Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

paolomontero
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la paolomontero » 01 feb 2012, 12:06

Bianconeri1988 je napisao/la:Znam! ;) 8-) :mrgreen:

Moram još jednom pohvaliti Marottu, Tottenham tražio Krasića na posudbu, Marotta ga nije dao ispod 15 miliona funti.

Nek' mi priča ko šta hoće, ali čovjek je gospodin. :D
ma i meni su dosadile ove posudbe,ako hoces igraca kesiraj i gotovo ;)
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 feb 2012, 12:07

Marotta je mačka... on i njegove 23325632 rate... :mrgreen:

@Legendo mojne mi sekirati @Bianconerca otkazati ću ti sve one posjete garama koje si dogovorio preko moje agencije 8-) :lol:

Delpa bi trebao onda početi protiv Siene, nije mi jasna ova rotacija Borriella i Matrija osim ako nije kakva blaža povreda Alessandra, nekako mi nelogično da čo'jk postigne dva gola a da ga se iduću ''strpa'' na klupu.. nije baš najbolja ova ''šok terapija'' sa napadačima .. imamo bliski primjer Edina u Cityju, te davno nekad Inzaghi - Delpa - Trezeguet.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 feb 2012, 12:07

Bianconeri1988 je napisao/la:Ne znam, slabo pratim kladioncu ovih dana, polako se odričem tog poroka :mrgreen:

Igraj inter oba daju i Udinese Z1.

Ne bi sigurno, samo što si jedva dočekao da koristiš epitete koje mi je uputio tvoj stari haver, nema ga nigdje otkako su na -15. :mrgreen: :lol:
Pa ne moraš igrati,ti kao veliki poznavaoc Talijakskog nogometa i kao veliki poliglota :mrgreen: bi trebao znati nešto više od nas o Seri A ;)

Inter-Palermo moglo bi to ,samo kako je vrijeme u Milanu ??
Ma ovi slabiji timovi imaju slabije stadione i oni moraju odgađati i ovi što se nalaze u tim prdjelima Italije gdje su zime zajebane kao i vi u Torinu ;)

U Milanu utakmica ne bi trebala biti odgođena ;)

Koje epitete ??
Ja se s tobom zajebajem .
Nemoj mi Magia dirati ,to je dobar čovjek ;)
Ja sam ove sezone na početku nešto tako i predviđao ,da će Juve pomesti slabašnu konkurenciju :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 feb 2012, 12:13

@Montero

Pametan je Marotta, znaju da čif.uti iz Tottenhama imaju love, pa je htio da ih oguli. :mrgreen:

Jedva čekam da preslušamo Sienu, ima igrač da letaju po terenu, naložit će ih Conte do bola jer ćemo vjerovatno biti drugi na tabeli pred tu utakmicu. :D

@ramiral

Pusti Legendu samo trola :mrgreen: :lol:

@Legenda

Eto misliš da te shvatam ozbiljno, ovo je ono jaranasko pod'ebavanje. Sve je ovo u granicama normale. ;) :D

Nisam ti ja nikakav poznavaoc italijanskog fudbala, ja ovdje pišema samo gluposti i spamam i trolam, pitaj ostale forumaše sa ovog podforuma. :mrgreen:

Za ovakvo stanje je najveći kriva država i ligaška organizacija koja se prodala za skupa TV prava pa postavalju ovakve termine u sred januara na -10 stepeni, a umjesto da narede klubovima da poprave infrastruktura stadiona.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 01 feb 2012, 12:17

Legendo reala... Evo ti od mene prijedlog 100% prolazi...
Cagliari-Roma 1.... Roma obicna truba u gostima, a Cagliari dobar domacin jos + ih pucaju u zadnjim duelima nenormalno...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

drughi
Kontakt:

Post Postao/la drughi » 01 feb 2012, 12:19

Bianconeri1988 je napisao/la:Ne znam, slabo pratim kladioncu ovih dana, polako se odričem tog poroka :mrgreen:

Igraj inter oba daju i Udinese Z1.

Ne bi sigurno, samo što si jedva dočekao da koristiš epitete koje mi je uputio tvoj stari haver, nema ga nigdje otkako su na -15. :mrgreen: :lol:
drughi je napisao/la:Jao Del piera legende sta rece na ovo odgađanje tekme "Prokletstvo, baš večeras sam bio glavni... Ali, rekao sam Conteu da pri povratku traži isti račun."
:lol:
Kad nešto prevodiš i pritom koristiš google translate svaka izjava ili rečenica izgubi smisao, pa tako i ova. :mrgreen:

Ovo je bilo više u smislu: Prokletstvo, baš sam večeras trebao igrati u prvih 11, ali rekao sam Conteu da u odgođenoj utakmici mora koristiti isti sastav. :mrgreen:
hehe znam to al nisam prevodio vec sam na jednoj juventusovoj stranici vidio :mrgreen: koja je inace na nasem jeziku
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 feb 2012, 12:23

Pozz novom članu... BENVENUTI COBRA!

I da dodam pored onog što ti je naveo @Bianconerac... voli i gare a može i plavke :mrgreen: :lol:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 01 feb 2012, 12:28

ovdje uvijek veselo..pozz i od mene novom članu... :mrgreen:

ma Marotta s obzirom kakav je bio na početku i prvu godinu polako napreduje...počinje kontati šta je Juventus...Conte mu daje dobre lekcije...medjutim još ima mjesta za napredak...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 feb 2012, 12:34

Molim vas, da ne pravite chat od ove teme :(

Imate brate teme predviđene za to i opletite. Neko bi nešto i konkretno pročitao za Juventus, ali zbog velikog broja postova se gubi. Mozemo se dogovarat i da ne bi brisao i bezveze sebi posao pravio, a ni vama, molim vas da se drzimo teme.

Hvala.

Jedan komenatar sa FB, koji me fasinirao
Juve me nije rodio al' s njim sam se rodio, rastao i odrastao, s njim i dan danas živim. Juve me pored svih škola najbolje naučio kako se voli bez koristi. Usadio u me' odanost i poniznost. On mi je uzor, pokazatelj kako opstati i kad svim silama žele tvoj nestanak. Bilo da si na vrhuncu ili u provaliji. Naučio me kako se poklanja ljubav, kako vjerovati i ono najvažnije, da je za sreću potrebno malo. U isti tren učio me samoodbrani i ekonomiji, pravu i pravednosti, vjeri i skrušenosti. Moju listu prijatelja je prošrio barem za najmanji trocifreni broj. Pomogao i neprestano pomaže, da budem iznad primitivizma. Usadio u me' sjeme sportske ljubavi a ne mizantropiju i želju za tuđom krvlju, nasiljem i drugim devijacijama. Učinio, da poštujem ljude oko sebe bez obzira na njihovo porijeklo, vjersku, rasnu ili neku drugu pripadnost.
Kao što vidiš Juve mi daje višestruko a zauzvrat traži tako malo, malo ljubavi. Ne prisiljava, ne traži nikakvu protuuslugu. Ne smara, svakodnevno kenjajući da sam mogao i morao više u životu.
Da sam bio talenat za ovo ili ono. Naprotiv, prima me u svoje skute kad jesam i kad nisam talenat i kad sam mogao više nego što jesam i kad nisam mogao ništa i onda kada je sve potamam i kada mi ništa od ruke ne ide, kada su svi kontra mene. Baš kao majka! Voli me onakvog kakav sam. Ali to je u ljubavi, tu prepreke ne postoje. Da te ne lažem, zahvaljujući njemu sam ljubio ali i plakao.
Juve me naučio biti onim čega danas najviše nedostaje, biti čovjekom!
Sa Juventusom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače bjelocrno platno s magičnim brojem '1897'..
Na koncu, Juve je život a ostalo je negdje između, da ne kažem ali evo hoću, ostalo su sitnice!!!
Ostali to ne razumiju...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 feb 2012, 12:37

Prepisano, ovo je već neko isto napisao o Želji! Bio je ovaj tekst na manijaci.ba i samo zamjenio riječi i umjesto 1921 stavio 1897 ;)
Ž '21!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 01 feb 2012, 12:41

Ma nek je, ali vazna je ta emocija...strasno... jbg, valja i prepisat...ne moze ako ne osjecas... :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Prvo ucesce u LP i najtezi evropski poraz...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 01 feb 2012, 13:12

Talijanski agent, Claudio Pasqualin, ne odbacuje mogućnost da Juventus produži ugovor sa Alessandrom Del Pierom.

'Da, nije bilo zvučnih transfera. Jedina tri kluba koji su mogli trošiti su PSG, Malaga i Manchester City (čiji su vlasnici bogati šeici op.a.). Čak ni velikani Milan i Juventus nisu mogli kupovati već su bili otvoreni samo za posudbe. Uvijek je tako po zimi, ali nikad nije bilo siromašno kao ove zime'', rekao nam je Marko Naletilić.
Poznati menadžer nam je otkrio kako je Vedran Ćorluka trebao karijeru nastaviti u Juventusu. No, sreća mu je na kraju ipak okrenula leđa.
''Sve je već bilo dogovoreno, posudba s mogućnošću otkupa ugovora na ljeto. Ćorluka je bio velika želja trenera Contea. No, Sevilla se u zadnji čas predomislila i odlučila na posudbu pustiti urugvajskog reprezentativca Caceresa koji je bio u prednosti.''

Mislim da treba Agnelli istjerati iz juventusa ako del pieru ne produzi ugovor,to bi bila sramota,a ovaj to zeli. Ako scholes i giggs mogu u man utd igrati,zanetti u interu,totti u romi,u milanu svojevremeno costacurta i maldini,pa sadi ambrossini,koji je **** on da alexu ne produzi ugovor.to bi bila sramota

EDIT by Saralija89

@Montero

Nema potrebe da pises dva posta, kad moze stati u jedan, spojio sam...trudi se da tako i bude, a ako hoces, mogu ti ja posudit par hiljada postova, jer meni svakako ne znaci :mrgreen:
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 feb 2012, 13:44

Utakmica protiv Parme će vjerovatno biti nadoknađena 15. februara od 16 ili 18 sati. Pravila kažu da se utakmica mora nadoknaditi u sljedećih 15 dana ili u prvom slobodnom terminu, ali s obzirom da se igraju utakmice CL-a to večer, pa se valjda ne smije poklapati raspored, igrat će se u ranijem terminu.
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 feb 2012, 13:45

Alexu obavezno produžiti ugovor... može igrati u kupu i ući nekad u ligi...
Ne smijem ni zamisliti iduće sezone Ligu prvaka da ne igra Alex.. zaslužio je to svakako...

Padoin kaže da je pritisnuo čelnike Atalante da ga puste u Juve. Obećava zalaganje i borbu.. to mi se sviđa.. niko ne može obećati trofeje ali brate bori se i trudi, grizi i gini na treninzima i utakmicama.

Edit : Divi ovog i hAvatara :D :mrgreen:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 feb 2012, 13:58

Neka, nema više zezancije, barem na par dana, rekao je šef da se uozbiljimo :mrgreen:

Produžit će Alex ugovor, to me najmanje brine, zna se da njemu novac nije potreban toliko, sad nije toliko do Agnellija koliko je do Contea ako ga bude želio u ekipi, svakako vjerujem da će ga i Conte htjeti zadržati, može on dosta pomoći svojim iskustvom.

Po nas bi najbolje bilo da odigramo ovu utakmicu protiv Parme prije međusobnog duela protiv Milana, jednostavno u taj duel moramo ući ispred njih njih na tabeli pa makar i sa jednim bodom prednosti, pa kako god, onda će oni biti pod pritiskom i samim tim će nam biti lakše igrati.

Juventus je šansa koja se jednom pruža u životu i Padoin je bio dovoljno pametan da to ne odbije, Conte radi pravu stvar, dovodi igrače koji su željni uspjeha i dokazivanja, a mi smo klub kojem trebaju trofeji, a dolaze igrači koji su gladni trofeja, kad se to dvoje spoji dobije se ovaj nepobjedivi Juventus.
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 01 feb 2012, 14:07

Ne treba se obazirati na Milan, oni igraju svoju igru a Juve svoju, na kraju cemo biti ispred njih, aBd. :) Poslije Siene, dolazi Milan kojeg moramo pobjediti radi dizanja samopouzdanja i da pokazemo da smo najbolji u ovom trenutku u Italija. Igracu znaju vaznost i svi ce da izgore na terenu...

Lazio nocas ne gubi, ocekujem pobjedu... :)

Odgoda tekme dodje kao narucena zbog oporavka umornih i povrijedenji igraca...

[youtube][/youtube]

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 feb 2012, 14:32

Samo izbrišeš ovo feature=player_embedded& i onda će ti se fino vidjeti video... :D

[youtube][/youtube]

Sad popodne će igrači održati trening, tamam za vrijeme utakmice protiv Siene, koja će se vjerovatno igrati na -10 stepeni pa da se malo naviknu na te uslove, a oko 17 sati će biti održana press konferencija na kojoj će zvanično biti predstavljenji Caceres i Padoin, a i Marotta će dati neku svoju ocjenu ovog januarskog mercata.
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 feb 2012, 14:58

Je li iko primjetio Marronea kako pušta loptu da prođe,kakav osjećaj momak ima,neko bi ovo pokušao primiti,baš timski odrađeno.
[youtube][/youtube]

Elia na twitteru:
"Sono così preparato, poi lezione di italiano, Augurando a tutti una bella giornata "
"Faccio del mio meglio per imparare la lingua, ma è davvero difficile"

Uči jezik,ali kaže teško je,bravo,ja i dalje vjerujem mnogo u njega.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 01 feb 2012, 15:20

Marrone je igrač sa odličnom vizijom igre i sa pregledom terenu, vidi se da trenira sa Pirlom, naučit će on mnogo toga od njega, imao je on još jedan odličan pas kad je izbacio Estija koji je promašio 1 na 1, samo mu treba davati šansu u rezultatski završenim utakmicama negdje 15 ili 10 minuta prije kraja.

@Montero

Samo za tebe! :mrgreen:

Moggi pohvalio Matrija i rekao kako postaje pravi napadač, inače ne računajući penale koje je zabio Ibrahimović on i Matri imaju isto golova.

Inače Vučinić se vratio u tim i normalno trenira sa ekipom, to vjerovatno znači i povratak na 4-3-3 formaciju.
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 01 feb 2012, 15:29

Znači :

Buffon

Licht Barzagli Bonucci Chiellini

Pirlo Vidal

Pepe Marchisio Quagliarela

Matri

...protiv Siene, da se Vučka 'namah ne načepi, Fabio je solidnu partiju pružio i mislim da zaslužuje početi, ili možda Delpa.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []