NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la Kobe Bryant » 10 feb 2012, 06:06

Priznaj da je roster zapada "nidje veze" :roll: makar da je kombo bek-krilo Gay , ovako sve play makeri i visoki igraci :roll: Kobe i Durant tu kao uljezi :lol:

Pa moraju se nagraditi ekipe koje ove sezone dobro igraju i jedni su od pritajnih favorita Denver i Indiana , pa zbog toga Grenger ispred Pirce-a.
Ja ne govorim da Nowitzky , Nash , Parker , Pirce, (M.Gasol, Hibert) nisu ove sezone ispred nekih , a daleko od toga da nisu 1 na 1 kvalitetniji ali eto valjda treba nagraditi nekog novog ponekad a ne samo zbog starih zasluga. meni iako su novi ni Hibert ni M.Gasol nisu all-star igraci :roll:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 feb 2012, 08:05

Kobe Bryant je napisao/la:Moj izbor:

PG. C.Paul - R.Westbrook
SG. K.Bryant - R.Gay
SF. K.Durant - D.Galinari
PF. B.Griffin - Love
C. A.Baynum - Aldrigde
WC. M.Ellis - K.Lowry

Meni All Star game nije igra visokih igraca nego bekova i eventualno explozivnih krila ;)

PG. Rose - D.Williams
SG.Wade - J.Johnson
SF. Carmelo - Granger
PF. Lebron - J.Smith
C. Howard - C.Bosh
WC. Deng - G.Monroe
gay nije SG
gallinari je povrijedjen
aldridge nije C
bosh nije C

:shock:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2012, 10:10

IBAKA 10 BLOKADA

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 10 feb 2012, 10:19

KK_Bosna je napisao/la:

PG. C.Paul - R.Westbrook
SG. K.Bryant - R.Gay
PF. B.Griffin - Love
C. A.Baynum - Aldrigde
WC. M.Ellis - K.Lowry

Meni All Star game nije igra visokih igraca nego bekova i eventualno explozivnih krila ;)

PG. Rose - D.Williams
SG.Wade - J.Johnson
SF. Carmelo - Granger
PF. Lebron - J.Smith
C. Howard - C.Bosh
WC. Deng - G.Monroe
gay nije SG
gallinari je povrijedjen
aldridge nije C
bosh nije C

Niti je james p.f

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 10 feb 2012, 11:33

[youtube][/youtube]
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 10 feb 2012, 11:52

Ibaka je još jednom pokazao da je vrstan blocker, te da u svakoj situaciji može iznenaditi protivnika u napadu. Posebno impresivna je bila blokada nakon šuta Marcusa Thorntona. Šteta što je OKC izgubio, ali šta sad. Ja ću ga pamtiti i po bananama koje je dijelio Francuzima u finalu EP-a. :mrgreen: Kad smo već kod blokova, treba pomenuti i onaj Gasolov, kojim je isti osujetio Ray Allena da donese pobjedu Celticsima i tako omogući svom timu pobjedu nakon produžetaka. Inače, jako dobar meč između Bostona i LA.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 10 feb 2012, 12:03

KK_Bosna je napisao/la:

PG. C.Paul - R.Westbrook
SG. K.Bryant - R.Gay
PF. B.Griffin - Love
C. A.Baynum - Aldrigde
WC. M.Ellis - K.Lowry

PG. Rose - D.Williams
SG.Wade - J.Johnson
SF. Carmelo - Granger
PF. Lebron - J.Smith
C. Howard - C.Bosh
WC. Deng - G.Monroe
gay nije SG
gallinari je povrijedjen
aldridge nije C
bosh nije C

Ti to ozbiljno :? :roll:

Pa sigurno 50% u rotaciji igraju centra , mislim smjesno da jedan Al Jeferson sa 6.9 je centar a ovi sa 6.11 kao PF :roll: ,i jedan i drugi igraju centra kada Lebron odnosno vamo Wallace igraju PF.

Gay nije SG ?? :roll: , pa Gay je klasicni SG koji samo zbog visine u odbrani cuva druge SF , dok je u Memphisu u napadu Allen klasicni SF koji ceka u cosku kao krilo , ali zato u odbrani cuva najbolje SG (Wade-a, Kobe-a..)

Smjesno da u zapadu igra 6 visokih igraca i to sve preko 6.11 i 4 play-a i po 1 SG i SF :roll:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 10 feb 2012, 12:18

doe78 je napisao/la:
Niti je james p.f
Izabran je kao krilu u starnoj postavi istoka , pa izmedju njega i Carmela , sigurno ce Lebron igrati PF radi svoje mase i visine.

Fakat o cemu vi pricate :roll:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 10 feb 2012, 12:34

Claus je napisao/la:Ibaka je još jednom pokazao da je vrstan blocker, te da u svakoj situaciji može iznenaditi protivnika u napadu. Posebno impresivna je bila blokada nakon šuta Marcusa Thorntona. Šteta što je OKC izgubio, ali šta sad. Ja ću ga pamtiti i po bananama koje je dijelio Francuzima u finalu EP-a. :mrgreen: Kad smo već kod blokova, treba pomenuti i onaj Gasolov, kojim je isti osujetio Ray Allena da donese pobjedu Celticsima i tako omogući svom timu pobjedu nakon produžetaka. Inače, jako dobar meč između Bostona i LA.

ej ebiga steta sto su izgubili, pa dvije za redom utkamice su se provukli u zadnjim sekundama , a onu protiv Portlanda su trebali i izgubiti ebiga i sad steta sto su izgubili jednu :)...pa vakat je bio da izgube nakon onakve dvije pobjede...Mislim meni je drago zbog OKC simpatisem ih, ali ipak tri tekme dobiti u zadnjim sekundama je previse
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 10 feb 2012, 13:07

Kobe Bryant je napisao/la:
doe78 je napisao/la:
Niti je james p.f
Izabran je kao krilu u starnoj postavi istoka , pa izmedju njega i Carmela , sigurno ce Lebron igrati PF radi svoje mase i visine.

Fakat o cemu vi pricate :roll:

To je publika birala igrace ,koje najvise voli!!
Ti znas,da se all staru ne igraju sistemi,i budi uvjeren da james nece provoditi vrijeme gurajuci se guzicom sa protivnicima.. :mrgreen:
Nemoj sada misliti ,da mislim da ne znas koju poziciju james igra inace..
samo sam bezze komentirao.kako publika bira.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 feb 2012, 15:37

Kobe Bryant je napisao/la:Priznaj da je roster zapada "nidje veze" :roll:
jest neurazvnotezen, ali sa obzirom na vaznost utakmice nije ni bitno. bolje izabrat one koji vise zasluzuju, nego iste zakinut balansiranjem rostera. sjecam se da 2009. nije bilo izabrano nijedno nisko krlo na zapadu, i da su startali amare, duncan i yao ming. i svejedno su rasuli istok.
Kobe Bryant je napisao/la:Pa moraju se nagraditi ekipe koje ove sezone dobro igraju i jedni su od pritajnih favorita Denver i Indiana , pa zbog toga Grenger ispred Pirce-a.
ovo nije nagradjivanje dobrih ekipa vec all star tekma. sta su sad trebali lawsona izabrat ispred nasha i parkera? uostalom svojevrsno i jesu nagradili hibberta i iguodalu, iako su apsolutno zasluzili ove godine (jedini koji su mogli biti ispred su monroe i smith, ali monroe igra u losoj ekipi a smitha nikad izgleda nece ni zvat). zasto granger ispred hibberta? granger igra svoju daleko najlosiju sezonu u zadnjih pet godina, career-low u poenima, skokovima, asistima, procentima suta iz igre i za tri poena. Suta 37% iz igre sto je mizerno. i zasto njega nagraditi ispred hibberta koji igra najbolju kosarku u karijeri?
Kobe Bryant je napisao/la:ni Hibert ni M.Gasol nisu all-star igraci :roll:
bas me zanima koji su centri ove godine all star igraci ako oni nisu? osim monroea naravno.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 feb 2012, 16:05

Pravila su jasna sto se all stara tice. U nba mozemo nabrojati 40tak igraca koji zasluzuju igrati. osim prve petorke koju biraju navijaci ostatak se puni uglavnom izborom trenera (pod ovim uglavnom mislim na razna lobiranja tipa david stern, marketing i sl.).
npr ako je greg popović coach logicno je da pozove nekoga iz spursa a ne nekog igraca iz drugog tima (osim ako ne dodje do vise sile tipa stern i sl).
Po mom ličnom mišljenju i simpatijama ovi igraci ne bi trebali igrati: Nowitzki, Parker, Bosh, Deron W.
A sa druge strane kako ne pozvati sve ove nabrojane igrace jer su svi od redom priznata imena i kvalitetni igraci?!
Igraci (po mojim simpatijama) koji su trebali igrati a nece: Lowry, Rondo, Ellis, Brandon Jennings...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2012, 16:13

Da sam birao, sigurno bi Nowitzki, Parker i Bosh ovo gledali preko tv-a (il' bi bili u prvim redovima u Orlandu). Sigurno ne bi igrali. :mrgreen:
Ostalo mi je sve manje-više normalno. :mrgreen:
Nek' je loza Gasol nastavila sa All Starom. Marc je još bolji negoli je bio prethodne godine, što jest jest. Pa nije valjda Nene trebao biti izabran na All Star?! :mrgreen:
Monta je zaslužio biti u Orlandu, al' ko te šta pita. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 feb 2012, 16:23

Jel to majketi Parker nije zasluzio All star ?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 10 feb 2012, 16:33

:lol:

[youtube][/youtube]
Postovanje treba zaraditi.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2012, 17:13

BernardBarnjak je napisao/la:Pravila su jasna sto se all stara tice. U nba mozemo nabrojati 40tak igraca koji zasluzuju igrati. osim prve petorke koju biraju navijaci ostatak se puni uglavnom izborom trenera (pod ovim uglavnom mislim na razna lobiranja tipa david stern, marketing i sl.).
npr ako je greg popović coach logicno je da pozove nekoga iz spursa a ne nekog igraca iz drugog tima (osim ako ne dodje do vise sile tipa stern i sl).
Po mom ličnom mišljenju i simpatijama ovi igraci ne bi trebali igrati: Nowitzki, Parker, Bosh, Deron W.
A sa druge strane kako ne pozvati sve ove nabrojane igrace jer su svi od redom priznata imena i kvalitetni igraci?!
Igraci (po mojim simpatijama) koji su trebali igrati a nece: Lowry, Rondo, Ellis, Brandon Jennings...
Pod broj jedan,mislim da trener ne moze birati igraca iz svoje ekipe prilikom glasanja za rezerve,a pod broj dva,objasni mi razloge zasto Parker ne bi trebao biti all-star?? :shock: Predvodi drugu ekipu na zapadu,vodeci je njen strijelac i ima najveci prosjek asistencija u svojoj NBA karijeri!! Od ovih drugih koje si nabrojao,samo bi Lowry mogao uci u diskusiju,jer su ostali u ekipama koje imaju uzasne rekorde(samim tim i ne zasluzuju biti tu) ili su bili povrijedjeni(Rondo)...

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 feb 2012, 17:15

slika

pronadji uljeza :lol:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 feb 2012, 17:17

Raul_64 je napisao/la:Jel to majketi Parker nije zasluzio All star ?
Ma pusti to ;) Nije ništa lošiji od Westbrooka pa ni od Paula ove sezone.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 feb 2012, 17:19

Mislim da neko mozda misli na Montu..

A Monta je bolji sto ima vise poena za slabiji procenat suta i 2 asistencije manje.
i sto je alfa i omega u usranoj ekipi a Parker dio jednog sistema,sistema koji je 2 ekipa na Zapadu i helem ispade da je to donijela klupa sama po sebi,bez all staru su trebali ostati.

Igra najbolju kosarku zivota,neforsira zna koju ce noc i protiv koga uzeti vise suteva a kad ce vise dijeliti loptu..
a stavi ga u Golden nek divlja imat ce svaku noc 25 +

Jos ce neko reci da je Monta bolji igrac :/

4 all star za Tonia btw
i prosle godine je trebao biti na istom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2012, 17:28

Monolog je napisao/la:Da sam birao, sigurno bi Nowitzki, Parker i Bosh ovo gledali preko tv-a (il' bi bili u prvim redovima u Orlandu). Sigurno ne bi igrali. :mrgreen:
Ostalo mi je sve manje-više normalno. :mrgreen:
Nek' je loza Gasol nastavila sa All Starom. Marc je još bolji negoli je bio prethodne godine, što jest jest. Pa nije valjda Nene trebao biti izabran na All Star?! :mrgreen:
Monta je zaslužio biti u Orlandu, al' ko te šta pita. :mrgreen:
Evo i tebi isto pitanje:Zasto Parker nije zasluzio,a Ellis jeste biti all-star???Koji su kriteriji tvoji,bas me zanima ili je to samo tvoj licni stav!!??? Ja cu ti evo reci glavni razlog zasto je Tony all-star.Vodi svoju ekipu ka vrhu zapada i lige uopste,a drugi svoju ni u PO... I nemoj sad poceti govoriti da Monta nema nikog da mu pomogne,jer iste 'probleme' ima i Parker zadnji mjesec neigranjem Manua,a pogledaj sa kakvim smo rosterom(tu mislim na veliki broj mladih i NBA neiskusnih igraca)ostvarili ovaj rekord do sada... Ko je kriv GS sto tek grade svoj sistem,a mi ga imamo vec 16god,pa se nasi rezultati uzimaju zdravo za gotovo!!??Treba cijeniti taj rezultat,a ne zvati lika koji nista nije postigao....Dzaba mu sve brojke,kad nemaju efekta,jer je ovo,ipak,timski sport...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.