Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Carlo
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Carlo » 01 feb 2012, 00:26

protiv tottenhema uvijek loše odigramo imamo 3 poraza zaredom od njih, ali vidi se da su igrači nabrijani i još igramo na Anfieldu, može se tu izvući barem bod.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 01 feb 2012, 01:12

Carlo je napisao/la:protiv tottenhema uvijek loše odigramo imamo 3 poraza zaredom od njih, ali vidi se da su igrači nabrijani i još igramo na Anfieldu, može se tu izvući barem bod.
:lol:
Nadam se da se šališ i da si ovo napisao u skladu sa onim pravilom da budem pesimisti ,ali zato pobjeđujemo. :mrgreen:
Mislim da ćemo Tottenham pobijediti.Vraća se Suarez +igramo na Anfieldu i ako budemo igrali bez Gerrarda ,dobijamo 100% .Samo su veoma male šanse da zaigraju Carrol,Suarez i Bellamy ,a mislim da će žrtva biti Bellamy.Vidjećemo. :D
You'll never walk alone.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 01 feb 2012, 01:17

Downing i Suki zamjenjuju Bellamya i Carrolla, bar ja mislim. :mrgreen: Ipak @fera i ja bismo u pravu, od transfera ništa. :mrgreen:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 01 feb 2012, 08:05

Ovo je bio Bellamyiju 5. žuti karton :(
Igrači imaju 5 dana da se odmore, a poslije toga opet imaju 5 dana odmora do nove utakmice, tako da igračima umor nesmije biti izgovor. Ako mislimo biti 4. ovdje moramo uzeti 3 boda, pogotovo jer igramo posljednji meč 24. kola. Slabi smo bili ove sezone u ovom terminu ponedjeljak od 21 h, ali za sve postoji prvi put.

Carrol je u 2012. godini zabio više glova od Howarda, Rooneya, Torresa i Adebayora zajedno :lol:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 01 feb 2012, 08:20

Henderson je napisao/la:Ovo je bio Bellamyiju 5. žuti karton :(
Igrači imaju 5 dana da se odmore, a poslije toga opet imaju 5 dana odmora do nove utakmice, tako da igračima umor nesmije biti izgovor. Ako mislimo biti 4. ovdje moramo uzeti 3 boda, pogotovo jer igramo posljednji meč 24. kola. Slabi smo bili ove sezone u ovom terminu ponedjeljak od 21 h, ali za sve postoji prvi put.

Carrol je u 2012. godini zabio više glova od Howarda, Rooneya, Torresa i Adebayora zajedno :lol:
dosta je bilo šala na njegov račun :lol:

Šteta što Bellamy neće igrati iako je žute dobijao na gluposti, ali hajd... ako ikome ne treba zamjeriti onda sigurno njemu :D

Znači postava će biti ista za tottenhem, samo će Suarez zamjeniti Bellamyja i Gerrard (ako se oporavi) će zamjeniti Hendersona ili Adama...
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 01 feb 2012, 09:12

OTNYS_YNWA je napisao/la:Downing i Suki zamjenjuju Bellamya i Carrolla, bar ja mislim. :mrgreen: Ipak @fera i ja bismo u pravu, od transfera ništa. :mrgreen:
ma kad skontas kakvi su se sve igraci dovodili u vezu sa nama drago mi je da nismo nikog ni doveli...al zato na ljeto ce da bude ludnica.
i ja mislim da carrolla opet necemo vidjeti u timu neko vrijeme... tako to kod nas ide uvijek sa mlađim igracima cim odigra malo bolje narednih par utakmica minutazu na kapaljku dobija.
You are someone else I am still right here

Rolex312
Kontakt:

Post Postao/la Rolex312 » 01 feb 2012, 09:22

Mislim da se Daglish čuo sa Camoliem odma poslje utakmice sa Wolvsima da ne dovodi nove igrače jer je Carrol proradio. U protivnom bi protiv Tottenhama zaigrao Defo, ali u crvenom dresu. :mrgreen:
Nad nama nebo ima da gori!

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 01 feb 2012, 09:49

Kad se vraca suarez :?:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 01 feb 2012, 10:24

Protiv Pjetlića. :mrgreen:

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 01 feb 2012, 10:49

Henderson je napisao/la:Ovo je bio Bellamyiju 5. žuti karton :(

nema veze, moze dobiti jos 4 do kraja sezone :D
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

RA.
Kontakt:

Post Postao/la RA. » 01 feb 2012, 11:32

mancho sigurno dere chelsea iduce kolo :lol: jos ako mi dobijemo kako tako kud ce ljepse :D :D

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 01 feb 2012, 11:42

Carlo je napisao/la: Siguran sam da ovi gore navedeni i posebno scouser se nisu radovali kad je Liverpool dao prvi gol - dakle ne vide dalje od svog nosa :lol:
Radovao sam se tom golu kao i svakom drugom golu Liverpoola. Niko ne bi bio sretniji od mene da sad Carroll dadne 5 golova u 5 mečeva, ali problem je u tome što on nije klasa za Liverpool, niti će ikada biti.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

motty
Kontakt:

Post Postao/la motty » 01 feb 2012, 13:58

Pratim liverpool gotovo kao i united i carol ovako igra cijelu sezonu samo eto izgleda da je bilo potrebno par golova da to pojedini clanovi foruma i vide.

i ne daje se 35 miliona za igraca za kojeg mislis ili koji nije klasa jednostavno ne daje
"...Niko na svijetu, provjerite, nema tako lijepo, pitomo, tepanje za svoj klub. U masi navijackih, divljih, ratobornih, zivotinjskih naziva, izmedju tigrova, lavova, svinja, pijetlova, zmajeva, grobara izdvaja se to pitomo RODJENI..." S.H.

RtoX
Kontakt:

Post Postao/la RtoX » 01 feb 2012, 14:40

motty je napisao/la:Pratim liverpool gotovo kao i united i carol ovako igra cijelu sezonu samo eto izgleda da je bilo potrebno par golova da to pojedini clanovi foruma i vide.

i ne daje se 35 miliona za igraca za kojeg mislis ili koji nije klasa jednostavno ne daje
Prvo sto ne igra dovoljno,drugo ja sam zadovoljan sa zadnje dvije utakmice a u ostalim se od njega odbijala lopta kao od zid.Napominjem zadovoljan sam zadnje dvije utakmice dok opcenito nisam zadovoljan sa njim.
"You'll Never Walk Alone"

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 01 feb 2012, 14:57

motty je napisao/la:Pratim liverpool gotovo kao i united i carol ovako igra cijelu sezonu samo eto izgleda da je bilo potrebno par golova da to pojedini clanovi foruma i vide.

Slažem se sa svakom tvojom riječi. Mnogo je faktora koji su direktno uticali na lošu statistiku koju Carrol posjeduje. Prva i osnovna jeste King tj. trener. Carrol je odlično krenuo u sezonu, protiv Arsenala je odigrao odličnu utakmicu, imao je sjanju priliku kada je Ščezni odlično odbranio udarac glavom a potom je imao i odličnu asistenciju za Kellyija kada je ovaj drugi pogodio stativu. I onda kada su svo očekivali da će napraviti još veći iskorak, njega King ostavlja na klupi protiv Boltona :? Potom ulazi kasno u igri protiv Stoka, gdje Liverpool u zadnjim minutama nešto pokušava ali bezuspješno.
Potom ga King gura od prve minute protiv Tottenhama, gdje Liverpool dobija 2 crvena kartona i lagano gubi utakmicu 4:0 a navijači se već tada okreću protiv njega smatrajući ga jednim od krivaca za poraz. Tu njegov moral počinje da pada.
Potom slijede njegove 3 velike utakmice, protiv Exetera postiže pogodak i njegov moral i samopuzdanje se vraća na neku normalnu razinu. Slijedi utakmica sa Evertonom gdje opet postiže pogodak i njegovo samopuzdanje dostiže vrhunac. Smijao se na terenu i van njega, bio je vidno sretan u Liverpoolu i kao igrač ali i kao član tog kolektiva.
No, onda slijedi veliki nož u leđima od strane Kinga. Utakmicu protiv Uniteda posmatra sa klupe, dok protiv Norwicha ulazi u 85 minuti :? To je bio ogroman korak unazad. No, dalo se to još uvijek popraviti.
Slijedi veliki povratak protiv WBA kada postiže pogodak, većinom je davao golove u utakmicama u kojima je bio starter.
I šta onda slijedi?
Utakmice protiv Swansea, Cityija, Chelsija, Ville, QPR-a i Wigana posmatra sa klupe. Minutažu je dobio na kašičicu. Svo njegovo samopuzdanje je uništeno, osjećalo se da nije sretan. Sa jedne strane ga proganjaju mediji praveći cirkus natpise, sa druge strane ga proganjaju navijači psujući mu sa tribina, a sa treće strane proganja ga Capello izjavama da treba prestati piti a sa četvrte strane proganja ga King koji mu nedaje šansu da igra od prve minute ili mu daje minutažu od 85. minute do 90. Bila je jedna izmjena mislim u 89. minuta, ja sam lično pisao da bih odbio ući da igram kao Tevez, jer je to bezobrazno sa trenerove strane. Tačno sam u tim trenucima počeo shvatati da onaj ko se pokaže u Liverpoolu, on ostaje na klupi :?
Onda slijedi suspenzija Suareza, gdje sam očekivao da će on dobiti veću minutažu, ali ne. Kuyt je odmah na početku imao prednost. Kako to nije išlo, Carrol je opet dobijao minutažu tek pred kraj utamice. Samo pukom srećom je uspio dati pogodak Oldhamu gdje se i on sam probudio. To je bio više plod njegovog znanja, nego neke uigrane kombinacije. Onda je i on sam krenuo ka naprijed. Go Oldhamu, asostencija za Bellamyija protiv Boltona, pa Kuytu protiv Uniteda i sada pogodak.
No, ja se bojim da to opet King ne upropasti sada sa povratkom Suareza :?

Druga greška je opet formacija ili taktika. Mnogi misle da Carrol daje golove glavom, a zapravo je to najveća greška koju svi čine. On je dao ukupno 7 golova za Liverpool, od tih 7 njih 6 je dao nogom ( City, Exeter, Everton, WBA, Oldham i Wolves ) a samo je jedan dao glavom i to Cityiju. Osim Adama, mi nemamo igrača koji zna centrirati loptu. I ono malo centaršuteva ide na glavu, a ja mislim da je on igrač kojem sugolmani najviše branili takve šuteve. Bilo ih je dosta, a golmani Ščezni, golman Swansea, Norwicha, Hart i ostali su to nekako branili. No, njegov šut nogom je teško odbraniti, jer je jak i precizan. Vrlo često šuta po zemlji i golmani to ne očekuju.

Treća greška je u formaciji, jer je njemu potreban Adam iza leđa ili Gerard, ali nažalost tu mi nemamo nikoga. On vrločesto spusti loptu za napadača iza ili za AM ( što i rekli sokeraši ), ali nažalost tu nema nikoga. Od povrede Lucasa svi igraju zadnjeg veznog u Liverpoolovoj sredini, a niko, ama baš niko ne igra veznjaka iza napadača. Liverpoolu je Gerard beskoristan na toj poziciji, on treba da igra iza Carrola ili Suareza, a to je nažalost King tek sada shvatio ( ali opet ne gura Gerarda na tu poziciju nego stidljivog Hendu ).

Četvrta jako bitna greška je problem sebičnosti u Liverpoolu od koje boluju skoro svi igrači Liverpoola, osim Hende, kojeg je strah kada primi loptu pa dodaje prvom do sebe. Imamo Kuyta koji nikad nije brz a sada pokušava pretrčati igrača ili koji nikad nije imao tehniku a sada nešto pokušava nazor ( tako smo primili go protiv Cityija u porazu od 3:0 ). Imamo Adama koji ima 10 asistencija, ali ih je mogao imati još barem duplo više da je bio priseban. Bellamy također voli solirati, mada on to sve nadoknadi pogotkom. O Downingu i Enriqeu uopšte ne treba pričati. Tu najviše gubi Carrol koji nema tehniku, nego samo treba da ima loptu u nogama. Suarez to nadoknadi solo prodorom, ali i on je sebičan.

Ipak ja mislim da je prije svega konačno i King došao sebi, da je pronašao dobitnu formulu i da će to sada sve ako Bog da ići na bolje.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

RtoX
Kontakt:

Post Postao/la RtoX » 01 feb 2012, 15:48

Vrlo dobar post Hendo:) Fino statisticki iznjeto,posjedujes dosta informacija i dobru memoriju (sjecas se svega) hhehe ali mislim,mada mozda grijesim da ga previse hvalis.Slazem se takodje da je velika greska u formaciji za ovakav tim to sam vec odavno govorio da igramo najdefanzivniji fubal od ovih High Class timova,istina je da Carroll ne posjeduje kvalitetu Suareza i Bellamy-a da ide sa totalnim samopouzdanjem i sigurnoscu u 3-4 igraca i prodje a naravno izgubi loptu(kako kad jel),to vi gledate kao sebicnost ja gledam kao leadership koji svaki tim treba da ima u svojim redovima od strane vise igraca,ne samo kod gerrarda sto je kod nas bio problem do skora sada je tu Suarez koji tolko krasi igru Lpoola da ja jednostavno uzivam gledajuci ga na terenu kako grize tu odbranu kako ulazi u taj prostor od 16 m lagano i vuce 2-3 igraca,a pa naravno da cesto i izgubi loptu,ali on tim svojim potezima primora suigrace da budu vise ofanzivniji a ne ovako sve crosses ide na carrola covjek usamljen u 16 samo nam kupe stoperi lopte.Henderson mora malo da se oslobodi tog straha,mora ici naprijed vise raditi one-two a ne samo long neki pass sto zna da prodje i vidi se na njemu da posjeduje kvalitet to niko ne moze da ospori no to je mlad momak koji vjerujem da ce procepiti i pruzati odlice partije za nas voljeni klub.
"You'll Never Walk Alone"

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 01 feb 2012, 16:06

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-n ... ns-academy" onclick="window.open(this.href);return false;
Joao Carlos Teixeira will join Liverpool's Academy after the formalities of his transfer from Sporting Lisbon were completed.

Dva pojačanja ove zime, istina dva vrlo mlada igrača, no takođe i vrlo talentovana.
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

lfc.tz
Kontakt:

Post Postao/la lfc.tz » 01 feb 2012, 19:09

Veceras se nastavlja Nextgen knockout fazom(izgleda da se igra samo jedna utakmica ),a protivnik je Tottenham.
Ako mladi produ imat ce priliku da se susretnu mozda sa najboljim akademijama svjeta(pobjednikom meca izmedu Ajaxa i Barcelone).

Evo stream za utakmicu koja pocinje u 20:00.

http://www.firstrow.tv/watch/105217/1/w ... ament.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: lfc.tz, dana/u 01 feb 2012, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.
"Liverpool was made for me and I was made for Liverpool." - Bill Shankly

SGLS
Kontakt:

Post Postao/la SGLS » 01 feb 2012, 19:09

Ja cim sam vidio da igra Speraing znao sam da cemo pobijediti...:D
U EPL ako nemas u ekipi zadnjeg veznog sam si sebi vec poraz upiso to je smrt ziva.!!
Jer kad imamo klasicnog defanzivnog veznog koji ima zadacu da pomaze u defanzivi i da se neukljucuje u ofanzivu puno to je dobitna kombinacija za bokove (Glen,Jose) jer mogu se puno vise ukljucivati naprijed jer znaju da ce tu biti on da im leđa pokrije .!!
Dok je igro Adam on nije znao to igrati jer on nemoze a da se ne uljuci naprijed i onda jednostavno kad bokovi odu naprijed ostaje previse praznine u veznoj liniji i ja mislim da nam je samo Spearing falio..!!
Vitide samo protiv Citiy smo igrali bez pravog def veznog primili 2 gola, protiv Boltona 3, Man utd 1, wolves ni jednog..!!
Dok smo imali Lucasa i Spearinga u ekipi imali smo i najbolju obranu lige odkako su oni povrijeđeni i suspendovani( spearing) mi smo na utakmicu najmanje 1 gol primali ..!! al hvala bogu bar je sad Spearing tu dok se Lucas ne vrati..
:D
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 01 feb 2012, 19:31

Kada je zadnji vezni tu, za protivnike nema puno prostora. Zato su Lucas i Spearing važni za igru Liverpoola.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.