Dosadno mi,pa rek'o da napišem svoje misljenje za sutrasnju utakmicu.
Tvrda utakmica (joj jesam nesto novo rekao),ali ipak naša pobjeda,po meni jedna od najvaznijih utakmica ove sezone,Liverpool igra veoma dobro u gostima,a mi nismo tako ubjedljivi kuci kao prosle sezone kada nam je jedino WBA uzeo bodove kuci (bilo 2:2,kiks Van der Sara)..Mnogi pricaju o tome kako Suarez se moze lagano isprovocirati,ali mislim da do toga nece doci,rekao je i on sam da se vise mora psihicki pripremiti za ovu utakmicu nego fizicki i mislim da ce tako i biti,predpostavljam da ce se profesionalno ponasati kao i Evra..Eh,De Gea sutra brani,sta da kazem,protiv Chelsea malo mi je krivo bilo kad smo primili prvi gol,Djelimicno sam ga krivio,ali ono se svakome moze desiti,drugi gol ni 4 golmana ne bi odbranila,a treci takodjer,kad lopta promjeni pravac rijetko koji golman ima sansu da to odbrani..Ali zato onda odbrana protiv Mate,samo sam rekao svaka cast majstore! Nadam se da ce sutra biti njegov dan i da ce braniti kao u prvoj utakmici ove sezone protiv Liverpoola..Nani nece biti spreman,to je velika steta,sigurno bi pravio mnogo problema na toj strani,ali ako nista imam valenciu koji je u strasnoj formi,cak sam negdje procitao i da je Guardiola rekao da je Valencia trenutno jedan od najboljih krilnih igraca..vjerovatno ce park igrati na onoj strani,mada bih vise volio da vidim Welbecka tamo,mislim da park nema snage i brzine da se nosi sa johnsonom ili kellyem (ko god bude igrao tamo)..Nema Smallinga i Jonesa,kako sam cuo,sto je takodjer velika steta za nas,ali mislim da ce odbrana izgledati ovako : Rafael Ferdinand Evans Evra..Vezni red,siguran sam da ce Carrick igrati,a sada ko ce biti u veznom redu sa Carrickom,Clevz,Scholes ili Giggs,to je pitanje? Predpostavljam da bi vecina voljela vidjeti Cleverleya na toj poziciji,ali predpostavljam Da ce prije zaigrati Giggs,pa mozda I scholes,a da ce Cleverley uci po potrebi.
I napad,ocekujem Rooneya definitivno,a i Izgleda da se Chicharito polako vraca u svoju formu,tako da ako bude igrao welbeck na krilu,ocekujem da ce chicha dobiti priliku prije berbatova (i misljenja sam da ce on otici na ljeto)..Chicha ne ucestvuje toliko u igri i mozemo ga kritikovati koliko hocemo,ali opet,uvijek je tu gdje treba biti kada se stvara neka sansa.
DDG
Rafael Ferdinand Evans Evra
Valencia Carrick Giggs Welbeck
Rooney Chicharito
Ovo bi bila moja postava za sutra,a izmjena bi izgledala ovako :
Amos,Fabio,Cleverley,Scholes,Park,Berbatov i ne znam ko bi mogao biti 7,sumnjam da ce to biti Pogba ako su vec Scholes i Cleverley tu,vjerovatno neki stoper..