RK Čelik

Trigger
Moderator
Kontakt:

Re: RK Celik

Post Postao/la Trigger » 28 avg 2009, 12:02

Premijer je napisao/la:tebe triger nema gdje nema ,izgleda da si ti najbolji poznavalac rukometa u drzavi svojim zakljucima. :D sve mozes komenarisat ali celika... nemoj .idi malo cataj sa trebama ,pa ti visis na na forumima rukometa nemas preca posla... :oops: .
Hvala na komplimentima :)
Ako ja "visim na forumima"....i idi cataj (chat-aj!) sa..... - PA ŠTA TI ONDA RADIŠ I GUBIŠ VRIJEME OVDJE "na forumima" :?: :?: :?: :?: :?:

PS:
RK Čelik će biti prvak Bosne i Hercegovine!
Naravno RK Čelik - Ragbi klub ;)
Bosno moja poharana....

Premijer
Kontakt:

Post Postao/la Premijer » 28 avg 2009, 16:50

Pa naravno...a za rukometni klub bi volio da kazes koju zonu da igraju posto vidim da se dosta dobro razumijes :lol: .imamo mi dosta i previse pametnih ljudi u klubu pa tako da nam savjeti sa strane netrebaju. :)

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 28 avg 2009, 17:30

Premijer je napisao/la:Pa naravno...a za rukometni klub bi volio da kazes koju zonu da igraju posto vidim da se dosta dobro razumijes :lol: .imamo mi dosta i previse pametnih ljudi u klubu pa tako da nam savjeti sa strane netrebaju. :)
„Premijeru“, dragi i mili

Opet mi dijeliš komplimente koje zasigurno ne zasluzujem! :oops:
Ne znam sta si Ti i gdje procitao i sto ti je zasmetalo u mojim postovima, ali ja nigdje nisam napisao da Zenica, Čelik, nema sposobnih i pametnih ljudi (u klubu pogotovo) pa ja eto kao dijelim savjete, i to sa strane!?
Inace, savjete vrlo rijetko dijelim– a prijedloge, mišljenja...to već 'dijelim', jer Forum i služi za takvo nešto.

Ja sam u istinski sretan sto je Čelik nakon nekoliko desetina godina, ustvari od svog postojanja, postao rukometni prvoligas a ne 'filijala dobrih igraca za druge klubove'!
A to „sa strane“ – to mi nikad nece biti „jasno“ ma ko god napise kad je sport u pitanju :?:
Pa Sarača (Saračevića) ste doveli za trenera, a on je „sa strane“ i to umjesto svog Zeljke, nekad odličnog pivota-kružnog napadača, koji je Čelik uveo u Premijer ligu BiH!!!

Viva Zenica, Naprijed RK Čelik :lol:

PS:
A što se tiče pitanja u vezi 'zone' koju Čelik igra – čovjece dragi, taktiku postavlja trener (i to zavisno od protivnika)...., a najbolja je ona: "drži ga!“ i "što ga ne čuvaš?" ;)

PITANJE za tebe (vec sam ga postavio drugom, ali nije mi odgovoreno):
Koje pozicije igraju, koje su godiste i koliko su visoki: Mirza Dervenčić i Edin Gušić?
Ovo me zaista interesuje, nije nikakva 'provokacija' ili slično. Hvala unaprijed za odgovor!
Bosno moja poharana....

Premijer
Kontakt:

Post Postao/la Premijer » 28 avg 2009, 23:24

DErvencic igra desnog beka ,a inace je srednjak a gusic igra lijevo krilo i veceras su dobili splita .sutra igraju potiv metaloplastike za prvo mjesto.Gradacac je veceras izgubio od metaloplastike bruku.i sutra igra protiv splita...za trece i cetvro mjesto.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 29 avg 2009, 00:23

RK „Čelik“ je u drugoj utakmici turnira u 20:00 sati savladao RK „EMC Split“ Split rezultatom 42:35 (20:17).

Čelik:Mulahalilović, Mutapčić, Jukić, Dervenčić 3, Gušić 6, Rizvanović, Samek, Bajramović 10, Begagić, Osmanhodžić 6, Ćuran 5, Begović 1, Skoljak 5, Savković 5, Turić 1. Trener: Zlatan Saračević.

Sutra 29.08.2009.g. igraju se utakmice za treće mjesto – 15:00 sati: RK „Gradačac“ – RK „EMC Split“ i finalna utakmica RK „Metaloplastika“ – RK „Čelik“ – 17:00 sati.

Zatvaranje turnira u 18:30 sati.
čestitke Čeliku ;)

@ eh ovako , ako je neko od forumaša bio na tekmi intersuje me ovo boldirano :) tj. kako je branio Mulahalilović i jeli ovaj Osmanhodžić došao u Čelik iz Gračanice ? ,ako jeste mali igra ekstra desno krilo , a ima tek oko 20 god.

- broj 11 :? (da nebi došlo do zabune slika je sa susreta RK Čelik-RK Gračanica) ;)
slika

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 29 avg 2009, 00:35

Trigger je napisao/la:
Premijer je napisao/la:Pa naravno...a za rukometni klub bi volio da kazes koju zonu da igraju posto vidim da se dosta dobro razumijes :lol: .imamo mi dosta i previse pametnih ljudi u klubu pa tako da nam savjeti sa strane netrebaju. :)
„Premijeru“, dragi i mili

Opet mi dijeliš komplimente koje zasigurno ne zasluzujem! :oops:
Ne znam sta si Ti i gdje procitao i sto ti je zasmetalo u mojim postovima, ali ja nigdje nisam napisao da Zenica, Čelik, nema sposobnih i pametnih ljudi (u klubu pogotovo) pa ja eto kao dijelim savjete, i to sa strane!?
Inace, savjete vrlo rijetko dijelim– a prijedloge, mišljenja...to već 'dijelim', jer Forum i služi za takvo nešto.

Ja sam u istinski sretan sto je Čelik nakon nekoliko desetina godina, ustvari od svog postojanja, postao rukometni prvoligas a ne 'filijala dobrih igraca za druge klubove'!
A to „sa strane“ – to mi nikad nece biti „jasno“ ma ko god napise kad je sport u pitanju :?:
Pa Sarača (Saračevića) ste doveli za trenera, a on je „sa strane“ i to umjesto svog Zeljke, nekad odličnog pivota-kružnog napadača, koji je Čelik uveo u Premijer ligu BiH!!!

Viva Zenica, Naprijed RK Čelik :lol:

PS:
A što se tiče pitanja u vezi 'zone' koju Čelik igra – čovjece dragi, taktiku postavlja trener (i to zavisno od protivnika)...., a najbolja je ona: "drži ga!“ i "što ga ne čuvaš?" ;)

PITANJE za tebe (vec sam ga postavio drugom, ali nije mi odgovoreno):
Koje pozicije igraju, koje su godiste i koliko su visoki: Mirza Dervenčić i Edin Gušić?
Ovo me zaista interesuje, nije nikakva 'provokacija' ili slično. Hvala unaprijed za odgovor!
ev ja ti odgovorim za ovu dvojicu :

Mirza Dervencic ,1990. godiste , bek
Edin Gusic , 1984. godiste , krilo

visina obojice je oko 185-190 .....
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 29 avg 2009, 00:56

@ "Romeo"

Hvala velika.

Ti podaci su mi bili potrebni, a bio sam u zabludi (jer duže vrijeme nisam u mogućnosti doći pogledati ekipu, igrače...)!
Istina, bio sam dobio neprovjerenu informaciju da je Dervenčić krilo...a ono obrnuto!
Znači, Gušić poslije Gušića na lijevom krilu... "Papirna" - Kopić, Gušić-I, Zeljko, Grabić, Tepić, Šahinović, Šantić, Begovac, Husagić, Salihefendić..., pa "klinci": Pojskić, Šaranović, Torlaković, Imamović, Solo, F.Bajramović...1996+ :)

Iskren pozdrav Tebi i svim Čelikovcima, Zeničanima.... :D
Bosno moja poharana....

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 30 avg 2009, 00:01

RK „Metaloplastika“ pobjednik je VI Međunarodnog rukometnog turnira „Zenica 2009“. Metaloplastika je u finalu savlada Čelik rezultatom 26:25 (14:12).

Metaloplastika: Rajičić, Milošević 5, Živanović 1, Maksimović 2, Janičić, Protić 6, Marjanović, Ćalić 2, Zejak, Medurić, Trumbetaš 2, Mitrović M. 2, Mitrović L. 5, Marković 1, Đuričin. Trener: Ignjatović Đorđe.

Čelik:Mulahalilović, Vidimlić, Jukić, Ekinović, Dervenčić 3, Gušić 7, Rizvanović, Samek, Bajramović 5, Begagić 2, Osmanhodžić 6 :) , Ćuran 1, Begović, Skoljak 1, Savković 3, Turić 1. Trener: Zlatan Saračević.

Sudije: Lipa N. – Katanić M. - Sarajevo, delegat Begagić Ferid – Zenica.

RK „Gradačac“ je u utakmici za treće mjestio savladao RK „EMC Split“ rezultatom 30:27 (14:13).
Gradačac: Šečić, Šarić, Osmanović 2, Taletović 1, Puljizović 5, Doborac 1, Grbić 8, Halilković 1, Ignjić 5, Kadić 2, Isić, Doborac A. 3, Kešan 1, Sarajlić 1, Stojanović.
Trener: Doborac Mehmed.

Split: Vukas, Bosančić, Trebotić, Babić 2, Slišković 3, Korjenić 1, Žeravica, Miletić, Matulić 8, Jerković 2, Varvodić 4, Bužančić, Grubišić, Domjan 7.
Trener: Mikulić Zoran.

Sudije: Lipa N. – Katanić M. - Sarajevo, delegat Hadžikadunić B. – Zenica.

Najbolji strijelac turnira je Matulić Jerko – RK „EMC Split“ Split
Najbolji igrač turnira je Bajramović Edin – RK „Čelik“ Zenica
Najbolji golman turnira je Đuričić Milan – RK „Metaloplastika“ Šabac

RoB_Do_BaGrO
Kontakt:

Post Postao/la RoB_Do_BaGrO » 30 avg 2009, 09:25

slika
Sve ove godine ja sam uz tebe ČZ45

smradex
Kontakt:

Post Postao/la smradex » 30 avg 2009, 16:50

U srijedu ili cetvrtak je sloga igrala sa metaloplastikom i glatko ih dobila 15-tak razlike.. i sad mi nista nije jasno.. metaloplastika dobila gradacac 15 razlike u 1/2 finalu i u finalu celik go razlike :|

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 31 avg 2009, 01:59

Premijer je napisao/la:DErvencic igra desnog beka ,a inace je srednjak a gusic igra lijevo krilo i veceras su dobili splita .sutra igraju potiv metaloplastike za prvo mjesto.Gradacac je veceras izgubio od metaloplastike bruku.i sutra igra protiv splita...za trece i cetvro mjesto.
Hvala za informaciju.
Ali!
I Ti i "Romeo" me sad malko zbunjujete!
Mirza Dervenčić - je li desni bek (ljevak) ili lijevi bek (dešnjak)? Jedino sto se obojica slazete da je Mirza po vokaciji srednji bek.
Koliko je meni poznato Čelik trenutno ima na poziciji desnog beka, ljevaka, Savkovića a ako se ne varam i Edin Bajramović igra na desnom beku :?:
Pošto na oficijelnoj stranici nema azuriana ekipa, a i podaci su krajnje šturi, volio bih da mi neko od vas, iz Zenice, koji istinski prati rukomet potvrdi da li sam u pravu, sa slijedećim:

Golmani: Mutapčić, Mulahalilović
Lijeva Krila: Gušić, Samek
Dena krila: Osmanhodžić, Begović
Pivoti: Begagić, Skopljak
Lijevi bekovi: Dervenčić, Turić, Đug, Rizvanović
Srednji bekovi: Ćuran, (Dervenčić, Turić) Šahinović (ako potpiše, jer je Zaimović otišao kući...)
Desni bekovi: Bajramović, Savković

Znam da ima još mladih momaka kao što su: Ekinović, Vidimlić, Ćosić, Spahić, Lagumdžija...ali o njima nemam ama baš nikakvih informacija, mada bi volio znati i za njih - šta igraju i koje su godište?

Iskreno molim, bilo koga da mi potvrdi naprijed napisano ili da me koriguje za greške, a po mogućnosti dopuni sve informacije - ovi podaci su mi potrebni. Obraćao sam se klubu i uredniku web-site, ali nikakav odgovor nisam dobio (vrlo "profesionalno", mada će mnogi reći da oni imaju preča posla.... :|
Hvala.
Pozdrav :)
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 18 sep 2009, 12:40, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 02 sep 2009, 22:45

Prijateljska rukometna utakmica

Čelik : Krško 30:35 (16:21)

Dvorana Bilmišće. Gledalaca 100. Sudija: Adilović i Gušić (oba Zenica). Isključenja. Čelik 18 minuta, Krško 16 minuta. Sedmerci: Čelik 4 (2), Krško 4 (3).

ČELIK: Gušić 4, Saman, Begagić 4, Bajramović 9, Rizvanović, Ćuran 1, Skopljak 1, Savković 1, Dervenčić 3, Begović 4, Osmanhodžić 3, Ekinović, Turić, Jukić, Mulahalilović, Mutapčić. .

KRŠKO: Milkavčić 4, Jazbec 7, Primožić 1, Cehte, Klepej 3, Šoba 3, Pfajfar 2, Drnovšek 1, Kukavica 11, Šarenac, F. Čanzar, Plazar 2, T. Čanžar, Savić 1, Medved, Stevanović.

Rukometaši zeničkog Čelika poraženi su u prijateljskoj utakmici sa ekipom Krškog iz Slovenije. Susret je igran u Zenici u dvorani Bilmišće a Slovenci su na kraju slavili rezultatom 35:30.
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 17 sep 2009, 12:00

Predsjednik Rukometnog kluba Čelik Pane Škrbić, na jučerašnjoj je press-konferenciji potvrdio da je Edin Bajramović suspendiran na šest mjeseci, a sportski direktor Meho Merdanović objasnio je razlog zbog čega su suspendirali svog lijevog beka.
- Bajramović je odbio da putuje s ekipom u Goražde, tražeći ultimativno da mu isplatimo 50 posto plaće. Inače, rok iz njegovog ugovora od dvadeset dana, koliko možemo kasniti s plaćom, istekao je dva dana pred polazak na utakmicu, a to smo jutro svim igračima, u vidu akontacije, u istom iznosu isplatili dio plaće. Bajramović je, međutim, ostao pri svojoj odluci- kaže Merdanović.

Trener Zlatko Saračević kazao je kako u svojoj rukometnoj karijeri, dugoj više od 25 godina, nije zapamtio slučaj da igrač zbog kašnjenja plaće od dva dana ne otputuje na prvu utakmicu, koja je za Čelik bila i debitanska u Premijer ligi.

- Neko će sada reći tjeramo domaće igrače, a dovodimo sa strane. Ako treba, sve ćemo otjerati, jer takvi i nisu sportaši. Plaća kasni i u jednoj Barceloni, Zagrebu, koji ima Balića... Već sam nekim novinarima ranije rekao da me više nikada ne pitaju o Bubiju (Emir Šahinović- op.a), a sada i o Edinu Bajramoviću. Jednostavno, nisu dio kluba- kaže razočarani Saračević, koji dodaje da se plaća u svakom poslu prvo treba zaraditi.

Saračević ističe da je njegova ekipa fizički spremna, ali taktični sigurno još nije dovoljno uigrana, jer su u pripreme krenuli sa sedam bekova. U međuvremenu su otpali Seldin Rizvanović i Toni Đug zbog povreda, Nedžad Zaimović zbog nezadovoljstva minutažom, a sada je otpao i Bajramović.

- Svi ovi igrači koji su došli, ili će tek doći, nisu vanzemaljci, ali su sportaši koji su došli za dva, tri ili čak četiri puta manje novca nego je njihova stvarna cijena na evropskom tržištu i koji su spremni dati srce na terenu za pobjedu. Ja pozivam publiku da se odazove našem pozivu i sutra nas bodri protiv Zrinjskog, a nakon toga više neće izaći s naših utakmica. Garantujem veliku borbu- kaže Saračević.

Zeničani su jučer potpisali ugovor za prvi dio sezone sa Davorinom Prskalom iz Gabele, koji je izrazio nadu da će se po isteku ugovora dogovoriti i za nastavak saradnje, a sinoć je trebao stići i Nenad Tošić iz Šapca. U pregovorima su i sa Ivanom Savkovićem iz Rijeke, koji ima isto ime i prezime kao i sadašnji desni bek zeničkog kluba, koji je ljetos stigao iz tuzlanske Slobode. Golman Joško Jukić, koji je stigao nešto ranije, trebao bi sutra navečer u Areni i debitirati protiv Zrinjskog (20 sati).

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 17 sep 2009, 15:06

bojim se da ce se ovi raspasti do nove godine
imperator, prodavac magle

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 17 sep 2009, 16:40

imeime je napisao/la:bojim se da ce se ovi raspasti do nove godine
ko ce se bolan raspast,,ne lupaj,,radi jednog igraca da se raspadnu,,nidje veze :roll: .. ako si do kraja procito text vidio si kolko je doslo il ce doc novih igraca tako da nema razloga za paniku

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 17 sep 2009, 18:27

sutra sa pocetkom 20:00h utakmica RK Celik-Zrinjski...dodjite bice proba par novih pjesama
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

imeime
Kontakt:

Post Postao/la imeime » 17 sep 2009, 21:51

Phill Jackson je napisao/la:
ko ce se bolan raspast,,ne lupaj,,radi jednog igraca da se raspadnu,,nidje veze :roll: .. ako si do kraja procito text vidio si kolko je doslo il ce doc novih igraca tako da nema razloga za paniku
nestace para i onda :o
imperator, prodavac magle

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 17 sep 2009, 22:01

imeime je napisao/la:
Phill Jackson je napisao/la:
nestace para i onda :o
Ne boj se ti,,nije napravljena arena da se druga liga igra u njoj 8-)

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 17 sep 2009, 22:51

Lična karta novog igrača Čelika _ Davorin Prskalo

slika

Datum rođenja: 12.7.1982.
Mjesto rođenja: Čapljina.
Visina: 195 cm. ;)
Težina: 94 kg.
Mjesto u timu: lijevi vanjski.
Dosadašnji klubovi: Čapljina, Zrinjski, Metković, Bosna (S), Osijek, Đakovo, Karlovac, Italgest Casarano.
mislim da će biti od pomoći ekipi Čelika ...

zivinice rkk
Kontakt:

Post Postao/la zivinice rkk » 18 sep 2009, 00:33

no rules je napisao/la:
Lična karta novog igrača Čelika _ Davorin Prskalo

slika

Datum rođenja: 12.7.1982.
Mjesto rođenja: Čapljina.
Visina: 195 cm. ;)
Težina: 94 kg.
Mjesto u timu: lijevi vanjski.
Dosadašnji klubovi: Čapljina, Zrinjski, Metković, Bosna (S), Osijek, Đakovo, Karlovac, Italgest Casarano.
mislim da će biti od pomoći ekipi Čelika ...
Tesko ce Celik ostati u premier ligi s obzirom na ostale ekipe..Al opet bih volio da ostanu, jer imaju extra dvoranu i publiku, to treba nasem rukometu...al slijedi im grcevita borba za opstanak, ja mislim..Jedva cekam da dodju u Zivinice..Jel jos brani Sidik Omerovic za Celik???LIK je legenda i uvijek ce biti dobrodosao u Zivinicama..

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.