FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

FC BAYERN
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la FC BAYERN » 04 feb 2012, 19:59

1-1 Olic, vise sretno nego spretno, idemo dalje..

bavaraccccc
Kontakt:

Post Postao/la bavaraccccc » 04 feb 2012, 20:20

Jad,cemer,bijeda i tuga,nema dalje! :oops:
27.02 1900 FC BAYERN Cant you just feel the love

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 feb 2012, 20:28

Iako nam je čist gol poništen nema opravdanja za ovako lošu igru.Totalno bezidejno u napadu skok igra velika 0 toliki br kornera i da se nijedan ne iskoristi protiv jedne od najlošijih odbrana lige,danas ne mogu izdvojiti nekog ko zasužuje prolaz.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 04 feb 2012, 20:38

Da ga yebes, nesto se mijenjat' mora :!:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Klare

Post Postao/la Klare » 04 feb 2012, 20:45

A ovih gore :o , Bogte šta je ovo. :roll:
Jedni paničare, Mod se javlja dubokom analizom, naravno na štetu Bayerna :roll: , a Valencia se javlja da priča o Badstuberu :roll: , možete misliti. :roll:

Današnja partija uopšte nije bila užasna kako to neki hoće da predstave, išlo je lijepo, poništen gol, a baš me čudi zašto drugi ne poništiše zbog istih razloga. :roll:

Gomez, malo je reći razočarao, dobro ništa strašno, njemu ću oprostiti, njemu se vrlo rijetko dešava loš dan, ali jednom čovjeku oprostiti neću. :roll:

Odbrana stabilna, pravovremena, Tymo na beku predefanzivan, Robben svaku utakmicu za jednu malu nijansu više trči, više koristi donosi, izgleda da će ovaj put povratak u formu biti duži no ikad. :?

Koji je qurac Oliću, Ivo Ivice nama takvo ponašanje ne treba :evil: , šta je on umislio Boga pitaj :roll: , postigao si gol, OK, ali umjesto da slaviš, budeš ponosan, izvodićeš kojekave pi.zdarije sa brojem 11 :evil: , ma u qurac više... :evil:

Ribery fenomenalan, jedini koji je korist u napad donosio.

Muller, koliko još kredita ovaj čovjek ima, ne trebamo se lagati, njegove partije su žešći kriminal. ;)
Vrijeme došlo da konačno posjedne na klupu, a u vezni red sa Schweiniem upariti Gustava/Tymu, a Kroosa na staru poziciju, evidentno da nam čvrstine u sredini fali, fali nam kupljenje ničijih lopti, ovako sa Mullerom i u ovoj formaciji izgledamo preofanzivno, ali ustvari meda ne možemo. Taj razbijač koliko je defanzivan, isto toliko i napadu doprinosi.

Muller mora na klupu, pošteno i iskreno sav kredit je ispucao, apsolutno ništa mu ne polazi za rukom/nogom, već dugo, dugoo vremena. :roll:

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 04 feb 2012, 22:38

Igra nam je strašno predvidljiva,uduplaju nam krila i to je to,Kroos i Schweini previše nazad da bi napravili nešto kreativno a Muller i Gomez bezopasni jer obojica su totalno van forme.Protiv Bayerna se sve ekipe maksimalno naoštre,daju 200 % svojih mogućnosti,hem sudija poništava čist gol i na kraju je teško bilo šta više od boda izvući.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 feb 2012, 23:18

Ovo za ponistavanje cistih golova Bayernu postala izgleda praksa :?

Sto se tice Mullera , strasno je kako je njegova forma pala. Kao sto Klare kaze taj decko jednostavno mora na klupu .
Vrijeme je da dodje sebi.Kroosa na desetku jer je jednostavno nejak za zadnjeg veznog , neka Jupp stavlja vec Gustava ili Tymoschuka s Schweinsteigerom , jer ovako vise ne ide. Izgleda Bayern prvo treba izgubiti to prvo mjesto pa da se igraci uozbilje .
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 feb 2012, 23:19

Nakon ovakve partije me brzo prošao Hantragizam jer ovako loše partije nakon priprema pružati.....

Dakle, ovaj put neću filozofirati i reći ću samo svoje viđenje u par crta.

Prvo, Muller je ove sezone iznimno loš. Mene kod njega ne brine njegova loša forma, mene ne brine što mu se lopta ponekad odbije ko od kamena... Ali ono što me brine jest to da kod njega nema više one trke koja ga je krasila i zbog koje svaki put bio nagrađen asistencijom ili pogotkom. Znači ta njegova trka mu je bila jedan od zaštitnih znakova a sad toga više nema.

Drugo, Kroos mora na Cenera. To je jasno kao dan. Nema potrebe objašnjavati zašto... Dakle, Muller van Kroos na Cenu.

Treće, Tymo stvarno ne zna odigrati pas prema naprijed. Pa jbmu, bili su tu i prije igrači sličnog stila ali barem su znali da odigraju pas naprijed. Ja bih osobno forsirao Gustava i vratio ga u formu. Momak zna prema iza ali najbitnije je da zna nešto i prema naprijed.

Četvrto, Boateng i njegove doktorske partije na stoperu.

Peto, spominjete Gomeza..... Da, igra loše. No jedno je sigurno. Nije on, dragi prijatelji, igrač koji će uzet loptu i predribljat 2-3 igrača i tako zabiti. On je igrač kojemu ekipa napravi sve a on to samo pospremi. Ukratko, on je igrač 16-ca.

Dosta....

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 feb 2012, 23:34

Stefan Effenberg je napisao/la:Nakon ovakve partije me brzo prošao Hantragizam jer ovako loše partije nakon priprema pružati.....

Dakle, ovaj put neću filozofirati i reći ću samo svoje viđenje u par crta.

Prvo, Muller je ove sezone iznimno loš. Mene kod njega ne brine njegova loša forma, mene ne brine što mu se lopta ponekad odbije ko od kamena... Ali ono što me brine jest to da kod njega nema više one trke koja ga je krasila i zbog koje svaki put bio nagrađen asistencijom ili pogotkom. Znači ta njegova trka mu je bila jedan od zaštitnih znakova a sad toga više nema.

Drugo, Kroos mora na Cenera. To je jasno kao dan. Nema potrebe objašnjavati zašto... Dakle, Muller van Kroos na Cenu.

Treće, Tymo stvarno ne zna odigrati pas prema naprijed. Pa jbmu, bili su tu i prije igrači sličnog stila ali barem su znali da odigraju pas naprijed. Ja bih osobno forsirao Gustava i vratio ga u formu. Momak zna prema iza ali najbitnije je da zna nešto i prema naprijed.

Četvrto, Boateng i njegove doktorske partije na stoperu.

Peto, spominjete Gomeza..... Da, igra loše. No jedno je sigurno. Nije on, dragi prijatelji, igrač koji će uzet loptu i predribljat 2-3 igrača i tako zabiti. On je igrač kojemu ekipa napravi sve a on to samo pospremi. Ukratko, on je igrač 16-ca.

Dosta....
Sve ovo sto si rekao zaista stoji , ali nevjerovatno kako je Bayern pao nakon tih priprema. Cinjenica je da su igrali protiv iznimno slabih ekipa , ekipa koje se ni blizu ne mogu porediti s Bundesligaskim klubovima. Pa zar nisu trebali uzeti neka veca imena kao "sparing" partnere :? Nesto sto se uveliko da primijetiti ove sezone je da Bayern kod kuce i Bayern u gostima su dva potpuno razlicita kluba, ajde razumijem ja da je dosta lakse za njih igrati na Allianz Areni , ali toliku razliku u prikazanom fudbalu zaista ne mogu. Po ovom pitanju se zaista nesto mora promijeniti. Samo mi nije jasno ovo za Boatenga jel mislis da je los na stoperu pa ovako ironicno pises ili stvarno mislis da je odlican na stoperu ?

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 04 feb 2012, 23:49

Bundesliga je napisao/la:Sve ovo sto si rekao zaista stoji , ali nevjerovatno kako je Bayern pao nakon tih priprema. Cinjenica je da su igrali protiv iznimno slabih ekipa , ekipa koje se ni blizu ne mogu porediti s Bundesligaskim klubovima. Pa zar nisu trebali uzeti neka veca imena kao "sparing" partnere :? Nesto sto se uveliko da primijetiti ove sezone je da Bayern kod kuce i Bayern u gostima su dva potpuno razlicita kluba, ajde razumijem ja da je dosta lakse za njih igrati na Allianz Areni , ali toliku razliku u prikazanom fudbalu zaista ne mogu. Po ovom pitanju se zaista nesto mora promijeniti. Samo mi nije jasno ovo za Boatenga jel mislis da je los na stoperu pa ovako ironicno pises ili stvarno mislis da je odlican na stoperu ?
Istina što kažeš za sparing partnere, morao je tu biti neko malo jači. No ipak, nije to krucijalno po mojem mišljenju.

Boateng na stoperu igra odlično. Kapa dolje za takve nastupe. U obrani čisti sve. Treba ga ostaviti na stoperu jer je jasno ko dan da najbolje može igrati na stoperu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 04 feb 2012, 23:58

Stefan Effenberg je napisao/la:Istina što kažeš za sparing partnere, morao je tu biti neko malo jači. No ipak, nije to krucijalno po mojem mišljenju.

Boateng na stoperu igra odlično. Kapa dolje za takve nastupe. U obrani čisti sve. Treba ga ostaviti na stoperu jer je jasno ko dan da najbolje može igrati na stoperu.
A da Boateng je odlican stoper i velika vecina Bavaraca je jedva cekala da ga ponovo vidi na stoperu , i velika vecina hvali njegovu igru. Sad s druge strane nekako mi ovaj Bayern djeluje predefanzivno , nema tu konstantnog pritiska koji se inace pravi . Nadajmo se da ce Jupp "poslusati" nas , te da ce Kroosa staviti na desetku a Mullera poslati na klupu.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 05 feb 2012, 00:12

Klare je napisao/la:a Valencia se javlja da priča o Badstuberu :roll: , možete misliti. :roll:
Momak gleda u Gerera ko tele u sarena vrata. Mog'o je Gerero jos koju sekundu sacekati prije nego uputi asistenciju za gol, Stuber na njega sigurno ne bi krenuo.

Roy Maakay
Igra nam je strašno predvidljiva,uduplaju nam krila i to je to,Kroos i Schweini previše nazad da bi napravili nešto kreativno a Muller i Gomez bezopasni jer obojica su totalno van forme.
To je to. Protivnici zatvore krila i Bajern nista ne moze napraviti. Ne moze prvenstveno radi lose igre Milera i Gomeza. Krila su uradila dovoljno cim su na sebe navukli dva igraca. Taj prostor mora koristiti Miler napadima kroz sredinu. Al' momak je totalno van forme, radi toga ovako bezopasna igra i losi rezultatati.

Uz to, Riberi i Roben mogu puno puno bolje. Posebno Roben. Primjetio sam da se sada ne upusta u solo prodore, izbjegava nagle promjene pravca i zaustavljanja u punom trku. Pitam se da li se plasi nove povrede ili je dobio takve instrukcije od ljudi u klubu. Njegova igra se promijenila iz nekog razloga. Vidjet cemo u nastavku da li je to bilo samo fatanja zaleta,..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Klare

Post Postao/la Klare » 05 feb 2012, 00:22

Ne može se igrati bez klasične 6-ice...
Schweini može pokriti dosta pozicija, pa i tu, ali onda cijeli tim trpi, jer nema onog Schweinia koji treba cijelom timu, i prema naprijed i prema nazad.
Ovo s njim i Kroosom mi se odmah u početku nije svidjelo, nekako to šuplje izgleda.

Uglavnom eto tu smo istog mišljenja šta treba činiti.

Boateng može donijeti određeni kvalitet i na bekovsku poziciju, ali sigurno da je najbolji na stoperu, Stuber i on su savršena kombinacija, a bome ni Buyto ne odstupa puno. ;)
Rafinha je strašno dobar bek
Tako da svi mi znamo koji je to naš najjači sastav u ovom trenutku, samo Hejko treba da nas posluša, zime nema.

Eh šta mu činiti, pehovi po Brenu se nastavljaju, taman da nastupi, a ono iznenadna laka povreda, he. :(

Klare

Post Postao/la Klare » 05 feb 2012, 00:43

Valencia je napisao/la:Momak gleda u Gerera ko tele u sarena vrata. Mog'o je Gerero jos koju sekundu sacekati prije nego uputi asistenciju za gol, Stuber na njega sigurno ne bi krenuo.
:shock: :shock: :o :o :oops: :oops:
Uh je-bote ne mogu da vjerujem! :shock:
Šta se pokušava s tom šupljom pričom :? , možda na silu istrajavati o nekom davno stečenom mišljenju o Badstuberu. :?
Kontam taj detalj nisam dobro opazio, ali poslije ponovnog gledanja ne mogu da se iščudim ovom tvom komentaru. :shock:

Ovo dole si upravu, Muller je duži period u groznoj formi, a Robben nije dobio nikakve instrukcije, niti je nešto drugo, nego je daleko od prave forme.
Iz utakmice u utakmicu primjete se pomaci u malim nijansama, više trči, više pokušava, evidentno da ovaj povratak ide sporije no ikad prije. :?
Valjda to dođe na svoje kada bude bilo i najpoterbnije. 8-)

Teško gostovanje u kupu, pa onda dvije utakmice za podizanje prijeko potrebnog samopouzdanja.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 feb 2012, 01:02

Stefan Effenberg je napisao/la:Nakon ovakve partije me brzo prošao Hantragizam jer ovako loše partije nakon priprema pružati.....
E ova ti je dobra :lol: :lol: :lol:
Stefan Effenberg je napisao/la: Prvo, Muller je ove sezone iznimno loš. Mene kod njega ne brine njegova loša forma, mene ne brine što mu se lopta ponekad odbije ko od kamena... Ali ono što me brine jest to da kod njega nema više one trke koja ga je krasila i zbog koje svaki put bio nagrađen asistencijom ili pogotkom. Znači ta njegova trka mu je bila jedan od zaštitnih znakova a sad toga više nema.
Muller je zaista loš ove sezone. Dugo traje njegov post bez gola, nema više kod njega eksplozivnosti, svježine koja nam je prijeko potrebna. Kroz sredinu zato ne možemo da probijemo zbog njegovog drastičnog pada u igri. A on mi je tako drag igrač, drag mi je iz više razloga, još znamo da je ogroman potencijal i kakvo je samo i SP igrao, pa ona sezona kad smo došli do finala LP. Pa ta petlja i odvažnost koju ima, ili je imao...Ma ima i dalje on to sve ali mora se probudit. Baš je u pravom Lochu. Probuditi Mullera je glavni zadata na putu prema boljim igrama.
Stefan Effenberg je napisao/la: Drugo, Kroos mora na Cenera. To je jasno kao dan. Nema potrebe objašnjavati zašto... Dakle, Muller van Kroos na Cenu.
Kroos je na šestici više gubitak,nego dobitak, mora na desetku, a i inače mora popravit svoju igru, mora pokazat maksimum, varira mu opet forma drastično. Mulleru treba pauza, ali Mullera ne smijemo skroz otpisat, ali za sad ići sa Kroosom na desetku, a može se i rotirat pa onda Muller može nekad i na krilo. Ali obojica moraju dići svoj nivo opet.
Stefan Effenberg je napisao/la: Treće, Tymo stvarno ne zna odigrati pas prema naprijed. Pa jbmu, bili su tu i prije igrači sličnog stila ali barem su znali da odigraju pas naprijed. Ja bih osobno forsirao Gustava i vratio ga u formu. Momak zna prema iza ali najbitnije je da zna nešto i prema naprijed.
Tymo u nekim situacijama zna biti koristan, ali nekad drastično usporava igru i onda u ovoj današnjoj utakmici (tačnije već jučerašnjoj) u njemu smo imali beka koji ne zna centrirat.
Stefan Effenberg je napisao/la: Četvrto, Boateng i njegove doktorske partije na stoperu.
Boateng to na stoperu odlično odrađuje, još mu malo prakse fali, još češćeg igranja na toj poziciji, tad će nadoći još sigurnosti.
Stefan Effenberg je napisao/la: Peto, spominjete Gomeza..... Da, igra loše. No jedno je sigurno. Nije on, dragi prijatelji, igrač koji će uzet loptu i predribljat 2-3 igrača i tako zabiti. On je igrač kojemu ekipa napravi sve a on to samo pospremi. Ukratko, on je igrač 16-ca.
Upravo to neki nikako da skontaju.

I još nešto sad, postalo je simptomatično da neki koji navijaju ovde za Bayern žele da budu kao realni tako što kritikuju Badstubera i odbranu Bayerna. U tome prednjači FC BAYERN, samo što čovjek uvijek prije utakmice zna koga će kritikovat, tako da utakmicu ne mora ni pogledat. A drugo njemu su svi realni koji stalno kritikuju. Samo ne treba trpat nekima u usta da stalno hvale sve igrače, jer ima nas koji detaljno analiziramo utakmicu, iznesemo argumente, a neki nakon svakog lošeg poraza se obruše na našu odbranu. Kažem ima par takvih iz ovih naših redova, koji tako kritikuju, a i neki dođu sa strane pa valjda kako bi pokazali ogromno fudbalsko znanje udare po istim ljudima. Ali onda se utakmica i ne mora gledat. Nego se tekst izgleda pripremi pred samu utakmicu i onda se plasira ovde nakon utakmice neovisno od rezultata. Ali onda nekima smeta kada to čovjek ovako kaže, jer ko biva onda su svi protiv Bayerna i tako slično. Ispadne mi ovde gradimo teorije zavjere. Nemam ja toliko vremena da bi gradio te teorije, ali neki imaju vremena da takve tekstove pakuju. Ali to govori dovoljno o svakoj ličnosti pojedinačno. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 05 feb 2012, 01:15

effe_sa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:Nakon ovakve partije me brzo prošao Hantragizam jer ovako loše
Upravo to neki nikako da skontaju.
:D
A možeš misliti, gle čuda :arrow: samo ga ja kritikovao.
To je, u jednu ruku, i pozitivan znak :D , a stvarno danas je Mario bio slabiji no inače, znamo mi koja je njegova uloga, ali Westermann ga danas potpuno pokrio, uštopao, nije tu bilo onih dobivenih duela, ma slabo ga bilo u igri, o tom ti pričam.
Ali za Maria se i ne sekiram, kod njega je to slab dan, jer će on odmah u kupu do duplog pakovanja, a u sljedeća dva meča prvenstva do 5 komada. 8-)
Mora on to sve namiriti, sa kamatama. :D

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 feb 2012, 08:46

Nisam dosao da zajebajem, ali ja sam sinoc gledao Bayern i stvarno mi nije jasno da onako idealan sastav ima toliko problema da stvori priliku !!! Da se razumijemo drago je meni sto je Bayern prosuo bodove...

Niko ovdje nije dovoljno strucan da objasni zasto Bayern ne moze da igra leprsavo, kad sve preduvjete za to ima !
Ja mogu samo biti jedan od onih koji ce iznijet svoje misljenje,a moje je da :
-Ribery treba vise ucestvovati u organizaciji napada ( mozda da ga se sa krila prebaci na 10-ku )
-Da mora uz Bastiana u sredini igrat neko agresivniji,neko ko kupi sve lopte ,
-Da Muller mora na klupu , a da igra neki igrac koji ce ginuti za ekipu

Od ovih 6 igraca koji su juce igrali niko nece "vodu da donosi"... :?

Ako Real M ( Di Marria , Xabi , Kejdura ) Barca ( Alves , Buskets,Pedro ) ima ljude koji trce duplo vise zasto ih onda Bayern nebi imao...i cak sta vise dok je Barca igrala sa Pedrom nije prosipala ovako bodove...dali je to sad slucajno ili...... ali je cinjenica !

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 05 feb 2012, 08:59

Saurman je napisao/la:Iako nam je čist gol poništen nema opravdanja za ovako lošu igru.Totalno bezidejno u napadu skok igra velika 0 toliki br kornera i da se nijedan ne iskoristi protiv jedne od najlošijih odbrana lige,danas ne mogu izdvojiti nekog ko zasužuje prolaz.
Moraš se pomiriti sa činjenicom da dok god je Klop živ i zdrav, Bayern će biti drugi klub u državi ;)
Da se razumijemo, ovaj Bayern je jak i vjerovatno da Klop nije došao na klupu Dortmunda Bayern bi opet osvojio titulu i sa ovim timom i sa ovoliko bodova bi bio prvi. Ali sada, pojavila se nova sila na tlu Njemačke.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 feb 2012, 11:58

Henderson je napisao/la:
Moraš se pomiriti sa činjenicom da dok god je Klop živ i zdrav, Bayern će biti drugi klub u državi ;)
Da se razumijemo, ovaj Bayern je jak i vjerovatno da Klop nije došao na klupu Dortmunda Bayern bi opet osvojio titulu i sa ovim timom i sa ovoliko bodova bi bio prvi. Ali sada, pojavila se nova sila na tlu Njemačke.
Dortmund će svakako biti Meister. Meister der Herzen :) . Svi će na kraju reći kako je Dortmund igrao lijep fudbal i dati im velike pohvale. A salatara će da završi tamo gdje joj je mjesto. U Munchenu naravno. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 05 feb 2012, 12:02

Henderson je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Iako nam je čist gol poništen nema opravdanja za ovako lošu igru.Totalno bezidejno u napadu skok igra velika 0 toliki br kornera i da se nijedan ne iskoristi protiv jedne od najlošijih odbrana lige,danas ne mogu izdvojiti nekog ko zasužuje prolaz.
Reče objektivni navijač ekipe koja čeka na titulu 22 godine. ;)

Ovaj kiks treba zaboraviti, ispraviti greške i pripremiti se za meč protiv Stuttgarta u kupu.Prednost Domuza nije velika da bi se trebali zabrinuti, očekujem Bayern u punom sjaju kao s početka prvenstva.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []