Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 06 feb 2012, 10:29

Ja zaboravio da je naš Gigi ubilježio 600-i nastup....
Golmančina na kvadrat! Gromada od čovjeka, mogao je gdje je htio 2006, samo da je izrazio želju svaki veliki klub bi ''jeftino'' doveo najboljeg golmana svijeta....

Ali ne.. ostao vjeran Staroj Dami kao pravi kavaljer....
Sretno Gigi, da povrede budu stvar prošlosti i da aBd upišeš ''tauzenku'' :mrgreen: :)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 06 feb 2012, 12:34

Marcello dobro doso, al de malo oladi ;) ,, te slike nema nista veze s ovom temom, nemoj se ljutiti..Al bolje da pisemo nesto uvezi Juve,

Marotta: “Our first job was to work on quantity, then quality this year and we will see what we do next time…

Hm, po ovoj prici bi trebalo doci kvalitet ako se plasiramo u LS gdje smo vec na dobrom putu. Nije ni cudno sto smo sinoc odigrali X kad nemamo te igrace na terenu koji mogu otvoriti bunker, Vucinic je bio ispod svog nivo i zato je moro izaci. Imali smo srece kad smo dobili ono Novoru meni se cini na isti nacin al ne moze se uvijek kad imas par polovnjaka. Eh da smo recimo imali Trezeguea juce onda bi i dobili...

Sad u kupu protiv Milana treba se samo paziti da nebude kakve povrede sve ostalo manje vazno, liga nam je prioritet!"
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 12:44

SoloJuve26 je napisao/la:Marcello dobro doso, al de malo oladi ;) ,, te slike nema nista veze s ovom temom, nemoj se ljutiti..Al bolje da pisemo nesto uvezi Juve,

Marotta: “Our first job was to work on quantity, then quality this year and we will see what we do next time…

Hm, po ovoj prici bi trebalo doci kvalitet ako se plasiramo u LS gdje smo vec na dobrom putu. Nije ni cudno sto smo sinoc odigrali X kad nemamo te igrace na terenu koji mogu otvoriti bunker, Vucinic je bio ispod svog nivo i zato je moro izaci. Imali smo srece kad smo dobili ono Novoru meni se cini na isti nacin al ne moze se uvijek kad imas par polovnjaka. Eh da smo recimo imali Trezeguea juce onda bi i dobili...

Sad u kupu protiv Milana treba se samo paziti da nebude kakve povrede sve ostalo manje vazno, liga nam je prioritet!"
Malo šale nije na odmet, pogotovo jer je zatišje posle jučerašnje utakmice, igru i komentare nakon iste manje - više svi znamo. Hvala na dobrodošlici :D

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 12:49

Arrigo Sacchi, jedan od najuspješnijih trenera u istoriji fudbala, nema sumnje. Naime, po njemu, Stevan Jovetić, talentovani trequartista '89 godišta iz Fiorentine i reprezentacije Crne Gore, bi bio idealni top igrač bianconera.

Igrač je u stanju da unese maštu i nepredvidljivost u tim koji, u ovom pogledu, svakako ima praznina. Sacchi je pred mikrofonima Mediaseta rekao nekoliko riječi o Jovetiću.

"Preporučio bih Jovetića Juventusu jer to definitivno čini skok u kvalitetu ekipe, i sigurno je najbolji mladi igrač koji igra u Seriji A."

Međutim, po bianconere neće biti lako stići do igrača, pogotovo sada kada viola Jovetića smatra ključnim igračem i nije željna da ga proda, jer ga vidio kao ključnog igrača na građenje budućnosti ekipe.

Juventus će na ljeto navodno pokušati dovesti mladog Atalantinog igrača, Manola Gabbiadinija.

19-godišnji Giabbiadini je član talijanske U-21 reprezentacije, a i prije se spominjao u vezi s Juventusom.

Generalni direktor Stare Dame, Beppe Marotta je zainteresiran za mladog igrača te ga želi dovesti prije Napolija i Palerma koji su također zainteresirani za njega.

Marotti se Gabbiadini svidio prije nekoliko mjeseci te bi na ljeto on mogao doći upravo u Torino.

Zna li neko više o ovome momku, ima li kakve realnosti u vezi njegovog transfera

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 12:51

Kada Alessandro Del Piero poslednji put ode iz Vinova, neće samo ostaviti jaz u srcima svih navijača, već će i ostati nasljeđe teško kao stijena na svakog profesionalca koji pokuša da ga zamijeni.

Daily Star glasa za Suareza, ali uprkos tome što je urugvajac u stanju da igra i na pozicijama prvog i drugog napadača, većina misli da će Marotta i Paratici otići u potragu za novim brojem 10 koji bi mogao da se razvija kao igrač i igra za Juventus dugi niz godina.

Kada je Baggio napustio Damu zbog Milana, Juventus je imao sreće, ili vjerovatno i intuicije sa zamjenom fenomena iz Conegliana, ali ovaj put, isključujući odličnog fudbalera kao što je Fabio Quagliarella, jer ipak on ne odgovara u potpunosti, u Juventusu ne postoji 'Zlatni Dječak' kojeg navijači Juventusa sanjaju. Postojala je nada u Sebastiana Giovinca, ali Atomski mrav izgleda da ne želi da se vrati i ne obezbijedi kontinuitet u igri, koji je Pinturicchio držao još od 1994. kada je zapanjio svijet.

Mercato nudi mnogo i, pored snova o 'galaktičarima' koje čine Higuain i Benzema, fizičke karakteristike, ličnu kartu i izvanredne tehničke mogućnosti potencijalno imaju i četiri imena koja su u glavi uprave iz Corso Galileo Ferrarisa.

• Stevan Jovetić, igrač '89 godišta koji je odrastao u Partizanu iz Beograda i prodat Fiorentini za 8 miliona 2008. godine. Po pokretima i udarcima podsjeća na najbolje igrače broja 10 svih vremena, od Savićevića do Baggia. Nije ga neophodno predstavljati imajući u vidu da je već svjetski poznat po svojoj genijalnosti, ali treba naglasiti njegovu svestranost koja mu omogućava da igra u svim pozicijama u fazi napada i projektuje ga kao savršenog primjera modernog napadača.

• Lazar Marković, zvani 'Mali Pedrito', trequartista ili drugi napadač sa samo 17 godina, smatra se najvećim talentom na Balkanu, posebno zbog svojih brojki, koje su omogućile njegovom timu da ima prednost od 10 bodova nad drugoplasiranim timom. Njegova cijena je blizu 10 miliona, ali generalni direktor, Krstajić, ne želi da ga proda za još koju godinu, jer ne želi da se desi isto što i sa jovetićem kojem je sada cijena narasla i do 30 miliona.

• Giuseppe Rossi, 25-ogodišnji igrač, igrač koji ima iskustva sa transferima. Nakon što je igrao u omladincima Parme i Manchester Uniteda, dječak rođen u SAD-u, je postao poznat zahvaljujući izuzetnim partijama u sezoni 2006/2007 koje su pomogle Parmi da se spasi ispadanja iz Serie A, a prije svega i partijama u Villarrealu. Ovog ljeta je njegovo ime dugo bilo povezivano sa Starom Damom, ali njegova cijena nije omogućila dolazak u Torino. Jedina nepoznanica je to kako će igrati nakon oporavka od povrede zadobijene 26. oktobra.

• Lorenzo Insigne, '91 godište i zvijezda Zemanove Pescare, gdje je u 22 meča postigao 11 golova, čineći odličan par sa, sada već bivšim kolegom, Cirom Immobielom. U vlasništu Napolija, igrač iz Frattamaggiore bi trebao da se vrati u napolitanski tim, ali dolaskom Edu Ramosa, mogao bi ostati daleko od Napulja. Njegovo ime i cijena su daleko manji od ovih gore navedenih, ali sjetite se samo da je kapiten kupljen po želji Bonipertija iz Padove za cifru od 5 milijardi lira, a za Staru Damu je postigao 286 golova...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 06 feb 2012, 12:52

Joj jeste dosadni sa ovim copy-paste i razgovora sa samim sobom. Ja više ne pišem na ovoj temi!
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 12:55

@Bianconeri1988,

Izvini što nisam lično uradio intervju..
Ne kontam šta je u ovome loše, možda je većina čula za ovu informaciju, a možda ipak neko i nije..

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 06 feb 2012, 13:05

Ne zanima me, radite šta hoćete, ja sam ovdje niko i ništa, obični forumaš kao i večina vas, ionako će vam kasnije moderator isto ovo reći što sam ja rekao, smučilo mi se više čitati kukanje nakon svakog neuspjeha kako nam fali ovo, fali ono i moje ubjeđivanje u suprotno i podsjećanje kroz šta sve smo prošli. Pogotovo po 5 postova u nizu od jednog forumaša, a to može sve stati u jedan post. Bezveze se nerviram.
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 feb 2012, 13:10

Ko mi sekira @Bianconerca 'bem li vam trunje? :mrgreen: 8-) :D

Sad protiv Milana u srijedu, ha?

Storari

Caceres Barzagli Chiellini

Licht Pirlo Vidal Marchisio Estigarribia

Delpa Borriello

ili mjesto Gariba Ashton?

Marcello
Kontakt:

Post Postao/la Marcello » 06 feb 2012, 13:15

Bianconeri1988 je napisao/la:Ne zanima me, radite šta hoćete, ja sam ovdje niko i ništa, obični forumaš kao i večina vas, ionako će vam kasnije moderator isto ovo reći što sam ja rekao, smučilo mi se više čitati kukanje nakon svakog neuspjeha kako nam fali ovo, fali ono i moje ubjeđivanje u suprotno i podsjećanje kroz šta sve smo prošli. Pogotovo po 5 postova u nizu od jednog forumaša, a to može sve stati u jedan post. Bezveze se nerviram.

Amannnnnn :o

Pa bolan, sve ovo dosada urađeno je fantastično, i sada bih potpisao da na kraju sezone budemo 3. Jer smo tek u izgradnji, tako da je ovo sve pozitivni šok na koji smo možda malo previše navikli, pa apetiti naglo porasli, ali u suštini kada se emocije slegnu nakon nekog kiksa, mislim da smo svi složni u tome da sjajno stojimo kao klub, ekipa i da imamo sjajnog trenera i da je prisutna sjajna atmosfera u ekipi..
A kako nam fali ovo, kako nam fali ono..pa to su samo želje, kvalitetan pojedinac uvijek dobro dođe..
Eno Barca ruši sve pred sobom pa svake polusezone razmišljaju o nekim novim imenima..sad ni Villa više ne valja, a osvojiše sve s njim..Tako da, u globalu, mi smo prezadovoljni, bilo kakav napredak više..samo je plus više..

Glupost
Kontakt:

Post Postao/la Glupost » 06 feb 2012, 13:25

@Bianconeri1988

Ma ajde sve je to normalno svi mi zelimo najbolje za Juventus :D :D
Noi Soli !!! Drughi Ultra Curva Sud

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 06 feb 2012, 13:29

Galliani: Samo da Ibra ne bude kažnjen za derbi protiv Juvea .vec su poceli lobirati,koji cigani
Golman Sijene: "Kijelini je najbolji napadač Juventusa" -ovo sve govori o nasim napadacima
Capello: Juve je favorit za osvajanje scudetta. Juventus ima nevjerovatan timski duh, dok Milan ima kvalitetnije pojedince. No Milan bez Ibrahimovića nije ista ekipa i smatram da je Juventus favorit", rekao je Capello.

@Bianco
vrati se ;)
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 06 feb 2012, 13:52

Evo jedan interesantan podatak. Od 2006. pa na ovamo za Juve je svirano 26 penala, a protiv 25, dok je za Milan svirano vjerovali ili ne duplo više, čak 52, a protiv 18. Kako mi da osvojimo Scudetto? Ako ga osvojimo to će biti u dometu naučne fantastike. Svi su zaboravili penale nesvirane još u prvom kolu protiv Parme, Catanie, Leccea i kompanije. Ne spominje se uopšte onaj na Mezzi kad je Castelazzi pokupio Marchisia, da ne govorim o onom jučerašnjem protiv Cagliarija, a sad pišu o tome kako nije sviran penal za Cagliari, a Juve je ionako tad vodio. Najveći Juventusov protivnik u Italiji su mediji, šta god da se desi uvijek će pisati protiv nas. Eh da je barem ovaj čovjek tu pa da im se ovako direktno nasmije u lice.

slika
Ž '21!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 feb 2012, 14:09

paolomontero je napisao/la:Galliani: Samo da Ibra ne bude kažnjen za derbi protiv Juvea .vec su poceli lobirati,koji cigani
ja te evo i ovdje molim da mi daš tačno gdje piše da je on izjavio " Samo da ne bude Ibra kažnjen za derbi protiv Juvea "

Galliani je samo izjavio da se nada da kazna neće biti veća od 2 utakmice ;)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 feb 2012, 14:16

IlPrincipe je napisao/la:
paolomontero je napisao/la:Galliani: Samo da Ibra ne bude kažnjen za derbi protiv Juvea .vec su poceli lobirati,koji cigani
ja te evo i ovdje molim da mi daš tačno gdje piše da je on izjavio " Samo da ne bude Ibra kažnjen za derbi protiv Juvea "

A velike razlike u p.m. oko čega se vi ovdje rokate braćo mila...

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 06 feb 2012, 14:20

Pa čovjek nije glup da spominje Juventus i da nešto lobira. Samo su ga pitali šta misli o crvenom Ibre i on im odgovorio. Sad ispada da se kao Galliani boji nešto Juventusa :P a ustvari to su samo riječi vašeg nezrelog kolege. Ciao proprio
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 feb 2012, 14:25

Nisam izjavio ali jesam poželio jelde ;)

Haj stipu debelog Ćelu, ako šta ima novo kod Dame da ovdje pišemo, a oko inih izjava moRemo na Serie A ...

U napadu Juve ima izgleda puno pčela koje slabo meda daju - kako bih volio Džeksona pridodati navalnom redu Juvea uhh

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 06 feb 2012, 14:28

slika

Opet Barzagli bio najbolji ;) .. Svaka cast majstore.

slika

slika

slika
Zadnja izmjena: SoloJuve26, dana/u 06 feb 2012, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 06 feb 2012, 14:28

IlPrincipe je napisao/la:

Ma trebao je reci : Ibra mora biti kaznjen za derbi protiv juventusa. Tad bi bili sretni. A svi nesto serendaju za Ibru kako ga nema u derbijima, a gace im pune od straha da ne zaigra.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 06 feb 2012, 14:29

Ja lično bih volio da zaigra Ibra protiv Juventus! I šta sad?

Vrlo važno ko je u napadu kad ispred sebe ima Chiella i Barzu ;)

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []