Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ramiral
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la ramiral » 02 feb 2012, 15:00

Nakon Portugala 2009 svi smo ponavljali onu : ''Miske ostani, Ćiro ne idi''

Bilo nam je jasno da je tu mnogo veća igra kad Miske nakon par dana odigra za Vukove dobru tekmu a navodna povreda koljena isčeznu kao mjehur od sapunice.
Nakon Portugala i bolnog ''nesretnog'' ispadanja na mjesto selektrora dolazi čovjek koji je proglašen najboljim igračem BiH svih vremena od strane mnogih relevantnih sporetskih radnika (među kojim je i gospodin sa tvog avatara).
Prijateljska sa Ganom, Švedskom, Njemačkom.. traženje forme... igranje nekih na svojim neprirodnim pozicijama ali hebem li ga zar prijateljske nisu baš zbog toga ''test'' utakmice gdje se najbolje vidi ko šta može i gdje :?:
Početak kvalifikacija, bolno brisanje patosa od strane Francuza, bod u Albaniji koji nam je na kraju vrijedio kao vrisak u paklu, selektor se traži, mnogo puta postavlja igrače nerezonski ali ... to je njegov posao..
Dobili smo Rumune, pa bili pregaženi od njih. Dobili Bjeloruse u onoj gostujućoj koja je jedna od boljih (uz Kopenhagen) koju smo gledali reprezentacije ikad!
Odlučujuću igrali protiv Francuza, malo nam nedostajalo.
U baražu opet nismo imali sreće, da je Ibišević ono pogodio, možda bi sve drukčije bilo u revanšu... možda...

- došao Lulić
- vraćen Jahić
- Begović igrao i imao veću minutažu u nekim bitnim tekmama
- došao Zahirović - motor u srednjem redu i da... dobro je odigrao onu prvu na Bilinom protiv Ronalda & co
- Pjanić dobio mnogo više slobode kako je tu Safet
- Medunjanin pružio neke od svojih dobrih partija u dresu repke.

Bilo je tu i grešaka... koji trener ne griješi? Pokaži nam ga jarane. Eno Guardiolu neki uvaženi članovi ovog foruma raskovaše tamo kako se nije dokazao... što bi ''fejsovci'' rekli wtf...
@Za raju nije sve tako crno niti može biti ekstra bijelo... Istina i situacija su nam sive kako reče gospodin Ivica Osim. Može bolje... naravno ali reći da je čovjek unazadio ovu reprezentaciju i ubio želju za praćenjem iste je, bez uvrede, nonsens!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 02 feb 2012, 15:04

Cartman je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Izet Hajrovic,Edin cocalic i Nedejlko Malic bi trebali biti novi zmajevi...
Ovo treće ime mi nije jasno piše da igra u matersburgu ko i mravac..
Nakon odlicnog iskustva sa Mravcem, treba nam jos igraca iz tog fantasticnog kluba.

Malić je u jednom ili dva ciklusa ,bio standardan u Mladoj reprezentaciji i nekolike sezone u Matersburgu ,e sad kako će se pokazati u repci ako ga pozove vidjećemo .

Hare

Pa želiš li ti ,ikakvo novo ime u reprezentaciji .
Što si protiv tih isprobavanja nekih novih igrača ,stalno ???
Šta fali u ove tri prijateljske ubaciti ovih 5-6 imena što se spominju ,da vidimo na čemu smo sa njima ,da se više ne poteže priča ,kako neće da ga pozove ,nek pozove pa da vidimo na čemu smo i možemo li u budućnosti računati na njih ,a i oni da znaju da se na njih računa ;)

Kako Hrvati ,svakog igrača koji ima ikakve veze sa njima ,odma nude hoće li igrati za njih,čak su išli i po onog u Argentinu :P
Nek od tih deset igrača ,2-3 postanu standardni reprezentativci ,to je uspjeh.
Što ne ponuditi sve ove momke ;)

Po novinama se provlače imena Zukanovića,Cocalića ,Malića ,vidi i Safet da mu u odbrani treba igrača ,samo što on to sve drži u tajnosti,ne bi me iznenadilo da već i protiv Brazila budu 2-3 nova imena .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 feb 2012, 15:05

@ Za raju

Ne lupetaj, zainteresovanost za reprezentaciju nikad nije bila veca, Susic je dva kola prije kraja kvalifikacija obezbjedio baraz, Fracnuska je prevara velika, Portugal je nesreca jednostavno su prejaki. Svi ga igraci postuju, svi su izrazili zelju da ostane, nikada nismo bolje igrali nego sa Safetom.

Sta odmah lajes kad nesto nije po tvome, ti se kao razumijes ko treba a ko ne treba da igra u reprezentaciji.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Za_raju
Kontakt:

Post Postao/la Za_raju » 02 feb 2012, 15:34

Elegant je napisao/la:@ Za raju

Ne lupetaj, zainteresovanost za reprezentaciju nikad nije bila veca, Susic je dva kola prije kraja kvalifikacija obezbjedio baraz, Fracnuska je prevara velika, Portugal je nesreca jednostavno su prejaki. Svi ga igraci postuju, svi su izrazili zelju da ostane, nikada nismo bolje igrali nego sa Safetom.

Sta odmah lajes kad nesto nije po tvome, ti se kao razumijes ko treba a ko ne treba da igra u reprezentaciji.
Ljudi zasto ne baratate cinjenicama zasto vas klupska boja nosi?
Zasto vas boli kad vam se cinenjicno stanje predoci?
Daj te mi ba vise te svijetle trenutke pod palicom pajde sta je to dobroga donio nasem fudbalu?

Jeli nas samo osramotio sa nikad jacim igracima koji dolaze iz klubovima koji spadaju u sami vrh fudbala,pogledajete samo koliko smo mi golova ljudi primili odkako je pajdo tu,pa ni Malta nije ovoliko primala golova!!!
Sta je sa vama?
Otrijezni te se!!!
Ja sam isao na svaku utakmicu repke i u zivo sam gledao debakle od kojih izdvajam onaj u Bukurestu a onaj bod u Tirani mi je otvorio oci koga nasi igraci moraju slusati,uz naravno pjevanje familiji Safetovoj sa nase tribine!!!
Zar vi slijepci nevidite da smo mi 80 posto golova dali iz prekida sto znaci da covjek uopste nema strategiju niti zna kako postaviti igrace a kad dodamo 5000 golova koje smo primili za ove njegove ere pametnom je dosta da uvidi gdje ovaj covjek vodi nas fudbal...

Pa one ultimatume i prijetnje koje je postavljao kad je Uske(inace njegov dobar prijatelj) dobio nogu iz saveza i zavrsio sa 5 god robije necemo tako lako zaboraviti , takodje ono seljacko ponasenje prema novinarima je prica koja se tice njegovih mentora (roditelja i uciteljice)...
1000 cinjenica protiv klupske boje ,ko li grijesi????? :roll:
Najveca laz poslije 9/11 : "Niti jedan klub Susic nije odveo u drugu ligu" By Pasodzigera@
Safet Susic ili covjek zvani OM za sve probleme!!!
"No God is Good God "

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 02 feb 2012, 16:07

Zamislite kako je to izgledalo u Tirani,kada je grupa navijaca uvredljivo skandirala selektoru,na sta je to licilo.
Istomisljenici i pijanice...transparentno protiv selektora.Zasto???
Mislim da je to i u Africi vec odavno prevaziđeno.
F.K.SARAJEVO

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 02 feb 2012, 16:15

Za_raju je napisao/la:Ja sam isao na svaku utakmicu repke i u zivo sam gledao debakle od kojih izdvajam onaj u Bukurestu a onaj bod u Tirani mi je otvorio oci koga nasi igraci moraju slusati,uz naravno pjevanje familiji Safetovoj sa nase tribine!!!
Nisi ti nigdje isao, jer si nakon svake utakmice lupetao kao sto sad lupetas, pa cak i kad smo pobjedili i tada si trazio dlaku u jajetu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 02 feb 2012, 16:15

Za_raju je napisao/la:
Elegant je napisao/la:@ Za raju

Ljudi zasto ne baratate cinjenicama zasto vas klupska boja nosi?
Zasto vas boli kad vam se cinenjicno stanje predoci?
Daj te mi ba vise te svijetle trenutke pod palicom pajde sta je to dobroga donio nasem fudbalu?

Jeli nas samo osramotio sa nikad jacim igracima koji dolaze iz klubovima koji spadaju u sami vrh fudbala,pogledajete samo koliko smo mi golova ljudi primili odkako je pajdo tu,pa ni Malta nije ovoliko primala golova!!!
Sta je sa vama?
Otrijezni te se!!!
Ja sam isao na svaku utakmicu repke i u zivo sam gledao debakle od kojih izdvajam onaj u Bukurestu a onaj bod u Tirani mi je otvorio oci koga nasi igraci moraju slusati,uz naravno pjevanje familiji Safetovoj sa nase tribine!!!
Zar vi slijepci nevidite da smo mi 80 posto golova dali iz prekida sto znaci da covjek uopste nema strategiju niti zna kako postaviti igrace a kad dodamo 5000 golova koje smo primili za ove njegove ere pametnom je dosta da uvidi gdje ovaj covjek vodi nas fudbal...

Pa one ultimatume i prijetnje koje je postavljao kad je Uske(inace njegov dobar prijatelj) dobio nogu iz saveza i zavrsio sa 5 god robije necemo tako lako zaboraviti , takodje ono seljacko ponasenje prema novinarima je prica koja se tice njegovih mentora (roditelja i uciteljice)...
1000 cinjenica protiv klupske boje ,ko li grijesi????? :roll:
U proslom ciklus je vako stanje bilo...

Spahic se laktao u Montpeljeu i provodio vrijeme na tribinama.
Dzeko nije haman pa nikako igrao u Engleskoj, samopouzdanje nula.
Zvjezdan Misimovic nije bukvalno NIKAKO igrao.
Vedad Ibisevic tu i tamo...vise tamo.
Kenan Hasagic baca laznjake protivnicim igracima, a bogme i selektoru i doktoru karabegu..tzv Albanija.
Senijad Ibricic vise klupe grijao nego terena vidio.
Miralem Pjanic kod Puyel-a se nije naigrao, a sad se vidi kakav je igrac.
Sasa Papac...dosao pred kraj kvalifikacija.
Sanel Jahic uzivao na lijepom suncanom Kipru...grijuci klupu.
Sejad Salihovic prisustvovao totalno u dvije utakmice(suspenzija za prve cetri utakmice i povreda).

Ako se ja nevaram ove igrace sto sam naveo su u proslom ciklusu bili najbolje sto imam(ako nisu i dan danas). I vi bi da kaze te kako smo imali najbolju reprezentaciju od postojanja BiH i igrace u najjacim klubovima(gdje su se hvatali klupe) koje je selektor upropastio svojom taktikom...pa daj..nije niko lud :roll: Mozda smo trebali dovest za prosli ciklus Zukanovica, Cocalica, Mahmutovica, Hajrovica, Viscu, Subasica pa da igraju u izuzetno vaznim kvalifikacijama? Selektor je eksperimentisao cijele kvalifikacije jer je bio primoran! Kako nebi eksperimentisao kad su nam svi igraci bili rezerva ili igrali po 10-15min!?!?!?

Mi nismo ama bas nikako napredovali jel da? Mi nismo nabacili prepoznatljiv stil igre gdje se igra od noge do noge umjesto nabijanja? Mi nismo igrali prijateljske protiv Njemacke, Svedske, Gane, SAD....reprezentacije koje, ako se ja nevaram, su vise nego solidne i sve redom igraju na SP, EP, Gold Cup, i sada hoce Brazil, Irska, Mexico da igra s nama a dok je bio Ciro igrali smo protiv Rijeke, Irana, Omana. Svaka cast gospodinu Osimu pa je vidio kroz Cirin lazni imidz i neku ljubav prema nasoj reprezentaciji. Nije gospodin Osim bio glup da se ubaci u bilo kakav posao s stokom svojevrsnom.

Kao sto sam u ranijem postu napisao, sada kada selektor ima pregleda sta imamo i sta mozemo, sad dolazi u obzir testiranje novih igraca i brusenje nase igre, taktike kako bi sve doslo do krajnjeg izrazaja.

Jedna mala izreka...."Kuca se gradi od temelja pa na gore, a ne s krova. ;)

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 02 feb 2012, 16:18

Nešto što je Harun Mahmutović u košarci ja sam očekivao da to bude Jasmin Baković u fudbalu..Hebeš telefone i dopisivanje preko novinara,treba otići razgovarati sa ljudima,sa svima onima koji žele da igraju za BiH..Mislim da selektor Sušić ima vrlo lošu komunikaciju sa igračima i to mu je veliki -
Ja da sam selektor otišao bih u Englesku malo kod Džeke i onda kod Vukčića u Njukastl na kafu :D ovo nije zajeb tako to rade selektori eno Turski selektor je bajernovog 19g wunderkinda prelomio da igra za Tursku reprezentaciju,a sjetimo se da Ozil igra za Njemacku..kad učinimo sve od sebe i igrač kaže ne ne želim ok onda nam je mirna savjest i sve je uredu..U košarci g.Harun je pokušao sve oko Preldžića na kraju završilo se kako se završilo,ali smo pokušali...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 02 feb 2012, 16:28

zgembo89 je napisao/la:Nešto što je Harun Mahmutović u košarci ja sam očekivao da to bude Jasmin Baković u fudbalu..Hebeš telefone i dopisivanje preko novinara,treba otići razgovarati sa ljudima,sa svima onima koji žele da igraju za BiH..Mislim da selektor Sušić ima vrlo lošu komunikaciju sa igračima i to mu je veliki -
Ja da sam selektor otišao bih u Englesku malo kod Džeke i onda kod Vukčića u Njukastl na kafu :D ovo nije zajeb tako to rade selektori eno Turski selektor je bajernovog 19g wunderkinda prelomio da igra za Tursku reprezentaciju,a sjetimo se da Ozil igra za Njemacku..kad učinimo sve od sebe i igrač kaže ne ne želim ok onda nam je mirna savjest i sve je uredu..U košarci g.Harun je pokušao sve oko Preldžića na kraju završilo se kako se završilo,ali smo pokušali...
Potpuno si upravu, nasoj reprezentaciji ili bolje receno preprezentacijama (a, U21, U19, U 17)nedostaje sportski direktor koi bi obavljao to sve sto si ti naveo, ja sam kontao da ce komitet na to mjesto da postavi nekog.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 02 feb 2012, 16:33

zgembo89 je napisao/la:Nešto što je Harun Mahmutović u košarci ja sam očekivao da to bude Jasmin Baković u fudbalu..Hebeš telefone i dopisivanje preko novinara,treba otići razgovarati sa ljudima,sa svima onima koji žele da igraju za BiH..Mislim da selektor Sušić ima vrlo lošu komunikaciju sa igračima i to mu je veliki -
Ti da si selektor BiH repke,morao bi kredit dignuti za troskove putovanja ,posto ti platica nebi mogla sve to pokriti.Tako da bi isti moment sve to batalio.Turski selektor je bukvalno imao oko sto puta vecu platu,pa mu lakse sve nekako islo.Bivsi selektor im opet nista nije napravio i pored svega toga.
@legenda novih imena je bilo i bit ce,cijelo ovo vrijeme.Ali u mnogo umjerenijem kontekstu.Jer pretumbavanje ekipe,nakon svake prijateljske,nece rijesiti nista.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 02 feb 2012, 17:10

po mom misljenju, ako uopste postoji, strategija komiteta je da poveze konce i uspostavi neki red i temelje za buduce normalnije funkcionisanje saveza.prioritet nisu rezultati, iduce kvalifikacije su svjesno zrtvovane ili stavljene u ruke srece. nisam siguran je li skautiranje bakovicev posao ili ne i moze li se postaviti neko ko ce voditi taj segment, da li ima vremena i novca....... od susica, valjda je jasno, tesko mozemo ocekivati neke ozbiljnije korake u tom pravcu . jos jedan faktor protiv "stranaca" je domaca ,nazovi liga, koja proizvodi gubitnike, upropastava ttalente, a reprezentacija je izlog i zrtva preko koje ih treba pprodati.
Sent from my Commodore 64

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 02 feb 2012, 17:15

@AÐ_Official objasnio neke stvari.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 02 feb 2012, 17:21

Ko ovo gore napisa koliko smo golova primili sa Susicem.
U 7 utakmica jedan gol i to iz nekog ne postojeceg penala. I onda potop od napaljenog Ronalda, a tu noc njega niko nije mogao zaustaviti..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 02 feb 2012, 18:40

Uđem na ovu temu kontam pojavio se neki novi talentovani igrač koji bi mogao zaigrati za nas kad ono dežurni spamer Za raju ispiso 2 strane teme nebuloza :? :? :?
DRUG NEBI TI PUNCA

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 02 feb 2012, 18:48

@za raju_ najbolje da promjenis nik u @cinjenicno stanje :lol:

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 02 feb 2012, 18:59

Goalgetter je napisao/la:Nije dzabe momak bio svjetski prvak u kadetskoj kategoriji. Radije njega nego Muslimovica pozvati. Zlatanu hvala za sve, ali stizu mladji i bolji ;) .

A da li bi on nastupio za nas ? Neznam, neka vam odgovori ova slika.

slika
Veliki je talenat,trenuno sigurno bolji od Zeca,može izrasti u velikog igrača,ne znam da li može nastupiti za BiH ali bi dobro bilo bar da ga "kaparišemo" .
12.9.2009.

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 02 feb 2012, 19:05

bagrcavi je napisao/la:Uđem na ovu temu kontam pojavio se neki novi talentovani igrač koji bi mogao zaigrati za nas kad ono dežurni spamer Za raju ispiso 2 strane teme nebuloza :? :? :?
U pravu si kad mislis da se pojavio neki novi talentovani igrac koji bi mogao...da,tu je,nazire se...(Grasshopers)
Samo sto ova tema u isto vrijeme nosi naziv:zaboravljeni i potencijalni...zaboravi potencijal,baci suplju... :?
F.K.SARAJEVO

AÐ_Official
Kontakt:

Post Postao/la AÐ_Official » 02 feb 2012, 19:18

Jedno ozbiljno pitanje. da li vi, navijaci reprezentacije i redovni pratioci iste, misli te da ovi momci sto igraju po skandinavskim drzavama zasluzuju poziv? Mislim to na osnovu jacine lige, uspjeha ekipe, evropski rezultata, itd?

nihco

Post Postao/la nihco » 02 feb 2012, 19:26

AÐ_Official je napisao/la:Jedno ozbiljno pitanje. da li vi, navijaci reprezentacije i redovni pratioci iste, misli te da ovi momci sto igraju po skandinavskim drzavama zasluzuju poziv? Mislim to na osnovu jacine lige, uspjeha ekipe, evropski rezultata, itd?
pa , sudeci po cinjenici da svedska, danska, norveska liga , svake sezone , u lige petice , prodaju p nekoliko igraca i da su im u nacionalnim selekcijama 90% igraca poniklih i stasalih u njihovim ligama, odgovor je da zasluzuju pozive.
naravno, ne svaki.

nihco

Post Postao/la nihco » 02 feb 2012, 19:28

.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Jabroni, Lavcina, legendarnadruga, Muumii, zikerrz21 i 95 gostiju.