Prvo, skidam kapu Conteu i svim igračima za dosadašnji uspjeh, jer sam ja lično na početku sezone očekivao grčevitu borbu za LP, a trenutno smo prvi . Tako da , što se tiče rezultata, tu apsolutno nema mjesta kritici.
Činjenica je da mi imamo tek iznadprosječnu ekipu, zahvaljujući vrlom Marotti i njegovom projektu ( ne samo njegovom ) zvani "Juvedoria" . Đakerini, Pepe i slični igrači nemaju kvalitet za Juventus i to se vidi u ovim utakmicama sa slabijim protivnicima, gdje zalaganje i trud nije dovoljan, već treba imati nešto i u nogama.
Ovo sam govorio na ljeto, govorim i sada. Neki su govorili tada da sam pesimističan i da samo gledam negativno, ali se sada ispostavilo da je to istina. Hvalili su Đakerinija, Vučinića ... a na kraju su svi ispali flopovi, jer su jednostavno igrači za male ekipe.
Čitam sada neki hvale i ovog Padoina, koji ni sam ne zna kako je dospio u Juventus. Te idol navijača Atalante, standardan već 3-4 sezone... Ja vam sada govorim da neće skupiti više od 5 čitavih utakmica u Juventusu, a koštaće nas 10 miliona ukupno.
Na kraju, generalno me nervira činjenica gomilanja igrača. Na ljeto Elia doveden, jer se tobože neko "morao" dovesti, iako smo imali 4-5 krilnih igrača i sada naravno igrač plaćen 10 miliona leži po tribinama. Ista stvar i sa Padoinom . Apsolutno nepotreban igrač.
Da ne bude da Marotta nije uradio ništa pozitivno, pohvale za odlaske igrača .
Halalite na dužem postu.