Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Puma » 10 feb 2012, 22:52

Bravo @Tritolone za izbor u napadu

sve kobajagi nekakvi strucnjaci, a najboljega napadaca svijeta svih vremena cak zaboravljaju da stave i na klupu :lol:

koji Sheva, koji Del Piero ?

Jedan je Il Fenomeno
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 10 feb 2012, 22:56

Ma ja mislim da kad bi se sklapale 3 ekipe onda bi bilo mjesta za sve ovako uvijek ce 10 majstora i ogromnih igraca biti neuvrsteni u sastav.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 10 feb 2012, 22:58

Puma je napisao/la:Bravo @Tritolone za izbor u napadu

sve kobajagi nekakvi strucnjaci, a najboljega napadaca svijeta svih vremena cak zaboravljaju da stave i na klupu :lol:

Jedan je Il Fenomeno
Inace pokazao je klasu u Serii A, je l' de... Kvalitetom je vrh ali prikazanim ni u TOP 10-15 a valjda se ovdje gleda koliko je ko pokazao...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 feb 2012, 23:08

Gdje je Ibrahimović :P :lol: :lol: :lol:

Pokazao je da je klasa u 3 najveća tima u Seriji A. U Juventusu bi vodio kolko da je bio malo stariji, al štaš ti pored Nedveda i Delpyja sa 21-22 god :P U Interu bio vođa kao i sad u Milanu. Mnogi će reći sad "smiješno je porediti Ibru s Shevom,Batigolom" ali lik je poslije Bastena i Ronalda najkompletniji napadač svijeta. Frajer je PREKUCO Seriju A 8-)

ccc niko se neće sjetit MVBastena koji je ubijedljivo ispred tih svih napadača nabrojanih ;)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 10 feb 2012, 23:10

Arogantni je napisao/la:

Jedan je Il Fenomeno
Inace pokazao je klasu u Serii A, je l' de... Kvalitetom je vrh ali prikazanim ni u TOP 10-15 a valjda se ovdje gleda koliko je ko pokazao...
Kako to kad je Zidane u pitanju, onda ide prica on je osvojio Zlatnu loptu u dresu djubrentusa i kao takav zasluzuje mjesto u ovih 11, a kada je u pitanju Ronaldo koji je istu to nagradu osvojio u dresu Intera, onda on nije cak ni top 10-15 :shock:

Kompleksi brate pucaju sa svih strana :ugeek:

Ne kazem da Ronaldo mora biti u tih idealnih 11, ali kakve gluspoti covjek sve nece procitati ovjde...

Ako je Zidane genije i sve to sto se tice veznog reda, pa sta je onda Ronaldo za napad. Nemojte mislit da ga guram sto je igrao u Interu, jer jedan mi je od najmrzih igraca i ocima ga ne mogu gledati, ali kada su fudbalske kvalitete u pitanju svi napadaci na jednu stranu, a on sam na jednu kada je u pitanju taj period za koji se otprilike trazi tih 11...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 10 feb 2012, 23:12

Arogantni je napisao/la:

Jedan je Il Fenomeno
Ne nego je u krevetu pokazo klasu :roll:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 10 feb 2012, 23:22

Nekoliko vesti vezanih za Seriu A koje sam video danas.

:arrow: Massimiliano Benassi ,golman Leccea produzi ugovor sa tim klubom do juna 2015.

:arrow: Engleski mediji pisu da se Juventus ozbiljno interesuje i da postoje kontakti u vezi dovodjenja Paula Pogbe.

:arrow: Inter najavljuje renoviranje tima na leto,a navodno jedan od prvih na listi potencijalnih pojacanja je Lucas Rodrigues Moura da Silva (19) .

:arrow: Leandro Greco ce najverovatnije produziti ugovor sa Romom,do juna 2015.A ima ponude Fiorentine ,Parme i Udinezea.

:arrow: I kao sto sam vec pisao ,imena koja se vezuju za Juvenstus su Gonzalo Higuain (24),Ezequiel Lavezzi (26) , Leandro Damiao (22), Gaitan (23) .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 10 feb 2012, 23:50

Huska je napisao/la:
Arogantni je napisao/la:

Jedan je Il Fenomeno
Kako to kad je Zidane u pitanju, onda ide prica on je osvojio Zlatnu loptu u dresu djubrentusa i kao takav zasluzuje mjesto u ovih 11, a kada je u pitanju Ronaldo koji je istu to nagradu osvojio u dresu Intera, onda on nije cak ni top 10-15 :shock:

Kompleksi brate pucaju sa svih strana :ugeek:

Ne kazem da Ronaldo mora biti u tih idealnih 11, ali kakve gluspoti covjek sve nece procitati ovjde...

Ako je Zidane genije i sve to sto se tice veznog reda, pa sta je onda Ronaldo za napad. Nemojte mislit da ga guram sto je igrao u Interu, jer jedan mi je od najmrzih igraca i ocima ga ne mogu gledati, ali kada su fudbalske kvalitete u pitanju svi napadaci na jednu stranu, a on sam na jednu kada je u pitanju taj period za koji se otprilike trazi tih 11...
ma nema to veze juventus,inter,nego realno ronaldo za ono sto je prikazao u interu,ne moze biti u dva najbolja,jer je konkurencija prejaka,vise je david trezegol dao golova nego on,pa ga ja ne guram tu. Ibra vec ozbiljno konkurise,ali sheva,batigol su se previse nadavali,pa tu je inzaghi,bobo vieri...od igraca intera negdje u neki siri krug moze uci maicon (iako cafu i javi zanetti-interov opet cine bas jaku konkurenciju)

jesi ti svjestan da je roberto muzzi u 6 god u cagliariju i udineseu dao 95 golova (njega ni ne gledamo,a ni selektore nije zanimao,bez nastupa u repki,eto koliko je to jaka liga bila,i kakvi su majstori tuigrali)

ronaldo je strasan igrac,ali u pet godina je odigrao 68 utakmica i dao 49 golova sto je strasno,ali premalo je igrao,neki su i vise davali

pa batigol 269 (168) u osam godina.ej 168 zatim za romu u 60 utakmica 30 golova

pa signori tri god najbolji strijelac, 152 utakmice u laziu 117 golova, pa bierhoff u udinama i milanu, pa crespo,koja je to zvijer bila.jednostavno prejaka konkurencija.kakva je to liga bila,pa sve sto je vrijedilo igralo je u italiji,sem figa (kasnije dosao) i ne znam koga jos,raul u realu,beckham (ako je kakav igrac) i svaba u bayernu
Zadnja izmjena: paolomontero, dana/u 10 feb 2012, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 10 feb 2012, 23:55

Tritolone je napisao/la:@Montero zasto je tvoj izbor oprvdan i argumentiran a njegov smijesan???

Svatko ima pravo na svoje misljenje.

Ovo je moja najbolja momcad it tog perioda.

----------------------Buffon--------------------
Zanetti-----Nesta-----Canavaro-----Maldini
...................Davids.......................
...............Pirlo......Nedved..............
...................Baggio.......................
..............Vieri.......Ronaldo..............

Ova momcad bi jela sve...u obrani cetvorica igraca koje slobodno mozes svrstat u 11 najboljih svih vremena, vezni red pit bull Davids, sa Pirlom i ratobornim Nedvedom, ispred Tottia i Del Piera sam stavio Baggia a u napadu po meni najbolji napadacki dvojac 90-ih godina :D
što će ti debelom ikakav saigrač kako je igro po meni najbolji sastav je s formacijom 9-0-1 a izugledalo bi ovako:

Buffon
Zaneti Nesta Chiellini Canavaro Maldini
Cafu Stam Aldair Zambrota

Ronaldo

gola sigurno nećeš dati, a koga god da imaš u odbrani deba će ti dva za 90 sam zabiti ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 feb 2012, 00:22

Jedan je Il Fenomeno
kad se bude kreirao najboljih 11 spanske lige ili nacionalni kombinovani sastav, onda ga stavi slobodno, ovako u Serie A mnogo drugih napadaca je daleko bolje igralo i pokazalo kroz to takmicenje kvalitet.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 11 feb 2012, 00:27

A to ces kao ti odredit tko ce koga stavljati u tih "idealnih 11"...

Ako ti ne pase zaobidji i to je to,a ne da odredjujes nekome nesto...

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 feb 2012, 00:31

Huska je napisao/la:A to ces kao ti odredit tko ce koga stavljati u tih "idealnih 11"...

ja sto ti ujedas djubrentus man, ja liku ukazujem na razloge zbog kojih su odredjeni napadaci stavljani a Ronaldo nije, a on se zaletio i ismijava druge prije nego sto je skontao kriterij zbog kojeg su clanovi foruma stavili druge napadace sem Ronalda.Vidim posebno rezis veceras.
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 feb 2012, 00:34

IlPrincipe je napisao/la:Gdje je Ibrahimović :P :lol: :lol: :lol:

Pokazao je da je klasa u 3 najveća tima u Seriji A. U Juventusu bi vodio kolko da je bio malo stariji, al štaš ti pored Nedveda i Delpyja sa 21-22 god :P U Interu bio vođa kao i sad u Milanu. Mnogi će reći sad "smiješno je porediti Ibru s Shevom,Batigolom" ali lik je poslije Bastena i Ronalda najkompletniji napadač svijeta. Frajer je PREKUCO Seriju A 8-)

ccc niko se neće sjetit MVBastena koji je ubijedljivo ispred tih svih napadača nabrojanih ;)
slazem se, al ovdje se stavlja ili je barem zacetnik ove lavine postova stavio najbolji sastav Serie A od kad ko licno prati Serie A, eto ako si pratio Serie A pred rat i u ratu onda VBastena slobodno stavi.Medjutim, nas vecina bas i nije tad bila upoznata sa calciom.
Inace Maradona bi bio zacementiran u svakom sastavu obavezno.

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 11 feb 2012, 00:36

Huska je napisao/la:A to ces kao ti odredit tko ce koga stavljati u tih "idealnih 11"...

jesi ti svjestan da je roberto muzzi u 6 god u cagliariju i udineseu dao 95 golova (njega ni ne gledamo,a ni selektore nije zanimao,bez nastupa u repki,eto koliko je to jaka liga bila,i kakvi su majstori tuigrali)

ronaldo je strasan igrac,ali u pet godina je odigrao 68 utakmica i dao 49 golova sto je strasno,ali premalo je igrao,neki su i vise davali

pa batigol 269 (168) u osam godina.ej 168 zatim za romu u 60 utakmica 30 golova

pa signori tri god najbolji strijelac, 152 utakmice u laziu 117 golova, pa bierhoff u udinama i milanu, pa crespo,koja je to zvijer bila

procitaj to..

i ja sam pokrenuo lavinu postova :lol: :lol:
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2012, 00:38

Birali smo mi negdje pred kraj prošle sezone idealni tim calcia svih vremena, ali dosta je novih forumaša ovdje pa to vjerovatno i ne znaju. :D

Napravili smo skroz novu temu koja je na kraju izbrisana.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 11 feb 2012, 00:46

JuveSissoko je napisao/la:

ja sto ti ujedas djubrentus man, ja liku ukazujem na razloge zbog kojih su odredjeni napadaci stavljani a Ronaldo nije, a on se zaletio i ismijava druge prije nego sto je skontao kriterij zbog kojeg su clanovi foruma stavili druge napadace sem Ronalda.Vidim posebno rezis veceras.
Covjek proveo 5-6 godina u Calciu, u 88 utakmica zabio 56 golova, u to vrijeme najbolji napadac svijeta daleko ispred svih ostalih, osvojio Zlatnu loptu(a neki su je spominjali kao kljucni argument za neke igrace koji se stavljaju ovdje) dok je igrao u Calicu, po mnogima najbolji napadac svih vremena i on kao nema mjesta da se tu nadje.

Opet ponavljam ne guram ga sto je igrao u Inter, jer vise bih volio da nije, ali jednostavno igrac poput njega ima mjesa u svim sastavima, sto Calcia sto gledano i sire u tome preiodu. Ne moram ti valjda objasnjavati tko je Ronaldo jbt, jer nije mi drago o njemu pisati lijepo :D

Covjek je vukao Inter u to vrijeme do maksimuma, ali na njegovu nesrecu nije bilo balansa izmedju napada i odbrane i zbog toga je ostao sa malo trofeja, jer napada Intera je tada bio na nekoj vise razini u odnosu na ostatak tima.

Ja ga ne bih uvrstio samo sto ga mrzim, ali onako kada sklonim tu mrznju za mene je on izbor broj 1...

On i Batistuta su meni idealna kombinacija, iza njih Baggio...

Rekao sam da je nemoguce odabrati napad u tom periodu: Batituta, Ronaldo, Sheva, Vieri, Totti, Del Piero, ma previse majke mi :D

Odo spavat sad moram na pos'o ujutro, nema od ovog nista :D...ajde bok...

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2012, 00:56

Ja sam napisao da dobitnik Zlatne lopte po mom kriteriju zaslužuje da bude u prvih 11, a ne da je to ključni argument.

Treba čitati onako kako piše, a ne onako kako nekom odgovara.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 11 feb 2012, 01:09

slika
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 11 feb 2012, 09:01

Ronie je bog i batina za sve napadace svih vremena....al to mu ne daje mjesto u idealnom sastavu Serie-a.....ak je tvoj podatak tacan da je dao 56 golova kud ce ti veci argument od toga.....jedan Treze , Bati, Del piero , Totti, Vieri, Pipo i kompanija su ispred njega....ne kazem ja da su oni bolji igraci boze sacuvaj...nego su vishe zaduzili seriu-a od Ronalda.....to je realnost....povrede su ga sjebala nije se nikad do kraja pokazao u pravom svijetlu....prema tome ne moze biti u idealnom statavu ;)

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 feb 2012, 09:25

"You won a Scudetto in the court, the second because there was no competition and the third was won at the last minute. You are all a pile of s**t"

cije su ovo rijeci? :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Hardzavi i 1 gost.