Također želim čestitati, Mohamed Zidanu na sjajnom pogotku za Mainz !
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
Želim čestitati momcima na pobjedi nad Nurnbergom jer su odigrali sjajnu utakmicu. U početku je Nurnberg malo napadao, ali to je Dortmund brzo riješio.
Livin' la vida Loca ♥
Ma nemoj vjerovat Watzkeu ba, sad će se @Klare javit da ne vjerujemo u ovo.Damir_BvB je napisao/la:BVB-Boss Hans-Joachim Watzke (52): „Fulham hat am letzten Tag der Transferperiode all unsere Bedingungen erfüllt. Es war einzig und allein Lucas’ Entscheidung, dass er ihnen abgesagt hat.“
Nije ba Barrios ostao zbog navijača i ljubavi
Dortmund ist auf dem Weg in die internationale Spitze. Der Transfer von Marco Reus zeigt eine neue Dimension und die Bereitschaft, große Summen für die Weiterentwicklung zu investieren.
BILD AM SONNTAG-EXPERTE - GÜNTER NETZER

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!
Nevoljko, ali čestitke na tituli.
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Kakvoj tituli?quadro je napisao/la:Nevoljko, ali čestitke na tituli.
Pa dva boda razlike i nisu neka prednost.
Eto ja bih se smio kladiti s bilo kim da ce Bayern na kraju biti prvak.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
Benda 2 semice OUT ! Dobro je moglo je bit i gore .
Nur der BvB !
Nur der BvB !
BvB Echte Liebe !!!
Znaci u pogonu je za tekmu protiv H96. Sigurno propusta Guzen i Gnojtu iz Berlina.Damir_BvB je napisao/la:Benda 2 semice OUT ! Dobro je moglo je bit i gore .
Nikad kraja povredama ove sezone.
Der Mann für die entscheidenden Tore.
Tek sad postaje zanimljivo. Ima još puno da se igra druže. Nije to baš tako jednostavnoquadro je napisao/la:Nevoljko, ali čestitke na tituli.
Evo za one koji vole da se igraju s brojevima
Prve naše 2 titule smo osvojili jednu iza druge(56. i 57.), uslijedila je pauza od nekoliko godina dok u vitrine nije stigla 3 titula(63.). Opet pauza pa onda 2 titule(95. i 96.) zatim šesta (2002.) te sedma (2011). Hoću da kažem da je išlo po sistemu 2-1-2-1-("2"
Ono što je zanimljivo da nam već sada mnogi daju ulogu prvog favorita (Lattek,Sammer,Hecking,Bild i Spox aktuelne ankete
Evo upravo prije 2 min vidjeh da i Kaiser kaže da smo favoriti http://www.bild.de/sport/fussball/franz ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;.
Vjerovatno pokušava da nam stvori određeni pritisak. Još samo fali da Ulli kaže da je BvB glavni favorit
Moje mišljenje
Posjeti kladionicu pa unovči svoje znanjeJetSet_Hantraga je napisao/la: Eto ja bih se smio kladiti s bilo kim da ce Bayern na kraju biti prvak.
Mislio sam da će biti gore. Nije nikako dobro izgledalo. Fala Bogu da nije šta gore. Izdurat ćemo nekako bez njega.Damir_BvB je napisao/la:Benda 2 semice OUT ! Dobro je moglo je bit i gore .
Evo piše na BvB sajtu da naš Dr. Markus Braun očekuje da bi Bender mogao zaigrati 18.februara u Berlinu, a najkasnije bit će spreman za Hannover. Dakle, vjerovatno propušta samo Kiel i Vizekusen.Hare_BvB je napisao/la: Znaci u pogonu je za tekmu protiv H96. Sigurno propusta Guzen i Gnojtu iz Berlina.![]()
Nikad kraja povredama ove sezone.
Potpisali smo novi sponzorski ugovor s našim glavnim sponzorom Evonik Industries AG. Ugovor vrijedi do 2016. od kojeg godišnje dobijamo 10 miliona eura.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
http://www.****.ch/sport1ch/generated ... 00000.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo naš Hoeness vas spasio, a vi nezahvalni.Hoeness: Bayern hat BVB gerettet
Uli Hoeness hat sich am Rande des Bundesliga-Spiels zwischen dem Hamburger SV und dem FC Bayern München (1:1) am Samstagabend als eine Art Retter der Bundesliga präsentiert.
Der Präsident des Rekordmeisters erklärte auf einem Fantreffen: "Wenn Sie die letzten 20 Jahre mal genau analysieren, haben wir bestimmt zehn, 15 Vereinen geholfen, zu überleben. Unter anderem Borussia Dortmund, die uns jetzt gerade sehr ärgern. Die waren auch mal total pleite und als sie irgendwann gar nicht mehr weiter wussten, haben wir kostenlos bei einem Hallenturnier mitgemacht."
Hoeness berichtete ausserdem, dass die Bayern den Dortmundern in einer finanziell schwierigen Phase sogar Geld geliehen hätten: "Als sie mal ihre Gehälter nicht mehr zahlen konnten, haben wir ihnen ohne Sicherheit für einige Monate zwei Millionen Euro gegeben."
Der 60-Jährige bezeichnete sich selbst als einen grossen "Freund der Tradition im Sport" und erklärte: "Ich muss ehrlich sagen, dass Vereine wie Dortmund, Frankfurt oder Hertha, - um nur einige zu nennen - auch St. Pauli die Szene in Deutschland gut beleben und ich denke, dass das keine schlechte Aktion war."
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ja mislio on dao 100 miliona kad ono 2 mil (za isplate plata igračima)a i to posudio, vjerovatno uz kamatueffe_sa je napisao/la: Evo naš Hoeness vas spasio, a vi nezahvalni.![]()
Hvala mu, ali neće mu to puno pomoć da ga zavolimo
Napravio sebi medvedju uslugueffe_sa je napisao/la:http://www.****.ch/sport1ch/generated ... 00000.htmlEvo naš Hoeness vas spasio, a vi nezahvalni.Hoeness: Bayern hat BVB gerettet
Uli Hoeness hat sich am Rande des Bundesliga-Spiels zwischen dem Hamburger SV und dem FC Bayern München (1:1) am Samstagabend als eine Art Retter der Bundesliga präsentiert.
Der Präsident des Rekordmeisters erklärte auf einem Fantreffen: "Wenn Sie die letzten 20 Jahre mal genau analysieren, haben wir bestimmt zehn, 15 Vereinen geholfen, zu überleben. Unter anderem Borussia Dortmund, die uns jetzt gerade sehr ärgern. Die waren auch mal total pleite und als sie irgendwann gar nicht mehr weiter wussten, haben wir kostenlos bei einem Hallenturnier mitgemacht."
Hoeness berichtete ausserdem, dass die Bayern den Dortmundern in einer finanziell schwierigen Phase sogar Geld geliehen hätten: "Als sie mal ihre Gehälter nicht mehr zahlen konnten, haben wir ihnen ohne Sicherheit für einige Monate zwei Millionen Euro gegeben."
Der 60-Jährige bezeichnete sich selbst als einen grossen "Freund der Tradition im Sport" und erklärte: "Ich muss ehrlich sagen, dass Vereine wie Dortmund, Frankfurt oder Hertha, - um nur einige zu nennen - auch St. Pauli die Szene in Deutschland gut beleben und ich denke, dass das keine schlechte Aktion war."![]()
Robert Lewandowski :
Wechsel? "Davon will ich nichts hören"
Diesen Spekulationen schiebt Lewandowski im Interview mit dem "Kicker" nun ziemlich deutlich einen Riegel vor: "Ich spiele beim Meister. Was soll ich bei Bayern?", fragt Lewandowski.
Es sei zwar ein Anruf bei seinem Berater angegangen, aber Lewandowski sagte diesem: "Davon will ich nichts hören. Es kommt für mich nicht infrage, Dortmund zu verlassen."
Angesprochen auf eine Verlängerung seines bis 2014 datierten Vertrages sagt der polnische Nationalspieler: "Erst einmal muss ein entsprechendes Signal vom Verein kommen. Dann werde ich mir Gedanken machen. Ausgeschlossen ist es nicht."
Wechsel? "Davon will ich nichts hören"
Diesen Spekulationen schiebt Lewandowski im Interview mit dem "Kicker" nun ziemlich deutlich einen Riegel vor: "Ich spiele beim Meister. Was soll ich bei Bayern?", fragt Lewandowski.
Es sei zwar ein Anruf bei seinem Berater angegangen, aber Lewandowski sagte diesem: "Davon will ich nichts hören. Es kommt für mich nicht infrage, Dortmund zu verlassen."
Angesprochen auf eine Verlängerung seines bis 2014 datierten Vertrages sagt der polnische Nationalspieler: "Erst einmal muss ein entsprechendes Signal vom Verein kommen. Dann werde ich mir Gedanken machen. Ausgeschlossen ist es nicht."
BvB Echte Liebe !!!
Vidim da nas svi tretiraju kao glavnog favorita za naslov prvaka.Po mom misljenju Klopp u ovom trenutku ne treba bjezati od toga kao sto je to vjesto radio prosle godine ...jer nije to jedini nacin da ekipu ostavis "hladne glave" ...
Razumijem ja da su to "igrice" koje dolaze iz sugave-pokrajine ali sad je vrijeme da im se zubi pokazu.
Da se izadje pred medije i jasno kaze da BvB prihvata ulogu favorita , te da ce igraci i strucni stab uraditi sve da se ostvari taj cilj !!!
F.B. je rekao da smo favoriti i mislim da nije imao neke zle namjere vec jednostavno poslao Klopp-u poruku da mora nauciti spremit ekipu za velike stvari !
Razumijem ja da su to "igrice" koje dolaze iz sugave-pokrajine ali sad je vrijeme da im se zubi pokazu.
Da se izadje pred medije i jasno kaze da BvB prihvata ulogu favorita , te da ce igraci i strucni stab uraditi sve da se ostvari taj cilj !!!
F.B. je rekao da smo favoriti i mislim da nije imao neke zle namjere vec jednostavno poslao Klopp-u poruku da mora nauciti spremit ekipu za velike stvari !
Slažem se donekle,a možda je još prerano za takve izjave.HzBvB je napisao/la:Vidim da nas svi tretiraju kao glavnog favorita za naslov prvaka.Po mom misljenju Klopp u ovom trenutku ne treba bjezati od toga kao sto je to vjesto radio prosle godine ...jer nije to jedini nacin da ekipu ostavis "hladne glave" ...
Nešto tako očekujem tek od sljedeće sezone, jer dovest igrača od 17,5 mil a ne razmišljat o titulama nema veze s mozgom
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svi engleski mediji prenose da Sir Alex Ferguson želi Subotića na ljeto i da su spremni ponudit 20 mil eura, dok se špekuliše da bi ga BvB pustio za 25 mil.
Takođe su prenijeli da je Chelsea pred ovu sezonu ponudio 21,5 mil eura i da je BvB glatko odbio.
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... nited.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Subotić je sam naglasio da ne razmišlja o napuštanju BvB-a
Što se mene tiče, ja ga ne bih pustio. Šta vi mislite?
za recimo 20mil funti (cirka 25€) bih ga ja i pustio u neki veci klub,nisu mali novci,a znali bi sigurno kako uloziti ga,uostalom Santana uopste nije bio los dok ga je mijenjao,cak sta vise bio je jako dobar

Stern des Südens
Jebg najlakse je reci ne treba ga pustati.Nasa igra nebi trpila ni sekunde bez njega a i vecina ovdje na forumu misli da je Santan bolji igrac od njega.Ja mislim ako nije bolji da nije ni gori a 25 milki bi nam dobro doslo
Sta je sad tu problem , tesko cemo mi ove igrace zadrzati ako im ne damo dobre plate...opet jebg ne mozemo dat svima ogromne plate...ako cemo gledat sortirat igrace prema imperativu produzenja ugovora onda je Subotic medju zadnjima...tako da ja bi ga hladne glave i ciste duse dao i za 20 mil
U svim velikim timovima igraci su sortirani u grupe za plate.Npr imas 3-4 igraca sa navecim platama , onda ispod njih 3-4 igraca sa malo manjim ...i ostale. Po mojoj procjeni to bi trebalo kod nas izgledati ovako :
1-klasa : Kagawa , Reus , Gotze , Hummels (npr: 2,5-3,5 mil )
2-klasa : Lewat , Subotic, Bender , Barrios (1,5-2 mil )
3-klasa : Piscek, Weidi, Kehl (minimum znaci 1 mil),Groskrojc ( 1- 1,5 mil )
Ostali trenutno ne zasluzuju po mom misljenju da imaju niti milion eura po sezoni ali eto opet neki imaju...ponovit cu trenutno !!!
Ovo pisem iz razloga sto se najvjerovatnije Subotic nebi zadovoljio nekom platom od 1,5 mil na duze staze...mislim da bi u Man Utd mogao hladno uzima i 3 mil...
Po meni je glupo da imas i dva napadaca kojem ces davat velike pare a da npr. jedan non stop sjedi na klupi kao sto je sad slucaj sa Barrios-om, Lewat npr nema sad platu veliku ali ako se bude s njim ugovor produzavao mora mu se dat daleko veca plata...
Treba sad o dosta stvari razmisljat ja iskreno vjerujem u Watzke-a ...i companiju
Sta je sad tu problem , tesko cemo mi ove igrace zadrzati ako im ne damo dobre plate...opet jebg ne mozemo dat svima ogromne plate...ako cemo gledat sortirat igrace prema imperativu produzenja ugovora onda je Subotic medju zadnjima...tako da ja bi ga hladne glave i ciste duse dao i za 20 mil
U svim velikim timovima igraci su sortirani u grupe za plate.Npr imas 3-4 igraca sa navecim platama , onda ispod njih 3-4 igraca sa malo manjim ...i ostale. Po mojoj procjeni to bi trebalo kod nas izgledati ovako :
1-klasa : Kagawa , Reus , Gotze , Hummels (npr: 2,5-3,5 mil )
2-klasa : Lewat , Subotic, Bender , Barrios (1,5-2 mil )
3-klasa : Piscek, Weidi, Kehl (minimum znaci 1 mil),Groskrojc ( 1- 1,5 mil )
Ostali trenutno ne zasluzuju po mom misljenju da imaju niti milion eura po sezoni ali eto opet neki imaju...ponovit cu trenutno !!!
Ovo pisem iz razloga sto se najvjerovatnije Subotic nebi zadovoljio nekom platom od 1,5 mil na duze staze...mislim da bi u Man Utd mogao hladno uzima i 3 mil...
Po meni je glupo da imas i dva napadaca kojem ces davat velike pare a da npr. jedan non stop sjedi na klupi kao sto je sad slucaj sa Barrios-om, Lewat npr nema sad platu veliku ali ako se bude s njim ugovor produzavao mora mu se dat daleko veca plata...
Treba sad o dosta stvari razmisljat ja iskreno vjerujem u Watzke-a ...i companiju
Uvijek pričaju protiv Hoenessa a čovjek ih spasio sramote 
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Da je znao sta ce mu se desit za 8-9 god nebi NIKAD zato ko ga je-beSaurman je napisao/la:Uvijek pričaju protiv Hoenessa a čovjek ih spasio sramote
Bude li se opet ponovila ista stvar Uli će vas kupiti i pretvoriti u ono što je Teleoptik Partizanu.HzBvB je napisao/la:Da je znao sta ce mu se desit za 8-9 god nebi NIKAD zato ko ga je-beSaurman je napisao/la:Uvijek pričaju protiv Hoenessa a čovjek ih spasio sramote![]()
- JuveSissoko
- Kontakt:
koliko kamiona kobasica im je isporucio to?Saurman je napisao/la:Uvijek pričaju protiv Hoenessa a čovjek ih spasio sramote
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Koliko je Moggi trebao kobasica uručiti za tituleJuveSissoko je napisao/la:koliko kamiona kobasica im je isporucio to?Saurman je napisao/la:Uvijek pričaju protiv Hoenessa a čovjek ih spasio sramoteNisam znao da se cesto djele kobasice njegove kompanije navijacima.Zanimljivo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.