NBA season 2011-2012

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA season 2011-2012

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2012, 17:30

Donnie Darko je napisao/la:slika

pronadji uljeza :lol:
Tiago :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 feb 2012, 17:31

Raul_64 je napisao/la:Mislim da neko mozda misli na Montu..

A Monta je bolji sto ima vise poena za slabiji procenat suta i 2 asistencije manje.
i sto je alfa i omega u usranoj ekipi a Parker dio jednog sistema,sistema koji je 2 ekipa na Zapadu i helem ispade da je to donijela klupa sama po sebi,bez all staru su trebali ostati.

Igra najbolju kosarku zivota,neforsira zna koju ce noc i protiv koga uzeti vise suteva a kad ce vise dijeliti loptu..
a stavi ga u Golden nek divlja imat ce svaku noc 25 +

Jos ce neko reci da je Monta bolji igrac :/

4 all star za Tonia btw
i prosle godine je trebao biti na istom.
Definitivno jedan od najpodcjenjenijih igrača u NBA.Ove godine se konačno pretvorio u pravog lidera,puno je racionalniji nego ranije.Možda mu je povreda Manua i trebala da vodi ekipu.Ne znam koliko je playmakera ove godine imalo utakmicu preko 40 poena,mislim da ni u cijeloj ligi nema previše takvih igrača.8 asistent lige.Westbrook,Paul i Rose od playmakera imaju bolji PER učinak od njega.
Ako Spursi dođu do finala on će bit MVP playoffa :mrgreen:
@NEZALAGANJE i meni je Tiago tu uljez :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2012, 17:34

@LBJ Ma nema ko drugi biti,kazem ti :lol: :lol: :lol:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 feb 2012, 17:35

Cuj Tiago uljez a suta(FGA) citavih 0,5 vise od Chandlera 8-)
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 feb 2012, 17:36

LBJ MVP je napisao/la:Westbrook,Paul i Rose od playmakera imaju bolji PER učinak od njega.
Ko da me namjerno vuces za jezik, ima i Steve Nash veci PER od Parkera, naravno ako je jos uvjek 24.1 > 21.9 :? . Louis Williams takodjer. :mrgreen:

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 feb 2012, 17:38

Donnie Darko je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Westbrook,Paul i Rose od playmakera imaju bolji PER učinak od njega.
Ko da me namjerno vuces za jezik, ima i Steve Nash veci PER od Parkera, i to znatno veci. Louis Williams takodjer. :mrgreen:
Greška za Nasha :oops: :mrgreen: Ne vjerujem nešto za Louisa,al mi se neda provjeravat :D
Poenta posta je da Parker nije ništa lošiji igrač od Rosea,Nasha,Westbrooka,Ronda i Paula 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2012, 17:41

Nije ovo biranje za MVP-a pa da se toliko toga gleda na omjer ekipe. Ovo je All-Star, da ne bi bilo zabune. Jer, ako ćemo gledati po tvome, onda su ovdje Williams, Nash, Love, Melo pa i Gasol evidentan višak, dok bi Harden, Brand, Smith i Martin bili na njihovom mjestu.
Ja ne znam na osnovu čega to Monta nije zaslužio mjesto u ekipi Zapada?! A to u vezi sistema i nečega drugog nema nikakve veze sa All Star izborom. Hoćemo l' gledat te parametre? Ko i kako gradi ekipu?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2012, 17:41

Donnie Darko je napisao/la:
Ko da me namjerno vuces za jezik, ima i Steve Nash veci PER od Parkera, naravno ako je jos uvjek 24.1 > 21.9 :? . Louis Williams takodjer. :mrgreen:
Hajde sta skaces odmah na covjeka :D Usput,moram ti reci da ste se poceli dizati igrom...Sinoc sam vas gledao i poraz vam bas i nije trebao,jer ste imali lijepu seriju pobjeda,ali HOU sve vise lici na DEN 2 svojim rosterom u ovoj ligi(mislim na njihovu sirinu,a bez prave superzvijezde) i ove sezone stvarno igraju dobro...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2012, 17:44

Nash uljez. :mrgreen: Jedini "malac" sa ovako yebeno dobrim postotkom šuta. Mada, bolje upotrijebiti pojam endem. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 feb 2012, 17:46

Monolog je napisao/la:Nije ovo biranje za MVP-a pa da se toliko toga gleda na omjer ekipe. Ovo je All-Star, da ne bi bilo zabune. Jer, ako ćemo gledati po tvome, onda su ovdje Williams, Nash, Love, Melo pa i Gasol evidentan višak, dok bi Harden, Brand, Smith i Martin bili na njihovom mjestu.
Ja ne znam na osnovu čega to Monta nije zaslužio mjesto u ekipi Zapada?! A to u vezi sistema i nečega drugog nema nikakve veze sa All Star izborom. Hoćemo l' gledat te parametre? Ko i kako gradi ekipu?
Williams jest višak ionako igra cijelu sezonu preko neke stvari tu je trebao biti Rondo.
Monta nema bolju sezonu od Russela,Nasha i Parkera i eto zašto nije zaslužio mjesto u ekipi zapada.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 feb 2012, 17:47

Monolog je napisao/la: Ja ne znam na osnovu čega to Monta nije zaslužio mjesto u ekipi Zapada?! A to u vezi sistema i nečega drugog nema nikakve veze sa All Star izborom. Hoćemo l' gledat te parametre? Ko i kako gradi ekipu?
Monta je zasluzio, ali jednostavno nema mjesta jer mu je konkurencija premocna. Isto vazi i za Lowrya.
NEZALAGANJE je napisao/la: Hajde sta skaces odmah na covjeka :D Usput,moram ti reci da ste se poceli dizati igrom...Sinoc sam vas gledao i poraz vam bas i nije trebao,jer ste imali lijepu seriju pobjeda
mah, taman zaredaju par poraza i ja se ponadam dobrom picku, i onda zaredaju nekoliko pobjeda. i tako u krug. na kraju ce ostati bez playoffa i bez top10 picka :mrgreen: levati.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2012, 17:48

Monolog je napisao/la:Nije ovo biranje za MVP-a pa da se toliko toga gleda na omjer ekipe. Ovo je All-Star, da ne bi bilo zabune. Jer, ako ćemo gledati po tvome, onda su ovdje Williams, Nash, Love, Melo pa i Gasol evidentan višak, dok bi Harden, Brand, Smith i Martin bili na njihovom mjestu.
Poenta je da se sve treba gledati i cijeniti....Napisah ti ranije,timski je sport,stoga i ne mozes gledati samo individualne statistike.... Uostalom,moje pitanje je bilo zasto po tebi Parker sigurno nije all-star ove godine,a Monta jeste??Mozemo ici i tvojim metodom pa uporediti samo njihove statistike,ako hoces!?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 feb 2012, 17:56

Pa naravno da je timski sport, nisam ni rekao da je ovo 1 na 1 na nekom gradskom poligonu. Monta je jači za 3 poena, slabiji za asistenciju i po'. Evo sad bacih pogled i na statistiku kada je procenat šuta iz igre u pitanju.
45% Parker, a 43% Monta, s tim da je Ellis bolji u šutanju trojki. Skokovi i ukradene lopte idu na stranu onog koji neće biti na All-Staru, a izgubljene lopte na Parkerovu. Dakle, rekli bismo po statistici da su "tu negdje". Eh, je l' sam Parker zaslužan za ovako dobru poziciju SAS-a? Jer, tu smo opet kod timske igre.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 feb 2012, 17:57

uvijek ista prica oko all stara

show kao show, ne shvatajte to ozbiljno i bice ok
nema potpisa

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 10 feb 2012, 18:02

Monolog je napisao/la:Pa naravno da je timski sport, nisam ni rekao da je ovo 1 na 1 na nekom gradskom poligonu. Monta je jači za 3 poena, slabiji za asistenciju i po'. Evo sad bacih pogled i na statistiku kada je procenat šuta iz igre u pitanju.
45% Parker, a 43% Monta, s tim da je Ellis bolji u šutanju trojki. Skokovi i ukradene lopte idu na stranu onog koji neće biti na All-Staru, a izgubljene lopte na Parkerovu. Dakle, rekli bismo po statistici da su "tu negdje". Eh, je l' sam Parker zaslužan za ovako dobru poziciju SAS-a? Jer, tu smo opet kod timske igre.
Ono najvaznije,a to je PER ja na strani Parkera ;) Da,najzasluzniji je jer je play i on 'vodi' tim zadnji mjesec,ali nije jedini naravno... Poenta je da si izabrao pogresnog igraca koji 'sigurno' ne bi treba biti na all-staru... ;)

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 feb 2012, 19:47

NEZALAGANJE je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:Pravila su jasna sto se all stara tice. U nba mozemo nabrojati 40tak igraca koji zasluzuju igrati. osim prve petorke koju biraju navijaci ostatak se puni uglavnom izborom trenera (pod ovim uglavnom mislim na razna lobiranja tipa david stern, marketing i sl.).
npr ako je greg popović coach logicno je da pozove nekoga iz spursa a ne nekog igraca iz drugog tima (osim ako ne dodje do vise sile tipa stern i sl).
Po mom ličnom mišljenju i simpatijama ovi igraci ne bi trebali igrati: Nowitzki, Parker, Bosh, Deron W.
A sa druge strane kako ne pozvati sve ove nabrojane igrace jer su svi od redom priznata imena i kvalitetni igraci?!
Igraci (po mojim simpatijama) koji su trebali igrati a nece: Lowry, Rondo, Ellis, Brandon Jennings...
Pod broj jedan,mislim da trener ne moze birati igraca iz svoje ekipe prilikom glasanja za rezerve,a pod broj dva,objasni mi razloge zasto Parker ne bi trebao biti all-star?? :shock: Predvodi drugu ekipu na zapadu,vodeci je njen strijelac i ima najveci prosjek asistencija u svojoj NBA karijeri!! Od ovih drugih koje si nabrojao,samo bi Lowry mogao uci u diskusiju,jer su ostali u ekipama koje imaju uzasne rekorde(samim tim i ne zasluzuju biti tu) ili su bili povrijedjeni(Rondo)...

pod broj jedan- trener moze izabrati igraca iz svoje ekipe. u stvari moglo je, ako se nesto promjenilo do mene je!
pod broj dva- necu ti nista objasnjavati, ne jer ne zelim, nego sto sam napisao da JE TO MOJE MISLJENJE!ti mislis da treba da igra i meni je to OK! ne moras mi objasnjavati ko je parker, sta je, statistiku njegovu i spursa sve znam.

pozdrav.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 10 feb 2012, 22:15

Monta je definitivno zasluzio all star,al je konkurencija stvarno prejaka.Sto se tice toga da ga Parker nije zasluzio,to nije tacno,vodi SAS do super dobrog omjera,radi cuda na parketu i stvarno je racionalan sto se lopti tice.I ja bi vise volio vidjeti Ellisa u Orlandu,covjek je skocan,suta trice,a mora se priznati da cool izgleda sa onim tetovazama :D uglavnom bara bar je tu.Ne znam,ja bi volio kad bi bila 2 all stara pa da mogu igrati svi,al sam definitivno da ovi stariji igraci otpadnu,pogotovo oni neatraktivni...Al bilo kako bilo show je zagarantovan : )
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 10 feb 2012, 22:16

sta mislite veceras toronto-boston.uvalio sam se bas na boston.igra li andrea za toronto
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 10 feb 2012, 22:21

paolomontero je napisao/la:sta mislite veceras toronto-boston.uvalio sam se bas na boston.igra li andrea za toronto
ne igra,ali posto si se uvalio nebi me iznenadilo da dobije toronto pa da ostanes uvaljen,nadam se da nisi puno

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 10 feb 2012, 22:22

S. Curry vs Nuggets 36P, 7S, 7A.

slika
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.