Za_raju je napisao/la:Elegant je napisao/la:@ Za raju
Ne lupetaj, zainteresovanost za reprezentaciju nikad nije bila veca, Susic je dva kola prije kraja kvalifikacija obezbjedio baraz, Fracnuska je prevara velika, Portugal je nesreca jednostavno su prejaki. Svi ga igraci postuju, svi su izrazili zelju da ostane, nikada nismo bolje igrali nego sa Safetom.
Sta odmah lajes kad nesto nije po tvome, ti se kao razumijes ko treba a ko ne treba da igra u reprezentaciji.
Ljudi zasto ne baratate cinjenicama zasto vas klupska boja nosi?
Zasto vas boli kad vam se cinenjicno stanje predoci?
Daj te mi ba vise te svijetle trenutke pod palicom pajde sta je to dobroga donio nasem fudbalu?
Jeli nas samo osramotio sa nikad jacim igracima koji dolaze iz klubovima koji spadaju u sami vrh fudbala,pogledajete samo koliko smo mi golova ljudi primili odkako je pajdo tu,pa ni Malta nije ovoliko primala golova!!!
Sta je sa vama?
Otrijezni te se!!!
Ja sam isao na svaku utakmicu repke i u zivo sam gledao debakle od kojih izdvajam onaj u Bukurestu a onaj bod u Tirani mi je otvorio oci koga nasi igraci moraju slusati,uz naravno pjevanje familiji Safetovoj sa nase tribine!!!
Zar vi slijepci nevidite da smo mi 80 posto golova dali iz prekida sto znaci da covjek uopste nema strategiju niti zna kako postaviti igrace a kad dodamo 5000 golova koje smo primili za ove njegove ere pametnom je dosta da uvidi gdje ovaj covjek vodi nas fudbal...
Pa one ultimatume i prijetnje koje je postavljao kad je Uske(inace njegov dobar prijatelj) dobio nogu iz saveza i zavrsio sa 5 god robije necemo tako lako zaboraviti , takodje ono seljacko ponasenje prema novinarima je prica koja se tice njegovih mentora (roditelja i uciteljice)...
1000 cinjenica protiv klupske boje ,ko li grijesi?????

U proslom ciklus je vako stanje bilo...
Spahic se laktao u Montpeljeu i provodio vrijeme na tribinama.
Dzeko nije haman pa nikako igrao u Engleskoj, samopouzdanje nula.
Zvjezdan Misimovic nije bukvalno NIKAKO igrao.
Vedad Ibisevic tu i tamo...vise tamo.
Kenan Hasagic baca laznjake protivnicim igracima, a bogme i selektoru i doktoru karabegu..tzv Albanija.
Senijad Ibricic vise klupe grijao nego terena vidio.
Miralem Pjanic kod Puyel-a se nije naigrao, a sad se vidi kakav je igrac.
Sasa Papac...dosao pred kraj kvalifikacija.
Sanel Jahic uzivao na lijepom suncanom Kipru...grijuci klupu.
Sejad Salihovic prisustvovao totalno u dvije utakmice(suspenzija za prve cetri utakmice i povreda).
Ako se ja nevaram ove igrace sto sam naveo su u proslom ciklusu bili najbolje sto imam(ako nisu i dan danas). I vi bi da kaze te kako smo imali najbolju reprezentaciju od postojanja BiH i igrace u najjacim klubovima(gdje su se hvatali klupe) koje je selektor upropastio svojom taktikom...pa daj..nije niko lud

Mozda smo trebali dovest za prosli ciklus Zukanovica, Cocalica, Mahmutovica, Hajrovica, Viscu, Subasica pa da igraju u izuzetno vaznim kvalifikacijama? Selektor je eksperimentisao cijele kvalifikacije jer je bio primoran! Kako nebi eksperimentisao kad su nam svi igraci bili rezerva ili igrali po 10-15min!?!?!?
Mi nismo ama bas nikako napredovali jel da? Mi nismo nabacili prepoznatljiv stil igre gdje se igra od noge do noge umjesto nabijanja? Mi nismo igrali prijateljske protiv Njemacke, Svedske, Gane, SAD....reprezentacije koje, ako se ja nevaram, su vise nego solidne i sve redom igraju na SP, EP, Gold Cup, i sada hoce Brazil, Irska, Mexico da igra s nama a dok je bio Ciro igrali smo protiv Rijeke, Irana, Omana. Svaka cast gospodinu Osimu pa je vidio kroz Cirin lazni imidz i neku ljubav prema nasoj reprezentaciji. Nije gospodin Osim bio glup da se ubaci u bilo kakav posao s stokom svojevrsnom.
Kao sto sam u ranijem postu napisao, sada kada selektor ima pregleda sta imamo i sta mozemo, sad dolazi u obzir testiranje novih igraca i brusenje nase igre, taktike kako bi sve doslo do krajnjeg izrazaja.
Jedna mala izreka...."
Kuca se gradi od temelja pa na gore, a ne s krova.