Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

harebianconero
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la harebianconero » 09 feb 2012, 21:07

Cesena vodi Lazia, strijelac Mutu, a asistencija Iaquinta. 8-)

slika

Prepade me .. :? :mrgreen:
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 09 feb 2012, 21:44

Cesena ima prednost od 2 gola + Lazio ima crveni karton. Teško da može Lazio do boda.

slika

Soni
Kontakt:

Post Postao/la Soni » 09 feb 2012, 22:09

Okrenu ih Lazio :mrgreen:
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 09 feb 2012, 22:12

I ja gledam baš sad .. :o

Siena vodi 2-0 baš kako ''nama'' treba.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 10 feb 2012, 11:38

Gabriel Moisés Antunes da Silva dosao u Novaru na pozajmicu.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 10 feb 2012, 13:40

legao sinoc i u sebi umoran od ucenja,sastavljam najbolji tim serie A (od 1995-2011).evo na sta to lici. u zamjenama ronaldo,iba,inzaghi,nedved,de rossi,veron,zanetti,stam,montero,thuram,peruzzi (po pozicijama)

slika
tezak zadatak
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 10 feb 2012, 13:46

mozda ubaciti u zamjene umjesto de rossija gattusa ili seedorfa, nekako mi realnije.

vecchie maniere
Kontakt:

Post Postao/la vecchie maniere » 10 feb 2012, 14:30

po meni Stam i Montero nemaju nikakve veze s ovim. Stam u serie A nije nam ništa ostavio da bi mogao da bude barem na klupi a od Montera se sjećamo samo po njegovoj prljavoj igri. Taj frajer je uspijo u eri Moggi da dobije 5/6 crvenih kartona, možeš misliti da je igrao u nekom drugom klubu što je nije juventus... 8-)

sa prvih 11 se dosta slažem....
FORTIS CADERE CEDERE NON POTEST
NO ALLA TESSERA DEL TIFOSO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 feb 2012, 14:52

Najjači tim Serie A otkako je ja pratim. 8-)

slika

Klupa: Pagluica, Samuel, Cafu, Emerson, Del Piero, Totti, Batistuta.

Kapiten Maldini, trener Fabio Capello, sportski direkot Luciano Moggi. :mrgreen:

EDIT: Morao sam ubaciti Nedveda u prvih 11 nakon sugestije jednog forumaša. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Bianconeri1988, dana/u 10 feb 2012, 15:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 10 feb 2012, 15:04

Bianconeri1988 je napisao/la:Najjači tim Serie A otkako je ja pratim. 8-)

slika

Klupa: Pagluica, Samuel, Cafu, Emerson, Veron, Totti, Batistuta.

Kapiten Maldini, trener Fabio Capello, sportski direkot Luciano Moggi. :mrgreen:

Nea Nedveda , Zanetia :shock:

A zat ima Veron i Emerson :roll:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 feb 2012, 15:09

Kontat će interisti da mrzim Zanettija, ali taj igrač se ne uklapa u moj stil igre.

Mada ne znam kako sam uspio Neveda zaboraviti, on bi igrao lijevo umjesto Alexa, a Alex bi na klupu. Morat ću urediti post. :mrgreen:
Ž '21!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2012, 15:25

Po mom mišljenju je "Juventusov" Zidane ipak ispod Tottija. Francesco je i dugovječniji, a ne računajući ovu sezonu, u prethodnih 9 je zabio više od 10 golova u ligi.
Btw, vjerovatno ti se ni Seedorf ne uklapa u stil igre, a uklapa Emerson. :lol: O Zanettijevom mjestu "na tribinama" je suludo i pričati. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 feb 2012, 15:31

Normalno da ne uklapa, treba mi jedan destruktivac na sredini umjesto Davidsa, a Veron mi je zamjena za Pirla. Juventusov Zidane je dobio Zlatnu loptu i bio najbolji igrač na svijetu, to je po mom kriteriju dovoljno da bude ispred Tottija.

Kad se tako znaš praviti pametan i ismijavati moj sastav, napravi svoj i kraj priče! Mene zaobiđi, nerviraš me bezveze.
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 feb 2012, 15:33

Zidane,po meni najbolji igrač svih vremena, naravno da je ispred svakog igrača.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 10 feb 2012, 15:39

Ma od Zidanea nije bio niko bolji i nema tu sta, ali eto...ima ovih sa duzim stazom poput Alexa i Tottija, pa je taj izbor realniji.

Buffon- najbolji golman svih vremena

J.Zanetti(CAffu)- sta reci za tog nadcovjeka, a i Caffu je tu negdje...
Nesta-generalno najbolji stoper
Cannavaro(Thuram)- kvalitet veliki, ali samo je u Parmi i Juventusu bio konstantan. 2006. odigro sezonu iz snova, nabolje nesto sto sam vidio od odbrambenog igraca... Thuram..pa mozda je zasluzio mjesto u prvih 11...strasan igrac...
Maldini- Ikona

Pirlo- doktor fudbala
Davids- ratnik i znalac u isto vrijeme
Kaka- uz Zidane, najelegnatniji i najgraciozniji fudbaler sa loptom..genije...

Zidane- fudbalski carobnjak...

Del Piero(Totti)- tesko je biti objektivan, dva velikana...
Vieri- najbolji golgeter za mene, kojeg sam gledao u serie A...

i Nedved...samo zbog formacije nije naso mjesto... inace moze gdje hoce...neponovljiv fudbaler...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 10 feb 2012, 15:42

sarajlija89 je napisao/la:Ma od Zidanea nije bio niko bolji i nema tu sta, ali eto...ima ovih sa duzim stazom poput Alexa i Tottija, pa je taj izbor realniji.

Buffon- najbolji golman svih vremena

J.Zanetti(CAffu)- sta reci za tog nadcovjeka, a i Caffu je tu negdje...
Nesta-generalno najbolji stoper
Cannavaro(Thuram)- kvalitet veliki, ali samo je u Parmi i Juventusu bio konstantan. 2006. odigro sezonu iz snova, nabolje nesto sto sam vidio od odbrambenog igraca... Thuram..pa mozda je zasluzio mjesto u prvih 11...strasan igrac...
Maldini- Ikona

Pirlo- doktor fudbala
Davids- ratnik i znalac u isto vrijeme
Kaka- uz Zidane, najelegnatniji i najgraciozniji fudbaler sa loptom..genije...

Zidane- fudbalski carobnjak...

Del Piero(Totti)- tesko je biti objektivan, dva velikana...
Vieri- najbolji golgeter za mene, kojeg sam gledao u serie A...

Bobo Vieri zvijer...koji je to majstro bio,ali eto pi.... mu bila draza od lopte
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 10 feb 2012, 15:46

jelle je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:Najjači tim Serie A otkako je ja pratim. 8-)

slika

Klupa: Pagluica, Samuel, Cafu, Emerson, Veron, Totti, Batistuta.

Nea Nedveda , Zanetia :shock:

A zat ima Veron i Emerson :roll:

i ja sam htio thurama u prvih 11,ali bilo bi previse juventusovih igrca.mislim da izbor ne moze proci bez batistutte.ali bilo je tu jos zivotinja: je li se ko sjeca salasa dok je bio u laziu, ili rui coste u fiorentini,ili cassana u romi

kada bi birao neke promasaje tu bi sigurno stavio rivalda, henryja, diega,tiaga,solarija,gresko iz intera, keane opet inter, okan buruk, hakan sukur, mendieta, quaresma,sissoko
Ti seguiremo anche noi

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2012, 15:55

Pošto se volim pravit pametan (kako reče spamer @Bianconeri1988), da onda napišem 11 onih koji su mene "kupili". Naravno, neću biti obojen crno-bijelim, crno-plavim ili crno-crvenim bojama. :mrgreen:

...........Buffon
Cafu...Nesta...Cannavaro...Maldini
...........Davids........
.......Pirlo......Seedorf
...........Totti............
...Shevchenko...Batistuta

O Buffonu je bespredmetno pričati. Sigurno jedan od najboljih golmana svih vremena (ako ne i najbolji), što je pokazao u Parmi, Juventusu i reprezentaciji Italije.

Cafu ili Zanetti. Možda i najteži zadatak kada je selektiranje idealne ekipe Serie A u pitanju. Nepravda je izostaviti bilo koga od njih.

Maldini se ne komentariše. :mrgreen: Taj čovjek je priča za sebe. Kakva je legenda, trebao bi imati svoju temu. :mrgreen:

Nesta - Cannavaro - ponajbolji stoperski dvojac. Nesta je doktor nad doktorima, te ga je prelazak iz Lazia u Milan još više lansirao u svjetske zvijezde. Cannavaro je ipak ispod njega, al' dovoljno kvalitetan da ostale stopere ostavi iza sebe. Ne znam, možda bih se odlučio za Thurama umjesto njega, al' nekako sam ovu dvojicu navikao stavljati u ove idealne postave. :mrgreen:

Davids - Srce i duša tadašnjeg Juventusa. Pravi ratnik; gladijator, a znao je puno toga s loptom. Nije klasični razbijač. :mrgreen:

Pirlo + Seedorf - A tu se nema šta dodati i oduzeti. O obojici se dosta toga reklo/napisalo. Veznjaci koji bi mogli igrati u svakom klubu na svijetu (Clarence je to dokazao i igrama u najvećem klubu - Realu). :mrgreen:

Totti - Eh, kako je yebenica izabrati desnog beka, tako je i polušpica. :mrgreen: Možda je nepravda prema Del Pieru ili Kaki, al' za mene je Totti ipak ispred Brazilca (iako je Brazilac bio najbolji igrač na svijetu), ako ništa onda zbog dugovječnosti (zato mu dadoh prednost i kad je Zidane u pitanju). Iako mu nedostaju trofeji (u odnosu na Del Piera), ipak je svojim igrama zaslužio biti u "mom" idealnom timu. :mrgreen:

Shevchenko + Batistuta - Mah, tu nema nikakve priče. :mrgreen:

Istina, mnogi kvalitetni igrači su izostavljeni: ADP, Kaka, Zidane, Vieri, Zambrotta, Gattuso, Thuram, Nedved, Zanetti, Rui Costa, Costacurta...Al' nema mjesta za svakog, jbg.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 10 feb 2012, 15:58

Buffon obavezno među stativama... ostali golmani koji bi mogli na klupu . bilo ih je dobrih, ja bih tu stavio Tolda... lik je bio konstantan, znao je kardinalno pogriješiti ali mu se ne može osporiti veličina.

Odbrana : Ja bih ovako sastavio Zanetti - Cannavaro - Nesta - Maldini
Uz bok navedenim bi stali Cafu, Thuram, Ferrara, Pessotto, Stam, Panucci .. ne znam za kojeg bi se odlučio...

Vezni red : najteži za sastaviti - Zidanea ne smijete ni ludi izostaviti, Kaku također, bez Gattusa i Davidsa nema priče, Nedved takođe, Roberto Baggio - Il Codino, Totti koji može odigrati ''lažnu devetku'' strašni su to igrači, Emerson je također ostavio dosta traga kao i pomalo zaboravljeni Dacourt - katica za sve, svojevremeno je dobro igrao i Biaggio iz Intera... :roll: , teško za izabrati...

Napad : slatke glavobolje : Del Piero, Inzaghi, Weah, Recoba, Vieri, Trezeguet, Schewchenko, Batistuta - ubica - smrtni grijeh bilo koga ''baciti'' na klupu... da ne spominjem Ibru koji dođe 2004...
Ja zbog Vieria pusti dugu kosu sa ćele na dugu haru... :mrgreen: uvijek sam ga gotivio od Juventusa, Atletica, Lazia, pa čak i Intera... imao je ono ''nešto'' što sam mogao poistovjetiti sa samim sobom... a volio žene što jes' jes' ...moj čo'ek 8-)

Edit : zaboravih Pirla i Seedorfa - living legends
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 10 feb 2012, 16:01

Šta je ovo na ovoj strani sve ćelavo nešta jbt :mrgreen:

Nemate vi pojma ,pa đe vam je Dario Hubner kakv je to rasni strijelac bio 8-)

Montero
Normalno da se sjećamo Marsela Salasa ,ali greška karijere prelazak u Juventus :P
Zamorano -Salas napadački dvojac Čilea ;)

Montele i njegovog radovanja samo je bio zapostavljen u reprezentaciji ,bilo je još igrača u onoj jakoj Romi sa Kapelom
Aldair ,Delvechio
Flachi iz Sampdorie
Coradi iz Lazia
A bilo je tih igrača u Italiji koji su uvjek igrali u malim klubovima i vadili ih iz govana

Pa kad se Baggio vratio u Bresciu ;)

To su bila vremena :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.