AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

JuveSissoko
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la JuveSissoko » 09 feb 2012, 19:49

TuSeiTuttaLaMiaVita je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:
Claus je napisao/la:Još kad vidim da neko napisa da je Juventus za Milan ono što je Barca za Real... :roll: Stvarno mi nije jasno. Nije, da Bog kaže. Pa gdje je Juventus bio u minulim sezonama, gdje? Je l' to osvjajao Scudetto možda, Coppa Nazionale, možda Kup UEFA/EL i CL? P
:mrgreen: ti prvo moras skontat sto je to neko tako napisao pa onda pocet tako da "udaras". Mi smo Barsa za vas jer vas u direktnim duelima pobijedimo a mozda na kraju izgubimo titulu, kao sto ce biti sa Barselonom, a takodje smo Barsa za vas jer igramo stil fudbala koji ima neke slicnosti sa Barseloninim.Lupas bezveze
Barsa ima veći posjed od 40% :lol: dakle ne kao vaš bus u dr. poluvremenu( niej da vas krivim, mi smo odavno pročitani). Istina moram vam odati priznanje, idu fino te rokade 5-3-2, 3-5-2 i 4-3-3 na terenu. Kao i visoki pritisak. Tu su sve sličnosti koje postoje. Naravno ovo je kompliment da se pojedinci ne uzbude.
Iskreno meni više godi vaš stil nego jednoličnost alegrija ali šta se može.
pjevaj ti borbene i ismijavaj sta hoces, al mi kreiramo svoj neki stil, uzeli smo vam dzaba igraca koji nam je okosnica tog stila, manje razvikan sastav i jeftiniji imamo i opet vas dva puta pobijedismo, da ne govorim o kakvoj dominaciji je bilo rijec u Torinu.Bilo bi lijepo da otvoris oci pa da vidis sta Juve uspijeva sa solidnim igracima da uradi i da to malo vise cijenis.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 09 feb 2012, 20:11

JuveSissoko je napisao/la:Mi smo Barsa za vas jer vas u direktnim duelima pobijedimo a mozda na kraju izgubimo titulu, kao sto ce biti sa Barselonom, a takodje smo Barsa za vas jer igramo stil fudbala koji ima neke slicnosti sa Barseloninim.
JuveSissoko je napisao/la:i imas problem sto ne znas citat ili ne zelis da citas ono sto pise pa dodas uvijek nesto sto nije napisano kako bi ti ispao upravu.Niko ne spominje trofeje niti stil Barselone
Dobro, ja ne znam čitat'. Gore pišeš da Juventus ima sličnosti sa Barcinim stilom, a dolje to odlučno negiraš i govoriš da "niko ne pominje trofeje niti stil Barcelone". :D Razumio sam ja šta si htio reći, al' u pojedinim situacijama se ne izražavaš na najbolji način, što pravi smetnje. ;)
JuveSissoko je napisao/la:Jos bolje receno u poredjenju s vama, sto je tema o kojoj pisem, mi smo slicniji Barseloninom stilu nego vi
Također, ne znam zašto ravnaš igru Milana i Juventusa prema Barceloninoj. :roll: Milan se barem hrabro i ravnopravno suprostavio Barci u obje utakmice i dovodio ih do ludila svojim preokretima, iako igrački slabiji u odnosu na Katalonce. Da li bi Juventus bio u stanju napraviti nešto takvo? I da, moje subjektivno mišljenje je da niti jedan tim, barem ne u onom trenutku, ne bi na onaj način suprostavio Barceloni i borio se tokom cijelog susreta. Ne moraš igrati na isti način kao protivnik da mu pomrsiš račune. Ali dobro, ti susreti ionako nisu tema. Rekao sam šta sam imao, a ti to shvati kako hoćeš.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 09 feb 2012, 20:21

imati stil Barse i imati slicnosti u stilu igre sa Barselonom nije ista stvar i daleko se razlikuje.Mi imamo slican stil i to u nekim segmentima.A taj segment je dosta kratkih dodavanja i u tome imamo pravo da kazemo da smo slicni njima.A da imamo stil barse u punom smislu rijeci stil, mi to nemamo ni blizu.Zato su neki forumasi i napisali da smo mi ,a to je vise bilo iz zajebancije, vasa Barsa, jer vas dva puta dobismo u medjusobnim duelima sa stilom koji slici,opet kazem smo u nekim segmentima na Barsu.Problem je sto ljudi cesto ovdje stvari citaju i shvataju bukvalno.

p.s. slazem se da sam pogrijesio u izrazavanju, desava se :oops:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

EDIX
Kontakt:

Post Postao/la EDIX » 09 feb 2012, 20:46

ovi su juventini presli u dosadu pobijedili nas i odma su oni jaki ko barsa ajte brate tamo na svoj forum pa se tamo hvalite medusobno jedni drugim a nas pustite na miru da mi raspravljamo o nasem klubu,ima vas vise na nasem forumu nego nas ili vi potajno volite milan pa ste zato na nasem forumu :) :) :) ;)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 feb 2012, 00:17

Marco Amelia: "Everyone is afraid of Ibrahimovic because he is so big and has a scary look in his eyes"

Hohohohoho 8-) :P
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 feb 2012, 14:50

Stidim se ovih svojih juventina koji nas porede s Barcom ili makar spominju u istom kontekstu s njima.

Prvo, glupo je sto ulazite ovdje i provocirate navijace tima koji je aktualni sampion Italije.
Drugo, što uopšte imate potrebu da poredite Juve sa ostalim klubovima kad nikome nismo slicni i trece gdje to djeda ti vidis u stilu Juve, Barcelonin stil :?:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 feb 2012, 21:59

Pozitivne vesti dolaze iz Milanella. Tokom današnjeg treninga: Nesta, Pato i Flamini su trenirali zajedno sa ostatkom tima, dok su Boateng, Aquilani i Yepes trčali oko terena.
Pozvani:
Golmani: Amelia, Roma, Piscitteli.

Defanzivci: Abate, Antonini, Bonera, Mesbah, Mexes, Thiago Silva, Zambrotta.

Vezni: Ambrosini, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Cristante, Innocenti.

Napadači: El Shaarawy, Inzaghi, Maxi Lopez, Robinho.

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 10 feb 2012, 22:12

E da se i ja osvrnem na ovu zadnju utakmicu u kupu.

Iskreno da kazem razocaran nisam. Igraci koji su falili redom: Abbiati,Abate,Nesta,Mesbah/Zambrotta,Boateng,Aquilani,Pato,Cassano,Yepes... Ovakav broj igraca od kojih je 90% njih prvotimci i onda poraz od samo 2-1 je i prihvatljiv. Prvo poluvrijeme mi losiji, drugo bolji iako smo primili 2 gola. Caceres nam zabi gol koji vjerovatno nikad vise nece ponoviti al sta je tu je. Ibra ovaj derbi bolji u odnosu na prosle. Najveci problem ove ekipe je duzi period vec sredina terena. MVB,Ambrossini,Seedorf,Emanuelson. Ova sredina cini mi se (mozda se i varam) Vratnik ne bi mogla nadigrat. Ambrossini u tri navrata pusta loptu ispod noge i ljudima otvara kontru. Seedorf kao i uvijek carini loptu. Po minutu je pelja. Naguzi se i pelja. MVB covjek solidan, veze sa loptom nema al bar trci,udara,oduzima lopte. Emanuelson ponajbolji iz ovog veznog reda al ni blizu dobre utakmice. Saraf i Ibra solidni. Iznenadio me Antonini koji je po mom misljenju bio nas najbolji igrac. Nemamo klasicnu 10-ku u ekipi, igraca koji zna podvalit (nekad Kaka'), zna pretrcat, to nam fali. Sve je ovo mrtvo. Sutra Udinese ponajteze gostovanje, iskreno nista al nista ne ocekujem osim poraza. Bod je u domenu SF sa trenutnim sastavom bez Ibre i ostalih. Al valjda ce biti bolje kad nam sastav bude ovako izgledao:Abbiati-Abate-Nesta/Mexes-Silva-Mesbah-MVB-Aquilani-Boateng-Cassano-Pato-Ibra.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 feb 2012, 22:23

A_d_0 je napisao/la:Al valjda ce biti bolje kad nam sastav bude ovako izgledao:Abbiati-Abate-Nesta/Mexes-Silva-Mesbah-MVB-Aquilani-Boateng-Cassano-Pato-Ibra.
taj sastav bi se ko iz pi'čke prošetao Serijom A 8-) ... kakav Juve kakvi bakrači ;)

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 10 feb 2012, 22:41

IlPrincipe je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:Al valjda ce biti bolje kad nam sastav bude ovako izgledao:Abbiati-Abate-Nesta/Mexes-Silva-Mesbah-MVB-Aquilani-Boateng-Cassano-Pato-Ibra.
taj sastav bi se ko iz pi'čke prošetao Serijom A 8-) ... kakav Juve kakvi bakrači ;)
Ma dobro dobar je i Juve, razbili su nas u prvoj tekmi al i tad je falilo 2-3 igraca koliko se sjecam. Al i ja sam misljenja da bi bili sigurni prvaci da imamo srece sa povredama. Al sta je tu je, i ovo je fudbal.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 feb 2012, 22:44

Ne želim opet da počinjem neku diskusiju, ali moram napisati ovo. Svi ti igrači su vam igrali u ligi pa smo vas dobili 2:0. Svakako fascinira način na koji smo vas dobili. Ustvari nije igrao Pato, ali zato jeste Seedorf. dok Mesbah nije u ekipi. Previše potcjenjujete Juventus, a ove sezone niste ništa bolji, u međusobnim duelima ste bili zapravo mnogo lošiji. Ti igrači su igrali i bili sprmeni u prvom dijelu sezone pa je Milan opet završio iza Juventusa, Milanovi problemi sa povredama su nastali tek početkom ove godine. Jedini igrač koji je povrijeđen od početka sezone je Flamini kojem je Pasquato trzajem tijela iskrenuo nogu.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 feb 2012, 23:11

@Bianco Da su oni svi oporavljeni i svi spremni, eventualno 1-2-3 igrača da su povrijeđena do sada mi bi bili ispred Juventusa na tabeli barem 5 bodova ... a tata Mourinho će ti i pokazat kako na kraju sezone u Primeri ;)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 10 feb 2012, 23:17

Ih ako ćemo ići sa pretpostavkama da je ovo da je ono, onda bi i Juventus bio ispred Milana sa znatno večom bodovnom prednošću od trenutne. Najlakše je predviđati šta bi bilo kad bi bilo, to je isto da ja kažem da Bologna nije izjednačila, da Genoa nije izjednačila, da je sudija svirao penal protiv Siene Juve bi sad imao 7 bodova više od Milana, ili ti da kažeš da Bonera nije izbio loptu pravo na nogu Marchisia Milan ne bi izgubio od Juventusa. S takvim pretpostavkama možemo ići u nedogled. Je li tako ili nije?

Fakat mi nije jasno kakve veze ima Mourinho s mojim postom, pa budi ljubazan i objasni mi.
Ž '21!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 feb 2012, 23:41

Ovako, Ibrahimović i Cassano su najjači napadački tandem u Seriji A to su pokazali početkom sezone ali nesreća se dogodila antoniju i jbg ... Milan nema problema protiv 'manjih timova' jer imamo doktora za te tekme pogađaš koga. 8-) Juve je pokazo s 9 remija u sezoni da ima problema s manjim timovima. Znači zamisli još da su ostali Boateng,Aquilani,Cassano pa svaku tekmu igrali na tom nivou na kojem su počeli imali bi mnogo veće šanse da pobijedimo Lazia,Napolija i tako tih koji su jadni jer teško je s Ambrosinijem,Seedorfom itd ... S. Mourinha sam spomenuo jer ce on osvojit Primeru bez pobijeđivanja Rivala.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2012, 00:00

Pa razlika između Reala i Barce je ta što je Real ispred Barce iako je vjerovatno neće pobjediti, dok je Milan iza Juventusa iako ga isto vjerovatno neće pobjediti, s tim da Juventus ima utakmicu manje.

A ti opet sa zamišljanjem, objasnio sam ti maloprije za to zamišljanje. Možemo mi do sutra zamišljati šta bi bilo, isto kao što ti misliš da bi Milan pobjedio te nabrojane ekipe (iako je igrao u prvom dijelu sezone sa većinom trenutno povrijeđenih igrača protiv istih tih ekipa pa opet nije uspio), očigledno nije toliki problem u tom povredama već u samoj igri, a Allegri ništa ne čini da to pokuša promjeniti već se samo oslanja na Ibrahimovića. Dakle ti sad zamisli da je Juve dobio 5 od tih 9 remija, Milan bi imao dvocifreni zaostatak, jer kako god ti možeš zamišljati iz svog ugla tako mogu i ja iz svog.

Tačno si napisao, Milan nema problema protiv manjih ekipa, dok ima sa velikim, za Juventus se može reći suprotno, ali fazon je što je broj slabijih ekipa jednak broju jakih ekipa, evo recimo jake ekipe su Juventus, Milan, Udinese, Lazio, inter, Roma i Napoli, 7 je jakih, za Milan i Juve ustvari po 6 jakih, dok s druge strane imamo 7 slabih ekipa i za Juventus i Milan, a to su Novara, Cesena, Bologna, Siena, Lecce, Atalanta, Catania. Dok su ostale ekipe srednjeg kvaliteta, tu oba tima mogu kiksati, kao što je Milan odigrao protiv Fiorentine 0:0, tako je Juventus odigrao 2:2 protiv Genoe. Kao što je recimo Juve odigrao 1:1 protiv Cagliarija, tako Milan može protiv Palerma 2:2.

Hoću da ti kažem da Milan uopšte nema neku prednost što je bolji protiv slabijih ekipa od Juventusa, mada su znali kiksati protiv takvih ekipa, primjer Bologna, iako su u toj utakmici igrali i toliko spominjani Boateng i Aquilani.
Ž '21!

pesmaster
Kontakt:

Post Postao/la pesmaster » 11 feb 2012, 00:08

Svakakvih gluposti sam čuo , ali ovo :roll: :roll:
Sloboda Tuzla !!!

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 11 feb 2012, 00:09

IlPrincipe je napisao/la:Ovako, Ibrahimović i Cassano su najjači napadački tandem u Seriji A to su pokazali početkom sezone ali nesreća se dogodila antoniju i jbg ... Milan nema problema protiv 'manjih timova' jer imamo doktora za te tekme pogađaš koga. 8-) Juve je pokazo s 9 remija u sezoni da ima problema s manjim timovima. Znači zamisli još da su ostali Boateng,Aquilani,Cassano pa svaku tekmu igrali na tom nivou na kojem su počeli imali bi mnogo veće šanse da pobijedimo Lazia,Napolija i tako tih koji su jadni jer teško je s Ambrosinijem,Seedorfom itd ... S. Mourinha sam spomenuo jer ce on osvojit Primeru bez pobijeđivanja Rivala.

ibra i cassano nisu tadnem. Ibra igra ostali mole da dobiju loptu. Nemam problema sa tim nikako,postujem ibru,postujem milan,i smatram da su ga povrede unistile,i volio bih da deleko dogurate u ligi prvaka,radi koefcijenta.

po meni najjaci tandem je cavani lavezzi te destro calaio :D

po vama AQUILANI je neka igracina,nesto ga ja ne pamtim po tome dok je igrao za Staru Damu
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 11 feb 2012, 00:09

IlPrincipe je napisao/la:taj sastav bi se ko iz pi'čke prošetao Serijom A 8-) ... kakav Juve kakvi bakrači ;)
Nikako ne mogu shvatiti kako neki mogu još uvijek *rati po Juventusu, a Juventus ove godine dva puta otresao Milana, uzmimo da su prvi put igrale prve ekipe, Juventus pobjedio, drugi put rezervne ekipe ponovo Juventus pobjedio, pa šta treba još :roll: . Samo da ponovim u zadnjoj utakmici (Barzaglie, Chiellini, Pirlo) iz prvi 11 igrali, oko 60 ušao Vučinić. Realno u ovoj zadnjoj utakmici ste po imenima imali čak i jači sastav, pa Juventus dva debitanta poslao na teren.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 11 feb 2012, 00:14

joj,izvinite cassano je davao previse golova ove sezone,kakav je to tandem bio,on i ibra,izvinite,povlacim sve sto sam rekao,dao je dva gola

ali da znate Nicola Legrottaglie je dao tri :lol: :lol: :lol: :lol:
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2012, 00:15

pesmaster je napisao/la:Svakakvih gluposti sam čuo , ali ovo :roll: :roll:
Prosvjetli me i objasni zašto misliš da su ono gluposti?
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 8 gostiju.