja to uporedio sa 2:6 ili 5:0.Real je bio bolji za maksimalno 2 gola
Da usput odgovorim i mom sugrađanu @xaviesta upravo su 5:0 i 2:6 stvorili tu psihičku barijeru.Pojedini igrači nikad neće zaboraviti te utakmice i uvijek će sa određenom dozom straha ulazit u te mečeve.Ja se sjećam utakmica u skorije vrijeme gdje je Atletico bio dosta bolji protivnik od Reala no nisu pobjedili upravo zbog kompleksa koje im Real nabija ja mislim već 12 godina.Isto tako je Barca nabila komplekse Realu i potrebno je određeno vrijeme da se to ispravi.
Lijek za Barcu jeste pronađen samo treba da se igrači oslobode straha.Vjerovatno ova generacija im nikada neće vratiti za 5:0 no meni dosta i 1:0

EDIT:Ima opcija da budem offline
Ne skirvam se ni od kog 
Jesam ja to uporedio sa 2:6 ili 5:0.Real je bio bolji za maksimalno 2 gola
Lijek za Barcu jeste pronađen samo treba da se igrači oslobode straha.Vjerovatno ova generacija im nikada neće vratiti za 5:0 no meni dosta i 1:0
EDIT:Ima opcija da budem offline
E jbg susjed
sta je bilo sa lijekom na Barnabeu, otresoše ih ljudi dva puta k'o toplomjer. Real jeste popravio igru, postizu mnogo golova, istina. Ali ne mozes na osnovu jedne ili dvije relativno nevazne utakmice reci da je nekome dosao kraj.
Don't hate what you don't understand.
Bježi mali, ne prdi bez vezeLBJ MVP je napisao/la:@bparena
Jesam ja to uporedio sa 2:6 ili 5:0.Real je bio bolji za maksimalno 2 golaDa usput odgovorim i mom sugrađanu @xaviesta upravo su 5:0 i 2:6 stvorili tu psihičku barijeru.Pojedini igrači nikad neće zaboraviti te utakmice i uvijek će sa određenom dozom straha ulazit u te mečeve.Ja se sjećam utakmica u skorije vrijeme gdje je Atletico bio dosta bolji protivnik od Reala no nisu pobjedili upravo zbog kompleksa koje im Real nabija ja mislim već 12 godina.Isto tako je Barca nabila komplekse Realu i potrebno je određeno vrijeme da se to ispravi.
Lijek za Barcu jeste pronađen samo treba da se igrači oslobode straha.Vjerovatno ova generacija im nikada neće vratiti za 5:0 no meni dosta i 1:0![]()
EDIT:Ima opcija da budem offlineNe skirvam se ni od kog
Malo ga pretjera, al' hajd...Pa? Šta kaže semafor?LBJ MVP je napisao/la:Real je bio bolji za maksimalno 2 gola
Možemo tako do Bajrama, ako želiš, bila je Barca bolja i od Getafe-a, pa? I od Espanyola, pa? Valencie...itd itd...pa šta? Bilo prošlo...plak'o - ne plak'o, 7 bodova zaostaju
Nije kraj Barci.Ovo je samo Realov početakxaviesta je napisao/la:E jbg susjedsta je bilo sa lijekom na Barnabeu, otresoše ih ljudi dva puta k'o toplomjer. Real jeste popravio igru, postizu mnogo golova, istina. Ne mozes na osnovu jedne ili dvije relativno nevazne utakmice reci da je nekome dosao kraj.
A i mi previše raspravljamo ko zna koju glupost ili dobru stvar će Jozo i Pep probat u idućem El Clasicu
@mandrax to je Barcin strah od gostujućih terena
Jel' i Bernabeu spada među takve? Ne bih baš rekaoLBJ MVP je napisao/la: @mandrax to je Barcin strah od gostujućih terena
To vam nije gostujući teren.U zadnje vriejme češće tu igrate nego na CampumandraX je napisao/la:Jel' i Bernabeu spada među takve? Ne bih baš rekaoLBJ MVP je napisao/la: @mandrax to je Barcin strah od gostujućih terena..sjećaL' se iko datuma kad je Barca izgubila na SB?
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.