Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2012, 12:25

Zuliani nije ni komentarisao, jer Mediaset za koji komentariše Zuliani, nema prava na prenos Tim kupa. :D

Ja ću prvo da pozdravim našeg Mostarca @BigBena koji očigledno ovih dana nije s nama zbog problema sa strujom u tom gradu, šteta što nije bio s nama da proslavi ovu pobjedu.

Među juventinima u Italiji kruži dobar vic... :mrgreen:

Altro che ALLEGRI siamo CONTEntissimi (Hajd što smo veseli, nego smo i presretni.) :mrgreen: :lol:

Evo još jedna provala rossonera sinoć :mrgreen: :lol:

slika
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 09 feb 2012, 13:06

Nakon jučerašnje utakmice Martin Caceres dao je kratak intervju za RaiSport i prokomentarisao rezultat ostvaren u Milanu.‚‚Ne dešava se svakog dana da debitujete i date dva gola Milanu na San Siru..." ‚‚Veoma sam srećan zbog sebe i zbog tima i zbog navijača. Ovo je veliko zadovoljstvo."
‚‚Stigao si nedavno ali čini se da si se odlično uklopio u Conteov koncept..."
‚‚Da, ali lako je uklopiti se u ovakvu ekipu. Snalazim se veoma dobro u onome što zatraži trener."

Vrijednost Antonia Contea kao menadjera pokazana je rezultatom ali i riječima koje je rekao poslije tekme.

Posebno njegov opis Caceresove izvedbe pokazuje njegov stav perfekcioniste. „Uživao sam kako je cijela grupa odgovorila u ovoj važnoj utakmici, posebno nova pojačanja i oni koji se ne koriste baš tako često. Ovaj susret pokazuje naš napredak, i jako sam sretan sa integracijom novih igrača. Medju posljednja tri dolaska, Borriello je imao najmanje problema, jer on sa nama radi mjesec a Padoin je znao moj sistem jer sam ga vodio u Atalanti. S taktičkog gledišta, Caceres treba poboljšati svoj defanzivni pristup, a što se tiče ofanzivnog stava, možemo biti zadovoljni...“zaključio je menadjer sa osmijehom.

„Današnja utakmica je dokaz onoga što smo radili od početka sezone.Postoji puno posla iz ovog tima, jer smo večeras promijenili nekoliko aspekata u odnosu na utakmicu protiv Siene, i ovo sve ne bi bilo moguće bez velike predanosti svih momaka. Ovaj tim pokazuje entuzijazam i ima igrače koji i dalje žele da sanjaju i koji znaju da ako žele da se snovi ostvare jedini način je rad. Zahvaljujem igračima od srca, osobito na njihovoj dostupnosti koji pokazuju od samog početka u ljetnom kampu.“

Posebno priznanje i za Giaccherinia:“Njegovo najbolje oružje je njegova dinamika. Medjutim, on je i tehnički i taktički pametan. On je dobro integriran u Juve i to mi daje veliko zadovoljstvo jer pronalazak ovakvih igrača je dobro čime se pokazuje da angažovanje stranogo igrača od 30 milliona eura ne mora biti rješenje. Uvjeren sam da on ima prave kvalitete da cilja visoko a možda u junu bi mogao biti i pravo iznenadjenje.“

Pobjeda od 2-1 je veoma dobar rezultat, posebno pred uzvrat, ali Conte poziva svoje momke na oprez. „Kvalifikacije su i dalje otvorene, jer je Milan tim koji je u stanju odigrati maestralno, pa mogu reći da ništa nije gotovo.“

Juventus je odigrao dobar meč, ali i mi smo bili poprilično dobri. Ipak, zabrinjava činjenica da smo drug gol primili veoma naivno.“

„Posle izjednačenja smo krenuli u ofanzivu, Juventus nas je kaznio iz kontre. Biće teško plasirati se u finale, ipak nećemo se predati do kraja.“ rekao je strateg rosonera. Allegri

opet conte hvali giaccherinia iako je objektivno dobro odigrao sinoc. Mislim da ce padoin igrati vise nego pazienza,sto je pokazao sinoc sa nekoliko poteza sto sam gledao na isjecku.nazalost nisam gledao utakmicu zbog struje,nije je na grbavici u jednom dijelu bili,ali mnogo smo jaki,i sto me posebno raduje imamo pobjednicki duh ove godine i veliki sirinu igraca. Pa ko bi jos mogao dobiti milana u milanu,bez glavnog igraca ove godine,marchisia. ne znam,samo ne treba da poletimo.imamo velike sanse ove godine da osvojimo seriu A,milan ce igrati i ligu prvaka, a 12 igraca im je povrijedjen.vrijeme je da se vratimo sa staze stare slave
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 09 feb 2012, 13:58

Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2012, 14:14

Ocjene igrača nakon sinoćnje utakmice prema Gazzetti

slika
Ž '21!

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 09 feb 2012, 14:19

Bianconeri1988 je napisao/la:Ocjene igrača nakon sinoćnje utakmice prema Gazzetti

slika
Smijesno da je Borielo bolje ocjenjen od recimo Estia koji je razbio jadnog Antoninija bezbroj puta na toj strani, al' hajd to, vec za cijelu 1 ocjenu bolji od njega...
PS Sta je sarajlijom sto ne ostavlja prognozu ko da vec nismo u gov.ni...a jos treba da ne odigra, ko da vec nismo veseli... Ja msm zadnji u zadnjoj lizi...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2012, 14:26

Odigrat će on, on uvijek u posljednji tren, ali napomenut ću ga ja za svaki slučaj. :mrgreen:

Conte opet isprobava 4-3-3 foramciju, za nadati se da se Pepe ne oporavi pa da opet zaigramo 3-5-2, daleko od toga da želim zlo našem igraču. :mrgreen:

A trebam pohvaliti i veliki timski duh koji vlada u našoj ekipi, svi za jednog jedan za sve, kod golova sinoć svi se raduju i slave, kao da su oni dali gol, a ne Caceres, onda kad je Chiellini skinuo onu loptu Ibrahimoviću, on, Bonucci, Barzagli čestitaju jedan drugom i bodre se, to hoću da gledam, to je stile Juve koji čekamo toliko, fakat ću pomisliti da smo nepobjedivi.
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 09 feb 2012, 14:36

Zaustavio policajac Andreu Barzagli-a i detaljno pretresa... u džepu mu našao klučeve, mobitel, novčanik i Ibrahimovića...

Pita Guardiola Mourinha : ++Daj mi matere ti reci kako postići to da nemaš poraza nikako?'' kaže Mou ''Ne znam stare mi pitaj Contea''

:D 8-)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 09 feb 2012, 15:21

Da vas počastim...

slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2012, 16:11

Evo odbrane Branescua o kojoj sam pisao, sa jučerašnje utakmice:

[youtube][/youtube]

Vidjelo se sinoć to zajedništvo, a najjače kad prikaže ložu, a gore Vidal, Matri, Nedved, Agneli, Marotta (koji se smješka :mrgreen: , postavio je sliku @Bianc), svi skažu, pa još dole igrači na terenu, zaista vlada odlična atmosfera u ekipi. Sad je samo bitno pobjediti ove utakmice do Milana i u najgorem slučaju smo 4 boda više od njih. Jednostavno mislim da je vrijeme da se krenu i ove manje ekipe rešetati. Još jedna dobra stvar, pa sinoć iz prvi 11 su igali samo Chiellini, Barzaglie i Pirlo, kasnije ušao Vučinić, znači da je Conte i pored pobjede odmorio igrače 8-) .

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 09 feb 2012, 16:19

Estigarribia: Moram još napredovati,ovakav stav mi se svidja. hocemo li igrati protiv bolonje u 20:45 ili ce opet sve u popodnevnom terminu.ima li ko kakvu informaciju.
milan ide u udineseu,a sa ovakvom ekipom,bez toliko igraca,bez ibre,gubi 85 %. uz nasu pobjedu,plus pobjedu protiv parme idemo na +7.treba sada iskoristiti situaciju
, shintera vise ne brojim kao konkurenta
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2012, 16:28

Prema mojim informacijama stadion u Bologni je očišćen i ukoliko ne bude padavina trebalo bi se igrati u večernjem terminu, ali padavine su najavljene tako da to ništa nije sigurno, možda se utakmica i odgodi, ali eto kako igraju naši konkurenti ne bi me čudilo i da nakon ovog kola ostanemo prvi i to sa dvije utakmice manje.

Moguća formacija za utakmicu protiv Bologne:

Juventus (4-3-3): Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Caceres; Vidal, Pirlo, Marchisio; Giaccherini, Matri, Vucinic.

Dakle vraćamo se na stari sistem, samo što će Caceres igrati lijevo, a Giaccherini desno krilo, možda bi i ovom Giaccheriniju dobrodošlo malo odmora, jadnik, sinoć je lipsao. :mrgreen:

Ne bi me iznenadilo da sljedeću srijedu protiv Parme opet pređemo na 3-5-2 formaciju. Sviđa mi se ova raznolikost, protivnik ne zna šta da očekuje od nas.
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2012, 16:32

[youtube][/youtube]

Evo i na ss.ba su postavili ovaj video za Ibra vs Storrari, pa sad koliko se ovdje može vidjeti. Ali ova trk Chiellinia i izjava poslije utakmice sve govori, znači da je bilo nekog malog pleskanja.
Prvi meč 1/2 finala Coppa Italia između Milana i Juventusa, koji je emitovan sinoć na Rai 1, bio je najgledaniji fudbalski događaj u Italiji ove sezone.

Ovaj duel gledalo je 9.310.759 gledalaca ili 29.63% gledalaca koji su u tom trenutku bili ispred televizora.

U prethodnom rekordu takođe su bili uključeni i Bianconeri pošto je pobjedu Juventusa nad Romom u Coppa Italiji gledalo skoro 8 miliona gledalaca (7.845.248, udio 25,91%)
8-)

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 09 feb 2012, 16:38

Evo malo statistika .. Nadam se da ce i Conte sviju prestici kako je krenulo moze svasta biti ;)

slika
slika
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2012, 16:42

@juventus0244

Pa sinoć na stadionu bila 31 hiljada navijača, od toga 15 hiljada naših, normalno nisu bili svi na jednoj trbini, ali izmješano po stadionu, ja pročitao u Gazzetti kad je Caceres drugi zabio pola stadiona digao na noge, a i možda si primjetio na početku drugog kad prikazuje Conte kako maše našim navijačima na zapadnoj tribini.

Vidjet ćeš ti ako ovako nastavimo kad se naš stadion nadogradi za još 10 ili 15 hiljada, pa ćemo onda i po broju navijača imati najveću posjetu, procentualno smo u tom segmentu ove sezone nedodirljivi sa čak skoro 90 % popunjenih stolica na svakoj domaćoj utakmici.
Ž '21!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 09 feb 2012, 16:45

http://video.gazzetta.it/nuovo-episodio ... ed82a6976c" onclick="window.open(this.href);return false;

Evo ovdje se bolje vidi Ibra vs Storari..
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 09 feb 2012, 16:48

Treba ovoj Conteovoj statistici dodati još dvije tekme, protiv Udinesea i Siene, tako da je već na broju 21. 8-)
Ž '21!

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 09 feb 2012, 16:49

Primjetio sam to, pa dobro ima raje iz Milana koja dodje zajedno sa Milanistima gledati utakmicu Juventusa i sjede zajedno, ali polako se vraća Juve Stil, ali bio je i prije Juve jak, ali rijetko je imao bar na domaćem terenu ovoliku posjećenost, mislim da je ovo glad za velikim pobjedama, trofejima i kod navijača, a naravno i zbog famoznog Farsopolia, novog stadiona navijači su se više ujedninili.

Gledam Interu posjećenost pala za 10 milja u odnosu na prošlu godinu, dok je nama za 12 porasta, samo ovako treba, pa onda i proširenje stadiona neće biti problem.

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 09 feb 2012, 17:41

SoloJuve26 je napisao/la:http://video.gazzetta.it/nuovo-episodio ... ed82a6976c

Ne vidi se najbolje na snimku, ali je Ibrahimović udario "vaspitnu" golmanu Juventusa i to u trenutku kada je njegov klub uložio žalbu na kaznu od tri meča zbog udaranja Aronike u utakmici protiv Napolija. Nakon toga je Đorđo Kjelini, Ibrina noćna mora krenuo da se obračuna sa Šveđaninom. "Nema problema među nama, ali je ćušnuo Storarija. Nije ubio čoveka, međutim, ne može tako da se ponaša. Nadam se da je neko video šta je uradio. Briga me hoće li ga kazniti, ali tako ne može da se ponaša", kaže Kjelini čiji su sukobi sa Ibrahimovićem poznati.

ne znam sta je ibrahimovicu,jos njegova reakcija poslije. drag mi je nesto,jos klima glavom nesto,da nije nas igrac u pitanju,smijao bih se ovome
Ti seguiremo anche noi

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 feb 2012, 17:42

SoloJuve26 je napisao/la:http://video.gazzetta.it/nuovo-episodio ... ed82a6976c

Ibra bogami previse samara, da nije Ibra i da nije izgradio svoju jaku reptuaciju u svijetu fudbala, mnogo bi losije prosao nakon svi ovih poteza.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 09 feb 2012, 18:07

Bianconeri kakav je ono sad Kup sto igramo sa nekim horozima...
I sta znace oni znakovi kod penala, je l':
1-za domacina
2-za gosta
X-nema penala
PS
Brat mi sad rece da smo kaparisali nekog malca iz Serie C1, zaboravi ga pitat odakle i kako se zove, al' hajd i nije toliko bitan cim igra u toj ligi jos za omladince... Neki je Italijan...
Inace mi je brat kreten na kvadrat jer navija za Inter...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []