Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

armin arsenalovac
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la armin arsenalovac » 06 feb 2012, 22:03

Bosco je napisao/la:Jbg, treba im ga posudit čitavu sljedeću sezonu.
Bit ce "out" 6 mjeseci,valjda ce biti spreman za pocetak sljedece sezone,opet mu pukli ligamenti samo na drugoj nozi !

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 06 feb 2012, 22:19

armin arsenalovac je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Jbg, treba im ga posudit čitavu sljedeću sezonu.
Bit ce "out" 6 mjeseci,valjda ce biti spreman za pocetak sljedece sezone,opet mu pukli ligamenti samo na drugoj nozi !
6-8 mjeseci :/
Vođa zna.

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 06 feb 2012, 23:07

Velika 0 na Anfieldu,ja prezadovoljan :mrgreen:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 06 feb 2012, 23:36

Mah volio sam da je Liverpool pobjedio, al' eto...

Sad mi idemo dobiti Sunderlanda i nadajmo se makar remiju Newcastla i Tottenhama, te Evertona i Chelsea i to je :arrow: 1 bod iza Chelsea, 8 bodova iza Tottenhama (i naravno, trebaćemo po 3 boda u direktnim okršajima al' na EMIRATESU, što bi trebalo biti (ako zanemarimo sve ostale tekme) 5 iza Tottenhama ,2 ispred Chelsea).

Al' prvo...Sunderland! Njih moramo dobiti, pa makar i 1-0, a dobićemo, vidjećete! RVP i Alex su u odličnoj formi.

[youtube][/youtube]

Nadam se da će se nastaviti niz odličnih partija Oxa Chamberlaina. 8-)

Edit: Napis'o sam 2 boda ispred Chelsea, naravno...pogrešno. Ukoliko oni igraju neriješeno, a mi dobijemo tekmu to je -1 , a ne +2.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 feb 2012, 01:04

arnelinho nemoj ti govorit da ćemo pobijedit :mrgreen:
ne baksuziraj :mrgreen:
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 feb 2012, 01:10

:mrgreen: Ok, nećemo pobjedit. Poderaće nas, pobjediće 3-0. :evil: Van Persie će dati 3 autogola. :lol:

///
slika

Samo još 16 golova! Može to Robin, može! 8-)

A onda u sledećoj sezoni ganjamo Cliffa Bastina, još jednu veliku legendu Arsenala. :)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 feb 2012, 01:54

Arnelinho je napisao/la::mrgreen: Ok, nećemo pobjedit. Poderaće nas, pobjediće 3-0. :evil: Van Persie će dati 3 autogola. :lol:

///
slika

Samo još 16 golova! Može to Robin, može! 8-)

A onda u sledećoj sezoni ganjamo Cliffa Bastina, još jednu veliku legendu Arsenala. :)
prije da je 26 kako gledam al et mozda mi se oci mute :mrgreen:
Vođa zna.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 07 feb 2012, 17:41

WENGER OBJASNIO KLUPSKU POLITIKU

Arsenalov menadžer Arsene Wenger obavlja više funkcija u londoskom klubu, pa se tako, između ostalog, brine i za finansije.

Francuz je oštro kritiziran jer je prodao ove sezone ponajbolje igrače (Cesca Fabregasa i Samira Nasrija), međutim Wenger ističe kako je zadužen za klupske finansije te je njegova dužnost pobrinuti se da na Emirates na kraju sezone stigne profit od 15 do 20 miliona funti.

Prodajom pomenutog dvojca Barceloni, odnosno Manchester Cityju, Arsenal je zaradio 60 miliona funti, te i dalje dovodi mlade igrače, koji se tek trebaju dokaazti.

"Svi koji govore o tome, trebali bi da znaju kako je Arsenalov imperativ svake sezone završiti s ostvarenim profitom između 15 i 20 miliona funti. Menadžer, barem ja tako mislim, mora prvenstveno voditi računa o cijeni igrača", izjavio je Wenger.

------------------------------------------

Ima li gdje kakvih trofeja u tom imperativu, s obzirom na to da je Arsenal FK a ne d.o.o.? Bijednici gladni! Samo daj para a klub sve manji i manji. Arsenal polako ali sigurno gubi status top kluba u Engleskoj, sve je vise sub-top.

Wenger zna! :roll:

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 feb 2012, 18:45

nedim1993 je napisao/la:prije da je 26 kako gledam al et mozda mi se oci mute :mrgreen:
Mislio sam na top 5, a ne da stigne iza Bastina. :mrgreen: To će usput. 8-)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 feb 2012, 19:17

Za Young Parka:
"Ukoliko se sadašnje stanje ne popravi, pokušat ćemo ostvariti transfer na ljeto", rekao je agent 26-godišnjeg napadača.
Ovo bi bilo odlično, usput bi dobili i neku paru. Realno, on je solidan napadač, al' daleko od toga da se ne vidi razlika kad igra on ili RVP, iako je teško naći takvog igrača, da se ne vidi razlika kada nema Robina.

A vjerovatno će i Chamakh otići naljeto. Sve izvjesnije da ćemo dovesti Suareza iz Anderlechta (koji je btw na 17 golova i 15 asistencija ove sezone, u 31 nastupu), a pored njega će nam trebati još jedan napadač ili možda ni jedan, zavisi od Wengera.

Gilles Grimandi, naš nekadašnji igrač ,a danas glavni skaut Arsenala, je potvrdio da se zanimamo za Girouda, pa bi i on dobro došao , jer se radi o vrlo dobrom napadaču, prvom strijelcu francuske lige, sa 15 golova i 5 asistencija u 21 nastupu (ukupno 24 nastupa, 17 golova i 5 asistencija). Njegova cijena se procjenjuje na nekih 13 miliona funti ( link).

Ukupno bi to značilo 13 miliona funti za Girouda + 5 miliona za Suareza , kakvih 18 miliona (gor'-dol' milion). A budući da će nas Arshavin i Chamakh napustitti ,skoro pa i izvijesno, to nije toliko nemoguće. Makar jedan od njih bi trebao doći. Evo ova priča oko Parka i iskreno se nadam da će se i ostvariti, jer bi volio da imamo malo bolje napadače, pa da nije sve na Robinu.

Naša napadačka četvorka bi bila: van Persie, Giroud, Suarez, Campbell, što bi bilo (malo je reći) odlično.

Evo nešto zanimljivo vezano za Hazarda. Hazard voli Arsenal, Wenger voli Hazarda, navijači vole oboje, hm...zanimljivo. :mrgreen:
Oxlade-Chamberlain set for Euro 2012 audition against Holland
...Under-fire England boss Fabio Capello sought out Oxlade-Chamberlain after his impressive performance against Manchester United last month to personally congratulate him...

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 07 feb 2012, 20:05

Nadam se da Ox nece zaigrati na Euru ove godine, posto bi se mogla ponoviti ista prica kao sa Walcottom i Jackom (preveliko forsiranje mladih igraca).

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 07 feb 2012, 20:50

jasno mi je da mi trenutno moramo poslovati pozitivno iz vise razloga

ali klubovi ne profitiraju iskljucivo od transfera, pa da kalkulisemo da nam je karta 5funti sa kapacitetom od 60 000, u 19 ligaskih utakmica mozemo izaci na jednu dosta dobru cifru :

60 000 * 5 = 300 000 (po utakmici)
300 000 * 19 = 5 700 000 (za domace ligaske utakmice)

a o ostalim takmicenjima i da ne govorimo. Pa premije za svako od tih takmicenja, TV Prava, "Fan shop-ovi" i naravno SPONZORI

nisu problem prihodi u Arsenalu, problem je na sta trosimo toliki novac pa ovaj dodatni profit obezbjedjujemo putem transfera. Ne znam koliko je tacan ovaj podatak koji imam, a to je da Wenger prima godišnje £6M. Dakle, potrosi vise nego sto zaradimo od cijelosezonske ligaske posjete na Emiratesu.

Ovakvo vođenje finansija mi je ne logicno, nadam se da grijesim, jer ako ovako nastavimo pitanje je gdje cemo zavrsiti

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 07 feb 2012, 21:08

Arsenal ima najskuplje karte u EPL sa oko 100 funti uz kartu dodje neki obrok i caj ili neki drugi napitak, ne znam da li je cijena na svim tribinama ista ili manja ali znam da ove od 100 funti da su najskuplje recimo u mancesteru karte je 54 funte pa vidite onda ko je veci klub :D poslije arsenala slijede kokosi i sibirski plavci (chelsea) :D prihod Arsenala po tekmi samo od karata je izrazen u milionima a ne u hiljadama tako da od ulaznica se namakne dobre pare.

Desole: Pitas gdje se potrosi toliki novac, izracunaj samo plate igraca, putovanja, plate uposlenicima u i oko stadiona, odrzavanje terena kakav ima Arsenal je jako skupo sad ne znam da li izadje 100 000 eura na mjesec ili sedmicno, plate trenerima pomocnicima skautima igracima u rezervi igracima sa akademije zenski tim arsenala i takodjer svi tamo koji treniraju pa potrosi se nesto i na kupovinu igraca, plus struja voda grijanje :D
Zadnja izmjena: mmirsad, dana/u 07 feb 2012, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 07 feb 2012, 21:09

Desole je napisao/la:Ovakvo vođenje finansija mi je ne logicno, nadam se da grijesim, jer ako ovako nastavimo pitanje je gdje cemo zavrsiti
S obzirom da je na snagu stupio financijski fair-play rekao bih u samom vrhu.

Arsenal imaju kvalitetnu momčad sa izuzetno talentovanim pojedincima ali fali im ono nešto.Mentalitet pobjeđivanja i kada se ne igra najbolje i vrijedno sakupljanje bodova tokom cijele sezone.Klub kao što je Arsenal sebi ne smije dopustiti 3 uzastopna poraza (Fulham,Swansea i United).Rezultati se osvajaju na osnovu pobjeda protiv manjih ekipa,a Arsenal često tu zašteka.Reputacija i rutina pobjeđivanja će doći sa vremenom ali Wenger ne smije dopustiti da mu i dalje odlaze ključni igrači.Ukoliko već to dopušta onda mora masno zaraditi na njima.Za Fabregasa je dobio 29 miliona + neki bonusi ?! :shock: Pa jedan Chigrinski (ili kako se već piše) je plaćen od strane te iste Barce 25 miliona.Dobro sad bilo je tu povuci-potegni za Cecsom.Njegova želja za povratkom kući,interes Barce par godina ali i pored toga Wenger nije smio dopustiti da za tako miznernu cijenu da proda jednog od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji.Za Nasria i Clichya je također mogao uzeti daleko više novca ali je dopustio da dođu na zadnju godinu ugovora.

U svakom slučaju Arsenal je nakon katastrofalnog uvoda u sezonu se digao i počeo igrati dobar nogomet.Defanziva je i dalje problem ali sa povratkom Sagne bi ista treba biti koliko toliko čvršća.RvP i dalje neumorljivo trese protivničke mreže,Walcott igra pristojno,OX već sada pokazuje da će biti vrhunski igrač (samo neka viša sila ga u tome može spriječiti),sa povratkom Gervinha dobiće se potrebna širina u napadu i to je to.Svakako tu je i Henry koji je i više nego solidan backup.Rosicky je konačno malo proigrao tako da se sada dobila i ta neka širina u veznom redu.Nedostaje svakako Wilshere ali sasvim solidno pos'o odrađuju i Ramsey i Arteta.

P.S. Arshavina definitivno prodati.K'o što napisah Rosicky igra nešto bolje u zadnje vrijeme i daje naznake boljih dana ali Arshavin je nepopravljiv. :mrgreen:
FK Pjetlovi

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 07 feb 2012, 21:11

znam da nisu tako jeftine, nego sam uzeo cisto da pokazem koliko bi iznosila zarada sa tako jeftinim kartama samo na domacim utakmicama, tako da mi niko ne moze reci kako nemamo dovoljan profit ili nacin kako ostvariti profit

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 feb 2012, 21:22

u arsenala su najskuplje karte kolko se ja sjećam. slagaću al mislim da prelaze 100 funti il su tu negdje :roll:
Vođa zna.

armin arsenalovac
Kontakt:

Post Postao/la armin arsenalovac » 07 feb 2012, 21:30

Ne treba zaboravit,da svake godine dajemo ogromnu cifru tj. ratu za stadion Emirates ;)

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 07 feb 2012, 21:44

Arnelinho: Napadac ne moze biti napadac ako ne dobija sansu. Park je odigrao samo 2 utakmice koliko se sjecam da igra vise mozda bi vise i pokazao. Wenger jednostavno se drzi svoje formacije koju ne zeli promjeniti pa makar mu krilni igraci nisu u formi on se i dalje drzi svoje formacije. Wenger dovodi samo one igrace koji nece praviti konkurenciju Persiu i to je jasna racunica jer dok je bio Adebayor persi je igrao krilo tako da dovodjenje jos jednog vrhunskog napadaca po wengeru bi bilo bacanje para. treba probati sa formacijom 3-5-2 to mu je moja preporuka.

Vidim opet mnogi zamjeraju i odbrani krive odbranu za primanje golova, vecina vas je sigurno gledala utakmicu protiv Swanse jednostavno su nas ljudi razvalili kroz sredinu setali su se kao da songa ramseya i benayouna mislim kao da ih nije bilo, a kad ti sredina ne valja odbranu mozes okaciti o klin. 2 stopera ne mogu nista uraditi kad se desi utrcavanje 2-3 protivnicka igraca.

Neki dan je stavio neko ne sjecam se ko ucinak srednjih igraca arsenala i poredio je songa, artetu i ramseya. Prvo da odmah kazem da se pasovi ne mogu porediti jednog playmakera sa jednim defanzivcem to je pod broj jedan, broj 2 ucinak playmakera se gleda kroz asistencije, suasistencije i golove a ne kroz procentnost pasova ili pretrcanih kilometara. A to kakav je Ramsey playmaker govori i cinjenica da je Arsenal u odnosu na proslu godinu kada je arsenal u 24 kola zabio preko 60 golova a ove sezone samo 46 i jos nije bilo persia u prvom dijelu sezone. Mislim da kad se vrate Diaby i Wilsher da ce ramsey tek biti treci izbor ili ce ga postaviti izmedju songa i wilshera jer Ramsey ne moze biti play. Realnost je realnost mozete vi dizati nekog koliko hocete al kad neko ne vrijedi onda ne vrijedi.

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 07 feb 2012, 23:01

mmirsad je napisao/la:Arnelinho: Napadac ne moze biti napadac ako ne dobija sansu. Park je odigrao samo 2 utakmice koliko se sjecam da igra vise mozda bi vise i pokazao. Wenger jednostavno se drzi svoje formacije koju ne zeli promjeniti pa makar mu krilni igraci nisu u formi on se i dalje drzi svoje formacije. Wenger dovodi samo one igrace koji nece praviti konkurenciju Persiu i to je jasna racunica jer dok je bio Adebayor persi je igrao krilo tako da dovodjenje jos jednog vrhunskog napadaca po wengeru bi bilo bacanje para. treba probati sa formacijom 3-5-2 to mu je moja preporuka.

Vidim opet mnogi zamjeraju i odbrani krive odbranu za primanje golova, vecina vas je sigurno gledala utakmicu protiv Swanse jednostavno su nas ljudi razvalili kroz sredinu setali su se kao da songa ramseya i benayouna mislim kao da ih nije bilo, a kad ti sredina ne valja odbranu mozes okaciti o klin. 2 stopera ne mogu nista uraditi kad se desi utrcavanje 2-3 protivnicka igraca.

Neki dan je stavio neko ne sjecam se ko ucinak srednjih igraca arsenala i poredio je songa, artetu i ramseya. Prvo da odmah kazem da se pasovi ne mogu porediti jednog playmakera sa jednim defanzivcem to je pod broj jedan, broj 2 ucinak playmakera se gleda kroz asistencije, suasistencije i golove a ne kroz procentnost pasova ili pretrcanih kilometara. A to kakav je Ramsey playmaker govori i cinjenica da je Arsenal u odnosu na proslu godinu kada je arsenal u 24 kola zabio preko 60 golova a ove sezone samo 46 i jos nije bilo persia u prvom dijelu sezone. Mislim da kad se vrate Diaby i Wilsher da ce ramsey tek biti treci izbor ili ce ga postaviti izmedju songa i wilshera jer Ramsey ne moze biti play. Realnost je realnost mozete vi dizati nekog koliko hocete al kad neko ne vrijedi onda ne vrijedi.
+1 ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 feb 2012, 23:45

Cuj Ramsey glavni krivac za to sto Arsenal nije dao 60 golova, nikako Kokos,Robin i Gervinho?????? Pa njih trojica su realno ispucala 14 100% sansi koje su se morale dati, i eto ti tih 60 golova. Svakako da je Robin dao mnogo golova, ali je imao i puno zicera koje je promasio, naravno ne zalim se samo kazem, neka on ovako nastavi odlicno je. O Gervinhu da ne pricam. A Kokos iz utakmice u utakmicu profula bar jednu 100% priliku. Drugo kome Diaby moze biti play???? Covjek je odlican u zadrzavanju lopte, u driblinzima, ali ja nisam nikad primjetio da je on imao nekakve bajne pasove. I da naravno da Ramsey nije za playa, ali nije ni toliko los koliko ga predstavljate. I da kad se za Xavija kaze da ima veliki % svi drkaju na to, a kad se kaze za Ramseya, odjednom to nije bitno kod playa.
Sto se tice formacije 3-5-2, ti ili ne pratis Arsenal ili jednostavno ne vidis. Za tu formaciju ti trebaju igraci koji znaju igrati i odbranu i napad, koji mogu trcati mnogo, cak ta odbrana mora biti i bolja nego sto je to napad. Ja ne vidim da bi jedan Walcott mogao to igrati, cak ni OX iako dobro igra i u odbrani. Gervinho???? ili bi ti stavio Sagnu i Gibbsa da igraju gore i dole??? Za Arsenal je jedna formacija, 4-4-2, i Arsenal ima dobre igrace za istu, ali naravno kad je Debil na klupi pa nece da promjeni..
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.