FK Crvena zvezda

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Ko je Zvezdi u ovome trenutku najpotrebniji ?

Dragan Dzajic
16
10%
Nebojsa Covic
15
10%
Zoran Stojadinovic
9
6%
Gazprom
92
59%
Svi
23
15%

Ukupno glasova: 155

Tribalian
Kontakt:

Re: FK Crvena zvezda

Post Postao/la Tribalian » 04 feb 2012, 17:19

DANTES je napisao/la:zar i vi? nemojte sebi dozvoliti mamicevsko-dinamovsku kompleksomaniju. zar je bitna godina osnivanja? srpskim klubovima to ne treba. niste vi dinamo da vam treba lazna istorija i tudji uspjesi da budete veliki. pa najveci ste na balkanu. pa sta su godine?
Ma nema to ova tema za cilj,taman posla.Nas datum osnivanja je 4. mart 1945. i to je to. Ovo je nesto drugo,cisto diskutabilna tema i pitanje nasledja FK Jugoslavija,mi smo u stvari nasledili i FK Jugoslaviju i BSK.To jest,njihovi igraci su prisli Zvezdi posle rata. 100 godina slavimo,2045. godine,tu dileme nema :)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 feb 2012, 18:01

Zvezda-Zilina 1:1 poluvreme.

Ovo je neki "polu-izvestaj" koji sam nasao .

:arrow: Prvu polušansu na utakmici imala je Žilina u petom minutu, posle napada po desnoj strani, ali je Makimović dobro intervenisao i loptu izbacio u korner.

Zvezda je uzvratila preko Vešovića u osmom minutu, ali je odbrana Žiline dobro reagovala i otklonila opasnost.

Crveno-beli su u nastavku preuzeli terensku inicijativu, a Žilina se mahom ograničila na branjenje svog gola.

Dobru priliku imao je u 24. minutu Kadu kada je sa oko 20 metara šutirao ka golu Slovaka.

Inicijativa Zvezde urodila je plodom u 32. minutu, kada je Lazovićev projektil sa 25 metara, iz slobodnog udarca, završio u mreži Žiline - 1:0.

Ali, Žilina je izjednačila odmah iz prve akcije, čim je krenula sa centra. Jedan slovački fudbaler je utrčao sa desne strane u kazneni prostor i dobrim šutem savladao Kirovskog - 1:1.

Uspela je Zvezda do kraja poluvremena još jednom da zatrese mrežu Žiline, ali je arbitar pogodak novajlije Milunovića poništio zbog navodnog prethodnog faula nad golmanom.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 feb 2012, 18:30

Posto nema prenosa pokusacu da odgovorim sada za ono od malopre.

Dakle.
Sve je to nezvanicno.Ne mozes ti uzeti tradiciju nekog drugog kluba ako te osnuju likovi koji nemaju veze sa SK Jugoslavijom.A to se upravo ovde desava.Sk Jugoslavija je od strane komunistickog rezima ugasena 1945.godine.Mozda zbog toga sto smo mi osnovani 1945.godine odredjeni likovi misle da je to ustvari naslednik.Istina nama je taj komunisticki rezim kada smo osnovani dao taj stadion od 30000 mesta gde ce kasnije da nastane Marakana,uzeli smo crveno belu boju kluba,iz prakticnog razloga sto se klub od samog starta zvao Crvena Zvezda,pa necemo valjda nositi neke leve kombinacije dresova.Grb je bio samo slican i to slicnost veoma mala,jer mi smo imali crveno beli stit za zvezdom na sredini,dok je Sk Jugoslavija imala kao neki lovor(ili kako da ga nazovem) okolo,sa crveno belim stitom na vrhu i preko sredine natpis Jugoslavija.Igrace smo uzeli od tada rasformiranih klubova BSK-a,SK Jugoslavije i ostalih beogradskih klubova izmedju ostalog smo iz BSK-a uzeli i Rajka Mitica.
Mnogi ne znaju cinjenicu odakle je prvi statut naseg kluba,ako smo zaista naslednici SK Jugoslavije zasto nismo njihov statut kluba uzeli,vec smo to uzeli od isto tako ugasenog kluba Fk Slavija sa Cubure u cijem UO je sedeo kasnije jedan od osnivaca Crvene Zvezde,Slobodan Cosic.
Opet sto se tice navijaca nastaje prava zbrka,jer je mnogo neupucenih u celoj prici.Istina da smo mi od stalnog pocetka imali veliku podrsku,ali da li se ti neki zapitaju ta je to logicna stvar.Ugasen BSK,ugasena Slavija,ugasena Jugoslavija,formirana Crvena Zvezda koja sa svim tim igracima cini najjaci klub Beograda u to vreme,logicno je da ce imati najvecu podrsku.Tek u oktobru 1945.godine osniva se Partizan koji dobija odredjene navijace naseg kluba ali i dalje veliki broj ostaje da navija za Crvenu Zvezdu.
Mozda jedan podatak ne vezan za ovu pricu je da smo mi pred kraj 1948.godine u udruzenju navijaca imali 200 clanova,sto je u to vreme bio lep podatak,da imas toliko registrovanih clanova,jer su tu uglavnom bili respektabilni ljudi Beograda.

Dakle mi u neku ruku jesmo odredjeni naslednici tih klubova,kao uzeli smo im boju,odredjene igrace i nastavili tradiciju fudbala u Beogradu,ali mi pravno nismo ni izbliza SK Jugoslavija,to je stvarno ogavna ideja i licemerna da slavimo 100 godina kluba sledece godine,i moze pasti na pamet samo neupucenim i poprilicno iskompleksiranim ljudima koji se okrecu istoriji,ne treba nam da budemo kao Dinamo da slavimo svakave rodjendane.Nama je 2013.godine 68.rodjendan i njega cemo da proslavimo. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 feb 2012, 18:36

@tribaliane upravo tako. a to nasljedje igraca je glupo. komunisti su osnovali cz, partizan, dinamo, sarajevo, promjenili ime ofk i pogasili sve beogradske i zagrebacke klubove od cijih je igraca sklepani osnovani klubovi. nego zar ofk nije bsk?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 feb 2012, 18:39

@ Kolega,svaka cast 8-)

@Dantes, ma ne znam sta je OFK,on se i posle rata zvao BASK ,pa je to tek kasnije promenjeno u OFK,a taj predratni BSK je cini mi se imao stadion na mestu danasnjeg JNA stadiona.Uglavnom sve ove price vode u pm. Svi smo osnovani 1945. i to je pocetak nasih klubova,po meni,naravno svako ima pravo da se ne slozi sa mnom.

EDIT : Evo sad nadjoh podatak,oni su (OFK) 1945. promenili ime u "Metalac" .pa 1950. vracaju ime BSK,a 1957. postaje OFK Beograd.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 feb 2012, 18:56

Ovo pucamo penale protiv Ziline? :?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 feb 2012, 18:59

Poraz na penale protiv Ziline 5:4,promasili Tosic i Petkovic.
Strelac u regularnom toku bio je Lazovic.
Po tekstualnom prenosu smo bili odlicni u polju,i valjda ce gde biti kakav duzi snimak da se vidi kako je to izgledalo,ali tekstualni prenos itekako ohrabruje.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 feb 2012, 19:01

Da bsk-ov stadion je bio gdje danas ex jna, a marakana na mjestu jugoslavijinog stadiona. ma nema svak pravo da misli sta hoce, pogotovo kad postoje nepobitne cinjenice i datumi, i kad dilemi mjesta nema. i tacka.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 04 feb 2012, 19:03

Devil je napisao/la:Poraz na penale protiv Ziline 5:4,promasili Tosic i Petkovic.
Strelac u regularnom toku bio je Lazovic.
Po tekstualnom prenosu smo bili odlicni u polju,i valjda ce gde biti kakav duzi snimak da se vidi kako je to izgledalo,ali tekstualni prenos itekako ohrabruje.
Usao i Paseko u 71. minutu ;) 8-)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 05 feb 2012, 17:20

Gradski oci nemačkog grada Mehengladbah odlučili su da četiri ulice u tom mestu ponesu imena gradova u kojima je tamošnji klub, Borusija napravila najveće evropske uspehe. Tako će i „komad asfalta“ koji se nalazi sa severne strane Nordparka poneti ime glavnog grada Srbije, u kome su 1979. godine koplja u finalu Kupa UEFA ukrstili Crvena zvezda i Borusija. U prvom meču u Beogradu, rezultat je bio 1:1, da bi golom sa bele tačke u revanšu 23. maja Nemci slavili sa 1:0 i osvojili trofej.

" Mikeloti oprostili smo ,ali nismo zaboravili" :!:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 feb 2012, 18:02

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 06 feb 2012, 16:54

"54 godine od tragedije Bezbijevih beba"

:arrow: Već 54 godine su prošle od velike tragedije koja je u crno zavila Mančester i Evropu. Tog kobnog 6. februara 1958. godine, pri povratku u Mančester iz Beograda, u Minhenu su poginula osmorica fudbalera Junajteda i 15 članova posade, trenera i novinara..

Igralo se četvrtfinale tadašnjeg Kupa Evropskih šampiona. Prva utakmica se igrala 14. januara u Mančesteru, gde je domaća ekipa pobedila rezultatom 2:1. Zvezda je na Old Trafordu golom Tasića povela u 35. minuti, ali su Junajtedu preokret doneli Bobi Čarlton i Edi Kolman, koji je nažalost poginuo zajedno sa još sedam saigrača.

Revanš se igrao 5. februara u Beogradu, na stadionu JNA. Pred oko 52000 gledalaca Mančester Junajted je nakon prvog poluvremena vodio sa 3:0, zahvaljujući Čarltonu koji je postigao dva i Violetu koji je postigao jedan gol. Ali onda u drugom poluvremenu – druga priča. Već u 46. minutu gol postiže čuveni Bora Kostić. Zatim je Tasić realizovao penal koji je bio dosućen nad njim.. I tako su se napadi Zvezde ređali jedan za drugim, da bi opet Bora Kostić dao gol, ali ovaj put iz slobodnog udarca.

Dan kasnije ekspedicija iz Mančestera je krenula kući. Avion je pri povratku morao stati na Minhenski aerodrom da bi natočio gorivo. Nakon što su nasuli gorivo, piloti su dva puta pokušali da uzlete, ali nisu uspeli. Nakon toga je pilot Tain napravio kobnu grešku. Umesto da cela ekspedicija prenoći u Minhenu, on je odlučio da pokušaju ponovo. Zbog snega koji je pao na kraju piste, avion je izgubio brzinu, te zbog toga nije uspeo da poleti. Prošao je kroz ogradu aerodroma, da bi na kraju udario u obližnju kuću, i zapalio se. To je bio kraj jedne generacije, „Bezbijevih beba“.

slika

Deo krivice za ono što se desilo u Minhenu oseća i popularni Šeki, koji je za novinare Novosti rekao:
Utakmica je bila neverovatna, Mančester je vodio sa 3:0, a onda smo mi uspeli da izjednačimo i imali smo prilike za potpuni preokret. Najbolja šansa je bila moja, ma stopostotna! Ali, promašio sam i oni su se plasirali u polufinale. Pošto nas je Junajted prethodno dobio na „Old Trafordu“ sa 2: 1, da sam ja pogodio za 4: 3 igrala bi se majstorica, najverovatnije tri dana kasnije u Italiji. Oni se u tom slučaju ne bi vraćali kući iz Beograda… Ma, ko zna koliko puta sam sebi rekao: „E, Šeki, kud bre nisi bio bolji golgeter, svi ti momci bi ostali živi da si zatresao mrežu“.

Živote u ovoj nesreći su izgubili sledeći fudbaleri Junajteda:

Roger Byrn
Geoff Bent
Eddie Colman
David Pegg
Mark Jones
Duncan Edwards
Tommy Taylor
Liam “Billy“ Whel

Kao i članovi kluba:

Walter Crickmer
Tom Curry
Berth Walley

NEKA IM JE VEČNA SLAVA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 feb 2012, 19:47

[youtube][/youtube]

Hvala ti za sve golove i lepe trenutke,ali ti brate nisi rodjen da budes fudbaler.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 feb 2012, 00:10

Dva klipa sa treninga.
http://www.youtube.com/watch?v=vgs8n7F9 ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=aNYLKOHx ... re=related

I izvestaj od meca sa Zilinom sto dugujem.
[youtube][/youtube]

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 07 feb 2012, 00:45

Ima kinezi da objave rat srbiji kad vide kakvog ste im igraca poslali :lol: :lol:
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 feb 2012, 01:04

Sarajlijc@ je napisao/la:Ima kinezi da objave rat srbiji kad vide kakvog ste im igraca poslali :lol: :lol:
Izgleda da ce nam ipak Japanci objavljivati rat. ;)
Sacekacu sutra pa da vidim hocu li zvanicno ustati dok se bude intonirala himna zemlje izlazeceg mora. :mrgreen:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 07 feb 2012, 12:41

Devil je napisao/la:
Sarajlijc@ je napisao/la:Ima kinezi da objave rat srbiji kad vide kakvog ste im igraca poslali :lol: :lol:
Izgleda da ce nam ipak Japanci objavljivati rat. ;)
Sacekacu sutra pa da vidim hocu li zvanicno ustati dok se bude intonirala himna zemlje izlazeceg mora. :mrgreen:
Auuuuu jos gore :mrgreen: Valjda izlazeceg sunca je.bem te :lol:

Nego sto ovo sk ne prenosi protiv Kluza utakmicu?Usrali su bas sa prijateljskim tekmama ove godine :roll:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 feb 2012, 20:27

Sarajlijc@ je napisao/la:
Nego sto ovo sk ne prenosi protiv Kluza utakmicu?Usrali su bas sa prijateljskim tekmama ove godine :roll:
Nismo ni igrali protiv Cluja,vec Levskog,a druga stvar iako je sport klub trebao da prenosi 3 meca nasih iz Turske,prvi su Rumuni otkazali zbog kvara na reportaznim kolima,a onda i ovaj drugi jer ne igramo protiv njihovog predstavnika,da bi se onda nasi napravili budale i otkazali prijateljsku sa Dinamom iz Bukuresta,pa cecmo umesto njih na crtu Horsensu. ;)

Danas pobeda protiv Levskog golovima Borje i Milunovica,kasnije sledi detaljni izvestaj dok i ja dodjem do njega. ;)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 07 feb 2012, 20:36

Devile ko je ovdje ludji majke ti ? :mrgreen: Ja kazem Kluz ti Levski,a igrali ste sa Liteksom :lol: :lol:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 feb 2012, 21:43

Jedan je lud, drugi zbunjen, a da ima treceg ne vjerujem da bi bio normalan. :-)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []