CAk i da moze prodati Jovetica za 25, ne vjerujes valjda da ovaj drugi vrijedi 15???? Kad vec spominjes Leskota bitno je napomenuti da je on Englez.. Uostalom kad vec i Dzeku spominjes on je bio 2 godine za redom najbolji strijelac lige koja je na istom nivou kao i Italijanska, tacnije bio je i prvak te iste lige..marconato je napisao/la:A transfermarkt je relevantan?!![]()
Srpske novine prepisuju od engleskih, a i sve da i nije to tacno, ne znam sta je smijesno i cudno u toj cifri od 40-ak mil. ??! Pa Fiorentina sada moze ladno prodati Jovetica za 25 mil, bez da se cjenka i dize cijenu!
Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Arsenal
Celik!3,2,2.
Jeste, zato je Dzeko placen 35 mil, a za ovog sam i napisao oko 25 mil...Jos nesto, Dzeko je to sve postigao sa 23-24 god, a Jovetic je vec sa 20 pravio show u ligi sampiona! Trenutno je treci strijelac Serie A sa 12 golova, a ne zaboravimo da je tek pocetkom sezone izasao iz teske povrede ukrstenih ligamanta (pauzirao godinu dana)! Najjaci je igrac Fiorentine i sve se oko njega vrti...
Sto se Nastasica tice, kazem jedan je od perspektivnijih stopera na svijetu, a ako imamo u vidu da je Partizan recimo prodao Savica za 10-ak mil City-u, zasto i Fiorentina ne bi za svog standardnog prvotimca (koji igra daleko jace takmicenje nego sto je Savic igrao) mogla dobiti 10-15 mil??!
Sto se Nastasica tice, kazem jedan je od perspektivnijih stopera na svijetu, a ako imamo u vidu da je Partizan recimo prodao Savica za 10-ak mil City-u, zasto i Fiorentina ne bi za svog standardnog prvotimca (koji igra daleko jace takmicenje nego sto je Savic igrao) mogla dobiti 10-15 mil??!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Zato sto nisu svi klubovi City. Drugo Savic se prodao kroz dobre utakmice u LP a ne kroz ligu, sto se sad pokazuje kad igra u Cityu.
Celik!3,2,2.
Ma u kakvim dugovima ba?! Ne mislim bukvalno, nisu ni eura u dugu. Da su oni u dugovima, ne bi se dovodili najbolji igraci, igraci koji kostaju 30+ miliona. Drugo, da se radi o kakvim (ogromnim) dugovima, sigurno bi se govorilo i o smanjivanju plate igraca. Ni kod jednog (nabrojanog) kluba to nije slucaj. To su vise medijska "prenapuhavanja". Ali eto... Koga to Utd dovodi?! Ja ne pamtim otkad su doveli nekog igraca za kojeg bi bas morali izdvojiti puno novca. Pa, "ne mogu" da kupe nekog play makera (Sneijder se spominjao kao jedan od tih) koji im je prijeko potreban, a kosta puno.SamoZeljo je napisao/la: Ne radi ni o Unitedu, Barceloni, Realu..... Svi oni se uvalise u dugove i postadose jos veci nego sto su bili... Mogu se oni izvuci iz dugova ali nece. Bolje biti veliki klub u dugovima nego mali bez dugova. Bar ja tako mislim a ocigledno nisam jedini.
Ne nadaj se da ce ovaj finansijski fair play smanjiti razlike izmedju velikih i malih. Nece. Moze samo zamrznuti situaciju pa da bude ko je jamio jamio. Hoce mozda malo udariti po Arapima, ali ostale nece dirati. Mozda ce se i na manjim klubovima izivljavati i dokazivati autoritet.
Bas me zanima kako ce se odnositi prema Barceloni koja je duzna skoro milijardu (+/- 800 miliona). Real nesto manje a United je isto tako u velikim dugovima.
Prijete PSGu, Malagi i Cityju a Barcu, Real i United niko ne spominje. Sto li Boze!?![]()
Finansijski Fair Play je izmisljen da se zaustave Arapi (muslimani) u preuzimanju Evropskih klubova i na njima ce se jedino i sprovoditi.
Arsenal je ovom politikom u proteklih nekoliko godina prokockao priliku da se prikljuci najvecim Evropskim klubovima. Pitanje je kad ce opet biti u prilici da dodje do samog vrha Evrope i tamo i ostane?
Pitas li se koliko miliona se izgubi kad se ne igra Liga Prvaka?
Wenger ne gubi, on svojih 7 miliona eura dobije svake godine. Boli njega qrac. Znao bi i ja da sam na njegovom mjestu.
Znam da nece smanjiti, nisam to ni ocekivao. Eto, ako prijete Cityju, sto se nista konkretno nije uradilo? Oni, evo, vec 2. godinu trose k'o ludi, ne gledaju na cijenu igraca. Malaga i PSG su to "tek poceli".

Kad to Arsenal nije igrao LP, u bliskoj proslosti?! Definisi mi to: "samog vrha Evrope". Nisu u rangu Barcelone i Reala (ko jeste?!)-pa eto i Utd-a, ali nista puno losiji u poredjenju s bilo kojim drugim klubom, gore-dole. Sta onda mozes reci za Celzi, Juventus, Milan, Bayern, koji, evo vec, nekoliko godina unazad imaju jako lose rezultate u Evropi??
Je l' to, po tvojoj procjeni, Arsenal vec izgubio "bitku" za LP?
Stani ba, ti mislis da Arsene voli sto mora imati i dodatnih "briga", da ne moze dovoditi koga on hoce, kao sto to moze Mancini, npr., vec mora "birati" koga ce (za sto manji novac) dovesti?! Da je u pitanju neki interes, AW bi davno otisao, trenirati klub puno bolje finansijske situacije, imati puno vecu platu, sigurno ne bi ostao godinama u Arsenalu, u ovakvim okolnostima.
Izdržati, to je temelj vrline!
sto zalazite u neke stvari u koje se i ne razumijete. u ovom slučaju finansije. nije to sve crno na bijelo ko što vi zamišljate očigledno 

Vođa zna.
ne radi se o tome da mi zelimo transfer politiku kao City. Ali realno jel uredu to da trazimu Matu, Cahilla i slicne, pa ih na kraju Chelsea preotme za 1-2M vise ? Pa jos noviji primjer kada Aly Cissokha kvazi Newcastle preotima u zadnjim trenutcima ?
- Evolution87
- Kontakt:
Deloitte Football Money League, na osnovu podataka za sezonu 2010/11, kaže da će Real dostići rekord Manchester Uniteda ostane li i iduće godine na vrhu liste najbogatijih klubova.
Realov ljuti rival Barcelona je ostala na drugom mjestu, ispred Manchester Uniteda koji je treći po prihodima u prošloj sezoni. Slijede Bayern, Arsenal i Chelsea, što znači da je ovih sedam klubova ostalo na istim mjestima kao i prethodne sezone, javlja BBC. Svih 20 klubova, koliko ih se nalazi na listi, dolazi iz liga petice, iz Engleske dolazi šest klubova, iz Italije pet, iz Njemačke četiri, Španije tri i iz Francuske dva kluba.
Ovih 20 klubova su zajedno zaradili 4,4 milijarde eura, što je porast od tri posto u odnosu na prethodnu sezonu. Njemački klub Schalke je skočio na listi za šest mjesta, na 10. mjesto, nakon dobrih igara u prošloj sezoni i plasmana u polufinale Lige prvaka.
Deloitte Football Money League (prvih 10)
1. Real Madrid 479,5 miliona eura
2. Barcelona 450,7
3. Manchester Utd 367
4. Bayern 321,4
5. Arsenal 251,1
6. Chelsea 249,8
7. AC Milan 235,1
8. Internationale 211,4
9. Liverpool 203,3
10. Schalke 202,4 miliona eura
Realov ljuti rival Barcelona je ostala na drugom mjestu, ispred Manchester Uniteda koji je treći po prihodima u prošloj sezoni. Slijede Bayern, Arsenal i Chelsea, što znači da je ovih sedam klubova ostalo na istim mjestima kao i prethodne sezone, javlja BBC. Svih 20 klubova, koliko ih se nalazi na listi, dolazi iz liga petice, iz Engleske dolazi šest klubova, iz Italije pet, iz Njemačke četiri, Španije tri i iz Francuske dva kluba.
Ovih 20 klubova su zajedno zaradili 4,4 milijarde eura, što je porast od tri posto u odnosu na prethodnu sezonu. Njemački klub Schalke je skočio na listi za šest mjesta, na 10. mjesto, nakon dobrih igara u prošloj sezoni i plasmana u polufinale Lige prvaka.
Deloitte Football Money League (prvih 10)
1. Real Madrid 479,5 miliona eura
2. Barcelona 450,7
3. Manchester Utd 367
4. Bayern 321,4
5. Arsenal 251,1
6. Chelsea 249,8
7. AC Milan 235,1
8. Internationale 211,4
9. Liverpool 203,3
10. Schalke 202,4 miliona eura
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Nisam ni rekao da svi klubovi jesu City, u textu lijepo pise JEDAN engleski klub, sad, dal' je City, Chelsea...to ne znamo.AllGunsBlazing je napisao/la:Zato sto nisu svi klubovi City. Drugo Savic se prodao kroz dobre utakmice u LP a ne kroz ligu, sto se sad pokazuje kad igra u Cityu.
Pa Nastasic iz kola u kolo igra protiv Ibrahimovica, Di Natalea, Milita, Vucinica, Cavania...sto je mnogo ozbiljnije od ovih par Savicevih utakmica u LS! Savic je u njegovim godinama igrao u BSK-u iz Borce...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Slazem se s tvojim rijecima. Wenger na ljeto uvijek ima 50 miliona funti za transfere, moze uvijek dovesti za 30 miliona jednog kvalitetnog igraca a za onih 20 miliona moze ispuniti svoje pedofilske zelje, ali nece.Desole je napisao/la:ne radi se o tome da mi zelimo transfer politiku kao City. Ali realno jel uredu to da trazimu Matu, Cahilla i slicne, pa ih na kraju Chelsea preotme za 1-2M vise ? Pa jos noviji primjer kada Aly Cissokha kvazi Newcastle preotima u zadnjim trenutcima ?

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Wenger kaze da mora zaraditi 20 miliona godisnje, ne vidim nesto da on tu ima 5o, vec ako proda igrace za 6o onda ima 40, tako je bar bilo ove godine..
@Marcanto Mislis da ce Chelsea dati tolike pare za neprovjerenog igraca? On je jos uvijek to, veliki potencijal, talenat da, izgradjen igrac ne.. Jedino da City da te pare, tj. da ih baci, i to samo zato sto je Mancini debil pa bi da dovede njih iako mu ne trebaju..
@Marcanto Mislis da ce Chelsea dati tolike pare za neprovjerenog igraca? On je jos uvijek to, veliki potencijal, talenat da, izgradjen igrac ne.. Jedino da City da te pare, tj. da ih baci, i to samo zato sto je Mancini debil pa bi da dovede njih iako mu ne trebaju..
Celik!3,2,2.
Vidis npr.ja ne mislim da se Savic prodao kroz LP.Istina utakmice u LP su njemu itekako napucale cenu ali je on i pre toga najavio velike stvari u karijeri.AllGunsBlazing je napisao/la:Zato sto nisu svi klubovi City. Drugo Savic se prodao kroz dobre utakmice u LP a ne kroz ligu, sto se sad pokazuje kad igra u Cityu.
Njega je Wenger video jos dok je igrao za BSK Borcu,dva puta ga vodio u London da trenira sa njima,cak je bio i spreman ugovor cini mi se na 2 miliona BSK-u,ali na kraju nista od toga,verovatno si cuo pricu zbog cega.

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Laprdanja.Devil je napisao/la:verovatno si cuo pricu zbog cega.
Čekaj, želio si Matu dobio si Alexa Chamberleina. Bi li ga mijenjao za Matu? Ja ne bih za dvojcu Mata (ne zanima me iskustvo, nivo i slično, zanima me samo koliko dobro Alex igra za Arsenal i po drugoj strani da samo možemo nagadjati kako dobro bi igrao Mata). Druga korisna stvar je da je Alex Englez, samim tim omogućava nam dodatnog stranca u ekipi (ako se ne varam 8 Engleza mora biti prijavljenih za LP i 6 onih koje si sam "odgojio").Desole je napisao/la:Ali realno jel uredu to da trazimu Matu, Cahilla i slicne, pa ih na kraju Chelsea preotme za 1-2M vise ? Pa jos noviji primjer kada Aly Cissokha kvazi Newcastle preotima u zadnjim trenutcima ?
Što se Cahilla tiče, dobio si Mertesackera. Možda nije njegov nivo (mada sumnjam, al' etu uzmimo da nije), ali si ranije dobio Koscielnya, koji je sigurno najmanje njegov nivo (i Cahill i Koscielny su prvotimci, zato poredjenje i može biti smisleno ili je smislenije od Per vs Cahill).
Cissokho je dobar igrač, meni vrlo drag, ali i dalje ne bi imali najboljeg lijevog beka u EPL (ispred su još uvijek i Evra i Cole, po meni i Kolarov). Apsolutno bi mi bilo drago da je došao, ali ne žalim i što nije.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
Mozda ovaj prelazni rok i ne bude katastofalan

The 30-year-old is a target for another Russian outfit Anzhi Makhachkala, and Arsenal are keen to get a deal done before the transfer window closes on February 24
Upravo u tome i jeste fazon, tj. u riziku poslovanja! Dok oni sacekaju da on bude izgradjen igrac, njemu se cijena udupla...Dobar primjer je recimo Subotic! Ko je bio spreman za njega izdvojiti 10-ak mil. dok je bio u Mainzu, a znalo se da je veliki potencijal??! Dortmund ce sada na njemu zaradit 20-ak mil...AllGunsBlazing je napisao/la: @Marcanto Mislis da ce Chelsea dati tolike pare za neprovjerenog igraca? On je jos uvijek to, veliki potencijal, talenat da, izgradjen igrac ne.. Jedino da City da te pare, tj. da ih baci, i to samo zato sto je Mancini debil pa bi da dovede njih iako mu ne trebaju..

Poenta citave price je u tome da nista nije cudno i smijesno u ovoj cifri, pa sve i da niko nije ni ponudio toliki novac! Kada pogledamo ko se sve danas placa 20-30 mil, ama bas nista nije neobicno, cak sta vise, realno je da jedan Jovetic vrijedi 25-30 mil...
Nisam ja ni rekao da zelimo. Ali, ovaj tu nesto krivi Arsena, sta je on tu kriv?! On kriv sto nema na raspolaganju 100 miliona eura, za kupovinu igraca, pa, mora prodati svoje (po)najbolje igrace, kako bi imao novca za kupovinu novih igraca. Sta bi dobili da je Nasri ostao jos godinu?! Otisao bi za duplo manje novca (ili cak dzaba, ne sjecam se bas najbolje kol'ko mu je bilo preostalo do kraja ugovora), a druga stvar, drzali bi nezadovoljnog igraca.Desole je napisao/la:ne radi se o tome da mi zelimo transfer politiku kao City. Ali realno jel uredu to da trazimu Matu, Cahilla i slicne, pa ih na kraju Chelsea preotme za 1-2M vise ? Pa jos noviji primjer kada Aly Cissokha kvazi Newcastle preotima u zadnjim trenutcima ?
Drugi dio posta, @Arnelinho je objasnio.

Izdržati, to je temelj vrline!
mislim da je Nasri imao još godinu ugovora, tj. na ljeto bi džaba otišao, sigurno, a takođe se i slažem s tobom što se ovog posta tičerogeRF je napisao/la:Nisam ja ni rekao da zelimo. Ali, ovaj tu nesto krivi Arsena, sta je on tu kriv?! On kriv sto nema na raspolaganju 100 miliona eura, za kupovinu igraca, pa, mora prodati svoje (po)najbolje igrace, kako bi imao novca za kupovinu novih igraca. Sta bi dobili da je Nasri ostao jos godinu?! Otisao bi za duplo manje novca (ili cak dzaba, ne sjecam se bas najbolje kol'ko mu je bilo preostalo do kraja ugovora), a druga stvar, drzali bi nezadovoljnog igraca.Desole je napisao/la:ne radi se o tome da mi zelimo transfer politiku kao City. Ali realno jel uredu to da trazimu Matu, Cahilla i slicne, pa ih na kraju Chelsea preotme za 1-2M vise ? Pa jos noviji primjer kada Aly Cissokha kvazi Newcastle preotima u zadnjim trenutcima ?
Drugi dio posta, @Arnelinho je objasnio.
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
@Arnelinho
Kao prvo moj post ne govori o tome ko je kvalitetniji i ko je trebao biti doveden, vec da ne mozemo dopustati da nam neki drugi klub preotme igraca zbog neke manje sume novca. Ali ako hoces konkretno da govoris i o tim kvalitetama igraca. Cahill je Englez (cinjenica koju ti inace navodis kao prednost, sto i jeste donekle), a i po samim igrackim kvalitetama je bolji od Pera. Koš-a ne treba da mijesas ovdje jer je on dosao sezonu ranije.
Dalje, ja licno nisam bio za dovođenja Aly-a jer bi pri oporavku Santosa i Gibbsa bio neko visak. A ne bi da se kola slome na Gibbsu jer se radi o vrlo kvalitetnom mladicu, nazalost sklonom povredama.
Uostalom kako znas da ne bi imali najboljeg beka? Kad je Laurent dosao ko je to mogao reci da ce biti među najboljim stoperima ? Napredak je nepredvidiv pa bi mozda i bio, to necemo nikada saznati. Isto tako je moguce da ce Per napredovati u tolikoj mjeri da nadmasi Cahilla, u to ne ulazim jer govorimo o trenutnom stanju, dakle cinjenicnom.
I ja se ne sjecam da je bilo ikada u pitanju ako se ne dovede Mata da ce se dovesti Alex (ili obratno), cak sto vise evo ti neki datumi i linkovi
OX potpisao - 8.8.2011
http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... in-arsenal" onclick="window.open(this.href);return false;
Mata je potpisao za Chelsea - 21.8.2011
http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... -juan-mata" onclick="window.open(this.href);return false;
a vjerovatno znas da smo gotovo do samog kraja bili ukljuceni u borbu za Matu.
U sustini nisam ja htio izraziti gore neko zaljenje za transferima. Nego je problem sto nam kako preotimaju tako i otimaju igrace.
Kao prvo moj post ne govori o tome ko je kvalitetniji i ko je trebao biti doveden, vec da ne mozemo dopustati da nam neki drugi klub preotme igraca zbog neke manje sume novca. Ali ako hoces konkretno da govoris i o tim kvalitetama igraca. Cahill je Englez (cinjenica koju ti inace navodis kao prednost, sto i jeste donekle), a i po samim igrackim kvalitetama je bolji od Pera. Koš-a ne treba da mijesas ovdje jer je on dosao sezonu ranije.
Dalje, ja licno nisam bio za dovođenja Aly-a jer bi pri oporavku Santosa i Gibbsa bio neko visak. A ne bi da se kola slome na Gibbsu jer se radi o vrlo kvalitetnom mladicu, nazalost sklonom povredama.
Uostalom kako znas da ne bi imali najboljeg beka? Kad je Laurent dosao ko je to mogao reci da ce biti među najboljim stoperima ? Napredak je nepredvidiv pa bi mozda i bio, to necemo nikada saznati. Isto tako je moguce da ce Per napredovati u tolikoj mjeri da nadmasi Cahilla, u to ne ulazim jer govorimo o trenutnom stanju, dakle cinjenicnom.
I ja se ne sjecam da je bilo ikada u pitanju ako se ne dovede Mata da ce se dovesti Alex (ili obratno), cak sto vise evo ti neki datumi i linkovi
OX potpisao - 8.8.2011
http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... in-arsenal" onclick="window.open(this.href);return false;
Mata je potpisao za Chelsea - 21.8.2011
http://www.guardian.co.uk/football/2011 ... -juan-mata" onclick="window.open(this.href);return false;
a vjerovatno znas da smo gotovo do samog kraja bili ukljuceni u borbu za Matu.
U sustini nisam ja htio izraziti gore neko zaljenje za transferima. Nego je problem sto nam kako preotimaju tako i otimaju igrace.
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Izgleda da su oni iz redakcije nagazili na mrve iza akšama...Faraon iz Visokog je napisao/la:BHT nas prenosi i u subotu i u srijedu
Interesting

http://www.sportskeeda.com/2012/02/09/a ... ears-time/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
Danas sam ovo cito,najrealnije iz ovog jeBosco je napisao/la:Izgleda da su oni iz redakcije nagazili na mrve iza akšama...Faraon iz Visokog je napisao/la:BHT nas prenosi i u subotu i u srijedu
Interesting
http://www.sportskeeda.com/2012/02/09/a ... ears-time/" onclick="window.open(this.href);return false;
Walcott - The surprise package, finally decides to quit football and takes up athletics as his profession.Wins a silver medal at the Olympics only a after finishing just a fraction behind Usain Bolt.

Rođen s tobom da budem
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.