PL BiH -1 je napisao/la:@ Aldinn1
A gdje je Zeba otisao? (Medjugorje se ne racuna) Jel ono bijase Svica ili Austrija? De se sad sam banuj.
A ova prica oko dugova je smijesna. Kao prvo nije navijacka tema a druga najzalosnija cinjenica je da nijedan od klubova koji su sad u **** nisu u stanju da otplate taj dug. Zeljo ima budzet do 4 miliona ali tu nigdje nije uracunat dug od 675.000 KM tako mi danas rekose. Ovo je bez kamata! Za FK Sarajevo znam da nisu jos ni odredili budzet tako da je glupost uopste pricati odakle da izvuku pare a odplatu duga. I smijesno je sto se jedni drugima nasladjujete za dugove a sve je to tu u pet deka. Problem FK Sarajeva su pojedinci nema potrebe da se imenuju jer imaju svoje zastitnike na forumu a uspijeh Zelje je u pojedincima i oni ne treba da se imenuju ali kako su se vratili Zeljo pored Sirokoga je postao jedini stabilan klub.
Ne moze se reci da Borac, i Zrinjski nisu bas stabilni ali su jos nekako nestabilni ali na dobrome putu. Sto ce ovu ligu uciniti zanimljivom.
Volio bih vidjeti Amara na mijestu selektora mlade reprezentacije. Jer sa Zeljom je dostigao zavidan uspjeh za kratak period. Rekordno! PL BiH treba jos 2 Amara da se nivo ove smecarske lige podigne. Jer imam osjecaj da ukoliko Amara ostane u Zelji naredne 3-4 godine da ce Zeljo postati nesto kao Dinamo u HNL-u i to ce onda postati dosadno.
Ukoliko je ovo boldirano tačno, onda moram reći da je rukovodstvo kluba veoma, veoma, veoma neozbiljno. Ne mogu da vjerujem da klub koji ima određene dugove prema državi u planiranju budžeta za tekuću godinu nije predvidio sredstva za izmirenje, bar jednog dijela, tih obaveza.
Pitam se kada će se onda raditi, odnosno planirati u interesu kluba, ako ne sada kada smo možda finansijski najjači od nastanka kluba? Država nam nikada, a niti bilo kome, neće oprostiti osnovni dug i to treba biti jasno svima.
Ako je ova boldirana informacija tačna, onda moramo sebi priznati da rukovodstvo kluba radi nedomaćinski, odnosno u svom ličnom interesu.
Neće ni Žujo ni Amar ostati vječno u Želji, iako bih ja lično volio da budu što duže, ali poslije njih će doći neki novi i reći će: Željo je dužan a dug nam je ostao iza stare Uprave. Koga ćemo tada napadati?
Ja ipak mislim da je ova informacija netačna, jer ne mogu vjerovati da bi sebi takav luksuz dozvolili Žujo, Amar i ostali koji se bar nešto pitaju u Želji.
Ova godina nam je istorijska šansa da klub stane na zdrave noge, a zdrave noge su one koje nisu dužne. U suprotnom počeće nam se dešavati isto što i pitarima, kada im ljudi iz inspekcije dođu u kiosk za prodaju karata i pokupe lovu na ime određenog duga.
Ova Uprava sa Žujom i Amarom na čelu mora da izvuče Želju iz svih dugova, napravi (dovrši izgradnju) stadion i igrački i finansijski ga stabilizira. Ako neće oni ko će onda?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".