Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harishp » 03 feb 2012, 19:50

zgembo89 je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Izet Hajrovic,Edin cocalic i Nedejlko Malic bi trebali biti novi zmajevi...
Ovo treće ime mi nije jasno piše da igra u matersburgu ko i mravac..
e ovako ide vijest samo što sam gore skratio..

Iako će prema najavama za prijateljski meč protiv Brazila selektor Safet Sušić računati samo na najbolji raspoloživi igrački kadar, očekuje se kako će do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, popularni Pape pozive uputiti još nekolicini bh. internacionalaca koji bi u budućnosti, ukoliko opravdaju ukazano povjerenje, mogli postati stalni članovi naše najbolje fudbalske reprezentacije.

Kriterij je jasan, a on glasi kako novim Zmajevima mogu postati samo oni igrači koji redovno i standardno nastupaju za prve timove svojih ekipa. Iako Sušić ne želi preko medija mešetariti sa imenima igrača, špekulira se kako su u budućnosti debiju u reprezentaciji najbliži Izet Hajrović, Nedeljko Malić i Edin Cocalić..
@zgembo Borovina sc schport su ''tacni''poput goala dart koma.Tacno covjek dobije osjecaj da se takmici koliko ce netacnih informacija proslijediti dalje.Takvima ni u tvrdnji da je ''mleko-belo''ne smijes vjerovati.
@principatus gdje je Stangla sada?Izgleda da ga Pape otpremio u vjecna lovista. :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 feb 2012, 21:56

nije ovo sa sc sschporta ;) ali nije ni bitno uglavnom Safet treba pozvat nove igrače isprobat ako dobijemo još jedno otkriće poput Lulića dobro je,jer ne mogu se ove kvalifikacije graditi na Mravcu,Rahimiću,Maletiću,Zecu,Medunjaninu(?status),Muslimoviću..znam da nemamo nešto ekstra kvalitetnih rješenja ali u tandemu sa Spahićem,Papcem,Salihoviće,Lulićem,Pjanićem,Džekom i jedan Cocalić ili Hadžić ili Zukanović ili ko već će sigurno se uklopiti..pa Bešića je vodao čitave kvalifikacije pa ništa,ne znam kako će onaj Bičakčić se pokazat u onom Braunschvajgu :D
interesuje me šta mislite o Mehmedu Alispahiću ??? imao je onaj lom ruke,sad igra..on naprimjer i štilić imal razlike kakve ??

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 feb 2012, 22:05

zgembo89 je napisao/la:nije ovo sa sc sschporta ;) ali nije ni bitno uglavnom Safet treba pozvat nove igrače isprobat ako dobijemo još jedno otkriće poput Lulića dobro je,jer ne mogu se ove kvalifikacije graditi na Mravcu,Rahimiću,Maletiću,Zecu,Medunjaninu(?status),Muslimoviću..znam da nemamo nešto ekstra kvalitetnih rješenja ali u tandemu sa Spahićem,Papcem,Salihoviće,Lulićem,Pjanićem,Džekom i jedan Cocalić ili Hadžić ili Zukanović ili ko već će sigurno se uklopiti..pa Bešića je vodao čitave kvalifikacije pa ništa,ne znam kako će onaj Bičakčić se pokazat u onom Braunschvajgu :D
interesuje me šta mislite o Mehmedu Alispahiću ??? imao je onaj lom ruke,sad igra..on naprimjer i štilić imal razlike kakve ??
Preko tog sc ischsporta jos kazu da ce zvati i Viscu,Stevanovica,Sehica ali eto ti nalazis jos gore i neko te upita za izvor ,naravno nisi ga dao.
Lulic je bio otkrice prvo u klubu da bi to samo nastavio u repci.Visca i Stevanovic isto tako nisu otkrica vec su to u mladoj repci dokazali i sad je samo pitanje minutaze koliko ce dobiti.Ostalih novi sto pojedinci guraju su vise nego prosjek.
Besic je odlicno odigrao protiv Mexica a da u HSV nisu imali onako blesavo rukovodstvo i previranja Besic bi vec sad bio standardan u HSV ili makar cesce ulazio.Bicakcic je ista prica,samo sto se i povreda desila u nezgodno vrijeme.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

nihco

Post Postao/la nihco » 03 feb 2012, 22:57

zgembo89 je napisao/la:nije ovo sa sc sschporta ;) ali nije ni bitno uglavnom Safet treba pozvat nove igrače isprobat ako dobijemo još jedno otkriće poput Lulića dobro je,jer ne mogu se ove kvalifikacije graditi na Mravcu,Rahimiću,Maletiću,Zecu,Medunjaninu(?status),Muslimoviću..znam da nemamo nešto ekstra kvalitetnih rješenja ali u tandemu sa Spahićem,Papcem,Salihoviće,Lulićem,Pjanićem,Džekom i jedan Cocalić ili Hadžić ili Zukanović ili ko već će sigurno se uklopiti..pa Bešića je vodao čitave kvalifikacije pa ništa,ne znam kako će onaj Bičakčić se pokazat u onom Braunschvajgu :D
jasno, kroz prosle kvalifikacije smo pretovarili igrace bez kluba, amatere, penzionere, vrijeme je da se da prilika igracima koji obecavaju , a jos presle sezone su bili bolji od ovih koje smo vucarali radi "atmosfere ".
sto se alispahica tice, po meni djeluje bolje od stilica iako je i on, po vokaciji, ofanzivni vezni, ali moze igrati i desnog i centralnog veznogpokretljiviji je i borbeniji, cini mi se da je lici na selihovica. dati mu sansu u prijateljskoj.
Sent from my Commodore 64

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 04 feb 2012, 16:50

" onclick="window.open(this.href);return false;

enis nadarevic AS Varese...Winger!
Zna momak igrati fudbala mozda je vec vrijeme za poziv. Seria B Varese mozda sljedecu godinu Seria A.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 feb 2012, 16:55

TKC je napisao/la:

Zna momak igrati fudbala mozda je vec vrijeme za poziv. Seria B Varese mozda sljedecu godinu Seria A.
ma daj buraz, Safet se dvoumi dali bi Višći uputio poziv, a da pozove ovog iz serie b
DRUG NEBI TI PUNCA

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 04 feb 2012, 16:59

bagrcavi je napisao/la:
TKC je napisao/la:

ma daj buraz, Safet se dvoumi dali bi Višći uputio poziv, a da pozove ovog iz serie b
ali kad zaigra u Seria A onda hoce.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 feb 2012, 17:09

TKC je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
TKC je napisao/la:

ali kad zaigra u Seria A onda hoce.
daj Bože prijatelju,ali vidjećemo
DRUG NEBI TI PUNCA

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 07 feb 2012, 13:39

Izdvajamo nekoliko internacionalaca koji mogu biti korisni reprezentaciji, a sigurno je da će neko od njih dobiti šansu u narednom periodu.

Jasmin Burić (25), član poljskog Lech Poznana. Bio je prvi čuvar mreže bh. selekcija U-17, U-19, U-21, a upisao je i jedan nastup za seniorski tim, na utakmici protiv Azerbejdžana u Zenici. On je još jedan dokaz da naš državni tim ne treba brinuti za mjesto među stativama, pouzdan je golman, podjednako siguran na liniji i u istrčavanjima. Premda je konkurencija na toj poziciji kvalitetna, može se reći da je zaboravljen.

Vrijednost prema Transfermarktu: 700. 000 eura

Ervin Zukanović (25), igrač belgijskog Kortrijka. Jedan je od najboljih igrača svog tima, zahvalan nogometaš, pouzdan u odbrambenim zadacima, izuzetno je dobar u duelima u zraku i onim na zemlji. Nekadašnji defanzivac Željezničara privukao je pažnju belgijskih timova pa se za njegove usluge sve više zanimaju Anderlecht i Genk te bi naljeto mogao promijeniti sredinu.

Vrijednost prema Transfermarktu: 1.000. 000 eura (najskuplji u timu)

Edin Cocalić (25), član Maccabi Haife. Njegovi sjajni nastupi u dresu Panioniosa nisu ostali nezapaženi pa je preselio u Izrael. Odličan je u "čitanju" protivničkih napada, igra na sigurno, bez suvišnih komplikacija. Prema posljednjim informacijama selektor Sušić razmišlja da ga pozove, a ako to i učini, neće pogriješiti.

Vrijednost prema Transfermarktu: 1.100.000 eura

Muhamed Subašić (24) nosi dres Dynama iz Dresdena. Polivalentan je igrač, jakog udarca, a naročito iz prekida. Iako igra u odbrani postigao je tri gola za njemački klub što dokazuje da nerijetko učestvuje u napadačkim akcijama.

Vrijednost prema Transfermarktu: 750. 000 eura

Anel Hadžić (23) je nogometaš austrijskog Rieda. Ključna je karika u svom timu koji je na diobi prvog mjesta sa Rapidom. Neumoran je trkač, veliki radnik i definitivno velika snaga Rieda. Iako je nastupao za mladu austrijsku reprezentaciju, odlučio je u budućnosti obući dres Zmajeva.

Vrijednost prema Transfermarktu: 800.000 eura

Izet Hajrović (21), nogometaš Grasshoppera je također izrazio želju da nastupa za tim BiH. Specijalista je za pogotke iz prekida, igrač izuzetnog udarca koji često iz daljine prijeti suparničkim golmanima. Ima kvalitet za najveće domete, a stručnjaci mu predviđaju blistavu budućnost.

Vrijednost prema Transfermarktu: 600.000 eura

Aidin Mahmutović (26)
je prvi strijelac čeških Teplica. Moderan je napadač koji jednim potezom može riješiti utakmicu, odlikuje ga odličan pregled igre i precizan udarac. U stanju je unijeti novu, drugačiju dimenziju u ofanzivnu igru, pogotovo sada kada neće biti Zlatana Muslimovića.

Vrijednost prema Transfermarktu: 1.000.000 eura

Navedeni nogometaši mogu iskočiti iz drugog plana. Spomenuli smo samo neke, ali svakako treba dodati Malića, Dumića, Višću, Ljevakovića, Sudića, Seferovića…
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 feb 2012, 13:42

Sigurno je da mora pozvat novog napadaca Susic. Nemamo puno izbora. Dialiba ili Mahmutovic, a neki su ovdje pisali da Dialiba ne moze igrat za nas vise. Tu bi naravno mogli bit i Vuckic i Seferovic...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 07 feb 2012, 13:50

Mahmutović je vrijeme da dobije poziv...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 08 feb 2012, 21:43

Cocalic dao gol u kupu, ono sto sam gledao je odlicno odigrao

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 08 feb 2012, 21:58

Kad već nema Muslimovića, vrijeme je za Mahmutovića...
Čelik Zenica 1945

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 08 feb 2012, 22:13

Nimla_RZ je napisao/la:Kad već nema Muslimovića, vrijeme je za Mahmutovića...
Iskreno receno tu su oni,ovaj sa sto igra i ovaj sto ne igra.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 09 feb 2012, 10:33

harishp je napisao/la:
Ovaj barem igra ;)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 09 feb 2012, 10:47

Martex je napisao/la:
harishp je napisao/la:
Ovaj barem igra ;)
Igraju ''barem'' i Bracini GG puleni,pa ih niko ne zove.Pisemo o reprezentaciji a ne zayebanciji.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 09 feb 2012, 11:53

Ako Sušić pozove bar Višću od novih imena mi se možemo nogom u gyzicu udarat', jer kako on izjavljuje u medijima, protiv Brazila neće ništa kalkulisati, jedino Muslimović neće dobiti poziv. Što znači, Mravac, Maletić, Zec, Štilić..dobijaju pozive jer su ''standardni'' reprezentativci.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 09 feb 2012, 12:09

harishp je napisao/la:
Nisu, Mahmutović je u boljoj formi, prvi strijelac svoje ekipe, brz igrač, dobar tehničar, ima odličan udarac iz daljine, a može igrati i kao krilo - sve ono što nama treba...
Čelik Zenica 1945

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 09 feb 2012, 12:30

@Nimla Znas li onu staru poslovicu "Nekom lakse 20 cm u gu.zicu nego 2 cm u glavu"
Tako se nas hari odmah nag.uzi da primi tih 20centi nego sto bi te saslusao da mu pokusas objasniti neke stvari. Ne vrijedi ti se sa njim raspravljati. On je najpametniji i uvijek je upravu...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 feb 2012, 13:50

Zukanovic je sa svojom ekipom u finalu kupa Belgije. Nice.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”