Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

legenda reala
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la legenda reala » 03 feb 2012, 16:26

Ma pusti Šabana ,ko je ko on ,od kad je moderator posto,folira se nije normalno :mrgreen:
Ali morate stadione praviti ,imate sad u vrh glave 3 dobra stadiona ,ostalo je loše :roll:
Joj gledam neki dan Lecce i vidim onog njihovog trenera onaj sa kačketom,sjećam ga se sa TOP GOLA prije nekad smo tako pratili LIge petice :P ,uvijek se patio sa timovima sa začelja ,a nako komad budale .
Zaboravio sam mu ime :?:

Da se Šaban ne bi ljutio,kako spamamo
Evo da ga prisjetim,njegovih najbolnijih trenutaka kao navijača Juventusa ,poslije ispadanja iz Serie A (naravno)

[youtube][/youtube]
Peđa ga je rasplakao ,vjerovatno :P

[youtube][/youtube]
Ali ipak ga je veliki Lars Ricken više rasplakao :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 feb 2012, 16:31

I ja sam tad cmizdrio, baš sam jučer to pisao, i 2006. sam isto, svako 10 godina, 2016. će to biti vjerovatno od sreće. :mrgreen: :D

Sjećam se i ja Top gola, pošto prije nije bilo teleteksta i interneta čekao sam Top gol da vidim kako je Juve igrao... :D

Trener se zove Serse Cosmi, pušta igračima prije utakmice 18+ filmove da se igrači bolje nalože. :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 03 feb 2012, 16:35

[youtube][/youtube]

Kakvu god ekipu Real.M da ima nikad nisu mogli protiv Juventusa :P
-RIVALDO-

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 03 feb 2012, 16:52

slika :lol:

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 03 feb 2012, 18:18

legenda reala je napisao/la:Ma pusti Šabana ,ko je ko on ,od kad je moderator posto,folira se nije normalno :mrgreen:
Ali morate stadione praviti ,imate sad u vrh glave 3 dobra stadiona ,ostalo je loše :roll:
Joj gledam neki dan Lecce i vidim onog njihovog trenera onaj sa kačketom,sjećam ga se sa TOP GOLA prije nekad smo tako pratili LIge petice :P ,uvijek se patio sa timovima sa začelja ,a nako komad budale .
Zaboravio sam mu ime :?:

Da se Šaban ne bi ljutio,kako spamamo
Evo da ga prisjetim,njegovih najbolnijih trenutaka kao navijača Juventusa ,poslije ispadanja iz Serie A (naravno)

[youtube][/youtube]
Peđa ga je rasplakao ,vjerovatno :P

[youtube][/youtube]
Ali ipak ga je veliki Lars Ricken više rasplakao :P

Jesi li ti sada ispo pametan?
MENI MOJE, A VAMA VASE

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 feb 2012, 18:31

F.G.R. HARMANI je napisao/la:Jesi li ti sada ispo pametan?
Ma legenda je naš drug, nije ovo bilo zlonamjerno on dođe samo malo da prca Sabana (sarajlija89) i našeg spamera (Bianconerra) :mrgreen: .

Ima li neko možda sliku kako trenutno izgleda "naš" hram u Torinu :) (stadion) :?:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 feb 2012, 18:38

Nije padao snijeg danas u Torinu,to je zadnja vijest.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 feb 2012, 18:48

Ipak nije padao snijeg samo je osjetan minus :D, samo da ne bude snijega u nedjelju.

[youtube][/youtube]

Uno, Due, Tre, quattro :mrgreen:

Još jedan dobro vijest, Primavera pobjedila 2:0 Grosetto, a prvijenac za Juventus Primaveru je zabio Gabrijel Appelt 8-) , drugi gol je zabio Padovan, koji ove sezone rešeta mreže.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 feb 2012, 19:18

Ne dirajte mi @legendu, njega ionako ne trebao ozbiljno shvatati. :mrgreen: :lol:

@juventus0244

Je li to bila liga ili kup? :D

Kako li je ovom jadnom samom Eliji među njima!? :mrgreen:

Evo malo i statističkih podataka u ovih 20 odigranih utakmica. Podaci predstavljaju prosjek po jednoj utakmici. Ovaj broj u zagradi govori koji smo na tabeli u tom nekom podatku. Hajd skontat ćete :mrgreen:

- osvojeni bodovi: 2,2 (1.) (logično :mrgreen: )
- postignuti golovi:1,7 (3.)
- korneri: 6,6 (1.)
- posjed lopte: 28':54'' (3.)
- udarci u okvir: 7,1 (1.)
- udarci prema golu: 16,8 (1.)
- dodavanja: 666,4 (2.)
- postotak uspješnosti dodavanja: 70,4 (2.)

Ja zadovoljan. :D
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 feb 2012, 19:24

Bianconeri1988 je napisao/la:@juventus0244

Je li to bila liga ili kup? :D
Liga, sve odgođene bile samo naši igrali :D , ali u gostima je bila, sad 5 bodova ispred Fiorentine (a oni utakmicu manje), a sad počinje onaj turnir Primavera, tako da će se kasnije prvenstvo nastaviti.

A u kupu smo u polufinalu prva utakmicu u Firenci 0:0 odigrali, a uzvrat je trebao biti 31.01 ali odgođen, pa sad ne znam kad se igra.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 feb 2012, 19:30

Ma ne bi me čudilo da se sad u nedjelju odigra samo naša utakmica. :mrgreen:

Dobro bi bilo da ovi ostali ne igraju, dobit lagano Sienu, otići na +4 i povečati pritisak na Milan i Udinese, ostali nemaju šanse. :mrgreen:
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 feb 2012, 19:36

Htio sam gledati,ali zaboravih,baš mi je drago zbog Appelta,što se tiče Siene,bit će sve samo ne lagano,odlična je Siena ove godine,naš bratski klub,Destro je eksplodirao ove sezone.
Inače,nisam ljubitelj izjava tipa osvojit ćemo scudetto,pobijedit ćemo i slične,a pouzdano znam, jer sam mnogo čitao, da i navijači Juventusa u Italiji pogotovo ne vole proklamacije već djela.
To se posebno odnosi na zadnjih par sezona.
Shvatiti Sienu ozbiljno kao i sve protivnike do sada i rezultat će doći što je najbitnije.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 feb 2012, 19:45

Navijači su gladni uspjeha, a opet i nisu toliko optimistični jer znamo šta se dešavalo protklih sezona, zato treba biti oprezniji u izjavama i na svaku utakmicu gledati kao da je odlučujuća, upravo tako razmišlja i Conte zato svaku utakmicu i odigramo dobro, prvenstveno debije, jednostano ne znamo podbaciti kad najviše treba, još kad se sjetim onih Bonipertijevih riječi kako nama nije važno pobjeđivati, već je to jedina stvar koja je bitna i da su to čuli svi igrači kad je bilo otvorenje stadiona, to je jedan od razloga što igrači ovako dobro igraju, još ako se doda da smo odmarali i da su se zaželili utakmica i kao šlag na tortu igramo na našem stadionu, ja ću biti razočaran ako primimo gol. Normalno o nečemu drugom osim pobjede i ne razmišljam, neće Conte dopustit opuštanje.
Ž '21!

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 03 feb 2012, 20:34

Urugvajac iz redova Liverpula se vraća na teren posle suspenzije koja ga je duži period udaljila od terena.

U poslednje vreme je na ostrvu bilo mnoštvo spekulacija da je Suarez razočaran odnsom javnosti i da će u junu, i pored podrške Liverpula, napustiti Enfild.

Za njegove usluge zainteresovan je italijanski Juventus koji u liku Suareza vidi idealnu zamenu za legendarnog kapitena Del Pjera koji će u junu napustiti Torino.

Prema određenim najavama, Luis Suarez bi u junu mogao da bude predmet transfera vrednog 23 miliona funti. Ukoliko se takve najave i obistine, odlazak Suareza bio bi veliki udarac za ekipu Kenija Dalgliša.
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 03 feb 2012, 20:40

Juventus je doveo Marka Borijela na pozajmicu iz Rome, ali Italijan nema baš veliku minutažu u torinskom klubu.
Karlo Anćeloti smatra da Borijelo mora da dobije više šansi u Juventusu."Borijelo je kvalitetan fudbaler, ali da budeš na vrhunskom nivou moraš da igraš konstantno, a u Juventusu je jaka konkurencija", rekao je Anćeloti.
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 feb 2012, 21:41

Šta me ovo napada ovaj Atilo Lombardo :roll:
Nisam ispo pametan ,ali kad vidim tvoj post uvijek mi naumpadne Atillo Lombardo :lol:
F.G.R. HARMANI je napisao/la:Sjecam se finala Ajax-Juventus. Bio sam djete i zelio sam gledati crtani film. Stari i dedo da me umire, kazu hajde gledaj ovamo, igra komsija Šargan, misleci na Atilia Lombarda iz Juventusa, a fakat bili slicni, onako procelavi.
Ja sam fakat misliol da je Lombardo moj komsija Šargan.

Tako sam poceo navijati za Juventus!
Nemoj mi zamjeriti ,ali se uvijek ismijem na ovo :lol: :lol:

Jel ovo Vučinić ne igra u nedjelju :mrgreen:
I dokle je snijeg u Italiji ???
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 feb 2012, 22:02

Legendo gdje nam je onaj mutevelija,valjda ga je prošla prpa što je identificiran od moje malenkosti? :lol:

U Italiji kao i ovdje,za čudo Božije u Torinu dosta dobro vrijeme tako da bi se trebalo igrati,Vučinić je po mojim saznanjima spreman.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 03 feb 2012, 22:04

U današnjoj Gazzetti izašao je interesantan tekst prema kojem je Juventus favorit za Scudetto, naime Juventus i Milan su upoređeni u 10 segmenta i konačni ishod je bio 6:4 u korist Juventusa. Raspored, kondicija, raznovrsna taktika, čvrstoća u odbrani, derbiji i glad za uspjehom su segmenti koji su otišli na stranu Juventusa, dok su iskustvo, bolji pojedinci, konkrentnost u završnici i totem Ibrahimović segmenti u kojim Milan ima prednost.

JUVENTUS je taktički svestrana ekipa, veliki broj igrača može igrati više pozicija u ekipi, postoji samo jedna šupljina, ali opasna, nema zamjene za Pirla.

slika

MILAN također ima puno polivalentnih igrača, ali manje taktičkih rješena, samo je jedan nezamjenljiv: Ibrahimović.

slika

1 RASPORED (1:0)

Juventus se već do početka prolječa može udaljiti na tabeli, sa utakmicom manje je na +1, ukoliko dobije tu utakmicu bit će na +4, još ako se uzme u obzir da Juve igra protiv relativno lahkih ekipa u tom periodu(Siena, Bologna, Catania, Chievo, Genoa i Fiorentina) dok Milan igra protiv Napolija, Udinesea, Palerma i dvije utakmice 1/8 CL-a u kojima će se Milan istrošiti i psihički i fizički. U međuvremenu će ove dvije ekipe odigrati međusobno 3 utakmice, onu ligašku i 1/2 Coppa Italia, bolji iz ovih duela će svakako ući s psihološkom prednošću u ostatak sezone, a ako se uzme u obzir da zimski prvak u 68% slučajeva na kraju sezone osvoji i Scudetto u ovom segmentu prednost ima Juventus.

slika

2 ISKUSTVO (1:1)

Bez dvojbe ovdje prednost ima Milan, igrači poput Neste, Ibrahimovića, Seedorfa, Van Bommela sigurno znaju kako doći do kraja i osvojiti titulu dok su u Juventusu samo dva takva igrača Pirlo i Buffon.

3 KONDICIJA (2:1)

Juventus trči još od augusta, zahvaljujući tome uglavnom i pobjeđuje svoje protivnike, iako se u prvoj utakmici ove godine činilo da su igrači umorni usljed teških mini priprema u Dubaiju to je bio samo zalet za nastavak, dok Milanu fali daha i vjerovatno zbog starosti igrača često se dešavaju padovi u igri.

4 KVALITET POJEDINCA (2:2)

Nesta, Thiago Silva, Seedorf, Ibra, Pato, Robinho, Aquilani, Boateng, Cassano pa i Mexes su igrači koji mogu igrati u bilo kojem klubu na svijetu i u ovom segmentu Milan je superiorniji od Juventusa koji se može osloniti "samo" na Pirla, Vučinića i Del Piera.

5 TAKTIKA (3:2)

Prelaskom sa 4-2-4 formacije na 4-3-3 ili na 3-5-2 u kojoj do izražaja dolaze krila, Conte se pokazao kao odličan taktičar, sa formacijom 3-5-2 lakše napada, a i lakše se brani, odlično je iskoristio sposobnost svojih igrača da igraju više pozicija koji u svakom trenutku znaju šta rade na terenu, prije svega Juventus ima itekako lijepu igru. Nije Milan puno inferiorniji, ali koristi samo 2 formacije (4-3-1-2 ili 4-3-3) koje nemaju vanjskih igrača i samim tim manje je različitih taktika u igri, a i isto tako nemaju puno rješenja u slučaju neke nepredviđene situacije.

slika slika

6 KONKRETNOST (3:3)

Omjer postignutih golova sve govori 43:33 u korist Milana sa utakmicam više sve govori, Juve napada, šutira, ima posjed lopte, ali ne zabija kao Milan, iako Juve ima 36 šuteva više (277:241) nedostaje mu konkrentnosti u napadu. Milan ima rješenja i lucidnost koju zna ponuditi samo Ibrahimović.

7 ČVRSČA ODBRANA (4:3)

Juventus ponovo ima prednost zbog čvršče odbrane (13:19) i prije svega nepobjedivosti, 20 ligaških te 2 utakmice Coppa Italie u niz bez poraza su podatak koji zadaje strah svim protivnicima.

8 TOTEM IBRAHIMOVIĆ (4:4)

Obje ekipe imaju po jednog totema u ekipi, Ibrahimovića i Pirla, bez Ibre Milanu bi falila taktička rješenja, dubina u igri i ono najbitnije golovi. Ne znamo još uvijek šta bi bilo sa Juventusom bez Pirla, ali sigurno bi bili drugačiji jer pored toliko igrača opet nemaju onu pravu zamjenu za Pirla. Ibrahimović je statistički nedodirljiv, osvojio je 8 Scudetta u nizu. Vidjet ćemo hoće li nastaviti seriju!?

9 DERBI UTAKMICE (5:4)

Kad bi se igrala mini liga između vodećih ekipa (Juve, Milan, Udinese, Lazio, Inter, Napoli, Roma) bianconeri bi već slavili Scudetto: 15 bodova u 7 utakmica, dakle 2,14 po utakmici. A Milan je dosad najlošiji u međusobnim duelima sa samo jednom pobjedom, 2 remija i 4 poraza.

slika

10 GLAD ZA USPJEHOM (6:4)

Juventus dobiva prednost u posljednjem segmentu, taj segment ne predtavlja mnogo, ali je itekako bitan. Juventus ima glad za uspjehom i veliku želju za osvetom. Milan je aktuelni prvak i želi da što dalje dogura u CL, dakle čini se sitijim, dok s druge strane Juventus nije osvojio ništa još od 2006. Puno vremena za takav klub.
Ž '21!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 04 feb 2012, 01:01

Nigdje onih noćnih ptica da bacimo koji šupljak, snijeg iz sve zatrpao. :mrgreen:

Evo jedan od prijedloga za dresove sljedeće sezone:

slika

Podsjeća na one iz sredine i kraja 90-ih. Ovaj detalj za zvjezdicama bode u oči. 8-) :mrgreen:

Tu je i najava nedjeljne utakmice protiv Siene.

[youtube][/youtube]
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 feb 2012, 01:19

Analiza je za desetku @Bianconerac.. a i zvjezdice na dresu su mačka 8-) :D
Legenda je naš ba :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []