Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

rogeRF
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la rogeRF » 08 feb 2012, 01:11

SamoZeljo je napisao/la:WENGER OBJASNIO KLUPSKU POLITIKU

Arsenalov menadžer Arsene Wenger obavlja više funkcija u londoskom klubu, pa se tako, između ostalog, brine i za finansije.

Francuz je oštro kritiziran jer je prodao ove sezone ponajbolje igrače (Cesca Fabregasa i Samira Nasrija), međutim Wenger ističe kako je zadužen za klupske finansije te je njegova dužnost pobrinuti se da na Emirates na kraju sezone stigne profit od 15 do 20 miliona funti.

Prodajom pomenutog dvojca Barceloni, odnosno Manchester Cityju, Arsenal je zaradio 60 miliona funti, te i dalje dovodi mlade igrače, koji se tek trebaju dokaazti.

"Svi koji govore o tome, trebali bi da znaju kako je Arsenalov imperativ svake sezone završiti s ostvarenim profitom između 15 i 20 miliona funti. Menadžer, barem ja tako mislim, mora prvenstveno voditi računa o cijeni igrača", izjavio je Wenger.

------------------------------------------

Ima li gdje kakvih trofeja u tom imperativu, s obzirom na to da je Arsenal FK a ne d.o.o.? Bijednici gladni! Samo daj para a klub sve manji i manji. Arsenal polako ali sigurno gubi status top kluba u Engleskoj, sve je vise sub-top.

Wenger zna! :roll:
Dat cu ti odgovor u jednoj recenici - NE RADI SE OVDJE O MAN CITYJU!

WENGER ZNA, slazem se :!:
Izdržati, to je temelj vrline!

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 08 feb 2012, 08:08

rogeRF je napisao/la:Dat cu ti odgovor u jednoj recenici - NE RADI SE OVDJE O MAN CITYJU!

WENGER ZNA, slazem se :!:
Ne radi ni o Unitedu, Barceloni, Realu..... Svi oni se uvalise u dugove i postadose jos veci nego sto su bili... Mogu se oni izvuci iz dugova ali nece. Bolje biti veliki klub u dugovima nego mali bez dugova. Bar ja tako mislim a ocigledno nisam jedini.

Ne nadaj se da ce ovaj finansijski fair play smanjiti razlike izmedju velikih i malih. Nece. Moze samo zamrznuti situaciju pa da bude ko je jamio jamio. Hoce mozda malo udariti po Arapima, ali ostale nece dirati. Mozda ce se i na manjim klubovima izivljavati i dokazivati autoritet.
Bas me zanima kako ce se odnositi prema Barceloni koja je duzna skoro milijardu (+/- 800 miliona). Real nesto manje a United je isto tako u velikim dugovima.
Prijete PSGu, Malagi i Cityju a Barcu, Real i United niko ne spominje. Sto li Boze!? :roll:

Finansijski Fair Play je izmisljen da se zaustave Arapi (muslimani) u preuzimanju Evropskih klubova i na njima ce se jedino i sprovoditi.

Arsenal je ovom politikom u proteklih nekoliko godina prokockao priliku da se prikljuci najvecim Evropskim klubovima. Pitanje je kad ce opet biti u prilici da dodje do samog vrha Evrope i tamo i ostane?
Pitas li se koliko miliona se izgubi kad se ne igra Liga Prvaka?
Wenger ne gubi, on svojih 7 miliona eura dobije svake godine. Boli njega qrac. Znao bi i ja da sam na njegovom mjestu.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 08 feb 2012, 10:39

Sturridge u Arsenalu? Je da je obična špekulacija, ali frajer je zvijeeeeer. Ako ga stvarno mogu uzet neka uzmu, neće Arsene sekunde zažalit jer momak je preyeben, do jaja preyeben.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 08 feb 2012, 10:47

Bosco je napisao/la:Sturridge u Arsenalu? Je da je obična špekulacija, ali frajer je zvijeeeeer. Ako ga stvarno mogu uzet neka uzmu, neće Arsene sekunde zažalit jer momak je preyeben, do jaja preyeben.
Razočarat ću te, članak je iz Daily Faila. :mrgreen:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 08 feb 2012, 10:57

Ma znam da je samo obična špekulacija, ali lijepo je pročitat kad jednu takvu nadu vežu uz Arsenal. :) Momak je potpuno zapostavljen od medija, svi spominju Reusa, Hazarda, Gecea, a Sturridge uopšte nije dlaeko po kvaliteti od njih. :)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 08 feb 2012, 11:11

Dream on ;)

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 08 feb 2012, 11:14

Bosco je napisao/la:Ma znam da je samo obična špekulacija, ali lijepo je pročitat kad jednu takvu nadu vežu uz Arsenal. :) Momak je potpuno zapostavljen od medija, svi spominju Reusa, Hazarda, Gecea, a Sturridge uopšte nije dlaeko po kvaliteti od njih. :)
Jos jaci i priviknut na EPL,a prije svega ENGLEZ... 8-)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 feb 2012, 11:28

AllGunsBlazing je napisao/la:Cuj Ramsey glavni krivac za to sto Arsenal nije dao 60 golova, nikako Kokos,Robin i Gervinho?????? Pa njih trojica su realno ispucala 14 100% sansi koje su se morale dati, i eto ti tih 60 golova. Svakako da je Robin dao mnogo golova, ali je imao i puno zicera koje je promasio, naravno ne zalim se samo kazem, neka on ovako nastavi odlicno je. O Gervinhu da ne pricam. A Kokos iz utakmice u utakmicu profula bar jednu 100% priliku. Drugo kome Diaby moze biti play???? Covjek je odlican u zadrzavanju lopte, u driblinzima, ali ja nisam nikad primjetio da je on imao nekakve bajne pasove. I da naravno da Ramsey nije za playa, ali nije ni toliko los koliko ga predstavljate. I da kad se za Xavija kaze da ima veliki % svi drkaju na to, a kad se kaze za Ramseya, odjednom to nije bitno kod playa.
Sto se tice formacije 3-5-2, ti ili ne pratis Arsenal ili jednostavno ne vidis. Za tu formaciju ti trebaju igraci koji znaju igrati i odbranu i napad, koji mogu trcati mnogo, cak ta odbrana mora biti i bolja nego sto je to napad. Ja ne vidim da bi jedan Walcott mogao to igrati, cak ni OX iako dobro igra i u odbrani. Gervinho???? ili bi ti stavio Sagnu i Gibbsa da igraju gore i dole??? Za Arsenal je jedna formacija, 4-4-2, i Arsenal ima dobre igrace za istu, ali naravno kad je Debil na klupi pa nece da promjeni..
+1 ;)
Vođa zna.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 08 feb 2012, 12:39

Ryo impresionirao struku Boltona u prijateljskoj utakmici, gdje je pogodio odlican gol (nazalost nema videa)
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Bo ... 62770.html" onclick="window.open(this.href);return false;

C'mon Pokemon!! :D

COYG!

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 08 feb 2012, 12:45

prije ce bit da je ovo nas staridz

Arsen Venger nastavlja svoju politiku dovođenja mladih igrača u Arsenal, a trenutno je navodno zainteresovan za Matiju Nastasića, prenosi "Dejli mejl".

Mladi srpski reprezentativac je početkom 2011. godine postao član Fiorentine, iako ima tek 18 godina već je odigrao 15 mečeva u Seriji A i standardan je u postavi Viole.

Italijanski mediji čak prenose da je jedan neimenovani engleski klub ponudio Fiorentini čak 40 miliona evra za bivše Partizanove igrače Nastasića i Stevana Jovetića, ali je tim iz Firence to odbio.

Ne bi bilo iznenađenje da je upravo Venger poslao ovu ponudu, iako je Francuz retko kad raspoložen da ponudi toliko novca za igrače.

Međutim, Arsenal je već šest godina bez trofeja, polako gubi primat u Premijer ligi, pa je Venger možda odlučio da je vreme za reformu.
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 08 feb 2012, 12:57

bega_afc je napisao/la: Italijanski mediji čak prenose da je jedan neimenovani engleski klub ponudio Fiorentini čak 40 miliona evra za bivše Partizanove igrače Nastasića i Stevana Jovetića, ali je tim iz Firence to odbio.

Ne bi bilo iznenađenje da je upravo Venger poslao ovu ponudu, iako je Francuz retko kad raspoložen da ponudi toliko novca za igrače.
Ipak pricamo o Wengeru, tako da u to ne bi vjerovao ni u snovima. Pa jbt za te pare dobijes dva igraca svjetskog kalibra.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 feb 2012, 13:12

bega_afc je napisao/la:prije ce bit da je ovo nas staridz

Arsen Venger nastavlja svoju politiku dovođenja mladih igrača u Arsenal, a trenutno je navodno zainteresovan za Matiju Nastasića, prenosi "Dejli mejl".

Mladi srpski reprezentativac je početkom 2011. godine postao član Fiorentine, iako ima tek 18 godina već je odigrao 15 mečeva u Seriji A i standardan je u postavi Viole.

Italijanski mediji čak prenose da je jedan neimenovani engleski klub ponudio Fiorentini čak 40 miliona evra za bivše Partizanove igrače Nastasića i Stevana Jovetića, ali je tim iz Firence to odbio.

Međutim, Arsenal je već šest godina bez trofeja, polako gubi primat u Premijer ligi, pa je Venger možda odlučio da je vreme za reformu.
ja majko draga, veće gluposti nisam pročito'. i u toj reformi daje za 2 bivša partizanova igrača 40m. :lol: . čast njima al je nidje veze ovo sve. wenger zna da arsenal ima jak kadar samo ga yebu povrede zato je slabo da će dovest koga za velike pare. i za hazarda je reko' da nije potreban arsenalu al da mu se divi :roll:
Vođa zna.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 08 feb 2012, 13:12

40 miliona za njih dvojicu :lol: :lol: :lol:

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 feb 2012, 13:28

Carlos Vela doesn’t plan to return to Arsenal.
“...I would stay at Real,” Vela told El Diario Vasco. “I am happy and the people support me.“
“I owe Arsenal affection and gratitude for the opportunity that they gave me, but I was not happy there and this affected my work.
It was hard day to day and, when it came to training, I was thinking about going home. Here, however, I am happy and have made good friends.
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 08 feb 2012, 14:09

mmirsad je napisao/la:Arnelinho: Napadac ne moze biti napadac ako ne dobija sansu. Park je odigrao samo 2 utakmice koliko se sjecam da igra vise mozda bi vise i pokazao. Wenger jednostavno se drzi svoje formacije koju ne zeli promjeniti pa makar mu krilni igraci nisu u formi on se i dalje drzi svoje formacije. Wenger dovodi samo one igrace koji nece praviti konkurenciju Persiu i to je jasna racunica jer dok je bio Adebayor persi je igrao krilo tako da dovodjenje jos jednog vrhunskog napadaca po wengeru bi bilo bacanje para. treba probati sa formacijom 3-5-2 to mu je moja preporuka.

Vidim opet mnogi zamjeraju i odbrani krive odbranu za primanje golova, vecina vas je sigurno gledala utakmicu protiv Swanse jednostavno su nas ljudi razvalili kroz sredinu setali su se kao da songa ramseya i benayouna mislim kao da ih nije bilo, a kad ti sredina ne valja odbranu mozes okaciti o klin. 2 stopera ne mogu nista uraditi kad se desi utrcavanje 2-3 protivnicka igraca.

Neki dan je stavio neko ne sjecam se ko ucinak srednjih igraca arsenala i poredio je songa, artetu i ramseya. Prvo da odmah kazem da se pasovi ne mogu porediti jednog playmakera sa jednim defanzivcem to je pod broj jedan, broj 2 ucinak playmakera se gleda kroz asistencije, suasistencije i golove a ne kroz procentnost pasova ili pretrcanih kilometara. A to kakav je Ramsey playmaker govori i cinjenica da je Arsenal u odnosu na proslu godinu kada je arsenal u 24 kola zabio preko 60 golova a ove sezone samo 46 i jos nije bilo persia u prvom dijelu sezone. Mislim da kad se vrate Diaby i Wilsher da ce ramsey tek biti treci izbor ili ce ga postaviti izmedju songa i wilshera jer Ramsey ne moze biti play. Realnost je realnost mozete vi dizati nekog koliko hocete al kad neko ne vrijedi onda ne vrijedi.
AGB ti je sve objasnio, a ja bih samo da ispravim podvučeno. Nije to bio učinak srednjih grača, nego neki parametri ,koji se mjere po tekmama i ko je najbolji u njima. Tako ,da se tu mogao naći i Robin, kao i Squillaci.
Profesor je napisao/la:Ryo impresionirao struku Boltona u prijateljskoj utakmici, gdje je pogodio odlican gol (nazalost nema videa)
http://www.mirrorfootball.co.uk/news/Bo ... 62770.html" onclick="window.open(this.href);return false;

C'mon Pokemon!! :D

COYG!
Ryo će biti strašan igrač! 8-) :mrgreen:
A Vela nam i ne treba.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 feb 2012, 16:33

Bosco je napisao/la:40 miliona za njih dvojicu :lol: :lol: :lol:
Jovetic je vec dokazan igrac, a Nastasic je jedan od najtalentovanijih stopera na svijetu i vec sad sa 18 god. pruza extra parije u dresu Viole... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 08 feb 2012, 16:36

Svejedno 40 miliona :lol: :lol: :lol: :lol:
Smijesno iz dva razloga: prvo ne vrijede toliko, drugo Wenger za svog sina ne bi dao tolike pare.
Celik!3,2,2.

mmirsad
Kontakt:

Post Postao/la mmirsad » 08 feb 2012, 16:47

AllGunsBlazing je napisao/la:Cuj Ramsey glavni krivac za to sto Arsenal nije dao 60 golova, nikako Kokos,Robin i Gervinho?????? Pa njih trojica su realno ispucala 14 100% sansi koje su se morale dati, i eto ti tih 60 golova. Svakako da je Robin dao mnogo golova, ali je imao i puno zicera koje je promasio, naravno ne zalim se samo kazem, neka on ovako nastavi odlicno je. O Gervinhu da ne pricam. A Kokos iz utakmice u utakmicu profula bar jednu 100% priliku. Drugo kome Diaby moze biti play???? Covjek je odlican u zadrzavanju lopte, u driblinzima, ali ja nisam nikad primjetio da je on imao nekakve bajne pasove. I da naravno da Ramsey nije za playa, ali nije ni toliko los koliko ga predstavljate. I da kad se za Xavija kaze da ima veliki % svi drkaju na to, a kad se kaze za Ramseya, odjednom to nije bitno kod playa.
Sto se tice formacije 3-5-2, ti ili ne pratis Arsenal ili jednostavno ne vidis. Za tu formaciju ti trebaju igraci koji znaju igrati i odbranu i napad, koji mogu trcati mnogo, cak ta odbrana mora biti i bolja nego sto je to napad. Ja ne vidim da bi jedan Walcott mogao to igrati, cak ni OX iako dobro igra i u odbrani. Gervinho???? ili bi ti stavio Sagnu i Gibbsa da igraju gore i dole??? Za Arsenal je jedna formacija, 4-4-2, i Arsenal ima dobre igrace za istu, ali naravno kad je Debil na klupi pa nece da promjeni..
De ti meni onda objasni zasto sluzi play u ekipi ? I ove sanse sto pricas da su ispucali persi gervi i ostali koliko je tih sansi namjestio ramsey objasni mi koliko je dobri lopti posla prema naprijed koliko je puta doveo suigrace svojim pasom u priliku za asistenciju ili za gol. Poredis pasove Xavi sa ramsyem ali si zaboravio navesti asistencije i golove od xavi i suasistencije. Ramsey u ovoj ekipi ne moze igrati playa nema sanse jedino da igra iza wilsera ili diaby-a. Diabyi ima odlicnu tehniku dug korak i brz protok lopte sto se bas ne moze reci za ramseya. Izvini ali ja ga ne vidim kao playa i ne moze biti cak ni u prvom timu ozbiljnog arsenala ali u ovakom timu svako moze biti prvotimac arsavin benayun pa zasto onda ne i ramsey. Vrati se malo u proslost kad nam je play bio cesc vidjeces koliko je sansi cesc napravio za adebayora walcota persia bendtnera i koliko su navedeni igraci ofulali stopostotnih sansi i koliko su ljepse igrali danas zaista ovaj arsenal ne moze da dominira na svom terenu ni protiv jednog wolverhamptona zalosno ali istinito.

Sto se tice formacije 3-5-2 ne vidim sta fali je ponekad koristiti naravno da bi stavio Sagnu na desnu a santosa kad se vrati na lijevu to je idealna formacija. Ova formacija se lako moze pretvoriti u 4-4-2 ili u 4-5-1 koju trenutno igramo.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 08 feb 2012, 17:07

mmirsad je napisao/la:
De ti meni onda objasni zasto sluzi play u ekipi ? I ove sanse sto pricas da su ispucali persi gervi i ostali koliko je tih sansi namjestio ramsey objasni mi koliko je dobri lopti posla prema naprijed koliko je puta doveo suigrace svojim pasom u priliku za asistenciju ili za gol. Poredis pasove Xavi sa ramsyem ali si zaboravio navesti asistencije i golove od xavi i suasistencije. Ramsey u ovoj ekipi ne moze igrati playa nema sanse jedino da igra iza wilsera ili diaby-a. Diabyi ima odlicnu tehniku dug korak i brz protok lopte sto se bas ne moze reci za ramseya. Izvini ali ja ga ne vidim kao playa i ne moze biti cak ni u prvom timu ozbiljnog arsenala ali u ovakom timu svako moze biti prvotimac arsavin benayun pa zasto onda ne i ramsey. Vrati se malo u proslost kad nam je play bio cesc vidjeces koliko je sansi cesc napravio za adebayora walcota persia bendtnera i koliko su navedeni igraci ofulali stopostotnih sansi i koliko su ljepse igrali danas zaista ovaj arsenal ne moze da dominira na svom terenu ni protiv jednog wolverhamptona zalosno ali istinito.

Sto se tice formacije 3-5-2 ne vidim sta fali je ponekad koristiti naravno da bi stavio Sagnu na desnu a santosa kad se vrati na lijevu to je idealna formacija. Ova formacija se lako moze pretvoriti u 4-4-2 ili u 4-5-1 koju trenutno igramo.
Kakav bolan brz protok lopte?Frajer kada je sa loptom zamislja da je Messi... :|
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 08 feb 2012, 17:21

znam da je njemačka probala ovu formaciju u jednoj prijateljskoj i jedva su izvukli bod. ne znam s'kim su igrali, al nebitno.
jedna Njemačka, po meni najjača na svijetu reprezentacija se nije snašla sa tom postavom. a ti hoćeš da Arsenal igra tako :mrgreen: . mi nemamo 2 špica kako treba. to prvo pa onda sve ostalo.
Vođa zna.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.