Borussia Monchengladbach

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Koliko mogu u Ligi Evrope 2014/15

1.Mogu do samog kraja
7
11%
2.Bice zaustavljeni negdje pred kraj
21
32%
3.Rana nokaut faza
10
15%
4.Grupa
7
11%
5.Ma kakvi, ispadaju oni od Sarajeva.
21
32%

Ukupno glasova: 66

sonik24
Kontakt:

Re: Borussia Monchengladbach

Post Postao/la sonik24 » 12 feb 2012, 11:02

Gladbach se zasluzeno vratio u vrh njemackog fudbala i svaka cast na tome, ogroman je to klub, a sto se S04 tice, kompleks imaju velik vec par godina, kako bi do vrha, al nemogu nikako, ni Raul nepomaže :lol:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 feb 2012, 11:40

Pale_Companion je napisao/la:izgleda da moramo i po treći put naguzit bayern u ovoj sezoni.... i to na domaćem terenu...

Mislim ono ne bi mi njih po treci put, puno je. Ali sta cemo, moramo, kad su nam ih vec dali u polufinalu :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 feb 2012, 13:00

kraljttbvb je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:izgleda da moramo i po treći put naguzit bayern u ovoj sezoni.... i to na domaćem terenu...

Mislim ono ne bi mi njih po treci put, puno je. Ali sta cemo, moramo, kad su nam ih vec dali u polufinalu :mrgreen:

:mrgreen:
Agieren statt reagieren

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 12 feb 2012, 17:29

ako na ovom forumu ima insana koji se pitaju sta je ´totalni fudbal´, neka pogledaju prvo poluvrijeme m´gladbaha protiv salkea i saznati ce.
gladbah je trenutno najjaci klub u ligi koji bez ikakvih problema moze izaci na megdan najjacim e-klubovima.
kako su samo razbili bayern, strasno. dortmund je takodjer tukao bajern, ali su zabili gol iz jedne od ukupno dvije sanse uz mizerni posjed lopte(citaj kukavicijom igrom), dok je m´gladbah bas izdominirao bayern.
samo me zanima hoce li imati snage da ovim tempom izdrze do kraja sezone :?
naravno, najzasluzniji je mr. favre, covjek koji je u stanju od go-vana napraviti pitu koju bi svak pojeo u slast.
majstorcina :!:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 feb 2012, 17:54

Cijenim preokret koji je ova Borussia napravila u jednoj godini, svaka im čast na tome. Imam jedno pitanje za ove koji više prate klub. Koliko je M'Gladbach uložio novca za pojačanja u ljetnom i u ovom prijelaznom roku?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 feb 2012, 18:21

@šećer

druže jako je fino ovo što si napisao, ali ja sam mišljenja da nisu još tu što se nivoa evropskih top klubova tiče, treba još vremena i rada da se dostigne taj nivo, ali na dobrom smo putu... ostalo što si naveo stoji, pogotovo za gospodina Favrea....

@anonimni

potrošili smo ove sezone na transfere otprilike oko 2.650.000 € , evo ovdje ti sve piše http://www.transfermarkt.de/de/borussia ... in_18.html" onclick="window.open(this.href);return false;

eto vidiš šta smo u stanju da uradimo od ekipe sa ovom mizernom cifrom, e sad zamisli kako će to izgledat iduće sezone kada potrošimo otprilike 30 mil eura koje ćemo imati ovo ljeto na raspolaganju 8-) ....

kako se može vidjeti nije sve ni u pari, strpljivim i marljivim radom se može puno toga postići, pogotovo kad za trenera imaš jednog ovakvog gospodina koji zna svoj posao i upravu kluba iza sebe koja te podržava u 99% odluka...
Agieren statt reagieren

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 12 feb 2012, 19:22

Pale_Companion je napisao/la: @anonimni

potrošili smo ove sezone na transfere otprilike oko 2.650.000 € , evo ovdje ti sve piše http://www.transfermarkt.de/de/borussia ... in_18.html" onclick="window.open(this.href);return false;

eto vidiš šta smo u stanju da uradimo od ekipe sa ovom mizernom cifrom, e sad zamisli kako će to izgledat iduće sezone kada potrošimo otprilike 30 mil eura koje ćemo imati ovo ljeto na raspolaganju 8-) ....

kako se može vidjeti nije sve ni u pari, strpljivim i marljivim radom se može puno toga postići, pogotovo kad za trenera imaš jednog ovakvog gospodina koji zna svoj posao i upravu kluba iza sebe koja te podržava u 99% odluka...
definitivno, imamo primjer Malage koja je u Španiji nešto kao vi u Njemačkoj (bar do ljetos), oni sad ulažu pare i pare, ali su opet u sredini tabele, dok vi (sigurno) niste uložili ni četvrtinu tog novca, ali ste blizu vrha. svaka čast na dosadašnjem uspjehu, ako zadržite ovakvu formu do kraja sezone, uspjeh u Njemačkoj je zagarantovan, a Evropa otom potom...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 feb 2012, 19:34

gladbach je dobar ovu sezonu ali vec sljedece odlaze reus i neustadter a vjerovatno jos neko od ovilh boljih tako da ako odu u ligu prvaka proci ce isto kao i meinz u evropa ligi...zelim vam sto brzi pad na pozicije za evropa ligu..

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 feb 2012, 22:13

gruezi je napisao/la:gladbach je dobar ovu sezonu ali vec sljedece odlaze reus i neustadter a vjerovatno jos neko od ovilh boljih tako da ako odu u ligu prvaka proci ce isto kao i meinz u evropa ligi...zelim vam sto brzi pad na pozicije za evropa ligu..

svako ima pravo na svoje mišljenje i ima pravo da ga iznese... ali bilo bi pametnije da ako već nešto pišeš kao ovo gore što si napisao, da svoj stav malo i obrazložiš i potkrijepiš kojim argumentom... odlazak reusa i neustadtera i nije neki argument.... suprotnog sam stava i svoje sam mišljenje više puta obrazložio i potkrijepio sa činjenicama, slobodno malo prolistaj po temi ako te zanima...

iz tvog posta vidim i malo gorčine, to je sigurno zbog jučerašnje naše pobjede odnosno razvaljivanja, no ko gubi ima pravo da se ljuti :D
Agieren statt reagieren

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 12 feb 2012, 22:47

secer je napisao/la: dortmund je takodjer tukao bajern, ali su zabili gol iz jedne od ukupno dvije sanse uz mizerni posjed lopte(citaj kukavicijom igrom), dok je m´gladbah bas izdominirao bayern.
Ja ne znam koju si ti utakmicu gledao, ali vaš Juup je rekao da je pobjeda zaslužena ali da bi remi bio realniji. Niko nije spomenuo da je Bayern trebao pobijediti :arrow: tako da je pobjeda BvB-a bez ikakve mrlje (čitaj razvaljivanje) ;) (60:40 mizeran posjed :? :?: :lol:)

Ako Gotze ne pređe u Bayern na ljeto dođeš mi 20 KM :arrow: na BvB temi si pisao da će Gotze u Bayern na ljeto i da se hoćeš kladiti na to u 20 KM :arrow: te možeš pronaći da sam pristao na okladu nakon par minuta (ali si se nešto ušutio nakon toga) :!:
Pale_Companion je napisao/la: eto vidiš šta smo u stanju da uradimo od ekipe sa ovom mizernom cifrom, e sad zamisli kako će to izgledat iduće sezone kada potrošimo otprilike 30 mil eura koje ćemo imati ovo ljeto na raspolaganju 8-) ....

Gladbach je pravi primjer da nije sve u kešu, ali mislim da je još veći primjer za to BvB i prošla sezona :arrow: gdje smo uzeli titulu uz minimalna uložena sredstva. Gladbach je na dobrom putu i drago mi je što im dobro ide ;)
Pale_Companion je napisao/la:
gruezi je napisao/la:gladbach je dobar ovu sezonu ali vec sljedece odlaze reus i neustadter a vjerovatno jos neko od ovilh boljih tako da ako odu u ligu prvaka proci ce isto kao i meinz u evropa ligi...zelim vam sto brzi pad na pozicije za evropa ligu..
svako ima pravo na svoje mišljenje i ima pravo da ga iznese... ali bilo bi pametnije da ako već nešto pišeš kao ovo gore što si napisao, da svoj stav malo i obrazložiš i potkrijepiš kojim argumentom... odlazak reusa i neustadtera i nije neki argument.... suprotnog sam stava i svoje sam mišljenje više puta obrazložio i potkrijepio sa činjenicama, slobodno malo prolistaj po temi ako te zanima...
Pusti ba @Pale ljubomorne duše ;) . Gladbach je sila od ekipe. Herrman-Arango-Reus je trio furioso :arrow: možda najbolji u ligi, a odbrana je najbolja u ligi trenutno (mislim na broj primljenih golova). Mislim da je BMG već osigurao LP, sad samo još da se osigura direktni plasman. Kao što si rekao BMG sljedeće sezone može biti samo jači nego ove :arrow: jer bit će para za pojačanja ;) , a Eberl i Favre znaju svoj posao ;). Problem u LP može biti isti kao kod BvB-a :arrow: neiskustvo igranje iste :!: Jedino tu imam neke sumnje ali sve ostalo je obećavajuće :!: ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 12 feb 2012, 23:19

Semir bvb je napisao/la:
Pusti ba @Pale ljubomorne duše ;) . Gladbach je sila od ekipe. Herrman-Arango-Reus je trio furioso :arrow: možda najbolji u ligi, a odbrana je najbolja u ligi trenutno (mislim na broj primljenih golova). Mislim da je BMG već osigurao LP, sad samo još da se osigura direktni plasman. Kao što si rekao BMG sljedeće sezone može biti samo jači nego ove :arrow: jer bit će para za pojačanja ;) , a Eberl i Favre znaju svoj posao ;). Problem u LP može biti isti kao kod BvB-a :arrow: neiskustvo igranje iste :!: Jedino tu imam neke sumnje ali sve ostalo je obećavajuće :!: ;)

e to je to, ubo' si u srž, nemam šta da dodam na ovo.... ;)

a evropsko iskustvo se samo može steći igrom u evropi, tako da što prije krenemo, to bolje...
Agieren statt reagieren

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 feb 2012, 23:23

Idealnije bi bilo da prvo kuburite po Europa ligi, da se stekno to eto trazeno Europsko iskustvo.
Ovako ce biti nepovlasten polozaj u LP, kao i velika mogucnost ispadanja iz iste.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 feb 2012, 00:10

Omerbavarac je napisao/la:Idealnije bi bilo da prvo kuburite po Europa ligi, da se stekno to eto trazeno Europsko iskustvo.
Ovako ce biti nepovlasten polozaj u LP, kao i velika mogucnost ispadanja iz iste.

Pa sta i ako ispadnu? Ispali smo i mi ove sezone, pa smo evo opet prvi u Bundeski. U CL-u je bitna lova, i svima je cilj da prodju grupu radi dobijanja vise love. Manite vise tu pricu oko koeficijenta, jer nama ne treba, mi cemo i ove godine biti sampioni. Mozda ce trebati bajernu jer vec iduce sezone bi mogao u ledja gledati ne samo ovoj jednoj, nego objema Borusijama! Kaze narod da ne laje kuca radi sela, nego radi sebe. Mescini i bajernovci "laju" na koeficijent jer ako ovako nastave igrati Borusije i nastave sa ovakvom zaradom, za nekoliko godina bajern bi mogao postati stalni ucesnik Lige Evrope.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 feb 2012, 00:19

kraljttbvb je napisao/la:
Pa sta i ako ispadnu? Ispali smo i mi ove sezone, pa smo evo opet prvi u Bundeski. U CL-u je bitna lova, i svima je cilj da prodju grupu radi dobijanja vise love. Manite vise tu pricu oko koeficijenta, jer nama ne treba, mi cemo i ove godine biti sampioni. Mozda ce trebati bajernu jer vec iduce sezone bi mogao u ledja gledati ne samo ovoj jednoj, nego objema Borusijama! Kaze narod da ne laje kuca radi sela, nego radi sebe. Mescini i bajernovci "laju" na koeficijent jer ako ovako nastave igrati Borusije i nastave sa ovakvom zaradom, za nekoliko godina bajern bi mogao postati stalni ucesnik Lige Evrope.
Pa kako ces zaraditi ako ispadas u grupnoj fazi? :lol: :lol:
Bayern tu istu grupnu fazu redovno prolazi, kako god da okrenes financijski nece zaostajati ni za jednim Bundesligaskim klubom, a kamoli za nekim koga su do jucer cupali iz blata. 8-)

Ne zanima ni mene koeficijent, to je davno ispricana prica, jer je Njemacka dobila ono sto je htjela, sad je samo u planu da se podigne razvoj timova na vecu razinu kao i njihovi preduslovi za sto bolju poziciju prilikom izvlacenja grupa za Europska takmicenja.

U danasnjem drustvu postoji nesto sto se zove umjerenost, tako da treba da znas da se iz dojucerasnjeg ponora ne moze tako lako stici do vjecne slave. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 13 feb 2012, 01:11

Pale_Companion je napisao/la:

iz tvog posta vidim i malo gorčine, to je sigurno zbog jučerašnje naše pobjede odnosno razvaljivanja, no ko gubi ima pravo da se ljuti :D
evo ti obrazloenje...tek smo uzeli 3ce mjesto od italijana i bitno je povrcati tu razliku...gladbach me neodoljivo podsjeca na meinz prosle godine...schurle i holtby su nosili ga cak do evropa lige i sta bi u evropi,ispadose od prosjecne ekipe rumunske lige...dortmund je harao prosle godine bundesligom,pa sha bi u evropi...razlog? neiskustvo....vec je siguran odlkazak reusa a bez njega ste najmanje 25 % slabiji...neustadter i nije neki igrac i nekontam zasto ga schalke kupuje ali hajd...tesko ce te zadrzat jantsckea ili hermanna jedan od njih sigurno odlazi to budi siguran...ti ako mislis da mika heinke moze igrati na ovom nivou 2-3 godine zaredom onda nisi realan nikako...za vas a i za bundesligu je bolje da odete porvo u evropa ligu godinu-dvije pa onda u ligu prvaka...polahko korak po korak...

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 feb 2012, 01:15

@Pale nemoj se ljutit :arrow: malo off topic ;)
Omerbavarac je napisao/la: U danasnjem drustvu postoji nesto sto se zove umjerenost
Ma to stoji i vjerujem da je većina naših navijača umjerena i realna. Ja sam na početku sezone govorio da bih bio zadovoljan direktnim plasmnom u LP, ali kako je sezona odmicala tako sam uvidio da i odbrana titule postaje realnost. Hoću da kažem da nije nemoguće da opet osvojimo mada nije ni blizu takvog raspleta.

Ovo kažem bez ikakvog napuhavanja. Bayern trenutno nije iznad BvB-a. Kad kažem trenutno onda mislim bukvalno trenutno (prošla i aktuelna sezona). Bayern mora nešto promijenit da bi pokušali da dominiraju kao što su dominirali unazad 10 godina. (Nerlinger mora otići, 2-3 provjerena odbrambena igrača dovest)
Mada, razvoj lige je evidentan, tako i da im te neke promjene ne garantuju potpunu dominaciju kao prije.
Ali svakako stoji da je Bayern najmoćniji klub u ligi (finansijski a i rezultatski kroz historiju) i da im u tom segmentu niko još uvijek ne može ni primirisat. Ali kako smo gore prije napisali :arrow: nisu dovoljne samo pare ;), ali daleko od toga da Bayern neće UVIJEK biti glavni konkurent za titule. ;)
Omerbavarac je napisao/la: tako da treba da znas da se iz dojucerasnjeg ponora ne moze tako lako stici do vjecne slave. ;)
Niko ne spominje da smo uvijek bili najbolji nego govorimo da smo trenutno najbolji :mrgreen: .
Imali smo kroz historiju i padova, ali isto tako i mnogo uspona zbog kojih se cijela Njemačka ponosila Borussijom D. Fala Bogu još smo u usponu i nadam se da je cijeli grad i da su ljudi iz kluba naučili iz grešaka Meira i Niebauma te da se slični padovi neće više događat. U to sam ubijeđen 100 %.. Naš razvoj ima samo jedan pravac, a to je prema vrhu i stabilizaciji kluba.

Shvatam zašto nas pokušavate isprovocirati komentarima tipa :arrow: jedva se spasili, bili u ponoru.
Razlog je jednostavan :arrow: bojite nas se. :mrgreen: priznali vi to ili ne :arrow: što više poričete i pričate o tome to je evidentnije.
Još ne možete/ne želite da shvatite/priznate da se neki klub iz lige može suprotstavljati Velikom Bayernu duže od jedne sezone. ;) To je trenutno realnost htjeli vi to priznati ili ne ;) i to je dobro za ligu, dobro za Bayern i dobro za onog koji vam se suprotstavlja, a to je u ovom slučaju BVB slika. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 feb 2012, 13:42

ljudi, ja ako sam nešto onda sam realan, i niti u jednom trenutku nisam pretjerivao, apsolutno sam svjestan potencijala i mogućnosti ove ekipe.... realan cilj po meni ove sezone je treće mjesto i direktan pasman u ligu prvaka... i zašto da kuburimo po evropa ligi ako već možemo da igramo najprestižnije evropsko takmičenje, takmičenje koje će nam dovesti mnogo love i iskustvo igranja na najvišem nivou... Također kada igraš ligu prvaka lakše je i privući zvučnija imena zbog samog igranja iste.... I opet ponavaljam i stojim iza toga, vjerujem da se nećemo obrukati u Evropi...

Što se tiče odlazaka mislim da će Neustadter i Reus biti jedini koji će nas i napustiti na kraju ove sezone, ne vidim za ove ostale zašto bi išli kada u klubu sve štima, igra se lijepo, igra se liga pravka, grad i uprava su 100% uz klub....

Transfera će biti na ljeto, i to onih dobrih, koji će uspjeti da ovaj klub odvedu na više razinu i da i dalje ostanemo KONKURENTNI na svim poljima, da ne igramo samo epizodnu ulogu nego da se vratimo tu gdje nam je i mjesto, u VRH njemačkog fudbala, kao što je to Borussia D uradila... Na njihovom primjeru se to jasno vidi i može nam poslužiti kao primjer... jedino što se tiče LP da ipak probamo neki drugi pristup :mrgreen:

Ne znam stvarno zašto nas poredite sa Mainzom :roll: , po meni to uopšte nema previše smisla... Mainz nije ovako dobro igrao, nije držao dugo ovakvu formu i igru kakvu mi držimo te nije ovako derao klubove iz vrha njemačke lige... Schurrle i Holtby jesu harali ali Mainz nakon njihove prodaje nije doveo adekvatne zamjene, a mi tu grešku nećemo napravati, barem dok je tu tandem Favre + Eberl koji znaju da rade svoj posao.... :P

I ne bih se složio da je Reus 25% ekipe, što jest jest mali je odličan i puno nam znači što je on u ekipi, ali nas prije svega krasi odlična timska igra i timski duh !!! A uvjeren sam da se naredne sezone neće bitno osjetiti njegov izostanak zbog činjenice od 30 mil Eura!!! :!: 8-)

I puno je bolje za Bundesligu samu po sebi da i u narednom periodu ima u vrhu tri- četiri konkurentna kluba koji će se boriti za titulu i nastupati u Evropi .... :arrow: Dominacija jednog kluba i nije nešto što može jednu ovakvo dobru i cijenjenu ligu dovesti na viši nivo....

Kako čitam po inostranim medijima svi puno o nama ( Borussiji M ) pišu i govore, ističu nas kao jedno veliko iznenađenje ove sezone i svi u superlativima pišu o našoj igri i Herr Favreu...
Agieren statt reagieren

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 13 feb 2012, 14:32

Das Halbfinale des DFB-Pokals im Überblick:

Dienstag, 20. März

• SpVgg Greuther Fürth - Borussia Dortmund (20.30 Uhr)

Mittwoch, 21. März

• Borussia Mönchengladbach – FC Bayern München (20.30 Uhr)
Agieren statt reagieren

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 13 feb 2012, 14:33

Polufinale sa Bayernom se igra 21. marta u 20:30!
Čelik Zenica 1945

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 13 feb 2012, 15:07

Pale_Companion je napisao/la:A uvjeren sam da se naredne sezone neće bitno osjetiti njegov izostanak zbog činjenice od 30 mil Eura!!! :!: 8-)
mene recimo zanima na koje bi ti igrače pucao: naime poznata je stvar da gladbach ima i previše sreće ove sezone kada su u pitanju ozlijede igrača jer maltene sa njih 13-14 cijelo vrijeme igra bez da se neko bitan i nezamjenjiv na duže vrijeme ozlijedi. Znači gladbach mora riješiti odlazak neustadtera i Reusa te problem premale klupe, ako žele i slijedeče sezone biti KONKURENT za Europu.

pa da čujem bar 5-6 igrača koji bi eventualno kao neka "zvučnija" pojačanja mogla doći u klub PO TEBI!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.