Eh ovako vidim da sada nekim smetaju uspjesi Njemacke reprezentacije pa da ja malo napisem sta mislim o tome. Kad je bilo U-21 EP ja sam napisao spisak igraca Njemacke i njihovo porijeklo, a samo su Marin i Oezil dobili pasos Njemacke odredjenom procedurom, a ostali igraci su ga stekli po njihovom rodjenju. Za te kriticare jedno pitanje, da ti je majka iz Engsleke, a otac iz Spanije za koga bi igrao ? Za koga god se odlucis ne moze ti reci da si izdajnik, eh tako je i slucaj s tim mladjim kategorijama Njemacke repreznetacije. Dalje vidim ovdje se pise kako Njemacka nema uspjesnu reprezentaciju, i da nema kvalitetnih igraca, to je istina u poredjenju s Spanijom, Italijom, Engleskom, Francuskom, oni su mala maca, ali oni imaju nesto sto je u fudbalu veoma vazno, a to je da se nikoga ne boje i da misle da su od svakog jaci, a takodjer oni su na terenu tim. Ja kako znam zvijedze nikad nisu osvojili neko takmicenje, a timovi jesu, pa 1954. godine Madjarsku niko nije uspio pobjediti 4 godine i 6 mjeseci, i onda ih Njemci pobjede u finalu s 3-2 zato sto su igrali kao tim, i pored velikih zvijezda koje su tada igrale za Madjarsku reprezentaciju. Mislim da se ovdje poredi jedna Njemacka i Engleska je stvarno smijesno, pa Englezi su samo u jednoj vaznoj utakmici uspjeli pobjediti Njemce, zahvaljujuci sudiju, tj. finale SP 1966. godine i legendarni gol Wembleya. Ti isti Englezi kad su trebali pokazati muda (izvinite na izrazu) protiv Njemaca su se povukli, i dobili po usima jednostavno je Njemacka takva ekipa koja protivnika moze psihicki ubiti, i istina je da ce u buducnosti imati Englezi, Francuzi i ostali vise zvijezda od Njemacke, ali oni nemaju ono "nesto" sto Njemacka repka ima od svog osnivanja. I za kraj imam za Vas kriticare dva citata, jednog Engleskog igraca i jednog Portugalskog trenera.
Gary Linekear: "Fudbal je veoma jednostvna igra, 22 igraca ganjaju loptu 90 minuta i na kraju uvjek pobjede Njemci".
Jose Mourinho: "Spanci, Englezi, Francuzi i Portugalci uce kako igrati fudbal, a Njemci uce kako pobjedjivati i osvajati trofeje".
PS: Ribery drug ako mozes pronadji negdje onu temu U-21 EP pa da kopiram onaj tekst.
"My Favorite Ring is Always the Next One"