Plate igrača premijer lige?

Sigurdsson
Kontakt:

Re: Plate igrača premijer lige?

Post Postao/la Sigurdsson » 06 feb 2012, 13:38

Samo da repliciram ovog iz Mostara koji kaže da Igor nije imao veću od 600km . Sreća pa ga znam i to veoma dobro,mogu čak reći i da mi je jedan od boljih prijatelja i ni blizu nije 600 km,znaći mnogo više,pogotovo kada je bio blizu prelaska u istru pa se vratio
$ ? $ ? ? " " ".

MrHc
Kontakt:

Re: plate igrača premijer lige

Post Postao/la MrHc » 06 feb 2012, 15:43

Ogromni .... npr niko iz druge grupe nema ispod 10.000 na ime ugovornih obaveza za sezonu .... dok su neki pojedinci iz prve grupe dobili i 50.000 .... a recimo javna tajna je da je Puric od opstine dobio stan u Ze u vrijednosti od 100.000 ;)[/quote]

toliko plaćanje a rezultati skoro pa nikakvi, nešto nije u redu sa tim sistemom[/quote]

Pa sta te tu cudi drug moj ? Kad se kod nas preko fudbala najvise para opere ( citaj izgubi im se trag ) :D i to ti sve ide po varijanti dodje igrac na pregovor i kaze et' ja bi za godinu dana 5 000 i platu 600 a onda mu direktor ili neko iz uprave kaze slusaj evo tebi 20 000 .... meni i direktoru po 5 000 a tebi 10 000 da sutis i plata od 1000 ;)
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 07 feb 2012, 13:37

Buu je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:
& & ? 1926 je napisao/la:U Borcu nema niko platu veću od 6000 km, 100% :!: Naravno za mjesec jedan govorim.

Isto tako isplaćene su pozamašne premije prije nove godine za prošlogodišnju titulu. To je isplaćeno od para koje je klub dobio od Uefe za igranje u ligi šampiona.

Zanimljiva je ova tema, čitao sam je od prve stranice, a i nastaviću, i mene ovo zanima, kojeg igrača da pljačkam :mrgreen:

Šalu na stranu, ali recimo, Zeba, Nijema,Bogićević, Vagner, Šilić, Ješe, Avdukić, Krunić žive ko Bogovi od ove plate njihove, imaju fenomenalna primanja za ove ovdje uslove.

Jel se ovi iz zapadnog Mostara zajebavaju da igrači Zrinjskog imaju tako male plate, čuj 800 km :mrgreen:
nije zajebancija i zurzinov je imo 600km,zato je i stavljena klauzula u ugovor d ana polusezoni idu bolji uvijeti,sad nema vise od 1000km,sigurno jer je to granica u zrinjskom....
koliko na ruke dobije ? :mrgreen:
Takvu platu imaju igraci u onim klubovima kojima je cilj ostati u PL. Fino ti je avlami na onoj drugoj temi objasnio.
jeste vi smjesni sjedio sam osobno sa marjanovicem i popovicem.......popovic ima 600km+placen stan i hrana
a marjanovic ima malo vise oko 700km+stan i hrana,a marjanovic je najbolji igrac zrinjskog trenutno
ima par igraca oko 1000km,mozda malo vise,al to je kapak
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 07 feb 2012, 14:11

ove plate u zrinjskom su dokaz da uprava zrinjskog muti drzavu prikazuje manje plate i tako placa manje poreza.npr preko banke igraci dobijaju 600km a jos na ruke na crno po jedno 1400km i to je to,u mene jedna kona dobije platu 600km na banku pa onda vrati gazdi 200km :lol: :lol: :lol: :lol: svega u bozijoj basti :mrgreen:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 07 feb 2012, 14:17

Hrasnički Famos daje 500 KM + stan + hrana. Premija za pobjedu je 100 KM dok za egal na strani ne znam. Svi ugovori su amaterski. Plaća prilično kasni, ali nevidim da ima neke razlike u odnosu na neke osrednje premijerligaše.

Što se tiče Želje makar u ovoj polusezoni najveću plaću imao je Zeba 5 milja, dok je recimo osrednji Svraka mjesečno primao 2.5 milje.

Tu ne treba ubrajati ono što igrači dobiju na ruke + premije.

Da li su naši igrači plačeni, mislim da jesu u skladu sa uvjetima i kvalitetom.
Netreba ipak zaboraviti da karijera fudbalera traje nekih 15. godina, a karijera recimo ljekara nekih 40. godina. Vremena se mjenjaju pa se danas vrednuje profesijia onoliko koliko može donijeti gotovinskog priliva.
Mnogi bivši sasvim solidni fudbaleri u regionu koji nisu ostvarili neke značajnije trensfere vani, danas su bukvalno socijalni slučajevi. A nije baš puno nit drugačije sa onima koji su imali velike karijere ali nisu imali mnogo mozga kako da sačuvaju zarađeno.

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 07 feb 2012, 14:19

astra1922 je napisao/la:ove plate u zrinjskom su dokaz da uprava zrinjskog muti drzavu prikazuje manje plate i tako placa manje poreza.npr preko banke igraci dobijaju 600km a jos na ruke na crno po jedno 1400km i to je to,u mene jedna kona dobije platu 600km na banku pa onda vrati gazdi 200km :lol: :lol: :lol: :lol: svega u bozijoj basti :mrgreen:
Postoji konsenzus sa poreskom upravom da se doprinosi igrača fudbalera i sportista generalno plačaju kao da se radi o samostalnim djelatnicima, pa tako svi plačaju jednake doprinose bez obzira na nivo primanja, jer je osnovica prosjek FBiH. Naravno za RS neznam i od toga se ograđujem.

Inkognito
Kontakt:

Post Postao/la Inkognito » 07 feb 2012, 15:03

Rosas7 je napisao/la:
jeste vi smjesni sjedio sam osobno sa marjanovicem i popovicem.......popovic ima 600km+placen stan i hrana
a marjanovic ima malo vise oko 700km+stan i hrana,a marjanovic je najbolji igrac zrinjskog trenutno
ima par igraca oko 1000km,mozda malo vise,al to je kapak
To je plata. Koliko dobijaju na ruke ( ugovorne rate ) + premije ? Pa u Famosu iz Hrasnice je plata 500 KM + stan + hrana. Lažu te opasno, možda se grebeš previše pa ti pričaju socijale :mrgreen:
astra1922 je napisao/la:ove plate u zrinjskom su dokaz da uprava zrinjskog muti drzavu prikazuje manje plate i tako placa manje poreza.npr preko banke igraci dobijaju 600km a jos na ruke na crno po jedno 1400km i to je to,u mene jedna kona dobije platu 600km na banku pa onda vrati gazdi 200km :lol: :lol: :lol: :lol: svega u bozijoj basti :mrgreen:
Bolje bi ti bilo da završiš školu umjesto smucanja po forumu :mrgreen:

Giancarlo
Kontakt:

Post Postao/la Giancarlo » 07 feb 2012, 15:44

Zanimljiva tema o kojoj nemam nekih informacija provjerenih, osim jedne koju sam cuo svojim usima (bolje reci prisluskivao :D ). Dakle, radi se bivsem igracu sarajeva i olompica, a sada veleza -hiros nedim. Sjedio sam u njegovom lokalu prije mozda 3 mjeseca i sjedi on pored mene i moje raje i prica sa svojom rajom :D :D (ovo neozbiljno ispade, ali eto..). Prica tako primanjima u tadasnjem klubu, olimpicu jel' i kaze ovako:

1) dobije od kluba 60 000km na ruke (u "dvije rate", pola na pocetku sezone, a drugu polovinu na pocetku druge poluszone ili na kraju sezone, ne sjecam se tog detalja fakat 100% ali nije ni bitan toliko.)

2) plata mu iznosi fiksno 1500km (bez premija, bonusa itd.)

3) premije koje je spomenuo su sljedece: ako uvezu 2 domace pobjede dobiju jos 400km, ako izmedu te dvije domace pobjede spoje i jednu gostujucu (praveci tako niz od 3 pobjede) dobiju ukupno 800km (400km za dvije domace + 400km za gostujcu), to su premije koje je on u tom momentu spomenuo, najvjreoavtnije da ima mozda jos neka. Premije se dobije iskljucivo ako si igrao, dakle ne svi igraci (i klupa i juniori).

Dakle ponavljam, ovo nije fakat rekla-kazala, hiros je sjedio odmah pored mene, da sam htio da ne cujem ne bi mogao izbjeci to, a posto tema nije bila da me i ne zanima toliko, pretvorio sam se u uho :D Spominjao je i kako mu je bilo u svedskoj dok je igrao, ali tu pricu sam slusao tek od pola, a ionako nije vezana za temu...

Vazna napomena :arrow:
Ako je on lagao te ljude kojima je pricao, onda lazem i ja vas !!!
1942 1983 2001

Борац Бања Лука 1926
Kontakt:

Post Postao/la Борац Бања Лука 1926 » 07 feb 2012, 21:49

Šta ovaj Hiroš ima 60 000 maraka + 1500 palte, ako sam ja to dobro shvatio :?: :x

Dakle to je neki 68 000 godišnje+ premija bar 5000 :o

Taj je onda najplaćeniji igrač u plbih
"? ' & рано $,? ' " у / прође"

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 07 feb 2012, 21:54

& & ? 1926 je napisao/la:Šta ovaj Hiroš ima 60 000 maraka + 1500 palte, ako sam ja to dobro shvatio :?: :x

:mrgreen:

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 07 feb 2012, 22:34

HZ_ilidzaa je napisao/la:
& & ? 1926 je napisao/la:Šta ovaj Hiroš ima 60 000 maraka + 1500 palte, ako sam ja to dobro shvatio :?: :x

:mrgreen:
Einstein :lol:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 07 feb 2012, 22:51

Po prvi put cu se slozit s tobom [:-bd] al cinjenica jest da uprava zrinjskog nije ni prvi ni zadnji koji pokusava da drzavu na ovaj nacin z.aj.eb.e, tako je i u obicnom zivotu gdje ljudi prijavljeni na minimalac, da bi najmanje placali porez drzavi, a na ruke dobiju jos koju stoju :D al jbg kad mozes naci "olaksicu" u zakonu sto nebi iskoristio,ono sto ja mislim da rijetko ko zna kolko tacno igraci dobijaju jer to je kod nas manje vise top secret :D ima tu raznih zavrzlama od strane tih uprava na koji i kako (ako) isplacuju igrace,ono sto isto mislim da manje vise vecina klubova ima tih par grupa igraca ,oni koji imaju najveca primanja (za nas obicne iznad prosjeka) i redovna,druga grupa onako solidna primanja i njiima mozda ponekad kasne primanja i treca grupa najmladji i oni koji griju klupu sa najmanjim primanjima i koja dobijaju svaki 3 mjesec :D i mislim da ovako funkcionise 90 % klubova s tim da po mom misljenju u zadnjih par godina najbolja i najredovnija primanja imaju ovi klubovi po redosljedu :listica,olimpic,zeljo,zrinjski,borac,Sarajevo a ovo sve ostalo je budjetom ispod ovih i na kraju krajeva to pokazuje i stanje na tabeli .
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

fredi
Kontakt:

Post Postao/la fredi » 08 feb 2012, 15:32

Zanimljiva tema,ali puna nagadjanja,je l rijetko ko moze znati situaciju,tacnu situaciju,sto se plata tice.

Ono sto ja znam,ne iz prve ruke,ali ovako recimo po pricama,kao i vi,da su sto se plata tice logicno najstabilniji Zeljeznicar,Borac i Siroki.Top 3 sigurno u ligi,i po visini plata,i po redovnosti.Sto se Borca tice,nema dugovanja igracima,stvarno se radi kako treba,odavno situacija nije bila bolja.Znam recimo,da je Stevo Nikolic,dok je igrao za Borac,bio najplaceniji igrac,sa mozda 5000km,tako nesto.Sada situaciju ne znam...

Sto se Zrinjskog tice,oni imaju specifican nacin placanja fudbalera,recimo,nema niko platu vecu od 800km,vec se placa po ucinku,dakle premije,golovi,igre,slicno.Mislim da je tako nesto u pitanju.

Rodjeni_BRato
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni_BRato » 08 feb 2012, 23:53

nikad se nece znat koliko igraci u BiH zaradju. pogledaj te na transfermarket.com skoro svaki trensver je pod ? da nebi kojim slucajem platili poraz ili da slucajno neko nebi dozno koliko taj klub trosi na svoja pojacanja. da se zna koliko igraci zaradjuju ili bolje receno koliko trebaju da zaradju nebi vise palila ona prica "nema se, kriza, neda gradonacelnik itd..."
Zadnja izmjena: Rodjeni_BRato, dana/u 09 feb 2012, 01:35, ukupno mijenjano 1 put.

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 09 feb 2012, 00:35

Rodjeni_BRato je napisao/la:nikad se nece znat koliko igraci u BiH zaradju. pogledaj te na transfermarket.com skoro svaki trensver je pod ? da nebi kojim slucajem platili poraz ili da slucajno neko dozno koliko taj klub trosi na svoja pojacanja. da se zna koliko igraci zaradjuju ili bolje receno koliko trebaju da zaradju nebi vise palila ona prica "nema se, kriza, neda gradonacelnik its..."
Ovo je tacno.U svakom ugovoru o radu,iole ozbiljnom pa i u sportu,postoji dio u kome pise da je plata ili zarada kako hocete tajna ,i da je ni jedna strana ne smije javno iznositi.Tako da je ovo sve rekla-kazala a covjek je lijepo ukratko objasnio zasto je to tako...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 16 feb 2012, 11:14

fredi je napisao/la:Zanimljiva tema,ali puna nagadjanja,je l rijetko ko moze znati situaciju,tacnu situaciju,sto se plata tice.

Ono sto ja znam,ne iz prve ruke,ali ovako recimo po pricama,kao i vi,da su sto se plata tice logicno najstabilniji Zeljeznicar,Borac i Siroki.Top 3 sigurno u ligi,i po visini plata,i po redovnosti.Sto se Borca tice,nema dugovanja igracima,stvarno se radi kako treba,odavno situacija nije bila bolja.Znam recimo,da je Stevo Nikolic,dok je igrao za Borac,bio najplaceniji igrac,sa mozda 5000km,tako nesto.Sada situaciju ne znam...

Sto se Zrinjskog tice,oni imaju specifican nacin placanja fudbalera,recimo,nema niko platu vecu od 800km,vec se placa po ucinku,dakle premije,golovi,igre,slicno.Mislim da je tako nesto u pitanju.

prvi normalan post,bravo majstore,

nemozes ti neke stvari levatima objasnit
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada

nekad^navijac
Kontakt:

Post Postao/la nekad^navijac » 19 feb 2012, 23:36

U Slobodi mogu reci da je situacija do prije 2-3 godine bila za 360stepeni bolja ;) Slagat cu vam al 2-4 igrača su imala preko 1500km fiksnu platu, ostalo je sve do 1000, tj. od nekih 300-400km za juniore koji su u 1 timu i starije igrače od 700-1000km. Dobiju svi 50km za mjesečnu kartu ili benzin, stanarina plaćena za one koji nisu iz Tuzle cca. 250-300km. Al to je bilo prije 2-3 godine, imate čisti primjer igrača koji tuže Slobodu i potražuju Malkić 15000km je tražio, Gavarić 38000km (ako se ne varam) ,Smajloviću 35000km. Sad kad pogledate nisu tako bezazlene plate ni bile u Slobodi a ni u ostalim klubovima. Ovi igrači su igrali 2-3 sezone i nemoguće da im nije isplaćena ni jedna plata pa vi sad računajte kolike su plate otprilike. Sad Sloboda dobija 6000km mjesečno na račun i mora od toga plaćati prevoz, pripreme, u savez uplaćivati potrebne pare, dužni su i Bogu i narodu i ne znam kako će se izvući i isplaćati dugove (neko je bio izgleda u talu sa Turkovićem kad su uzeli 2Miliona :mrgreen: ) jer juniorima koji su ove sezone prešli nije ni jedna plata isplaćena, tj. 300-400km i sad računajte od avgusta-septembra koliko je to para. I ovo su moja neka nagađanja, nije provjereno ništa za plate, samo za juniore je 101% tačno da su im od 3 do 4 glave ;) ;)
3 vjere 1 nacija .. Tuzla !
Fk Sloboda
Okk Sloboda

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 20 feb 2012, 08:39

Rosas7 je napisao/la:
fredi je napisao/la:Zanimljiva tema,ali puna nagadjanja,je l rijetko ko moze znati situaciju,tacnu situaciju,sto se plata tice.

Kakav ucinak... Plate su im i po 2-3 milje samo sto prikazu po 6-7 stoja da ne placaju visoke poreze...
A to za premije i ugovorne rate imaju svi klubovi, mimo plata pa tako i Zrinjski....
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 09 mar 2012, 16:06

Gavarić je u Slobodi im´o oko 3,5 milje. Odnosno duzni su mu na ime plata oko 32 hiljade tj. 3,5 milje mjesečno.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 12 mar 2012, 18:52

Arogantni je napisao/la:
Rosas7 je napisao/la:

Kakav ucinak... Plate su im i po 2-3 milje samo sto prikazu po 6-7 stoja da ne placaju visoke poreze...
A to za premije i ugovorne rate imaju svi klubovi, mimo plata pa tako i Zrinjski....

jao lika :lol: :lol:
covjece znam par igraca dobro i ljudi mi govore

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, Noke995, Rule_hz i 39 gostiju.